• Etusivu
  • Talo

Kipsilevy on kestänyt vertailun jo vuosikymmeniä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Päivitetty 17.01.2022
20221_74425.jpg

Gyproc on suunniteltu kestämään aikaa ja elämää.

Koti on meille jokaiselle tärkeä paikka. Siellä tapahtuu elämä: arjen ilot ja surut sekä kaikki siltä väliltä. Kolhuiltakaan ei voi välttyä – ei niin ihmiset kuin seinätkään.

Kokemukset tekevät ihmisistä vahvoja ja kasvattavat kestämään sen, mitä eteen tuleekaan. Mutta kodin seinissä kestävyyttä pitää yllä vuosikymmenten aikana tapahtunut tuotekehitys sekä erilaiset tuote- ja rakenneratkaisut. Näin on myös kipsilevyjen kohdalla.

Mihin kestävyys perustuu?

Gyprocin taival suomalaisissa kodeissa on alkanut jo 1970-luvulla ja näiden kuluneiden vuosien myötä Gyprocista onkin tullut synonyymi kipsilevylle. Vuosikymmeniä kestäneelle taipaleelle on mahtunut kipsoniitin tuomat mainehaitat, uutteraa tuotekehitystä sekä väsymätöntä tekemistä ja luja tahto tehdä jotain kestävää, kotimaisin voimin ja vastuullisesti. Saint-Gobain kansainvälisenä yrityksenä mahdollistaa Gyprocin toimimisen kansallisesti ja näin kehittää sekä valmistaa tuotteensa valtaosin Suomessa – jopa 96 % myydyistä tonneista. Perusperiaatteena on, että jokaisen on kotiinsa hyvä tulla, olla ja elää turvallisessa ympäristössä.

Kehitys on tuonut tullessaan tuotteita sekä tuoteperheitä, joiden avulla jokainen meistä voi rakentaa oman kotinsa turvallisesti sekä useammalta kantilta katsottuna – kestävällä tavalla.

Tiesitkö nimittäin, että sinunkin ostamissasi kipsilevyissä käytetään kierrätyskipsiä?

Kierrätys on luonnonvaroja säästävää toimintaa myös rakennusmateriaalien kohdalla.
Kierrätys on luonnonvaroja säästävää toimintaa myös rakennusmateriaalien kohdalla.

Uusia Gyproc-levyjä valmistettaessa luonnonkipsin lisäksi käytetään myös kierrätyskipsiä. Valmistuvan levyn ominaisuudet ovat yhtä lujat kuin ainoastaan luonnonkipsiä käytettäessä.

Lukuvinkki:Näin kipsilevy kierrätetään

Viimeisimpiä innovaatioita

Gyprocin kipsilevyt eivät ole vain kipsilevyjä, vaan joukkoon mahtuvat kovaakin kuormaa kestävä Gyproc Habito® -rakennuslevy sekä uutuus Tuulensuojalevy GTX-9, joka ei kavahda tuulta saati sadetta.

Habito-rakennuslevy tarjoaa mahdollisuuden ripustaa esimerkiksi keittiön kaapistot suoraan levyseinään ilman erillisiä taustatukia. Et tarvitse erikoiskiinnikkeitä tai proppuja kiinnittääksesi, vaan levy pystyy kantamaan jopa 40 kilon ripustuspainon yhden tavallisen ruuvin varassa. Uskomatonta, eikö?

Tutustu ihmeessä Habitoon

Kartongiton Glasroc® GTX 9 on vuonna 2021 markkinoille tullut uutuus. Koska Suomen vaihteleva ilmasto asettaa omat haasteensa sekä rakentajalle että rakennukselle, vastasi Gyproc toiveisiin kehittämällä levyn, joka kestää säille alttiina jopa 6 kk ilman erillistä julkisivuverhousta. GTX 9 -levy soveltuu erinomaisesti pientalorakentamiseen sekä myös kerrostalorakentamiseen.

Lisää tietoa GTX 9 -levystä

Antaa sateen tulla ja tuulen puhaltaa.
Antaa sateen tulla ja tuulen puhaltaa.

Innovaatioiden tuominen kohti toteutuneita tuotteita jatkuu ja jokaisen rakentajan tukena ovat sekä Gyprocin suunnittelupalvelu ja aivan käsinkosketeltavana tietopakettina on saatavilla Gyproc Käsikirja, joka pitää sisällään uskomattoman määrän tuotetietoa sekä ratkaisumalleja rakenteista ja järjestelmistä.
Lataa itsellesi Gyproc Käsikirjaan.

Heräsikö kysyttävää, pohdituttaako valinta? Ota rohkeasti yhteyttä Saint-Gobain tuoteneuvontaan.

20227_78977.jpg
Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Talo
kipsilevyt
väliseinät
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202210_79729.jpg
Mistä vinkit ja neuvot rakentajalle ja remontoijalle?
Siinähän se on, rakennus- tai remonttiprojekti. Väliseinät pitäisi rakentaa, mutta mikä on oikea tapa? Entä miten voi ottaa huomioon ääneneristyksen? Omatoimirakentajalle ja -kunnostajalle voi helposti mennä niin sanotusti sormi suuhun miettiessään, miten toteuttaa kestävät ratkaisut niin, että ne ovat myös kerralla oikein tehdyt? Rakentamisessa kun on monta toisiinsa kytkeytyvää seikkaa, jotka vain tarvitsee tietää tehdessään. Ensikertalainenkaan ei toki jää yksin, sillä kevytrakentamisessa auttavan kätensä ojentaa Gyproc Asennuskirja.
20223_77108.jpg
Mukana suomalaisessa rakentamisessa jo 50 vuotta
Gyproc kipsilevynä on jo käsite. Sen tuntee jokainen lähes vauvasta aina vaariin asti. Rautakaupasta haettavaa kipsilevyä ei kutsuta kipsilevyksi, vaan tuttavallisesti "Gyprociksi". Tämä kertoo osaltaan sen, miten suomalaiset ovat luottaneet näiden tuotteiden laatuun sekä turvallisuuteen jo puolen vuosisadan ajan – ja luottavat myös jatkossa.Tiesitkö sitä, että kipsilevy on myös ekologinen ratkaisu? – Ylijäänyt kipsilevy on nimittäin mahdollista kierrättää.
Gyproc rakennusprojektin työmaa
Kipsilevyn monenlaiset käyttömahdollisuudet
Kipsilevy on kaikille tuttu seinien levytysmateriaali. Helppo työstettävyys ja asennettavuus ovat aina olleet Gyprocin kipsilevyjen valtti. Tiesitkö, että Gyproc levyvalikoimasta löytyy erinomaiset vaihtoehdot myös kovan kulutuksen paikkoihin sekä ulkoseiniin, joissa vaaditaan erityistä kosteusvarmuutta?
20214_69715.jpg
Ohut ja kestävä seinärakenne
Gyproc Habito® on markkinoiden kovin kipsilevy, joka kestää suurtakin rasitusta tarjoten samalla uudenlaista ripustamisen vapautta. Tarjolla on kipsilevy, jolla on helppo rakentaa sisäseiniä niin asuin- kuin varastotiloihinkin. Nyt seinärakenne on mahdollista saada jopa perinteistä väliseinää kapeampana ratkaisuna – mistä siis on kyse?
20227_78975.jpg
Ennen levytystyön aloittamista...
Rakennus- tai remontointiprojektisi alkaa olla siinä vaiheessa että seuraavaksi tarvitsee suunnitella kipsilevyjen hankkimista ja levytystyötä. Mitä kaikkea tarvitseekaan huomioida? On tärkeää että käytät oikeaa tuotetta oikeassa paikassa ja oikein, ota siis huomioon seuraavat seikat niin levytystyösi onnistuu…
20091_14643.jpg
Universal-perusmuurilevy
Maaperän kosteus, sulamisvedet ja sadevesi ovat esimerkkejä kosteudesta, jolle sokkeli on jatkuvasti alttiina. Siksi on tärkeää eristää sokkeli ulkoapäin tulevalta kosteudelta. Rakennettaessa uutta taloa tai kunnostettaessa vanhaa, on varmistettava, että kaikki rakenteissa oleva ja niihin ajan myötä muodostuva kosteus pääsee poistumaan vahinkoa aiheuttamatta. Samalla turvataan miellyttävä, viihtyisä ja terveellinen asuinilmasto.Universal-vedeneristämisjärjestelmästä...

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton