• Etusivu
  • Remontti

Remontoijan luottokaveri – monipuolinen kipsilevy

Mariana RavoniusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Julkaistu 30.11.2023Päivitetty 16.02.2024
1920-gyprocilta-ratkaisut-remontoijalle

Älä anna remonttiprojektin turhauttaa. Gyprocin levyvalikoimasta löytyy ratkaisu moneen.

Jokaiselle se oma koti on kaikkein rakkain paikka. Siellä viihdytään niin yksi kuin perheen ja ystävien kanssa. Ajan myötä kuitenkin se kaikkein rakkainkin paikka kaipaa pientä huolenpitoa ja laittoa – vaikkei muusta syystä kuin perheen koon kasvamisen tai pienenemisen johdosta.

Toisinaan tuotevalikoima häkellyttää, voiko näin monelle ratkaisulle ja vaihtoehdolle olla todella tarvetta. Kyllä voi, sillä ratkaisut on tehty sillä ajatuksella että rakentaja ja remontoija löytää niiden joukosta omiin tarpeisiinsa parhaiten soveltuvan tuotteen ja rakennustavan. Vaikka vaihtoehtoja on paljon, löytyy niiden joukosta sopiva tuote nopeasti.

Sana kevytrakenne antaa lupauksen helppoudesta

Käsi pystyyn, kuka haluaa päästä edes vähän helpommalla, kun tulee kyseeseen remontointi? Käsiä nousee ilmaan todennäköisesti melkoinen määrä. No mikä sitten tekee remontoinnista helpompaa – tietenkin työn sujuvuus ja mahdollisuus päästä tekemään myös itse tuotteiden ollessa helppoja käsitellä. Remontoijaa kannustaa toki myös ajatus siitä, että samaa työsarkaa ei tarvitse aivan heti olla tekemässä uudelleen, vaan nyt tehtävät ratkaisut kantavat pitkälle tulevaisuuteen.

Gyproc on tuotevalikoimassaan niin harvoin remontoivan kuin ammattilaisenkin asialla. Tuotteet on tehty helpoiksi käsitellä ja niiden avulla toteutettavat ratkaisut kestävät kyllä aikaa sekä vauhdikkaampaakin menoa ja muuntelutarpeita. Gyproc-kevytrakenteet madaltavat sitä remontointiin ryhtymisen kynnystä. Sinun ei tarvitse olla ammattilainen onnistuaksesi.

Työstääksesi kipsilevyä, et tarvitse viimeisimpiä ja vielä uutuuttaan kiilteleviä työkoneita ja -laitteita. Ne mitä tarvitaan oikeasti ovat vain muutama perustyökalu sekä ruuvinväännin ruuvien kiinnittämistä varten.

<p data-block-key="o9xsn">Gyproc Habito on todellinen superlevy.</p>
Gyproc Habito on todellinen superlevy.

Käsiteltävyys sekä käyttömukavuus

Remonttikohteissa on yleensä rajallinen määrä tilaa. Suurien levyjen kuljettaminen tilasta toiseen vaatii näppäryyttä, jotta levy ei vaurioidu. Jos seinän levytykseen on valinnut useimmista Gyprocin kipsilevyistä saatavan Ergo-version, onnistuu asunnossa pujottelu myös levyä kantaen. Mikä on Ergo-versio? Kyseessä on perinteistä levyä kevyempi ja kapeampi levy, jota on vaivattomampi käsitellä sekä siirtää paikasta toiseen.

Oletko jo tutustunut Gyprocin korjausrakentamisesta kertovaan blogiin?

Haluatko vapautta sisustukseen?

Tällä kysymyksellä tässä yhteydessä ei tarkoiteta sohvan tai vuoteen sijoittelua eri puolelle huonetta, vaan haluatko voida vapaasti ripustaa seinille tauluja, television tai vaikka hyllyjä tai kaapin? Tässä yhteydessä ratkaisu on superlevyksikin kutsuttava Gyproc Habito, joka omaa aivan ennennäkemättömän ripustuslujuuden. Tämä levy kannattelee nimittäin yhden puuruuvin varassa jopa 40 kilon kuorman. 60 kiloinen jättitelevisio pysyy vakaasti paikoillaan kahdella ruuvilla. Tämä levy löytää paikkansa myös keittiöstä sekä kylpyhuoneesta. Ja onko mahdollisesti luvassa vauhdikkaita vuosia taaperoiden ja leikki-ikäisten kanssa – tämä levy kestää nekin vauhdikkaat leikit ilman kolhuja.

Hiljaisuutta, pyydän

Tarvetta pienelle kotitoimistolle tai lastenhuoneelle? Kummankin kohdalla on hyvä kiinnittää huomiota ääneneristykseen, jolloin palaverissa istuvan aikuisen neuvottelu tai pienen nukkujan lepohetki ei häiriinny. Seinärakenne on mahdollisuus toteuttaa käyttäen erikoislevyjä tai toteuttaa se seinäjärjestelmän avulla. Tavallista paremman ääneneristyksen saat aikaan Gyproc XR teräsrankaa sekä Gyproc ACOUnomic teräsprofiilia.

Asiantuntijat ovat suunnitelleet rakennekokonaisuudet ja varmistaneet käytettävien komponenttien laadun sekä yhteensopivuuden, jotta remonttiprojektia tekevän ei tarvitse miettiä, ainoastaan seurata annettuja järjestelmän ohjeita. Rakennekokonaisuudet kun pitävät sisällään paitsi levyt, mutta myös muut tarvittavat elementit rangoista ja kiskoista aina kiinnitys- ja tasoitetarvikkeisiin tiivistysteippejäkään unohtamatta. Tiesitkö, että rakennekokonaisuudet ovat niin testatut, että Gyproc antaa näille viiden vuoden Gyproc Järjestelmätakuun?

PSSST: Ääneneristyksen lisäksi Gyprocilta löytyvät järjestelmät myös palosuojaukseen, kylpyhuoneisiin sekä erilaisiin seiniin, välipohjiin ja alakattoihin.

Tutustu järjestelmiin.

<p data-block-key="4fkhu">Väliseinän voi toteuttaa helposti ja nopeasti teräsrankaa käyttäen.</p>
Väliseinän voi toteuttaa helposti ja nopeasti teräsrankaa käyttäen.

Antaa veden roiskua

Kylpyhuoneremontti. Kuulostaa suurelle määrälle työtä, eikö? Myös kylpyhuoneeseen on tarjolla erinomainen vaihtoehto: Gyproc Glasroc X GRIX 13, joka torjuu kosteutta ylimmän H1-luokituksen mukaisesti. Levyn pinta on lasikuituhuopaa ja sen kipsistä valmistettu ydin on kyllästetty silikonilla – näin levyyn imeytyvän veden määrä pysyy alle viidessä prosentissa. Se on vain kuudesosa verrattuna sementtipohjaisiin ratkaisuihin.

Koska kylpyhuoneen seinille kiinnitetään usein myös varsin painavia kalusteita, esimerkiksi allaskaappeja, toimii erityisluja Gyproc Habito myös silloin hyvänä levyratkaisuna.

Gyprocilla myös märkätiloihin soveltuvia levyratkaisuja
Info

Info

Löydä itsellesi aina tarkoituksenmukaisin ratkaisu

Älä anna valikoiman hämmentää. Gyproc tarjoaa sinulle avukseen paitsi tuotteensa, myös valitsimen, käsikirjan sekä asennuskirjan - näiden avulla taklaat remonttisi kerralla.

Tutustu:

Jos olet epävarma, kysy apua tuoteneuvonnasta.

Tutustu myös Gyprocin blogisarjaan: Gyproc korjausrakentamisessa

Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Remontti
asuminen
keittiö
kylpyhuone
seinät
huoneisto
ekologisuus
kiinnitys
kipsilevyt
sisätilat
märkätilat
tuotetietous
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Gyproc Klima-kipsilevy
Vähähiiliset rakennuslevyt – kohti kestävää tulevaisuutta
Norjan Fredrikstadissa sijaitsee täysin sähköistetty tehdas, aivan ensimmäinen laatuaan maailmassa. Ja juuri tässä tehtaassa valmistetaan Gyprocin kaikkien aikojen vähähiilisimmät rakennuslevyt.Rakennusteollisuus tuottaa paljon hiilipäästöjä paitsi rakennusmateriaalien tuotannossa, mutta myös logistiikassa sekä varsinaisessa rakentamisessa. Jotta tulevaisuus olisi kestävämpi, on tämä teollisuudenala ottamassa merkittäviä ja innovatiivisia tekoja kohti vähähiilisempiä ratkaisuja.Mitä nämä vähähiiliset levyt tarkoittavat rakentajalle?
rakenteiden toteutus kipsilevyllä
Kipsilevy sopii kodin joka pintaan
Kipsilevy on kaikessa yksinkertaisuudessaan monipuolinen materiaali kodin eri tiloihin ja pintoihin. Gyprocin ratkaisujen avulla voidaan kipsilevyistä rakentaa helposti niin väliseinät, lattiat, märkätilat ja katot ulkoseinien tuulensuojia unohtamatta. Kipsilevy ei ole rakennusmateriaalina ainoastaan uudisrakentajan tuote, vaan myös korjausrakentaja löytää itselleen sopivat ratkaisut laajasta levyvalikoimasta.Gyprocin rakenteet edustavat keveitä, sekä ääntä ja paloa eristäviä ratkaisuja. Levyssä on kahden lujan kartonkipinnan välissä kipsiydin. Pintakartonki kiertää levyn pitkien sivujen ympäri ja levyn päät on tasattu sahaamalla. Levyjen pitkät sivut ovat joko reunaohennettuja tai suorareunaisia.Gyproc tarjoaa myös useimmista levyistään ERGO®-levyn, joka on perinteistä levyä kapeampi. Kapeammat, vain 900 mm:ä leveät levyt parantavat työergonomiaa keveytensä sekä helpomman käsiteltävyytensä vuoksi, myös asentaminen on nopeampaa.Ovatko eri levyt ja niiden käyttömahdollisuudet sinulle tuttuja? Tutustu levyjen ominaisuuksiin ja käyttökohteisiin.Tutustu Gyprocin levy valikoimaan
202210_79729.jpg
Mistä vinkit ja neuvot rakentajalle ja remontoijalle?
Siinähän se on, rakennus- tai remonttiprojekti. Väliseinät pitäisi rakentaa, mutta mikä on oikea tapa? Entä miten voi ottaa huomioon ääneneristyksen? Omatoimirakentajalle ja -kunnostajalle voi helposti mennä niin sanotusti sormi suuhun miettiessään, miten toteuttaa kestävät ratkaisut niin, että ne ovat myös kerralla oikein tehdyt? Rakentamisessa kun on monta toisiinsa kytkeytyvää seikkaa, jotka vain tarvitsee tietää tehdessään. Ensikertalainenkaan ei toki jää yksin, sillä kevytrakentamisessa auttavan kätensä ojentaa Gyproc Asennuskirja.
Weberin WeberSafe -vedeneristysjärjestelmän havainnekuva
Kestäviä märkätiloja – pohjatyöt ja vedeneristys
Kylpyhuone on yksi niistä kodin tiloista, joissa huolellisuus ja tarkkuus itse tekemisessä palkitaan. On tärkeää toteuttaa pohjatyöt asianmukaisesti ja varmistaa, että vedeneristys on tiivis ja asiaankuuluvasti tehty. Mitä pohjatöitä tulee tehdä seinien ja lattian osalta – miten vedeneristys toteutetaan oikein?
Suomalaiset vedenkäyttäjät pystyvät merkittäviin muutoksiin vedenkulutustottumuksissaan.
Valitse tulevaisuuden tarpeet täyttävä vedenmittausjärjestelmä
Vedenkulutusta on tarpeen vähentää, ja suomalaisilla siihen on varaa hyvinvoinnista tinkimättä. Veden säästämiseen kannustava mittausjärjestelmä antaa muutokseen tarvittavan sysäyksen ja edistää samalla ESG-tavoitteisiin pääsyä.
Villeroy & Boch markkinoinnista vastaava Jenni Luomala istuu Helsinki Hub hotellin huoneessa
Kestävän kehityksen kylpyhuone rakennetaan elinkaari edellä
Vanha kirkkopuisto on Helsingissä tärkeä ja perinteikäs ympäristö, jonka laidalle on juuri avautunut Scandic Helsinki Hub -hotelli. Urbaaniin 1920-luvun tehdaskiinteistöön on rakennettu korkeatasoisten hotellihuoneiden lisäksi monipuolisia coworking-tiloja työskentelyyn. Hotellihankkeessa on kiinnitetty erityistä huomiota rakentamisen ja kalusteiden ympäristöystävällisyyteen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton