• Etusivu
  • Talo

Kipsilevyllä rakennat lattiasta kattoon

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Julkaistu 11.01.2016Päivitetty 21.07.2021
20161_45131.jpg

Gyproc kipsilevyt sopivat kodin joka tilaan.

Gyprocin ratkaisuilla kipsilevyillä voidaan rakentaa sujuvasti ja nopeasti lattiasta kattoon. Gyprocin kipsilevyratkaisuilla rakennat helposti sekä väliseinät, lattiat että märkätilat. Kipsilevy on myös erinomainen tuulensuoja, ja tarvittaessa kipsilevyjä voidaan jopa taivuttaa sekä seinä- että kattopinnoilla.

Gyproc Habito kestää ison ripustuskuorman

Gyproc Habito® -levyyn voi ripustaa jopa 40 kg painavia esineitä tavallisen puuruuvin varaan. Levy soveltuu erityistä kulutuskestävyyttä vaativiin kohteisiin, sillä on kipsikartonkilevyjen kaikkien aikojen paras jäykityskapasiteetti ja sen iskunkestävyys on jopa 10-kertainen tavallisiin kipsilevyihin verrattuna. Habito® tarjoaa vaivattomuutta asumiseen unohtamatta kipsilevyn erinomaisia palo- ja ääniominaisuuksia.

Gyproc Habito®

Gyproc Habito®

Normaalikipsilevyt ja erikoiskovat kipsilevyt

Gyproc GN 13 Normaali on kestävä ja helposti työstettävä peruskipsilevy, joka on kehitetty erityisesti sisäverhoukseen seinä- ja katto-pinnoissa. Levyssä on kipsiydin, jonka molemmin puolin on kartonkikerros. Levyn pinta on sileä sekä tasainen ja levyn paino on n. 8,4 kg/m². Levyä on saatavana sekä reunaohennettuna että reunamuodoltaan suorana.

Tunnetuimmasta GN13 Normaali "peruskipsilevystä" on saatavilla myös 900 milliä leveä Gyproc Erconomic -versio. Ergo-levyt ovat kevyempiä kantaa ja asentaa kuin normaalit 1200mm leveät kipsilevyt . 13mm:n paksuisesta kipsilevystä löytyy myös erikoiskova versio GEK13, joka on saatavilla sekä normaalilla 1200mm leveydellä että 900mm levyisenä GEKE 13 Ergo-levynä. Erikoiskova kipsilevy soveltuu erityisesti seiniin, joissa tarvitaan normaalia suurempaa kovuutta ja jäykkyyttä.

Gyproc ERGOnomic®

Kipsilevy sisäkatossa

Sisäkattojen rakentamiseen soveltuvat erityisesti Gyproc 4PRO™-levy, jossa kaikki reunat on ohennettu. Tämä mahdollistaa kaikkien saumojen vahvistamisen kartonkisaumanauhalla ja siloituksen seinän tasoon ilman näkyviä saumoja. Samalla säästytään päätyjen viistämiseltä ja jopa koko pinnan ylitasoitukselta. Tuloksena on tasainen ja sileä pinta sekä kestävä rakenne, joka antaa maalattuna kauniin lopputuloksen.

Remontointi ja palonsuojaus

Vanhojen seinäpintojen korjaukseen suunniteltu tuote on Gyproc GSE 6 Remonttilevy Ergo. Tämä 6,5 mm paksu puu- ja kiviseinien uudelleenpinnoitukseen kehitetty erikoislevy nopeuttaa ja yksinkertaistaa korjaustyötä. Levy on kehitetty erityisesti kevytremontointiin. Linkistä voit katsoa, kuinka seinän korjaus remonttilevyllä kannattaa toteuttaa.

Paloturvallisuutta voidaan parantaa sekä Gyproc GFL 15 FireLine- että Glasroc F Firecase-levyillä. Gyproc GFL FireLine -levyt ovat kartonkipintaisia palokipsilevyjä, jotka soveltuvat sekä uudis- että korjausrakentamiseen. Tätä kyseistä levyä on mahdollista saada joko 15 mm tai 18 mm paksuisena. Levyä käytetään kohteissa, joissa tarvitaan erityistä palonkestoa. Gyproc GFL 15 FireLine levyt valmistetaan nykyisin Kirkkonummen tehtaalla.

Seinäpinnan korjaus remonttilevyllä
Teräsrakenteiden palonsuojaus

Kipsilevyt märkätiloihin

Kipsilevy on oivallinen märkätilojen rakennusmateriaali. Gyproc-kylpyhuonejärjestelmät soveltuvat käytettäväksi sekä uudis- että korjausrakentamisessa. Kylpyhuoneen seinät voidaan toteuttaa joko Gyproc GRI 13 Kylppäri -levyllä tai Glasroc® H GHOE 13 Ocean™ Ergo® Märkätilalevyllä. Vaihtoehtona voi käyttää Gyproc Habito -rakennuslevyä, joka soveltuu käytettäväksi myös märkätiloissa rankajaolla k600.

Gyproc GRI 13 Kylppäri -levyä on saatavana sekä 1200 mm levyisenä että kevyempänä ja helpommin käsiteltävänä 900 mm leveänä Ergo-versiona. Toinen vaihtoehto, Glasroc® H GHOE 13 Ocean™ Ergo®, on kivipohjainen komposiittilevy kosteusteknisesti vaativiin olosuhteisiin. Levyjen pintarakenne muodostuu lasikuitumatosta, joka on upotettu lujitettuun kipsikerrokseen. Kipsiydin on lasikuituvahvisteinen ja kyllästetty. Glasroc® komposiittikipsilevyissä yhdistyvät perinteisten kipsilevyjen hyvät tekniset ominaisuudet ja helppo käsiteltävyys sekä kiviainespohjaisten levyjen hyvä vastustuskyky kosteuden vaikutuksia vastaan.

Gyproc Kylpyhuone
Glasroc® H GHOE 13 Ocean™ Märkätilalevy

201811_55385.jpg

Lattiarakenne kipsilevystä?

Gyproc GL 15 Lapikas on lattiarakenteisiin kehitetty, normaalia ja erikoiskovaa levyä huomattavasti kovempi erikoislevy. Gyproc-lattiarakenne on kehitetty ala- ja välipohjiin sekä vanhojen lattioiden korjaamiseen, ja Lapikas lattialevy toimii rakenteissa kaksinkertaisena kipsilevykantena, jossa levykerrokset kiinnitetään laastilla tai liimalla yhtenäiseksi rakenteeksi.

Gyproc levylattiat
Lattialevyn asennus

Kipsilevy tuulensuojana

Sopiva tuulensuojalevy rakennuksen säältä suojaamiseen on joko Gyproc GTS 9, Glasroc® GTX 9 tai Glasroc® X.

Glasroc® -levyt ovat kivipohjaisia komposiittilevyjä, joiden pintarakenne muodostuu kahdesta lasikuitumatosta, jotka on upotettu lujitettuun kipsikerrokseen. Itse levyn kipsiydin on lasikuituvahvisteinen ja impregnoitu.

Glasroc® GTX9 –levy on erittäin kosteusvarmalla lasikuitutekniikalla valmistettu kotimainen uutuuslevy, jonka säänkestävyys on 6 kuukautta ilman ulkoverhousta. Mikäli ulkoverhous jää asentamatta pidemmäksi aikaa, suositellaan tuulensujaukseen Glasroc® X-levyä, jonka säänkesto on peräti 12 kuukautta.

GTS 9 Tuulensuojalevy on erittäin tuulitiivis tuulensuojalevy, joka myös päästää talon rakenteisiin mahdollisesti kertyvän kosteuden ulos. Levy on käsitelty säänkestäväksi ja se voidaankin jättää säälle alttiiksi 3 kuukauden ajaksi ennen ulkoverhouksen asentamista. GTS 13 vastaa ominaisuuksiltaan GTS 9 -levyä, mutta sen paino on GTS 9 Tuulensuojalevyä suurempi.

Tuulensuojalevyt

Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Talo
väliseinät
seinät
lattiat
kylpyhuone
kipsilevyt
keittiö
huoneisto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202210_79729.jpg
Mistä vinkit ja neuvot rakentajalle ja remontoijalle?
Siinähän se on, rakennus- tai remonttiprojekti. Väliseinät pitäisi rakentaa, mutta mikä on oikea tapa? Entä miten voi ottaa huomioon ääneneristyksen? Omatoimirakentajalle ja -kunnostajalle voi helposti mennä niin sanotusti sormi suuhun miettiessään, miten toteuttaa kestävät ratkaisut niin, että ne ovat myös kerralla oikein tehdyt? Rakentamisessa kun on monta toisiinsa kytkeytyvää seikkaa, jotka vain tarvitsee tietää tehdessään. Ensikertalainenkaan ei toki jää yksin, sillä kevytrakentamisessa auttavan kätensä ojentaa Gyproc Asennuskirja.
20173_48714.jpg
Olisiko pienen remontin aika?
– Paikkaa kolhut itseVäliseinien ulkokulmat ovat usein kovalla koetuksella. Isoja huonekaluja siirrettäessä, tai vaikka lasten leikkien tiimellyksessä ei ole tavatonta, että kipsilevystä tehdyn väliseinän ulkokulma saa osakseen kovan iskun ja mahdollisesti murtuu. Tuttu näky on myös kipsilevyseinään ilmestynyt reikä juuri oven kahvan kohdalla. Näihin pulmiin löytyy kuitenkin ratkaisut Gyprocin AquaBead Kulma- ja reunasuojalistoista sekä Gyproc Kipsilevypaikasta.
20154_43272.jpg
Ota käyttöösi Gyproc-laskurit ja rakennekirjasto
Ota laskurit ja rakennekirjasto avuksesiKipsilevy on monipuolinen rakennusmateriaali lähtien kodin lattiasta aina kattoon saakka. Gyprocin rakennekirjasto tarjoaakin monipuolisesti rakennedetaljeja oman kodin rakentajalle ja remontoijalle. Tutustu, miten tehdään esimerkiksi ääni- ja paloluokan väliseinä.
20237_82598.jpg
Kivi sisustus­elementtinä asunto­messuilla - katso ideat ja tarjoukset
Kauniin ulkonäkönsä sekä kiistämättömän kestävyytensä ansiosta kivi on erinomainen elementti sisustuksessa. Sisustuselementtinä se voi tuoda kotiin kauneutta, kestävyyttä sinne missä sitä tarvitaan ja luonnollista tunnelmaa. On kuitenkin tärkeää valita oikeanlainen kivimateriaali ja hoitaa sitä asianmukaisesti, näin sen kauneus säilyy ja kestää pitkään.Tutustu asuntomessukohteisiin sekä Tulikiven messutarjouksiin.
20209_66399.jpg
Onnistunut lopputulos palkitsee uutteran rakentajan
Vuoden 2020 Asuntomessualueella Tuusulassa seisoo vankka, vaaleaksi rapattu kivitalo. Kaikessa vähäeleisyydessään tässä kodissa on jotain, joka kutsuu luokseen ja kurkistamaan sisään.Tässä on koti, joka on rakennettu oikealle perheelle, paikaksi, jossa on hyvä olla ja elää. Ovesta sisään astuttaessa aistii ensimmäisenä raikkaan vaaleuden sekä tilantunteen. Vastapäisellä seinällä oleva ruokailutilan suuri ikkuna johdattelee katsetta yhä edemmäs. Mitä kaikkea tämä koti pitääkään sisällään?
kipsilevyratkaisut remontoijalle
Remontoijan luottokaveri – monipuolinen kipsilevy
Jokaiselle se oma koti on kaikkein rakkain paikka. Siellä viihdytään niin yksi kuin perheen ja ystävien kanssa. Ajan myötä kuitenkin se kaikkein rakkainkin paikka kaipaa pientä huolenpitoa ja laittoa – vaikkei muusta syystä kuin perheen koon kasvamisen tai pienenemisen johdosta.Toisinaan tuotevalikoima häkellyttää, voiko näin monelle ratkaisulle ja vaihtoehdolle olla todella tarvetta. Kyllä voi, sillä ratkaisut on tehty sillä ajatuksella että rakentaja ja remontoija löytää niiden joukosta omiin tarpeisiinsa parhaiten soveltuvan tuotteen ja rakennustavan. Vaikka vaihtoehtoja on paljon, löytyy niiden joukosta sopiva tuote nopeasti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton