• Etusivu
 • Talo

Gyproc Habito® – markkinoiden kovin kipsilevy kantaa jopa 40 kg ripustuspainon yhdellä ruuvilla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Julkaistu 06.04.2018Päivitetty 20.06.2023
20231_52454.jpg

Gyproc Habito® antaa uudenlaisen mahdollisuuden kiinnittää painavatkin esineet suoraan levypintaan, juuri siihen kohtaan kuin itse haluat. Kalustetukia tai ankkurikiinnikkeitä ei Habiton kanssa tarvita!

Gyproc Habito® on markkinoiden kovin kipsilevy, joka kestää kulutusta ja tarjoaa aivan uudenlaista ripustamisen vapautta. Habitolla on helppo rakentaa sisäseiniä, jotka eivät pienistä kolhiinnu ja joihin voi ripustaa suoraan esimerkiksi keittiön kaapistot. Lisäksi kipsilevy on fiksu valinta ääneneristyksen ja paloturvallisuuden suhteen.

Kestää elämää ja iskuja

Gyprocin uutuuslevy Habito® kestää jopa 40 kilon ripustuskuorman yhdellä puuruuvilla ja sen iskunkestävyys on kymmenkertainen tavanomaiseen kipsilevyyn nähden.

Habito® -levyyn on mahdollista kiinnittää kaapistot sekä muut seiniin ripustettavat esineet ja tarvikkeet suoraan ilman kipsilevyproppua tai erikseen asennettavaa kalustetukea. Tämä vähentää esityötä kaapistojen kiinnityksessä niin keittiössä kuin wc- ja kodinhoitotiloissa, koska kiinnityspisteet voi hakea vapaasti kipsilevypinnoilta asennuksen yhteydessä. Myös tilojen sekä sisustuksen muunneltavuus on aikaisempaa helpompaa, kun esimerkiksi taulutelevision kaltaisia painavia esineitä voidaan kiinnittää vapaasti haluttuun kohtaan seinässä.

– Habito®-rakennuslevyn lujuus perustuu kipsiytimeen lisättyihin patentoituihin lisäaineisiin. Näin saadaan aikaan ennennäkemätön lujuus ilman, että kipsilevylle ominainen työstettävyys muuttuu. Kyse on merkittävästä innovaatiosta rakennusalalla, joka koskee niin rakennusteollisuutta, tavallisia talonrakentajia kuin peruskorjaajiakin. Seinärakenne voidaan myös toteuttaa kustannustehokkaasti vähemmillä levykerroksilla. Habitolla levytetystä seinärakenteesta tulee elämätön ja sillä saavutetaan myös hyvä palo- ja ääneneristävyys, kertoo kehityspäällikkö Kimmo Anttila Saint-Gobainin tehtaalta Kirkkonummelta.

Kehityspäällikkö Kimmo Anttila.

Kehityspäällikkö Kimmo Anttila.

Ohje

Ohje

Mitä kipsilevy kestää?
Kurkista Myytinmurtajaisten ensimmäiseen osaan, jossa aiheena ripustuslujuus
Myytinmurtajaiset

Habito kannattelee myös keittiön kaapit

Habiton® tunnistat heti

Habito®-levyn tuotanto uudella ulkoasulla on ollut jo tovin kovassa käynnissä Kirkkonummella. Levyn tyylikäs ja ainutlaatuinen pintakuvio onkin jo näkynyt paikallisissa rautakaupoissa, työmailla sekä messuilla. Nähdessäsi kipsilevyn Habiton® tunnistettavalla logolla, tiedät työskenteleväsi laadukkaan, varmasti testatun ja dokumentoidun tuotteen kanssa.

Tunnistat Habito®-levyn helposti levyssä olevasta logosta.

Tunnistat Habito®-levyn helposti levyssä olevasta logosta.

Minne Gyproc Habito® soveltuu?

Gyproc Habito® -levy soveltuu erityisesti kohteisiin, joissa vaaditaan erityistä kulutuskestävyyttä, kuten keittiöt, tekniset tilat, autotallit, koulut, päiväkodit ja sairaalat.

Gyproc Habito -laskurilla voit laskea Habito-seinän kuormituskapasiteetin.

Kuormituslaskennan edellytykset

 • Kuormitusarvojen varmuuskerroin on 3.
 • Kuorman oletetaan olevan staattinen.
 • Dynaaminen kuormitus on arvioitava erikseen.
 • Kiinnityspisteiden väli tulee olla vähintään 200 mm tai kuormitusta on pienennettävä.
 • Seinän maksimaalinen kuormitus on 300 kg/m.
 • Kiinnitysruuvia ei saa kiristää liikaa, ettei se pyörähdä Habito -levyssä.
Kuormituslaskuriin
Ohje

Ohje

Laske Habito-seinän kuormituskapasiteetti Kuormituslaskurilla

Gyproc Habito -laskurilla voit laskea Habito-seinän kuormituskapasiteetin.

Kuormituslaskennan edellytykset

 • Kuormitusarvojen varmuuskerroin on 3.
 • Kuorman oletetaan olevan staattinen.
 • Dynaaminen kuormitus on arvioitava erikseen.
 • Kiinnityspisteiden väli tulee olla vähintään 200 mm tai kuormitusta on pienennettävä.
 • Seinän maksimaalinen kuormitus on 300 kg/m.
 • Kiinnitysruuvia ei saa kiristää liikaa, ettei se pyörähdä Habito -levyssä.
Info

Info

Habitoa käytettiin myös Asuntomessuilta tutuksi tulleessa Pyörre-talossa

Vuonna 2021 tuli suurelle yleisölle tutuksi Lohjan Hiidensalmeen valmistunut teräsrunkoinen Pyörre-talo. Kodin väliseinissä sekä ulkoseinän sisärakenteena on käytetty Gyproc Habito -rakennuslevyä. Alakatossa sekä yläpohjassa käytettiin Gyprocin Gypsteel GK -alakattokannatinjärjestelmää.

Lue lisää Pyörre-talo -projektista

Pyörre-talossa on käytetty vähähiiliseen rakentamiseen sopivia ratkaisuja.

Pyörre-talossa on käytetty vähähiiliseen rakentamiseen sopivia ratkaisuja.

Habito soveltuu myös kaarevaan pintaan.

Habito soveltuu myös kaarevaan pintaan.

Habitolle on myönnetty Rakennustietosäätiön rakennusmateriaalien paras päästöluokitus, M1

Gyproc Habito® -levylle on myönnetty M1-merkki. Mitä kyseinen merkki sitten kertoo?

M1-merkki kertoo, että merkin omaava tuote on testattu puolueettomassa laboratoriossa, ja että se on vakioiduissa testiolosuhteissa neljän viikon iässä täyttänyt M1-luokalle asetetut vaatimukset. M1-tuotteiden käytön avulla luodaan hyvä sisäilmasto.

Rakennusmateriaalien päästöluokitus on osa Sisäilmayhdistys ry:n kehittämää laajempaa luokituskokonaisuutta. Päästöluokitukset myöntää Rakennustietosäätiö RTS.

Info

Info

Ominaisuuksia:

 • Käänteentekevä ripustuslujuus vapauttaa sisustuksen ja takaa nopean ja helpon asennuksen.
 • Iskunkestävä seinäpinta esimerkiksi lastenhuoneisiin tai autotalliin.
 • Levyn kestävyys antaa pitkän käyttöiän ja pienentää korjaus- ja huoltotarvetta.
 • Levy on reunaohennettu ja pinnaltaan vaalea, näin levyn saumaus ja pinnoitus on tehty helpoksi.
 • Erinomainen palonkestävyys, ääneneristävyys ja jäykistyskapasiteetti.
 • Gyproc Habito® on testattu ja dokumentoitu kaikissa Gyproc-väliseinäjärjestelmissä.
 • Levyn paksuus on sama kuin muissa Gyproc-kipsikartonkilevyissä – voit huoletta yhdistellä levyjä oman tarpeesi mukaisesti.
 • Gyproc Habito® -levyllä on M1-sisäilmaluokitus sekä CE-merkintä.
Tutustu Gyproc Habito® -levyn käsittelyyn ja asentamiseen.
Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Talo
talopaketit
runko
rakennukset
piharakennukset
kylpyhuone
kipsilevyt
keittiö
huoneisto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20173_48714.jpg
Olisiko pienen remontin aika?
– Paikkaa kolhut itseVäliseinien ulkokulmat ovat usein kovalla koetuksella. Isoja huonekaluja siirrettäessä, tai vaikka lasten leikkien tiimellyksessä ei ole tavatonta, että kipsilevystä tehdyn väliseinän ulkokulma saa osakseen kovan iskun ja mahdollisesti murtuu. Tuttu näky on myös kipsilevyseinään ilmestynyt reikä juuri oven kahvan kohdalla. Näihin pulmiin löytyy kuitenkin ratkaisut Gyprocin AquaBead Kulma- ja reunasuojalistoista sekä Gyproc Kipsilevypaikasta.
20161_45131.jpg
Kipsilevyllä rakennat lattiasta kattoon
Gyprocin ratkaisuilla kipsilevyillä voidaan rakentaa sujuvasti ja nopeasti lattiasta kattoon. Gyprocin kipsilevyratkaisuilla rakennat helposti sekä väliseinät, lattiat että märkätilat. Kipsilevy on myös erinomainen tuulensuoja, ja tarvittaessa kipsilevyjä voidaan jopa taivuttaa sekä seinä- että kattopinnoilla.
kipsilevyratkaisut remontoijalle
Remontoijan luottokaveri – monipuolinen kipsilevy
Jokaiselle se oma koti on kaikkein rakkain paikka. Siellä viihdytään niin yksi kuin perheen ja ystävien kanssa. Ajan myötä kuitenkin se kaikkein rakkainkin paikka kaipaa pientä huolenpitoa ja laittoa – vaikkei muusta syystä kuin perheen koon kasvamisen tai pienenemisen johdosta.Toisinaan tuotevalikoima häkellyttää, voiko näin monelle ratkaisulle ja vaihtoehdolle olla todella tarvetta. Kyllä voi, sillä ratkaisut on tehty sillä ajatuksella että rakentaja ja remontoija löytää niiden joukosta omiin tarpeisiinsa parhaiten soveltuvan tuotteen ja rakennustavan. Vaikka vaihtoehtoja on paljon, löytyy niiden joukosta sopiva tuote nopeasti.
20153_42696.jpg
Lämmintä vettä mökille, talliin tai grillikatokseen
Oras Safira-mökkihana/vedenlämmitin -yhdistelmällä saa helposti lisää mukavuutta vapaa-aikaan. Jos mökille, kesäkeittiöön, grillikatokseen tai autotalliin tulee kiinteä kylmävesijohto ja sähkö, sinne on helppo järjestää myös tiskaus- tai käsienpesupiste Oras Safira mökkihanan avulla.Sekä hana että 5 litran vedenlämmitin tulevat yhdessä paketissa.Hanan virtaama on 5 litraa minuutissa.Asentaminen on helppoa – tarvitaan vain kylmävesiliitäntä ja sähkö.Saatavissa sekä pesuallas- että keittiöversiot: 1003F ja 1023F.
20236_61134.jpg
Luonnollinen puutalo hengittävällä puukuidulla
Kastellin talomalleihin saa halutessaan luonnollisen puukuitueristeen - Kastelli Green™, jonka myötä kotisi on aito ja ekologinen puutalo, jonka koko eristerakenne on puuta.
3434_152675362_202056141712.jpg
Tämän vuoksi muuttovalmis hirsikoti on luonnollinen valinta
Hirsi on ollut vuosisatojen ajan tärkeä rakennusmateriaali kaikessa rakentamisessa, mutta nyt 2020-luvulla siitä on nousemassa alati kasvava rakennustrendi. Yhä useampi talonrakentaja toivoo kotinsa muodostuvan hirrestä, jolloin oma koti on varmasti ja vankasti luonnonmukainen ratkaisu. Kastelli lanseerasikin toukokuussa 2020 hirsitalomalliston, Hirsi-Kastellin, joka on mahdollista saada muuttovalmiina ratkaisuna.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton