• Etusivu
  • Talo

Mistä vinkit ja neuvot rakentajalle ja remontoijalle?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Päivitetty 16.02.2024
202210_79729.jpg

Gyproc Asennuskirjan ehdoton vahvuus on sen antama tuotetietous.

Siinähän se on, rakennus- tai remonttiprojekti. Väliseinät pitäisi rakentaa, mutta mikä on oikea tapa? Entä miten voi ottaa huomioon ääneneristyksen? Omatoimirakentajalle ja -kunnostajalle voi helposti mennä niin sanotusti sormi suuhun miettiessään, miten toteuttaa kestävät ratkaisut niin, että ne ovat myös kerralla oikein tehdyt? Rakentamisessa kun on monta toisiinsa kytkeytyvää seikkaa, jotka vain tarvitsee tietää tehdessään. Ensikertalainenkaan ei toki jää yksin, sillä kevytrakentamisessa auttavan kätensä ojentaa Gyproc Asennuskirja.

Mistä asennuskirjassa on kyse?

Gyprocin laatima Asennuskirja on tarkoitettu sekä alan ammattilaisille, että satunnaisille rakentajille. Sen tarkoituksena on toimia oppaana rakennustyömaalla. Vaiheittaiset neuvot sekä kuvitukset auttavat ensikertalaistakin hahmottamaan, että minkä suuruisesta työvaiheesta on kyse ja mitä seikat vaikuttavat suoraan toisiinsa. Koko prosessin esittäminen selkein kuvin ja vaiheittain auttaa myös estämään, että mitään tärkeää työvaihetta ei unohdu tehdä.

Oletko siis miettinyt, miten väliseinän tulisi pystyttää käyttäen puu- tai teräsrunkoa, tai mitenkä levyjen saumakohta tulisi tasoittaa? Tässä oppaassa esitetään vaihtoehdot työn suorittamiseen sekä mitä välineitä tai muita materiaaleja mahdollisesti tarvitset. Helppolukuisesta sekä selkeästi jaotellusta kirjasta on helppo löytää juuri se tieto, mitä tarvitset.

<p data-block-key="p5w5k">Montako ruuvia tarvitaan levyjen kiinnitykseen – Asennuskirja tarjoaa tähänkin neuvot.</p>
Montako ruuvia tarvitaan levyjen kiinnitykseen – Asennuskirja tarjoaa tähänkin neuvot.

Apua määrälaskentaan sekä tuotetietouteen

Montako ruuvia tarvitaan levyjen kiinnitykseen – opas tarjoaa tähänkin neuvon ja vielä sen mukaan, mihin levyt on tarkoitus sijoittaa ja kuinka moninkertainen levytys on tarkoitus toteuttaa.

Gyproc Asennuskirjan ehdoton vahvuus on sen antama tuotetietous. Valitsemalla kirjassa esitetyt tuotteet omaan rakennusprojektiisi, voit olla varma niiden yhteensopivuudesta ja siitä, että järjestelmä toimii kuten pitää. Gyproc Käsikirjan ja Gyprocin Asennuskirjan ohjeita noudattaen sekä Tuoteluettelosta mainittuja tuotteita käyttäen täyttyy Gyprocin järjestelmän turvallisuutta koskevat kriteerit. Tämä tarkoittaa suomeksi sitä, että suositellut kevytrakenneratkaisut täyttävät ilmoitetut tekniset vaatimukset ja toimivat siis niille tarkoitetulla tavalla koko rakennuksen käyttöiän. Vielä kiteytetymmin asian voisi siis ilmaista, että noudattamalla ohjeita sekä käyttämällä ohjeissa mainittuja tuotteita voit elää huolettomasti, sillä kotisi kestää kyllä arkea.

Annettavat tuotetiedot käsittävät koko Gyprocin valikoiman sisäpintoihin tarkoitetusta levyistä aina viimeisimpiin tuulensuojalevyihin asti.

Gyproc logo
https://www.gyproc.fi/gyproc-50-vuotta
Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Talo
kylpyhuone
lattiat
seinät
kipsilevyt
väliseinät
sisätilat
märkätilat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20161_45131.jpg
Kipsilevyllä rakennat lattiasta kattoon
Gyprocin ratkaisuilla kipsilevyillä voidaan rakentaa sujuvasti ja nopeasti lattiasta kattoon. Gyprocin kipsilevyratkaisuilla rakennat helposti sekä väliseinät, lattiat että märkätilat. Kipsilevy on myös erinomainen tuulensuoja, ja tarvittaessa kipsilevyjä voidaan jopa taivuttaa sekä seinä- että kattopinnoilla.
20154_43272.jpg
Ota käyttöösi Gyproc-laskurit ja rakennekirjasto
Ota laskurit ja rakennekirjasto avuksesiKipsilevy on monipuolinen rakennusmateriaali lähtien kodin lattiasta aina kattoon saakka. Gyprocin rakennekirjasto tarjoaakin monipuolisesti rakennedetaljeja oman kodin rakentajalle ja remontoijalle. Tutustu, miten tehdään esimerkiksi ääni- ja paloluokan väliseinä.
20173_48714.jpg
Olisiko pienen remontin aika?
– Paikkaa kolhut itseVäliseinien ulkokulmat ovat usein kovalla koetuksella. Isoja huonekaluja siirrettäessä, tai vaikka lasten leikkien tiimellyksessä ei ole tavatonta, että kipsilevystä tehdyn väliseinän ulkokulma saa osakseen kovan iskun ja mahdollisesti murtuu. Tuttu näky on myös kipsilevyseinään ilmestynyt reikä juuri oven kahvan kohdalla. Näihin pulmiin löytyy kuitenkin ratkaisut Gyprocin AquaBead Kulma- ja reunasuojalistoista sekä Gyproc Kipsilevypaikasta.
20198_59328.jpg
Ratkaisu märkätilojen seinärakenteeksi
Märkätila on osa lähes jokaista huoneistoa ja rakennusta. Kipsilevy on mainio märkätilojen rakennusmateriaali.Märkätila tarkoittaa huonetilaa, jonka lattiapinta joutuu usein vedelle alttiiksi ja vettä voi roiskua seinille. Toisin kuin usein luullaan, laatoitus ei ole koskaan vesitiivis. Siksi märkätilojen vedeneristeet sekä levysaumojen, liitoksien ja läpivientien tiivistykset on tehtävä ehdottoman huolellisesti ennen lopullisen pintamateriaalin kiinnittämistä.Pinnoitteena voidaan käyttää kaakelilaattoja, klinkkeri- tai luonnonkivilaattoja sekä muovimattoa hitsatuin saumoin.Gyproc-levyjen käyttö on sallittua pientaloissa, rivi- ja kerrostalojen asuntokohtaisissa märkätiloissa sekä sosiaali- ja majoitustilojen kylpyhuone-, suihku- ja sauna- tai vedenkäytöltään näihin verrattavissa tiloissa.
20204_63968.jpg
Kaunis kylpyhuone ja sauna - mitä valita pintamateriaaliksi?
Olisiko aika uusia kylpytila ja sauna? Monelle kylpytilojen ja saunan uudistus on unelmoitu uudistuksen kohde. Kaikki haluavat hemmotella itseään, siksi tiloihin halutaan ekologisuutta ja materiaaleilta pitkää elinkaarta – ja nämä toiveet kivi täyttää erinomaisesti. Luonnonkivi tuo ympärilleen yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Sisustusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Lisäksi luonnonkiven ominaisuudet ovat arvostettuja, mikä merkitsee arvonnousua asunnolle, jossa kiveä on käytetty.
kipsilevyratkaisut remontoijalle
Remontoijan luottokaveri – monipuolinen kipsilevy
Jokaiselle se oma koti on kaikkein rakkain paikka. Siellä viihdytään niin yksi kuin perheen ja ystävien kanssa. Ajan myötä kuitenkin se kaikkein rakkainkin paikka kaipaa pientä huolenpitoa ja laittoa – vaikkei muusta syystä kuin perheen koon kasvamisen tai pienenemisen johdosta.Toisinaan tuotevalikoima häkellyttää, voiko näin monelle ratkaisulle ja vaihtoehdolle olla todella tarvetta. Kyllä voi, sillä ratkaisut on tehty sillä ajatuksella että rakentaja ja remontoija löytää niiden joukosta omiin tarpeisiinsa parhaiten soveltuvan tuotteen ja rakennustavan. Vaikka vaihtoehtoja on paljon, löytyy niiden joukosta sopiva tuote nopeasti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton