• Etusivu
 • Talo

Kipsilevy soveltuu moneen käyttöön

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Päivitetty 16.02.2024
1920-rakennustyomaa 20210805m

Gyprocin levyvalikoimasta löytyy ratkaisu monenlaisiin tiloihin sekä käyttötarkoituksiin.

Kipsilevy on kaikille tuttu seinien levytysmateriaali. Helppo työstettävyys ja asennettavuus ovat aina olleet Gyprocin kipsilevyjen valtti. Tiesitkö, että Gyproc levyvalikoimasta löytyy erinomaiset vaihtoehdot myös kovan kulutuksen paikkoihin sekä ulkoseiniin, joissa vaaditaan erityistä kosteusvarmuutta?

Uskomatonta sisustamisen vapautta sisälle, varastoon sekä autotalliin

Gyproc Habito® –rakennuslevy antaa uudenlaista vapautta sisustamiseen. Levy kantaa jopa 40 kilon ripustuspainon yhden tavallisen ruuvin varassa ilman proppuja, erikoiskiinnikkeitä tai levyn taakse asennettavaa tukea. Voitkin helposti muuttaa milloin vaan raskaiden ripustettavien huonekalujen ja esineiden paikkaa miettimättä, missä runkotolpat sijaitsevat.

Habiton iskunkestävyys on myös omaa luokkaansa – perinteiseen kipsilevyyn verrattuna jopa kymmenkertainen. Ja mikä parasta, loistavat ominaisuudet eivät muuta tuotteen käsiteltävyyttä tai asennettavuutta.

Habito-levyn käyttömahdollisuudet samat kuin perinteisenkin kipsilevyn kanssa. Parhaimmillaan levy on kohteissa, joissa vaaditaan todellista kulutuskestävyyttä (esimerkiksi eteinen, autotalli) ja ripustuskyvyn ansiosta erityisesti varasto- ja säilytystilat saavat uudenlaisia käyttömahdollisuuksia. Habito soveltuu käytettäväksi myös märkätiloissa, joissa se helpottaa kylpyhuonekalusteiden asentamista.

<p data-block-key="3hryr">Habito kantaa jopa 40 kilon ripustuspainon yhden tavallisen ruuvin varassa ilman proppuja, erikoiskiinnikkeitä tai levyn taakse asennettavaa tukea.</p>
Habito kantaa jopa 40 kilon ripustuspainon yhden tavallisen ruuvin varassa ilman proppuja, erikoiskiinnikkeitä tai levyn taakse asennettavaa tukea.
Info

Info

Gyproc Habiton® hyötyjä:

 • Vapaus ripustaa raskaatkin esineet (esim. kaapistot tai taulutelevision) haluttuun kohtaan ilman erillisiä tukirakenteita taustalla.
 • Seinärakenteet mahdollista toteuttaa vähemmillä levykerroksilla.
 • Elämätön seinärakenne hyvällä palo- ja ääneneristävyydellä.
 • Soveltuu erinomaisesti niin säilytys-, varasto- kuin asuintiloihin

Tuulensuojalevy, joka ei kavahda tuulta eikä sadetta

Rakennukseen kohdistuvat kosteusrasitukset ovat alati kasvava mielenkiinnon kohde, johon oman lisänsä tuovat Suomen vaihteleva ilmasto ja sääolosuhteet. Keväällä 2021 Gyproc vastasi markkinoiden toiveisiin lanseeraamalla uuden lasikuituhuopapintaisen, kartongittoman Glasroc® GTX 9 Tuulensuojalevyn, joka kestää tuulta, sadetta sekä tuisketta.

GTX 9 -levyssä perinteinen vahapintainen kartonki on korvattu lasikuituhuovalla levyn molemmissa pinnoissa ja sen kipsiydin on impregnoitu. Suomessa kehitetty ja Kirkkonummella valmistettu Glasroc GTX 9 Tuulensuojalevy soveltuu paitsi pientalorakentamiseen, myös kerrostalorakentamiseen.

Glasroc GTX Tuulensuojajärjestelmä on tuulitiivis sekä kosteusvarma rakenne, jolle Gyproc takaa 6 kuukauden säänkeston. Tämä tarkoittaa sitä, että julkisivu on mahdollista jättää verhoamatta vaikkapa talven ajaksi, mikä tuo mukanaan joustavuutta rakennusprosessiin ja sen aikatauluttamiseen.

Glasroc GTX on nykyaikainen ja teknisesti varma ratkaisu, joka vastaa tulevaisuuden vaatimuksiin rakennuskohteissa ja jota käyttämällä vältytään kosteusvaurioita sekä rakentamisen aikana että koko rakennuksen käyttöiän.

202110_72964.jpg
Info

Info

Glasroc® GTX Tuulensuoja ominaisuuksia:

 • Tuulen- ja vedenpitävä
 • Alhainen vedenimeytyminen ja hyvä kosteudensieto
 • 6 kk säänkestävyys tuo joustavuutta rakennusprosessiin
 • Ekologinen ja 100 % kierrätettävä
 • Energiatehokas
 • Helppo työstää ja asentaa
 • Paloturvallinen
Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Talo
lattiat
seinät
kipsilevyt
runko
väliseinät
rakennukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20209_66399.jpg
Onnistunut lopputulos palkitsee uutteran rakentajan
Vuoden 2020 Asuntomessualueella Tuusulassa seisoo vankka, vaaleaksi rapattu kivitalo. Kaikessa vähäeleisyydessään tässä kodissa on jotain, joka kutsuu luokseen ja kurkistamaan sisään.Tässä on koti, joka on rakennettu oikealle perheelle, paikaksi, jossa on hyvä olla ja elää. Ovesta sisään astuttaessa aistii ensimmäisenä raikkaan vaaleuden sekä tilantunteen. Vastapäisellä seinällä oleva ruokailutilan suuri ikkuna johdattelee katsetta yhä edemmäs. Mitä kaikkea tämä koti pitääkään sisällään?
20173_48714.jpg
Olisiko pienen remontin aika?
– Paikkaa kolhut itseVäliseinien ulkokulmat ovat usein kovalla koetuksella. Isoja huonekaluja siirrettäessä, tai vaikka lasten leikkien tiimellyksessä ei ole tavatonta, että kipsilevystä tehdyn väliseinän ulkokulma saa osakseen kovan iskun ja mahdollisesti murtuu. Tuttu näky on myös kipsilevyseinään ilmestynyt reikä juuri oven kahvan kohdalla. Näihin pulmiin löytyy kuitenkin ratkaisut Gyprocin AquaBead Kulma- ja reunasuojalistoista sekä Gyproc Kipsilevypaikasta.
202210_79729.jpg
Mistä vinkit ja neuvot rakentajalle ja remontoijalle?
Siinähän se on, rakennus- tai remonttiprojekti. Väliseinät pitäisi rakentaa, mutta mikä on oikea tapa? Entä miten voi ottaa huomioon ääneneristyksen? Omatoimirakentajalle ja -kunnostajalle voi helposti mennä niin sanotusti sormi suuhun miettiessään, miten toteuttaa kestävät ratkaisut niin, että ne ovat myös kerralla oikein tehdyt? Rakentamisessa kun on monta toisiinsa kytkeytyvää seikkaa, jotka vain tarvitsee tietää tehdessään. Ensikertalainenkaan ei toki jää yksin, sillä kevytrakentamisessa auttavan kätensä ojentaa Gyproc Asennuskirja.
20154_43272.jpg
Ota käyttöösi Gyproc-laskurit ja rakennekirjasto
Ota laskurit ja rakennekirjasto avuksesiKipsilevy on monipuolinen rakennusmateriaali lähtien kodin lattiasta aina kattoon saakka. Gyprocin rakennekirjasto tarjoaakin monipuolisesti rakennedetaljeja oman kodin rakentajalle ja remontoijalle. Tutustu, miten tehdään esimerkiksi ääni- ja paloluokan väliseinä.
20161_45131.jpg
Kipsilevyllä rakennat lattiasta kattoon
Gyprocin ratkaisuilla kipsilevyillä voidaan rakentaa sujuvasti ja nopeasti lattiasta kattoon. Gyprocin kipsilevyratkaisuilla rakennat helposti sekä väliseinät, lattiat että märkätilat. Kipsilevy on myös erinomainen tuulensuoja, ja tarvittaessa kipsilevyjä voidaan jopa taivuttaa sekä seinä- että kattopinnoilla.
20208_66314.jpg
Lapsiperheen kotiin seinälevy, joka kestää kovempaakin menoa
Lapsiperheen kotiin Gyproc Habito® -rakennuslevyt olivat nappivalinta.Kun Matti Posio rakensi perheelleen omakotitaloa Inkooseen vuonna 2015, hän valitsi kaikin tavoin pitkäaikaisia, kestäviä ja turvallisia ratkaisuja. Talopakettiin kuuluvat kipsilevyt hän vaihtoi vastikään markkinoille tulleisiin Gyproc Habito® -rakennuslevyihin.Habito®-levyt ovat erittäin kestäviä: niiden iskunkestävyys on kymmenkertainen tavanomaiseen kipsilevyyn nähden. Siksi niillä onkin helppo rakentaa sisäseiniä, jotka eivät pienistä kolhiinnu – erinomainen seikka varsinkin lapsiperheessä.Kun Posiot rakensivat taloaan, Matilla ja Jennillä oli kaksi lasta. Nykyisin perheeseen kuuluvat vanhempien lisäksi 1-vuotias Elias, 6-vuotias Eino, 8-vuotias Saana sekä saksanseisoja Moku.Vilkkaiden lasten isä ei ole halunnut joutua miettimään, kestävätkö talon seinät jalkapallopeliä sisätiloissa. Eläväisten lasten on saatava leikkiä rajustikin, jos siltä tuntuu

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton