• Etusivu
  • Talo

Valitse homehtumaton eriste

Käyttökohdetaulukko helpottaa valintaa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Finnfoam Oy
Päivitetty 22.03.2024
20183_52060.jpg

Finnfoamiin luotetaan myös vaativissa rakennuskohteissa.

Lämmöneristyksen käyttökohteet ja vaatimukset vaihtelevat, mutta muutama asia ei muutu: aika on rahaa, jokaiselle rakenteelle on olemassa oikea optimaalinen lämmöneriste ja laatu ratkaisee. Kotimainen Finnfoam vastaa näihin vaatimuksiin: homehtumattomien lämmöneristeiden tuoteperhe tarjoaa kuhunkin käyttökohteeseen juuri oikean eristeen.

Finnfoamin tuotanto kattaa kaikki homehtumattomat lämmöneristeet, Finnfoam (XPS), FF-EPS ja FF-PIR, mikä mahdollistaa entistäkin paremman palvelun. Finnfoam tarjoaa asiakkailleen kaikkiin kohteisiin parhaalla mahdollisella tavalla soveltuvan tuotteen ja toimittaa tarvittaessa vaikka kaikkia eristeitä samalla kuljetuksella.

‒ Autamme asiakasta löytämään kuhunkin käyttökohteeseen parhaimman ja kustannustehokkaan rakenneratkaisun. Esimerkiksi routaeristyksessä ja käännetyissä katoissa ainut pitkäikäinen tuote on luja ja vettymätön Finnfoam, kun taas seinä- ja yläpohjarakenteissa valinta tehdään monesti FF-EPS:n ja FF-PIR:n välillä kohteen mukaan, kertoo Finnfoamin varatoimitusjohtaja Asso Erävuoma.

20183_52329.jpg

Miksi Finnfoam?

Kosteus, ja erityisesti rakenteisiin päässyt kosteus, on useimmille rakennuksille tai rakennuksen osille kohtalokas. Alapohjan lämmöneristyksen tarkoituksena on eristää lämpöä ja estää kosteuden pääsy sisäpuolen rakenteisiin.

Lujilla ja vettymättömillä Finnfoam-lämmöneristeillä on suuri vesihöyrynvastus, mikä estää maassa olevan kosteuden pääsyn maanvaraisen alapohjan betonilaattaan, ja ehkäisee näin sisäilmaongelmien synnyn. Samat ominaisuudet, jotka tekevät Finnfoamista parhaan mahdollisen routaeristeen, pitävät myös alapohjarakenteet kuivina ja kunnossa.

<p data-block-key="nqvxg">FL-300.</p>
FL-300.

Yhtenä Finnfoam-eristeiden erityispiirteenä onkin täysin yhtenäinen ja suljettu solurakenne, jonka ansiosta se on vettymätön ja homehtumaton materiaali. Homehtumaton Finnfoam on erittäin monikäyttöinen lämmöneriste, sillä eristyslevyt soveltuvat lähes kaikkiin käyttökohteisiin putkikaivannosta ullakon katon lisälämmöneristyksiin. Finnfoam on myös täysin päästötön rakennusmateriaali ja monille allergikoille se on ollut ainut mahdollinen lämmöneriste.

20183_52321.jpg

Vastaa tiukentuviin energiatehokkuusvaatimuksiin ja nipistävät vain niukasti tilaa

Tehokkailla FF-PIR -polyuretaanieristeillä saavutetaan helposti mahdollisimman ohuet ja tiiviit seinä- ja kattorakenteet. FF-PIR -eristeet soveltuvat erinomaisesti käytettäviksi myös saunan kuumissa ja kosteissa tiloissa. Ohuilla ja tehokkailla FF-PIR -eristeillä tilat saadaan maksimaalisesti hyötykäyttöön ja mahdollisimman energiatehokkaiksi. Yksi Finnfoamin eristetuoteperheen ‒ FF-EPS, FF-PIR ja Finnfoam ‒ tyytyväinen käyttäjä on moduulirakentamisen erikoisosaaja M-Partners Oy. He ovat onnistuneet ratkaisemaan yhtälön: energiatehokas, laadukas ja kustannustehokas julkinen rakentaminen.

‒ Kouluja, päiväkoteja, palvelutaloja, toimistoja. Oikeastaan, mihin tahansa tarpeeseen valmistamme rakennuksia. Elementit rakennetaan alusta loppuun sisätiloissa, mikä osaltaan estää kosteuden aiheuttamat ongelmat, alustaa Marko Koivisto M-Partnersilta.

<p data-block-key="5x5a3">Saunan eristyksessä FF-PIR on kustannustehokkain kokonaisratkaisu, jossa sokkelin laatoitus tehdään suoraan levyn pintaan.</p>
Saunan eristyksessä FF-PIR on kustannustehokkain kokonaisratkaisu, jossa sokkelin laatoitus tehdään suoraan levyn pintaan.

Rakennepaksuus saatu puolitettua

‒ Eristeinä olemme käyttäneet jo pitkään Finnfoamin tuotteita. Nykyään FF PIR -levyt soveltuvat tarkoituksiimme erinomaisesti. Lämpöarvo on parempi kuin millään kilpailevalla ratkaisulla, ja rakenteet saadaan ohuemmiksi. Esimerkiksi villaan verrattuna rakennepaksuus on lähes puolet pienempi, M-Partnersin ostoista vastaava Koivisto kertoo.

Märkätiloihin Tulppa

Finnfoamilta löytyy myös neljäs eristevaihtoehto: Tulppa-märkätilalevy.

<p data-block-key="k45sy">Tulppa-märkätilalevyt ovat homehtumattomina turvallinen rakennusmateriaali myös ammekotelointeihin ja suihkuseiniin.</p>
Tulppa-märkätilalevyt ovat homehtumattomina turvallinen rakennusmateriaali myös ammekotelointeihin ja suihkuseiniin.
Finnfoam Oy
Talo
seinät
eristys
alapohja
kosteudeneristys
väliseinät
yläpohja
lämpöeristys
perustukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20154_43144.jpg
Eristä kellarin seinä ulkopuolelta
Finnfoamin kehittämällä ratkaisulla kellarin seinän eristäminen on helppoa ja nopeaa. Ratkaisu soveltuu niin uudis- kuin korjauskohteisiinkin ja varmistaa rakenteen oikean kosteusteknisen toimivuuden.
20152_42369.jpg
Monikäyttöinen Finnfoam soveltuu myös routaeristeeksi
Routaeristeen tärkein ominaisuus on luotettavuus eli pitkäikäisyys. Routaeriste ei saa painua kasaan eikä imeä vettä itseensä tai se ei toimi enää suunnitellusti tehtävässään. Ainutlaatuinen kestävyys, kokonaistaloudellisuus sekä monikäyttöisyys yhdistyvätkin kotimaisessa Finnfoam-eristeessä.
20165_46380.jpg
Muista routaeristys myös pihateille ja -muureille
Routaeristeen tärkein ominaisuus on luotettavuus eli pitkäikäisyys. Routaeriste ei saa painua kasaan eikä imeä vettä itseensä tai se ei toimi enää suunnitellusti tehtävässään. Ainutlaatuinen kestävyys, kokonaistaloudellisuus sekä monikäyttöisyys yhdistyvät kotimaisessa Finnfoam-eristeessä.Routaeristyksen tekoa ei kannata vähätellä rakentamisen missään vaiheessa. Kunnollinen routaeristys onkin yksi rakentamisen ja piharakentamisen perusasioita, joissa nopeasti ja ajattelematta tehden tulee tehtyä itselleen karhunpalvelus. Mitä routiminen sitten tarkoittaa? Yksinkertaisesti maakerroksen tilavuus ja routanousu kasvaa maassa olevan veden jäätymisestä johtuen.
202010_67177.jpg
2020-luvun lasivilla ei kutise, eikä pölise
Nykypäivän pehmeä lasivilla on vuosien tuotekehityksen tulos. Se on miellyttävää ja pehmeää käsitellä, vaikka ihan paljain käsin. Se ei kutise eikä pölyä.Tuotekehityksessä on haluttu erityisesti kiinnittää huomiota tuotteiden pölyämättömyyteen, käsiteltävyyteen ja asentamismukavuuteen. Jämäkkä levy ei hajoa ja se on helppo leikata ja asentaa.
keltainen omakotitalo ja keväinen puutarha
Turvalliset ja tehokkaat eristeet
Lämmöneristämisen ja ilmanvaihdon oikeanlainen toteuttaminen on eräs keskeisimmistä tekijöistä rakennuksen asumisviihtyvyyden kannalta. Tehokkaaseen lämmöneristämiseen sijoitetut eurot palautuvat pienentyneinä lämmityskuluina muutamassa vuodessa.ISOVERilta löytyy turvallisia ja tehokkaita ratkaisuja äänen- ja lämmöneristämiseen tuoden asumismukavuutta käyttäjilleen ja samalla auttaen suojelemaan ympäristöä.ISOVER-eristeet on valmistettu ja kehitetty Suomessa, joten ne sopivat suomalaisiin oloihin. Eristeet valmistetaan Hyvinkäällä ja Forssassa. Osoituksena suomalaisesta alkuperästä ja suomalaista työtä edistävästä vaikutuksesta, onkin Suomalaisen Työn Liitto myöntänyt ISOVERille Avainlipun.
20202_62791.jpg
Säästä lämmityskuluissa - panosta lämmöneristykseen
Maaliskuussa 2020 ISOVER lanseerasi täysin uuden kevyiden rakennuseristeiden valikoiman. Tuotekehittelyyn otettiin mukaan asentajia sekä hyödynnettiin heidän käyttökokemustaan eristeistä ja niiden toimivuudesta.Tässä esittelyssä ISOVER PREMIUM 33:

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton