• Etusivu
  • Talo

Pienen remontin aika?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Päivitetty 05.06.2020
20173_48714.jpg

Gyproc AquaBead Flex PRO

– Paikkaa kolhut itse

Väliseinien ulkokulmat ovat usein kovalla koetuksella. Isoja huonekaluja siirrettäessä, tai vaikka lasten leikkien tiimellyksessä ei ole tavatonta, että kipsilevystä tehdyn väliseinän ulkokulma saa osakseen kovan iskun ja mahdollisesti murtuu. Tuttu näky on myös kipsilevyseinään ilmestynyt reikä juuri oven kahvan kohdalla. Näihin pulmiin löytyy kuitenkin ratkaisut Gyprocin AquaBead Kulma- ja reunasuojalistoista sekä Gyproc Kipsilevypaikasta.

Iskunkestävät kulmat

Gyprocin valikoimasta löytyy kahta suojalistaa. Gyproc AquaBead sekä Gyproc AquaBead Flex PRO. Näiden suojalistojen toimintaperiaate on keskenään samanlainen. AquaBeadin ollessa suoraa ja jäykkää listaa, on AquaBead Flex PRO pakattuna rullalle laatikkoon.

Nämä tuotteet on kehitetty varta vasten suojaamaan kipsilevystä rakennettujen seinien kulmia kovien iskujen aiheuttamilta murtumilta. Kulma- ja reunasuojalistat ovat nopeita ja helppoja asentaa, ja saa kulmista iskunkestävämmät kuin tavallisilla teräsprofiileilla.

Listojen ytimet ovat polymeeria ja ydintä ympäröi kartonki. Kartongin sisäpinta on vuorostaan käsitelty liimalla, joka aktivoidaan vesisumutuksen avulla. Vedellä aktivoituna lista voidaan kiinnittää ilman erillisiä kiinnitystarvikkeita tai erikoistyökaluja. Suojalista on rei’itetty, jotta tasoitemassa pääsee kiinnittämään listan optimaalisesti sekä suojalistaan että kipsilevyyn. Suojalistan varsinainen lopullinen kiinnitys tapahtuu valmistasoitteen avulla.

Huomioi, että vettä tulee käyttää liiman aktivointivaiheessa riittävästi, mutta ei kuitenkaan liikaa. Vettä ei pidä levittää sienellä, siveltimellä tai muulla vastaavalla, koska silloin liima voi hankautua irti.

Vesi aktivoi Gyproc AquaBeadin liiman, jolloin suojalistan voi kiinnittää ilman erillisiä kiinnitystarvikkeita.
Vesi aktivoi Gyproc AquaBeadin liiman, jolloin suojalistan voi kiinnittää ilman erillisiä kiinnitystarvikkeita.

Entäs sitten paikkaus?

Kipsilevypaikka on erinomainen apu reiän korjaamiseen, sillä paikkaus sisältää vain kolme helppoa työvaihetta: paikan asentaminen, kittaus ja hionta. Valmis pinta voidaan pintakäsitellä halutulla tavalla.

Kipsilevypaikka on rei’itetty ja lujitettu alumiinilevy, jonka päällä on lasikuituharso. Lisäksi paikassa on asennustyötä helpottava tarraliimapinta, jonka ansiosta paikka pysyy paikallaan seinäpinnassa, kunnes se on kiinnitetty kunnolla paikalleen valmistasoitteella.

Parhaiten Kipsilevypaikka soveltuu pienten reikien paikkaukseen. Paikkoja on saatavilla kolmea eri kokoa 150 x 150, 100 x 100 ja 50 x 50 mm. Yhdessä pakkauksessa on kaikkiaan 12 paikkaa: 5 kpl 150 x 150 mm, 5 kpl 100 x 100 mm sekä 2 kpl 50 x 50 mm paikkoja.

Kipsilevypaikka soveltuu pienten reikien paikkaukseen.
Kipsilevypaikka soveltuu pienten reikien paikkaukseen.

Jos tarvitset erityistä kestävyyttä seinäpintaasi, tutustu Gyprocin Habitoon, levyyn, joka kestää kuormaa.

Tutustu levyyn

Muut Gyprocin levytuotteet löydät osoitteesta: www. gyproc.fi

Ohje

Ohje

Tutustu kipsilevyihin ja niiden ominaisuuksiin

Jos tarvitset erityistä kestävyyttä seinäpintaasi, tutustu Gyprocin Habitoon, levyyn, joka kestää kuormaa.

Muut Gyprocin levytuotteet löydät osoitteesta: www. gyproc.fi

Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Talo
lattiat
seinät
huoneisto
kipsilevyt
runko
väliseinät
talopaketit
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20209_66399.jpg
Onnistunut lopputulos palkitsee uutteran rakentajan
Vuoden 2020 Asuntomessualueella Tuusulassa seisoo vankka, vaaleaksi rapattu kivitalo. Kaikessa vähäeleisyydessään tässä kodissa on jotain, joka kutsuu luokseen ja kurkistamaan sisään.Tässä on koti, joka on rakennettu oikealle perheelle, paikaksi, jossa on hyvä olla ja elää. Ovesta sisään astuttaessa aistii ensimmäisenä raikkaan vaaleuden sekä tilantunteen. Vastapäisellä seinällä oleva ruokailutilan suuri ikkuna johdattelee katsetta yhä edemmäs. Mitä kaikkea tämä koti pitääkään sisällään?
Gyproc rakennusprojektin työmaa
Kipsilevyn monenlaiset käyttömahdollisuudet
Kipsilevy on kaikille tuttu seinien levytysmateriaali. Helppo työstettävyys ja asennettavuus ovat aina olleet Gyprocin kipsilevyjen valtti. Tiesitkö, että Gyproc levyvalikoimasta löytyy erinomaiset vaihtoehdot myös kovan kulutuksen paikkoihin sekä ulkoseiniin, joissa vaaditaan erityistä kosteusvarmuutta?
20161_45131.jpg
Kipsilevyllä rakennat lattiasta kattoon
Gyprocin ratkaisuilla kipsilevyillä voidaan rakentaa sujuvasti ja nopeasti lattiasta kattoon. Gyprocin kipsilevyratkaisuilla rakennat helposti sekä väliseinät, lattiat että märkätilat. Kipsilevy on myös erinomainen tuulensuoja, ja tarvittaessa kipsilevyjä voidaan jopa taivuttaa sekä seinä- että kattopinnoilla.
20231_52454.jpg
Kiinnitä seinälevyyn jopa 40 kilon ripustuskuorma
Gyproc Habito® on markkinoiden kovin kipsilevy, joka kestää kulutusta ja tarjoaa aivan uudenlaista ripustamisen vapautta. Habitolla on helppo rakentaa sisäseiniä, jotka eivät pienistä kolhiinnu ja joihin voi ripustaa suoraan esimerkiksi keittiön kaapistot. Lisäksi kipsilevy on fiksu valinta ääneneristyksen ja paloturvallisuuden suhteen.
Gyproc Habito-levy ja järjestelmätakuu-logo
Kipsilevy on luonnonmukainen rakennusmateriaali
Kipsilevy on luonnollinen rakennusmateriaali, jonka pääraaka-aineena ovat puhdas kipsikivi, vesi sekä kierrätyspaperista valmistettu uusiokartonki.Gyproc-kipsilevy on hajuton ja terveydelle vaaraton rakennusmateriaali. Gyproc sisäverhouslevyt ovat läpäisseet tarkat sisäilman emissiotestit (TVOC) ja kuuluvat Rakennustietosäätiön myöntämään parhaaseen sisäilman päästöluokkaan M1.Lue lisää Gyprocin kipsilevyistä ja tuotteista
20168_47097.jpg
Rakennuslevy, joka antaa uudenlaisia ripustusmahdollisuuksia
Kun kuulet, että on olemassa kipsilevy, joka kestää jopa 40 kg ripustuspainon yhden ruuvin varassa, uskoisitko sitä todeksi? Totta se nimittäin on. Gyprocin valikoimaan kuuluva Gyproc Habito® on markkinoiden kovin rakennuslevy, joka kestää kulutusta ja sallii aivan uudenlaisen tavan ripustaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton