• Etusivu
  • Sisustus

Raikasta kodin sisustus – uutta ilmettä keittiöön

Mariana RavoniusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Päivitetty 12.03.2024
1920 AdobeStock_222296894

Kun kotia haluaa uudistaa, ei tarvitse välttämättä puhua suurista remonteista tai kalliista ratkaisuista. Parhaimpia uudistuksia ovat ne, joissa lopputuloksena on itselle mieluisa kokonaisuus riippumatta siitä paljonko kunnostustyöhön on käyttänyt rahaa.

Miten kotiaan voi sitten raikastaa, tässä muutama vinkki keittiöön.

Keittiön ilmeen raikastamiseen voi ottaa montakin lähestymistapaa. Rajuin näistä olisi koko vanhan keittiön purku ja uuden asennus aina lattiasta kaapistoihin asti. Mutta jos mietimme asiaa budjetti-näkökulmasta, koko keittiön uusiminen ei välttämättä ole mahdollista, eikä edes järkevää toteuttaa kovin usein – yleisin sykli on jopa vuosikymmen, ellei enemmän. Mietitään siis kukkaroystävällisiä ratkaisuja, joita on mahdollista toteuttaa nopeasti, helposti ja itse.

Toinen vaihtoehto on uudistaa keittiön yleisilme hyödyntämällä olemassa olevaa. Esimerkiksi keittiön rungot säilyttämällä säästetään jo pitkä rivi euroja. Keittiön pohjan ollessa toimiva on kaapistojen ovien vaihto varsin varteenotettava ratkaisu, kun halutaan esimerkiksi tummasta keittiöstä vaalea, puukuvioiset ovet vaihtaa vaikka valkoisiin korkeakiiltoisiin ja niin edelleen.

Vieläkin yksinkertaisempi toimenpide on vaihtaa kaapistoihin sekä laatikostoihin uudet, ilmeeltään modernimmat vetimet.

Mutta on kuitenkin olemassa vielä yksi seikka, jonka uudistamalla muuttuu parhaimmillaan koko keittiön ilme kerralla. Oletko kiinnittänyt huomiota keittiön välitilaan, miltä se näyttää? Huolimatta siitä, että kaapistot ovat yleensä keittiössä visuaalisesti hallitsevin elementti, on kuitenkin välitila aina esillä siinä missä kaapistotkin. Välitilan laatoitus on kiva tapa uudistaa ja tehdä tilasta ilmeeltään nykyaikaisempi.

<p data-block-key="n8t2b">Laatoitukseen ja keittiön värimaailmaan yhteensopiva saumalaasti löytyy varmasti 13 eri värivaihtoehdon joukosta.</p>
Laatoitukseen ja keittiön värimaailmaan yhteensopiva saumalaasti löytyy varmasti 13 eri värivaihtoehdon joukosta.

Näin onnistut välitilan laatoituksessa:

Koska keittiössä yleensä vesi roiskahtaa ja käytössä on keittiön vesipisteen lisäksi astianpesukonetta, pakastinta ja jääkaappia, on suositeltavaa huolehtia keittiöön vähintään kosteussulkukäsittely vesipisteen taakse. Kosteussulkukäsittelyksi soveltuu weber MS+ Kosteussulku.

Mitä työvaiheita välitilan laatoitus pitää sisällään? Lyhyesti: kosteussulkukäsittelyn, laatoituksen, laattojen saumauksen ja viimeistelyn. Se, mistä ehdottomasti kannattaa aloittaa on suunnittelu, jossa sinun tulee ottaa huomioon esimerkiksi laattajako ja määrä, paljonko laattoja tarvitset. Älä laske määrää liian pienellä marginaalilla, sillä samaa laattaerää voi olla hankalaa saada projektin jäädessä muutamaa laattaa vajaaksi. Erilaisten mittavirheiden tai laatan rikkoutuminen voikin yks kaks verottaa tarkkaan laskettujen laattojen määrää liikaa.

Toteutusvaiheessa muista varata itsellesi riittävästi tilaa laattojen leikkaamista varten.

laatan leikkaus.

Laatoitustyössä, kosteussulkukäsittelyn kuivuttua, kiinnitä laatat seinään kätevästi weber ready mix glue Kaakeliliimalla. Kyseinen kaakeliliima on sisätiloissa käytettävä, heti käyttövalmis laattaliima keraamisten laattojen kiinnitykseen seinille. Weberin kevään 2024 uutustuote, Kaakeliliima on joustava ja tarttuu hyvin erilaisille alustoille. Heti käyttövalmiina tuotteena se ei vaati erillistä sekoittamista, se ei pölyä eikä sotke ympäristöä ja mikä parasta – tuotetta ei mene hukkaan, vaan työn tullessa valmiiksi, sulje purkin kansi.

Itse laatoitusprosessi sujuu samoin kuin perinteisellä kiinnityslaastilla. Työvälineeksi tarvitset laattakoolle sopivankokoisen hammaslastan ja paina laatta kiinni tuoreeseen liimapintaan. Poista ylimääräinen pursuava kaakeliliima heti tuoreeltaan. Kiinnitä laatat avosaumaan – suositeltava saumaväli on 3 millimetriä.

Weber ready mix glue Kaakeliliiman kuivuttua, noin vuorokauden kuluttua riippuen tilan lämpötilasta, saumaa laatat weberin classic grout Saumalaastilla. Saumalaastissa ei sinun tarvitse tyytyä vain muutamaan sävyvaihtoehtoon, vaan voit valita muuhun sisustukseesi parhaiten soveltuvan sävyn 13 eri värivaihtoehdosta. Viimeistele vielä liikuntasaumat, esimerkiksi seinän sekä työtason väliltä käyttäen weber neutral silicone Silikonia.

Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Sisustus
asuminen
keittiö
seinät
huoneisto
laatat
koti
liimat
kiinnitys
sisustus
tuotetietous
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20155_43381.jpg
Mitä tehdä, kun perustukset ovat rikkoutuneet?
Perustusten vaurioitumien johtuu suurimmaksi osaksi maaperään liittyvistä asioista. Maa on liian märkää ja kantavuus on kärsinyt, routaeristys on puutteellinen tai sitä ei ole – routa on päässyt liikuttelemaan kivijalkaa, lähiviemäri on rikkoutunut ja maaperään päässeet bakteerit lahottavat, pohjavesi on laskenut ja paalut altistuvat hapelle alkaen lahoamaan. Myös rakennukseen tulevat lisäosat saattavat aiheuttaa painumista.
201212_33254.jpg
Weber Floor -kokonaisratkaisu lattioille
Weberistä on tullut lattia-alan ykkösnimi siksi, että toimitamme kokonaisratkaisuja, emme pelkkiä tuotteita. Haluamme, että saat kattavan lattiaratkaisun, jolla on haluamasi ominaisuudet.
weber-muuratut-tulisijat-laastit
Tulisijan muuraukseen ei käy mikä tahansa laasti
Tulisijan muuraukseen käytettävät laastit on suunniteltu kestämään tulisijan eri osiin kohdistuvat lämpörasitukset ja lämpötilojen vaihteluista johtuvat liikkeet. Rappauslaastit ja pinnoitteet antavat paljon mahdollisuuksia tulisijan ulkonäön viimeistelyyn. Tulisijalaastit ovat valmiita kuivatuotteita, joihin työmaalla lisätään vaan vesi.Tulisijan muurauslaastitTulisijan runko muurataan joustavalla saviuunilaastilla weber ML Savi Saviuunilaasti. Kuorettoman tulisijan näkyviin jäävät muuraussaumat saumataan weber JSL 5 Jälkisaumalaastilla. Ennen jälkisaumausta tulisijan pitää olla kuivunut ja lämmitetty kerran kunnolla. Saumaus tehdään jäähtyneeseen tulisijaan. Tulipesä ja tulta vasten olevat osat muurataan tulitiilistä weber fire mortar Tulenkestävällä muurauslaastilla. Tulen kanssa kosketuksissa olevat pinnat voidaan myös valaa tulenkestävällä valumassalla weber VM Tuli Valumassa. Valumassan käyttökohteita ovat muun muassa lieden laki, kuristusosa, leivinuunin laki ja ylityspalkit. Tulisijan erillisen kuoren muuraukseen käytetään harmaata tai värillistä weber ML5 Värillinen Muurauslaastia.
Moderni mustavalkoinen keittiö
Sisustus
Uusi ilme keittiöön: laatoita välitila uusiksi
Kun kotia haluaa uudistaa, ei tarvitse välttämättä puhua suurista remonteista tai kalliista ratkaisuista. Parhaimpia uudistuksia ovat ne, joissa lopputuloksena on itselle mieluisa kokonaisuus riippumatta siitä paljonko kunnostustyöhön on käyttänyt rahaa.Miten kotiaan voi sitten raikastaa, tässä muutama vinkki keittiöön.
rakenteiden toteutus kipsilevyllä
Kipsilevy sopii kodin joka pintaan
Kipsilevy on kaikessa yksinkertaisuudessaan monipuolinen materiaali kodin eri tiloihin ja pintoihin. Gyprocin ratkaisujen avulla voidaan kipsilevyistä rakentaa helposti niin väliseinät, lattiat, märkätilat ja katot ulkoseinien tuulensuojia unohtamatta. Kipsilevy ei ole rakennusmateriaalina ainoastaan uudisrakentajan tuote, vaan myös korjausrakentaja löytää itselleen sopivat ratkaisut laajasta levyvalikoimasta.Gyprocin rakenteet edustavat keveitä, sekä ääntä ja paloa eristäviä ratkaisuja. Levyssä on kahden lujan kartonkipinnan välissä kipsiydin. Pintakartonki kiertää levyn pitkien sivujen ympäri ja levyn päät on tasattu sahaamalla. Levyjen pitkät sivut ovat joko reunaohennettuja tai suorareunaisia.Gyproc tarjoaa myös useimmista levyistään ERGO®-levyn, joka on perinteistä levyä kapeampi. Kapeammat, vain 900 mm:ä leveät levyt parantavat työergonomiaa keveytensä sekä helpomman käsiteltävyytensä vuoksi, myös asentaminen on nopeampaa.Ovatko eri levyt ja niiden käyttömahdollisuudet sinulle tuttuja? Tutustu levyjen ominaisuuksiin ja käyttökohteisiin.Tutustu Gyprocin levy valikoimaan
kipsilevyratkaisut remontoijalle
Remontoijan luottokaveri – monipuolinen kipsilevy
Jokaiselle se oma koti on kaikkein rakkain paikka. Siellä viihdytään niin yksi kuin perheen ja ystävien kanssa. Ajan myötä kuitenkin se kaikkein rakkainkin paikka kaipaa pientä huolenpitoa ja laittoa – vaikkei muusta syystä kuin perheen koon kasvamisen tai pienenemisen johdosta.Toisinaan tuotevalikoima häkellyttää, voiko näin monelle ratkaisulle ja vaihtoehdolle olla todella tarvetta. Kyllä voi, sillä ratkaisut on tehty sillä ajatuksella että rakentaja ja remontoija löytää niiden joukosta omiin tarpeisiinsa parhaiten soveltuvan tuotteen ja rakennustavan. Vaikka vaihtoehtoja on paljon, löytyy niiden joukosta sopiva tuote nopeasti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton