• Etusivu
  • Talo

Kaipaatko neuvoja ja ohjeita, miten rakenne toteutetaan kipsilevyllä?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Päivitetty 09.07.2018
20154_43272.jpg

Ota laskurit ja rakennekirjasto avuksesi

Kipsilevy on monipuolinen rakennusmateriaali lähtien kodin lattiasta aina kattoon saakka. Gyprocin rakennekirjasto tarjoaakin monipuolisesti rakennedetaljeja oman kodin rakentajalle ja remontoijalle. Tutustu, miten tehdään esimerkiksi ääni- ja paloluokan väliseinä.

Kipsilevyllä monta käyttökohdetta

Monipuolisuutensa ansiosta kipsilevyt on jaettu useampaan tuoteperheeseen. Normaalikipsilevyt sekä erikoiskovat kipsilevyt ovat tunnetuimpia ja käytetyimpiä kipsilevyjä rakentamisessa. Monipuolinen ja kestävä seinä- ja kattopintojen sisäverhouslevy on nyt myös kooltaan asentajaystävällinen.

Tutustu seinärakenteisiin ja asennusohjeisiin rakennekirjastossa:

Kipsilevy on monipuolinen materiaali kodin eri pintoihin.
Kipsilevy on monipuolinen materiaali kodin eri pintoihin.

Kipsilevyn menekin arviointi hankalaa – ei laskurin avulla

Gyprocin monipuolisten määrälaskurien avulla voit helposti laskea määrämenekin omaan kohteeseesi. Ainoat mitä sinun pitää tietää on huoneen mitat – helppoa eikö? Voit myös tulostaa itsellesi ostoslistan määrälaskurista.

Väliseinät

Sisäkatto/GK-kannatinjärjestelmä tarjoaa helpon ja nopean ratkaisun alakaton tekemiseen. Järjestelmän kannatinprofiilit "klikataan" kiinni toisiinsa liitospaloja käyttäen. Itse alakattorakenteen kokoamisessa ei tarvita työkaluja. Järjestelmään sisältyy 12,5 mm vahva Gyproc-kipsilevy, teräksestä valmistetut pitkittäis- ja toisiokannattajat, liitos- sekä lukituskappaleet, päätelistat sekä ripustuslankoja. Tutustu järjestelmään ja laskuriin.

Sisäkatto

Tarvitsemasi määrän saat helposti selville laskurin avulla
Tarvitsemasi määrän saat helposti selville laskurin avulla

Miten toteuttaa palomääräysten mukainen rakenne?

Gyprocin palosivusto antaa vastauksen, miten paloturvallinen rakenne tulisi toteuttaa Gyproc-kipsilevyä käyttäen. Kevytrakennejärjestelmien avulla voidaan kipsilevyrakentein saavuttaa lähes kaikki palovaatimukset.

Erinomaisten palosuojaominaisuuksien perustana on, että Gyproc-levyssä on noin 20 % kemiallisesti sitoutunutta vettä. Palosta vapautuvan energian tunkeutuessa levyyn, höyrystyy levyyn sitoutunut vesi hitaasti. Käytännössä tämä tarkoittaa, ettei kipsilevyn toisella puolella lämpötila pääse nousemaan päälle +100 ˚C ennen kuin kidevedellinen vesi on haihtunut levystä kokonaan.

Mitkä vaikuttavat palonkestävyyteen? Vaikuttavia tekijöitä ovat mm. montako levyä rakenteeseen on käytetty sekä kummalle puolelle seinää levyt on asennettu. Lopullinen paloluokka määräytyy kuitenkin sen mukaan, miten rakenne käyttäytyy polttokokeessa ja minkälaisia täydennyksiä siihen on tehty.

Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Talo
lattiat
seinät
kipsilevyt
väliseinät
märkätilat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202210_79729.jpg
Mistä vinkit ja neuvot rakentajalle ja remontoijalle?
Siinähän se on, rakennus- tai remonttiprojekti. Väliseinät pitäisi rakentaa, mutta mikä on oikea tapa? Entä miten voi ottaa huomioon ääneneristyksen? Omatoimirakentajalle ja -kunnostajalle voi helposti mennä niin sanotusti sormi suuhun miettiessään, miten toteuttaa kestävät ratkaisut niin, että ne ovat myös kerralla oikein tehdyt? Rakentamisessa kun on monta toisiinsa kytkeytyvää seikkaa, jotka vain tarvitsee tietää tehdessään. Ensikertalainenkaan ei toki jää yksin, sillä kevytrakentamisessa auttavan kätensä ojentaa Gyproc Asennuskirja.
20161_45131.jpg
Kipsilevyllä rakennat lattiasta kattoon
Gyprocin ratkaisuilla kipsilevyillä voidaan rakentaa sujuvasti ja nopeasti lattiasta kattoon. Gyprocin kipsilevyratkaisuilla rakennat helposti sekä väliseinät, lattiat että märkätilat. Kipsilevy on myös erinomainen tuulensuoja, ja tarvittaessa kipsilevyjä voidaan jopa taivuttaa sekä seinä- että kattopinnoilla.
Gyproc rakennusprojektin työmaa
Kipsilevyn monenlaiset käyttömahdollisuudet
Kipsilevy on kaikille tuttu seinien levytysmateriaali. Helppo työstettävyys ja asennettavuus ovat aina olleet Gyprocin kipsilevyjen valtti. Tiesitkö, että Gyproc levyvalikoimasta löytyy erinomaiset vaihtoehdot myös kovan kulutuksen paikkoihin sekä ulkoseiniin, joissa vaaditaan erityistä kosteusvarmuutta?
20173_48714.jpg
Olisiko pienen remontin aika?
– Paikkaa kolhut itseVäliseinien ulkokulmat ovat usein kovalla koetuksella. Isoja huonekaluja siirrettäessä, tai vaikka lasten leikkien tiimellyksessä ei ole tavatonta, että kipsilevystä tehdyn väliseinän ulkokulma saa osakseen kovan iskun ja mahdollisesti murtuu. Tuttu näky on myös kipsilevyseinään ilmestynyt reikä juuri oven kahvan kohdalla. Näihin pulmiin löytyy kuitenkin ratkaisut Gyprocin AquaBead Kulma- ja reunasuojalistoista sekä Gyproc Kipsilevypaikasta.
20209_66399.jpg
Onnistunut lopputulos palkitsee uutteran rakentajan
Vuoden 2020 Asuntomessualueella Tuusulassa seisoo vankka, vaaleaksi rapattu kivitalo. Kaikessa vähäeleisyydessään tässä kodissa on jotain, joka kutsuu luokseen ja kurkistamaan sisään.Tässä on koti, joka on rakennettu oikealle perheelle, paikaksi, jossa on hyvä olla ja elää. Ovesta sisään astuttaessa aistii ensimmäisenä raikkaan vaaleuden sekä tilantunteen. Vastapäisellä seinällä oleva ruokailutilan suuri ikkuna johdattelee katsetta yhä edemmäs. Mitä kaikkea tämä koti pitääkään sisällään?
20204_63968.jpg
Kaunis kylpyhuone ja sauna - mitä valita pintamateriaaliksi?
Olisiko aika uusia kylpytila ja sauna? Monelle kylpytilojen ja saunan uudistus on unelmoitu uudistuksen kohde. Kaikki haluavat hemmotella itseään, siksi tiloihin halutaan ekologisuutta ja materiaaleilta pitkää elinkaarta – ja nämä toiveet kivi täyttää erinomaisesti. Luonnonkivi tuo ympärilleen yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Sisustusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Lisäksi luonnonkiven ominaisuudet ovat arvostettuja, mikä merkitsee arvonnousua asunnolle, jossa kiveä on käytetty.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton