• Etusivu
 • Talo

Kun toiminnallinen muotoilu parantaa elämänlaatua: Uudistettu kylpyhuonekalustesarja innovatiivisilla ratkaisuilla

Kaupallinen yhteistyö Geberit Oy
Julkaistu 13.11.2023Päivitetty 23.11.2023
Geberit ONE -kalusteet ja -seinä-wc

© Geberit

Kun haet inspiraatiota uuteen kylpyhuoneeseen, laaja valikoima on eduksi. Lisäksi, kun yhdistää laajan valikoiman laaja-alaisen tekniikan, tuotekehityksen ja tilasuunnittelun osaamisen – puhumattakaan visuaalisesti miellyttävistä vaihtoehdoista – on onnistuneen ja toimivan kylpyhuoneen resepti jo pitkälle valmis. Mutta miten valita ne sopivimmat tuotteet laajasta valikoimasta?

Tässä artikkelissa pureudutaan uudistetun Geberit ONE -sarjan seitsemään erilaiseen innovatiiviseen tuotekehityksen tuotokseen, jotka toimivat esimerkkinä miten kylpyhuoneen tuotevalinnat voivat parantaa kylpyhuoneen toimivuutta jokapäiväisessä elämässä.

Miksi panostaa juuri kylpyhuoneen suunnitteluun?

Käytännöllisesti suunniteltu kylpyhuone edistää arjen tehokkuutta. Hyvät säilytysratkaisut ja ergonominen järjestely säästävät aikaa ja vaivaa päivittäisissä toiminnoissa, kuten pukeutumisessa ja peseytymisessä.

Geberit ONE -kylpyhuonekalustesarja tarjoaa kokonaisvaltaisen ratkaisun yksilölliseen pesupaikkaan ja koko kylpyhuoneeseen. Taitavasti järjestelmäksi yhdistetty Geberit ONE erottuu edukseen monilla avoimilla ja piilevillä eduilla. Ne tuovat kylpyhuoneeseen lisää puhtautta, tilaa ja joustavuutta.

ONE-sarjassa painopiste on pesuallasalueella, joka on kylpyhuoneen sydän. Sen äärellä vietetään aikaa ensimmäisenä aamulla ja viimeisenä illalla. Myös muut kalusteet ja peilikaapit sopivat täydellisesti yhteen tarjoten toimivuutta ja tyylikkyyttä kaikkiin kotikylpyhuoneisiin.

Vinkki! Voit myös kokeilla Geberitin kätevää pesupaikkasuunnittelutyökalua kylpyhuoneesi suunnittelun apuna ja inspiraationa (linkki myös artikkelin lopussa).

1. Peilikaapin valaistus valaisee koko kylpyhuoneen harmonisesti ja tarpeiden mukaisesti

Geberit ONE -peilikaappien ComfortLight -valaistuskonsepti on suunniteltu takaamaan täydellisen valaistuksen päivän rutiineihin kylpyhuoneessa: kirkas ja virkistävä valo aamun rutiineihin, optimaalinen vakiovalo kylpyhuoneen arkikäyttöön, pehmeä kynttilävalo hemmotteluhetkiin kylpyhuoneessa, sekä tunnelmallinen ja himmeä valo, joka näyttää suuntaa yöllä.

Valaistus on himmennettävissä portaattomasti ja ohjausjärjestelmän käyttö onnistuu intuitiivisesti myös Geberit Home -sovelluksen kautta.

Geberit ONE -peilikaappeja on saatavana pinta- ja piiloasenteisina sekä eri värisinä kunkin tarpeisiin ja henkilökohtaisiin mieltymyksiin sopivina. Piiloasenteisessa peilikaapissa säilytystila upotetaan seinän sisään, joka tuo pesupaikalle lisää tilaa ja tyylikkään ilmeen.

Valittavana on myös perinteiseen tapaan seinän pintaan asennettavia peilikaappeja, joissa on tyylikäs muotoilu ja paljon käteviä toimintoja. Kaappeja on saatavana joko avohyllyllä tai täyskorkeilla peiliovilla. Hyllysyvennyksen valaistu, kapea alareuna on tyylikäs yksityiskohta sisustukseen.

Geberit ONE mirror cabinet_I_4_orientation_light_1

© Geberit

2. Pohjaventtiilit, jotka yhdistävät tyylin ja toiminnallisuuden

Geberit ONE -pesualtaisiin on saatavilla uudenlainen vaakasuuntainen- että perinteinen pyöreä pohjaventtiili. Vaakasuuntainen pohjaventtiili on sijoitettu altaan takaosaan, mikä antaa altaalle tyylikkään yleisilmeen. Tämä sijoittelu ohjaa veden tehokkaasti ja roiskumatta viemäriin, mikä puolestaan ehkäisee vesi- ja kalkkijäämien muodostumista.

Magneettikiinnitys pitää pohjaventtiilin kannen tarkasti paikallaan ja sen voi irrottaa helposti puhdistusta varten. Puhdistusta helpottaa myös pesualtaan pinnoite: pesuallas on pinnoitettu erityisen kestävällä, ei-huokoisella KeraTect®-pinnoitteella. Pinnoitteen sekä hiussihdillä varustetun pohjaventtiilin ansiosta pesuallas on helppo pitää puhtaana.

Vaakasuuntaisen pohjaventtiilin kansi on saatavana kiiltävän kromin lisäksi mustana, valkoisena ja harjatun teräksen värisenä.

Perinteisempi pyöreä pohjaventtiili on taas sijoitettu altaan keskelle, ja sen kansi on keraaminen, minkä ansiosta se sulautuu pesualtaaseen täydellisesti.

Molemmissa pohjaventtiilikansissa on integroitu kampamainen sihti, joka estää hiuksia pääsemästä vesilukkoon asti ja aiheuttamasta tukkeutumista. Hiussihti on myös helppo irrottaa puhdistuksen ajaksi.

Geberit ONE pohjaventtiili

© Geberit

3. Innovatiivinen viemäröintitekniikka säästää tilaa

Innovatiivinen viemäröintitekniikka luo myös ylimääräistä tilaa alakaapin laatikoille. Geberit ONE -sarjan alakaapeissa on runsaasti säilytystilaa, sillä altaan alla kulkeva vaakatasoon sijoitettu viemäröinti on suunniteltu mahdollisimman matalaksi, mikä luo lisää tilaa alakaapin laatikoihin.

Vesilukolle ei tästä syystä tarvita aukkoa alakaapin vetolaatikkoon. Lisäksi pohjaventtiilin ja viemäröinnin innovatiivinen tekniikka sisältää piilotetun ylivuotomekanismin, jolloin altaassa ei tarvita erillistä ylivuotoaukkoa.

Geberit ONE -pesualtaat on saatavana eri levyisinä vakiopesualtaina ja tasoaltaina sekä tason päälle asennettavana kulmikkaana tai maljamaisena pesualtaana.Tason päälle asennettavista altaista löytyy myös trendikkäitä mattavalkoisia altaita.

Geberit ONE washbasin_cabinet with drawer black matt_light strips

© Geberit

4. Tilaa säästävä kapea pesuallas

Tekniikka seinän sisällä, muotoilu seinän edessä – Geberit ONE -pesualtaista löytyy myös ratkaisu, jossa pesualtaan ulkonema on vain 40 cm, joten se vie huomattavasti vähemmän tilaa kuin klassisen syvyiset pesualtaat.

Pesualtaan yksi kohokohdista on sen vesilukko, joka sijaitsee seinän takana, jolloin vesilukko ja viemäri ovat piilossa. Tällöin alakaapin tavanomainen vesilukkokatkos jää pois - tämä luo lisää tilaa.

Posliinista valmistettu Geberit ONE -pesuallas on saatavana kahtena eri versiona – alakaapin kanssa ja ilman alakaappia asennettavana – ja neljässä eri koossa.

Geberit ONE_nussbaum_1200_wt_slim-rim_3-4-high_2

© Geberit

5. Seinähanalla enemmän puhtautta

Geberit ONE -sarjasta löytyy myös seinään asennettavia pesuhanoja. Seinähanan ansiosta koko pesualtaan pinta pysyy vapaana. Lisäetuna verrattuna perinteiseen pystyhanaan, seinähana estää pääasiassa pystyhanojen ympärille muodostuvat likakertymät, jotka tarjoavat mikrobeille kasvualustan.

Geberit ONE seinähana

© Geberit

6. Geberit ONE -seinä-wc – Nerokkaat yksityiskohdat

Seinälle asennettavan Geberit ONE WC-istuimen nerokkuus ilmenee kurkistamalla kannen alle – epäsymmetrinen, täysin huuhtelukauluksettoman keraamisen kulhon TurboFlush -huuhtelutekniikka on tavallista hiljaisempi ja tehokkaampi.

TurboFlushin ainutlaatuisen huuhtelukyvyn salaisuus piilee kulhon epäsymmetrisessä muodossa ja sivulta johdetusta vedentulosta, joka tekee samalla spiraalimaista liikettä puhdistaen wc-kulhon perusteellisesti ja myös samalla erittäin hiljaisesti.

WC-istuinkannen irroitus onnistuu myös helposti napin painalluksella puhdistusta varten. Edistyksellisen asennustekniikan ansiosta WC-istuimen korkeutta voidaan joustavasti säätää 4 cm ilman seinärakenteisiin kajoamista – jopa vuosia asennuksen jälkeen.

Geberit ONE WC_Feature_TurboFlush_Sideview

© Geberit

Geberit ONE wc toinen kuva

© Geberit

7. Inspiroidu ja suunnittele itse – helpon ohjelman avulla saat apua omanlaisen kylpyhuoneen suunnitteluun

Geberit on luonut helpon pesupaikkasuunnittelutyökalun, jonka avulla voit testata eri vaihtoehtoja ja luoda pohjan juuri omiin tarpeisiisi sopivaan kylpyhuoneeseen.

Ohjelman avulla voit testata koko ONE -sarjan laajaa valikoimaa ja yhdistellä eri tuotekokonaisuuksia luoden unelmiesi kylpyhuoneen omien tarpeittesi mukaan vain viidessä eri vaiheessa.

Kokeile siis tätä kätevää työkalua alla olevan linkin kautta ja inspiroidu!

Ohje

Ohje

Miksi valita Geberit ONE?

Geberit ONE -kylpyhuonesarja yhdistää teknisen osaamisen huippumuotoiluun ja on siten tyylikäs ja toiminallinen ratkaisu kylpyhuoneeseen. Geberit ONE tekee vaikutuksen monilla huippuominaisuuksillaan, niin näkyvillä kuin piilotetuillakin. Tämä tarkoittaa lisää säilytystilaa, helpompaa puhtaanapitoa ja kattavampaa kalustevalikoimaa kylpyhuoneisiin.

Valikoimasta löytyy yli 2000 eri tuoteyhdistelmää, jotka mahdollistavat yksilöllisen kylpyhuoneen toteutuksen omien tarpeiden mukaisesti.

Uusin trendi on olla seuraamatta mitään tiettyä trendiä. Jokainen meistä haluaa omaan tyyliimme ja arkeemme sopivan kodin ja yksilöllisen kylpyhuoneen – siihen ONE soveltuu täydellisesti.

Info

Info

Geberit ONE -sarjan koot ja mitat

KALUSTEVALIKOIMA

Alakaapit ovat saatavana seuraavissa leveyksissä: 60 cm, 75 cm, 90 cm, 105 cm, 120 cm ja 135 cm.

Värivalikoimana on:

 • lakattu korkeakiilto valkoinen
 • lakattu matta valkoinen
 • lakattu matta greige
 • lakattu matta laava
 • mattamusta
 • tammi melamiini puukuvio
 • hikkoripuu melamiini puukuvio

Edellä mainitut värit ovat saatavana myös Geberit ONE -kylpyhuonekalustesarjan korkeisiin kaappeihin, sivukaappeihin ja sivuelementteihin.

ALLASTASOT

Allastasoja on saatavana seuraavan kokoisina: 60 cm, 75 cm, 90 cm, 105 cm, 120 cm ja 135 cm.

Kapeaan pesualtaaseen (40 cm) sopivat kylpyhuonekalusteet ovat saatavana seuraavan kokoisina: 75 cm, 90 cm ja 105 cm.

Värivalikoimana on:

 • lakattu korkeakiilto valkoinen
 • lakattu matta valkoinen
 • lakattu matta greige
 • lakattu matta laava
 • tammi melamiini puukuvio
 • hikkoripuu melamiini puukuvio
 • valkoinen kivitavara marmorikuosilla
 • musta kivitavara marmorikuosilla (saatavana vain 120 cm:n kokoa varten)
Geberit Oy
Talo
kalusteet
sisätilat
kylpyhuone
koti
asuminen
tuotetietous
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

IDO Glow-allaskaappipaketti
Ido - Kylpyhuonekalusteet
Kylpyhuone on eräs niistä rakennuksen huoneista, jonka tehokkuus, hygieenisyys ja sisustus vaativat huolellista suunnittelua. Viihtyisä sisustus ja toimivat ratkaisut kutsuvat luokseen päivittäin. Paras kylpyhuone on siisti, toimiva ja harmoninen. Myös peilit ja valaistus ovat tärkeitä, sillä valaistus on tärkeää aamun hämärästä illan pimentoon ja peileillä saadaan pieneen tilaan lisää avaruuden tuntua.Oikeat ratkaisutTärkeää kylpyhuoneen koosta riippumatta on että kalusteiden, kuten altaiden, kaapistojen ja peilikaapin, asennuskorkeudet ovat perheenjäsenten kannalta sopivia. Kaapistot ja hyllyt tekevät kylpyhuoneesta tyylikkään ja avaran, samalla myös tilojen puhdistaminen helpottuu. Hankkimalla suihkuseinän tai -kaapin eivät vesiroiskeet kastele koko tilaa.
IDO Glow-allaskaappipaketti
Kylpyhuonekalusteet
Kehitämme yhdessä huonekalusuunnittelijoiden Fredrik Wallnerin ja Kaarle Holmbergin kanssa kylpyhuonekalusteita, jotka sopivat hyvin skandinaavisen kodin sisutukseen. Sen määräävin tekijä on valo, pelkistetty muoto ja luonnon materiaalien kunnioittaminen. Inspiraation lähteenä ovat eurooppalaiset sisustustrendit, jotka näkyvät myös kodin muussa sisustuksessa, mutta koska kylpyhuonekalusteet ovat pitkäikäinen investointi, on niiden oltava tyyliltään myös ajattomia.
Geberit / IDO
IDO Seven D:
Kylpyhuone on tänä päivänä yhtä tärkeä osa kodin sisustusta kuin keittiö ja olohuone. Tutkimusten mukaan siellä vietetään yhä enemmän aikaa – huolehditaan perushygieniasta, mutta myös rentoudutaan ja hemmotellaan itseään. IDO Seven D vastaa kasvavaan kylpyhuoneiden sisustustrendiin ja kokonaisratkaisujen tarpeeseen.
Geberit IDO seinä-wc
Kestävästi valmistettu uusi seinä-wc on helppo ja nopea asentaa
IDOn uusi seinäasenteinen Glow 68 on pelkistetyn tyylikäs ja helposti puhdistettava wc-istuinmalli. Loppukäyttäjän arjen helpottamisen lisäksi IDO Glow 68 -mallin asentaminen on tehty helpoksi.
kipsilevyratkaisut remontoijalle
Remontoijan luottokaveri – monipuolinen kipsilevy
Jokaiselle se oma koti on kaikkein rakkain paikka. Siellä viihdytään niin yksi kuin perheen ja ystävien kanssa. Ajan myötä kuitenkin se kaikkein rakkainkin paikka kaipaa pientä huolenpitoa ja laittoa – vaikkei muusta syystä kuin perheen koon kasvamisen tai pienenemisen johdosta.Toisinaan tuotevalikoima häkellyttää, voiko näin monelle ratkaisulle ja vaihtoehdolle olla todella tarvetta. Kyllä voi, sillä ratkaisut on tehty sillä ajatuksella että rakentaja ja remontoija löytää niiden joukosta omiin tarpeisiinsa parhaiten soveltuvan tuotteen ja rakennustavan. Vaikka vaihtoehtoja on paljon, löytyy niiden joukosta sopiva tuote nopeasti.
Villeroy & Boch markkinoinnista vastaava Jenni Luomala istuu Helsinki Hub hotellin huoneessa
Kestävän kehityksen kylpyhuone rakennetaan elinkaari edellä
Vanha kirkkopuisto on Helsingissä tärkeä ja perinteikäs ympäristö, jonka laidalle on juuri avautunut Scandic Helsinki Hub -hotelli. Urbaaniin 1920-luvun tehdaskiinteistöön on rakennettu korkeatasoisten hotellihuoneiden lisäksi monipuolisia coworking-tiloja työskentelyyn. Hotellihankkeessa on kiinnitetty erityistä huomiota rakentamisen ja kalusteiden ympäristöystävällisyyteen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton