• Etusivu
  • Talo

Miltä kuulostaisi ohuempi seinärakenne?

Se onnistuu markkinoiden iskunkestävimmällä kipsilevyllä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Päivitetty 06.04.2023
20214_69715.jpg

Gyproc Habito® on markkinoiden kovin kipsilevy, joka kestää suurtakin rasitusta tarjoten samalla uudenlaista ripustamisen vapautta. Tarjolla on kipsilevy, jolla on helppo rakentaa sisäseiniä niin asuin- kuin varastotiloihinkin. Nyt seinärakenne on mahdollista saada jopa perinteistä väliseinää kapeampana ratkaisuna – mistä siis on kyse?

Gyproc Habiton ominaisuuksia

Habito®-levyyn on mahdollista kiinnittää kaapistot sekä muut seiniin ripustettavat esineet ja tarvikkeet suoraan ilman kipsilevyproppua tai erikseen asennettavaa kalustetukea. Seinärakenne voidaan myös toteuttaa kustannustehokkaasti vähemmillä levykerroksilla. Habito® nimittäin kestää jopa 40 kilon ripustuskuorman yhdellä puuruuvilla ja sen iskunkestävyys on kymmenkertainen tavanomaiseen kipsilevyyn nähden.

Erinomainen lujuus perustuu kipsiytimeen lisättyihin patentoituihin lisäaineisiin. Näin toimimalla aikaansaadaan ennenäkemätön lujuus ilman, että kipsilevylle ominainen työstettävyys muuttuu.
Habito kestää myös kovaa käyttöä.

Habitolla levytetystä seinärakenteesta tulee elämätön ja sillä saavutetaan myös hyvä palo- ja ääneneristävyys. Tilojen sekä sisustuksen muunneltavuus on aikaisempaa helpompaa, kun esimerkiksi taulutelevision kaltaisia painavia esineitä voidaan kiinnittää vapaasti suoraan levypintaan haluttuun kohtaan.

Habito SlimWall-seinäratkaisu

Habito® SlimWall on Gyprocin kehittämä seinäratkaisu, joka on perinteistä seinärakennetta 50 mm kapeampi. Huolimatta ohuudestaan, täyttää se yleisesti seinärakenteille asetetut tekniset ominaisuudet. Järjestelmä parantaa palo- ja ääniteknisiä ominaisuuksia sekä iskunkestävyyttä, ripustettavuutta ja jäykkyyttä.

Habito® SlimWall saavuttaa vaadittavan ääneneristysarvon 55 dB sekä palonkeston EI90. Lisäksi SlimWall täyttää Finanssialan murtosuojeluohjeen, luokan 2, vaatimukset. Järjestelmällä toteutettavan seinän maksimikorkeus on 3 000 mm.

Habito SlimWall -väliseinäjärjestelmä

Uusi järjestelmä antaa mahdollisuuden toteuttaa mm. huoneistojen väliset seinät ohuempana ratkaisuna ja kasvattaa näin huoneisoneliöiden määrää. Saavutettavien lisäneliöiden lisäksi Habito®-levyt antavat sisustuksellista vapautta uskomattoman kestävyytensä ansiosta.

Virastotalosta asuinhuoneistoiksi

Habito SlimWall -seinäratkaisu Linnankadulla

Habito® SlimWall -seinärakenne koostuu levyverhouksena käytettävästä, erittäin lujasta Gyproc Habito -levystä, Gypsteel SLIM-rankarakenteesta sekä ISOVER SLIM 45 mm + 45 mm -eristeestä. Rakenne on hyvin yksinkertainen ja kokonaisuutena tarjoaa loistavan vaihtoehdon useisiin kohteisiin.

Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Talo
huoneisto
kipsilevyt
runko
väliseinät
sisätilat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201611_47731.jpg
Iskunkestävät kulmat - helposti toteutettavissa
Väliseinien ulkokulmat ovat usein kovalla koetuksella. Isoja huonekaluja siirrettäessä tai vaikka lasten leikkien tiimellyksessä ei ole tavatonta, että kipsilevystä tehdyn väliseinän ulkokulma saa osakseen kovan iskun. Kulmien kestävyyttä on mahdollista parantaa Gyprocin AquaBead Kulma- ja reunasuojalistoilla.
Poika istuu lokeroiden päällä, seinä gyproc habito -levyä
Mitä sinun seinäsi kestää?
Gyproc Habito® on markkinoiden kovin kipsilevy, joka kestää kulutusta ja tarjoaa aivan uudenlaista ripustamisen vapautta. Habitolla on helppo rakentaa sisäseiniä, jotka eivät pienistä kolhiinnu ja joihin voi ripustaa suoraan esimerkiksi keittiön kaapistot. Lisäksi kipsilevy on fiksu valinta ääneneristyksen ja paloturvallisuuden suhteen.
20173_48714.jpg
Olisiko pienen remontin aika?
– Paikkaa kolhut itseVäliseinien ulkokulmat ovat usein kovalla koetuksella. Isoja huonekaluja siirrettäessä, tai vaikka lasten leikkien tiimellyksessä ei ole tavatonta, että kipsilevystä tehdyn väliseinän ulkokulma saa osakseen kovan iskun ja mahdollisesti murtuu. Tuttu näky on myös kipsilevyseinään ilmestynyt reikä juuri oven kahvan kohdalla. Näihin pulmiin löytyy kuitenkin ratkaisut Gyprocin AquaBead Kulma- ja reunasuojalistoista sekä Gyproc Kipsilevypaikasta.
20205_64632.jpg
Historiallinen Kakolan vankila muuttui asunnoiksi - katso kuvat
Historiallisen vankila-alueen saneeraus laadukkaiksi asunnoiksi ja palveluiksi sai sujuvuuttasaman valmistajan tuoteperheistä, joiden yhteensopivuus on testattu. Kotimaiset rakennusmateriaalit kestävät myös pitkällä tähtäimellä.
Gyproc Klima-kipsilevy
Vähähiiliset rakennuslevyt – kohti kestävää tulevaisuutta
Norjan Fredrikstadissa sijaitsee täysin sähköistetty tehdas, aivan ensimmäinen laatuaan maailmassa. Ja juuri tässä tehtaassa valmistetaan Gyprocin kaikkien aikojen vähähiilisimmät rakennuslevyt.Rakennusteollisuus tuottaa paljon hiilipäästöjä paitsi rakennusmateriaalien tuotannossa, mutta myös logistiikassa sekä varsinaisessa rakentamisessa. Jotta tulevaisuus olisi kestävämpi, on tämä teollisuudenala ottamassa merkittäviä ja innovatiivisia tekoja kohti vähähiilisempiä ratkaisuja.Mitä nämä vähähiiliset levyt tarkoittavat rakentajalle?
20168_47097.jpg
Rakennuslevy, joka antaa uudenlaisia ripustusmahdollisuuksia
Kun kuulet, että on olemassa kipsilevy, joka kestää jopa 40 kg ripustuspainon yhden ruuvin varassa, uskoisitko sitä todeksi? Totta se nimittäin on. Gyprocin valikoimaan kuuluva Gyproc Habito® on markkinoiden kovin rakennuslevy, joka kestää kulutusta ja sallii aivan uudenlaisen tavan ripustaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton