• Etusivu
  • Talo

Yhtenäinen tuoteperhe toi sujuvuutta Kakolan korjaushankkeeseen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc, Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER, Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Päivitetty 12.05.2020
20205_64632.jpg

Historiallisista rakennuksista säilytettiin käytännössä ulkokuoret sekä perustukset, ja sisätilat uudistettiin kokonaan.

Historiallisen vankila-alueen saneeraus laadukkaiksi asunnoiksi ja palveluiksi sai sujuvuuttasaman valmistajan tuoteperheistä, joiden yhteensopivuus on testattu. Kotimaiset rakennusmateriaalit kestävät myös pitkällä tähtäimellä.

Turun Kakolan vanhan vankila-alueen saneeraus on ollut mittava rakennushanke. Sen jälkeen, kun Suomen tunnetuin vankila muutti pois Kakolanmäeltä, Kakola Yhtiöt on herättänyt henkiin 1850-luvulla syntyneen vankilakokonaisuuden. Kakolanmäelle rakennetaan entisiin vankilarakennuksiin ja uudisrakennuksiin 1300 asuntoa, niitä palvelevia liiketiloja sekä matkailu- ja kulttuurihankkeita. Ensimmäiset asukkaat muuttivat Kakolaan vuoden 2017 lopulla.

Kakola rakentuu kotimaiselle laadulle

Kakolaa on uudistettu korkeilla laatuvaatimuksilla. Rakennuttajalle on ollut tärkeää, että ratkaisut ovat pitkällä tähtäimellä laadukkaita ja kestäviä. Asiakkaiden odotukset ja viranomaismääräykset on haluttu ylittää niin, että asukkaat ovat varmasti tyytyväisiä ratkaisujen toimivuuteen ja pitkäaikaiskestävyyteen.

Weber, Gyproc ja ISOVER -tuotteistaan tunnettu Saint-Gobain Finland Oy on ollut hankkeen pääyhteistyökumppani rakennusmateriaalien ja -ratkaisujen toimittajana.

Lähtökohtana on ollut, että rakennukset kestävät aikaa. Saneerauksessa on käytetty markkinoiden laadukkaimpia rakennusmateriaaleja, ja rakentamisen laatu on perustuksista ja rungosta sisämateriaaleihin asti korkeaa.

Kakolassa on myös suosittu kotimaisuutta.

Tilaajalle on ollut tärkeää, että tuotteet valmistetaan paikallisesti ja suomalaisia työllistäen. Tulevien asukkaidenkin kannalta Saint-Gobain on suuren kokonsa vuoksi turvallinen valmistaja, joka kantaa vastuun tuotteiden yhteensopivuudesta ja kestävyydestä myös pitkän ajan kuluttua.

20205_64635.jpg
20205_64636.jpg

Vanha vankila muuttui uusiksi asunnoiksi

Historiallisista rakennuksista säilytettiin käytännössä ulkokuoret sekä perustukset, ja sisätilat uudistettiin kokonaan.

Monivaiheisessa hankkeessa rakennuttajan työtä on helpottanut se, että käytössä on ollut laajasti saman valmistajan tuotteita ja tuoteperheitä, joiden yhteensopivuus on huolellisesti testattu. Valtavassa korjausrakennuskohteessa työmaan sujuvuus on äärimmäisen tärkeää.

Tuotteiden täytyy toimia yhdessä sekä keskenään että vanhojen rakenteiden kanssa. Tällöin tuoteperheajattelu on erityisen tärkeää. Esimerkiksi lattioissa käytetyt tuotteet muodostavat katkeamattoman ja yhteensopivan ketjun.

Vanha vankila muuttui uusiksi asunnoiksi - valmiit kuvat jutun lopussa.
Vanha vankila muuttui uusiksi asunnoiksi - valmiit kuvat jutun lopussa.
20205_64634.jpg

Pitkälle kehitetyt tuotteet

Saint-Gobainin vahvuutena on markkinoiden kattavimman tuotevalikoiman ohella se, että kaikkien tuotteiden ja ratkaisujen yhteensopivuus ja kestävyys on testattu huomattavasti viranomaisvaatimuksia ankarammin.

Korkeat laatutavoitteet näkyvät esimerkiksi Kakolan Graniittilinnan välipohjissa, joissa vanhat puuvälipohjat korvattiin massiivisella teräsbetonilaatalla sekä sen ja lämmöneristeen päälle tehdyllä Weberin Plaano-lattialla. Kelluvalla lattialla saavutetaan erinomainen askeläänieristys, ja tasoitekerroksen sisällä kulkevat lattialämmitysputket tuovat kerrostaloasumiseen pientalon asumismukavuutta.

Kaikki Weberin lattiatasoitteet ovat matala-alkalisia ja tarjoavat terveellisen ja raikkaan asuinympäristön. Matala-alkalinen tasoite ei reagoi lattianpäällysteiden tai niiden kiinnittämiseen käytettyjen liimojen kanssa muodostaen sisäilmaan haitallisia yhdisteitä.

20205_64633.jpg

Kakolan asunnoissa voi nähdä jäänteitä vankilamenneisyydestä, mutta varsinaisia selliseiniä jäi paikoilleen vain vähän. Siksi myös väliseinätyötä oli paljon. Huonejaot sovitettiin moderniin elämään. Kipsilevyt olivat Gyprocilta, jonka Habito-levyjä käytettiin huoneistojen sisäseinissä päällimmäisenä, sillä se tuo kiintokalusteiden kiinnitysmahdollisuuden kaikkialle.

ISOVERin villaa taas on lämmön- ja ääneneristeenä väliseinissä, kattojen päällä sekä levyeristeinä että puhallusvillana. InsulSafe-puhallusvilla on tehokas, turvallinen ja terveellinen ratkaisu vanhojen ullakoiden ja yläpohjien eristämiseen.

Uskoisitko, että tämä valoisa koti sijaitsee Kakolassa?
Uskoisitko, että tämä valoisa koti sijaitsee Kakolassa?
20205_64678.jpg
Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Talo
lattiat
huoneisto
kipsilevyt
väliseinät
yläpohja
lämpöeristys
sisäkatto
tasoitus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20209_66399.jpg
Onnistunut lopputulos palkitsee uutteran rakentajan
Vuoden 2020 Asuntomessualueella Tuusulassa seisoo vankka, vaaleaksi rapattu kivitalo. Kaikessa vähäeleisyydessään tässä kodissa on jotain, joka kutsuu luokseen ja kurkistamaan sisään.Tässä on koti, joka on rakennettu oikealle perheelle, paikaksi, jossa on hyvä olla ja elää. Ovesta sisään astuttaessa aistii ensimmäisenä raikkaan vaaleuden sekä tilantunteen. Vastapäisellä seinällä oleva ruokailutilan suuri ikkuna johdattelee katsetta yhä edemmäs. Mitä kaikkea tämä koti pitääkään sisällään?
201811_55395.jpg
Näin tasoitat ja oikaiset lattiat
Pinnan puhdistusEnnen lattian tasoitusta alustasta pitää poistaa irrallinen betoni, tasoite ja muut tartuntaa heikentävät aineet, kuten rasva, lika, maali, liima ja niin edelleen jyrsimällä tai hiomalla. Tarvittaessa alustaa voi karhentaa, jotta tasoite tarttuu paremmin. Imuroimalla varmistetaan hionnan tai karhennuksen pölyjen poistaminen lattiapinnalta.
weber-maxfill-uran-taytto
Paikkaa seinien kolhut ja kolot helposti
Kodin seiniin ilmestyy väistämättä elämisen jälkiä esimerkiksi taulujen ripustuksista tai telineiden asennuksista. Erilaiset kolot sekä urat on mahdollista paikata helposti ja nopeasti itse. Kotimainen ja Avainlipulla varustettu Weberin valkoinen kevyttäytteinen paikkausmassa sopii lähes kaikentyyppisten alustojen paikkauksiin sekä tasoituksiin niin sisällä kuin myös ulkona.
20173_48714.jpg
Olisiko pienen remontin aika?
– Paikkaa kolhut itseVäliseinien ulkokulmat ovat usein kovalla koetuksella. Isoja huonekaluja siirrettäessä, tai vaikka lasten leikkien tiimellyksessä ei ole tavatonta, että kipsilevystä tehdyn väliseinän ulkokulma saa osakseen kovan iskun ja mahdollisesti murtuu. Tuttu näky on myös kipsilevyseinään ilmestynyt reikä juuri oven kahvan kohdalla. Näihin pulmiin löytyy kuitenkin ratkaisut Gyprocin AquaBead Kulma- ja reunasuojalistoista sekä Gyproc Kipsilevypaikasta.
20161_45131.jpg
Kipsilevyllä rakennat lattiasta kattoon
Gyprocin ratkaisuilla kipsilevyillä voidaan rakentaa sujuvasti ja nopeasti lattiasta kattoon. Gyprocin kipsilevyratkaisuilla rakennat helposti sekä väliseinät, lattiat että märkätilat. Kipsilevy on myös erinomainen tuulensuoja, ja tarvittaessa kipsilevyjä voidaan jopa taivuttaa sekä seinä- että kattopinnoilla.
Nainen istuu lapsen kanssa lattialla. Weber Plaano-lattia.
Pientalo ansaitsee arvoisensa lattian
Mitä ominaisuuksia sinä arvostat kotonasi? Raikasta sisäilmaa, lämpömukavuutta, kodikkuutta, hyvää ääniympäristöä, turvaa… Ainakin osa näistä luultavasti lukeutuu listaasi. Lattialla on merkittävä vaikutus kaikkiin näihin – ei siis ole samantekevää, minkälainen lattia kotonasi on. Olemme perinteisesti usean vuosikymmenen ajan tottuneet näkemään Weberin Plaano-lattioita esimerkiksi kerrostalo-/julkisessa rakentamisessa ja pientalojen välipohjarakenteissa. Nyt nämä kestävät ja luotettavat Plaano-ratkaisut ovat saatavilla myös pientalojen maanvaraisiin lattioihin! Plaano Pientalolattiat on suunniteltu lähtökohtaisesti siten, että ihmisille voidaan tarjota mukavaa, terveellistä ja turvallista elämistä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton