• Etusivu
 • Talo

Tuulensuojalevy, joka ei pelkää tuulta, sadetta eikä tuiskua

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Päivitetty 30.05.2024
20239_83059.jpg

Glasroc GTX 9 Tuulensuoja on helposti työstettävä sekä mittatarkka tuote.

Rakennukseen kohdistuvat kosteusrasitukset tulevat olemaan alati kasvava mielenkiinnon kohde. Omat sormensa peliin heittää mahdollisten ilmastonmuutosten tuomat lisähaasteet ja kuormitukset. Luonnon asettamat vaatimukset ovat saaneet myös kuluttajat haluamaan entistä laadukkaampia sekä kestävämpiä tuotteita omiin koteihinsa. Tuulensuojalevyn osalta toiveisiin on nyt vastattu, tässä esittelyssä Glasroc GTX 9 Tuulensuojalevy.

Kehitetty sekä valmistettu Suomessa

Kuten muutkin Gyprocin levytuotteet, myös Glasroc GTX 9 Tuulensuoja on helposti työstettävä sekä mittatarkka tuote. Lasikuituhuopapintainen levy soveltuu hyvin kosteusteknisesti vaativiin olosuhteisiin. Pintarakenteen muodostuessa lasikuitumatoista ja lasikuituvahvistetusta ja impregnoidusta kipsiytimestä, kestää tuulensuojalevy vaivatta tuulta sadetta sekä tuisketta. Levy on testattu myös veden imeytymisen osalta, ja se on CE-merkinnän mukaista luokkaa H2 (EN 15283), jossa veden imeytyminen levyyn on alle 10 %. Rakentamisen- sekä käyttöiän aikana järjestelmää oikein käyttämällä kyetään välttymään kosteusvaurioilta.

Tuulensuojajärjestelmä on testattu teräs- ja puurunkoisissa ulkoseinissä ja se täyttää tiukentuneet kostudenkestävyys- ja energiantehokkuusvaatimukset.

Seinän ulko-osan liittymineen tulee olla säänkestävä, ja siksi Glasroc GTX Tuulensuojajärjestelmässä on huomioitu erityisellä tarkkuudella nurkka- sekä liitosdetaljit. Jotta tiiveys saadaan varmistettua, tulee tiivistämiseen käyttää Glasroc GST Tiivistysteippiä, jonka tartunta- ja muodonmuutoskyky, pitkäaikaiskestävyys sekä ilmanpitävyys on testattu laboratoriotestein. Näin tiivistetyt liitokset ovat sade- ja ilmatiiviitä, joten rakenne säilyy sekä energiatehokkaana että kosteudenkestävänä koko käyttöikänsä ajan.

Suomessa kehitetty ja Kirkkonummella valmistettu Glasroc GTX Tuulensuojajärjestelmä soveltuu sekä pientaloihin että myös kerrostalorakentamiseen. Mikäli rakennuskohteena on Joutsenmerkitty rakennus, soveltuu järjestelmä tuotteineen myös sinne.


Gyproc takaa rakenteelle 6 kuukauden säänkeston – julkisivu mahdollista jättää verhoamatta vaikka talven ajaksi!
20214_69716.jpg

Mitä tuulensuojalevyjärjestelmään kuuluu?

Glasroc GTX Tuulensuojajärjestelmä koostuu neljästä tuotteesta:

 • Glasroc GTX 9 Tuulensuojalevystä
 • Gyproc T-tukilistasta, joka on tarkoitettu tukemattomien saumojen taakse
 • Glasroc GST Tiivistysteipistä (60 mm ja 100 mm) sekä
 • Glasroc Ruuveista, jotka ovat korroosiosuojattuja

Tuulensuojajärjestelmä on testattu teräs- ja puurunkoisissa ulkoseinissä ja se täyttää tiukentuneet kostudenkestävyys- ja energiantehokkuusvaatimukset.

Glasroc GTX Tuulensuojajärjestelmän tuulitiiveyden sekä kosteusvarmuuden ansiosta Gyproc takaa rakenteelle 6 kuukauden säänkeston. Tämä tarkoittaa, että julkisivu on mahdollista jättää verhoamatta vaikka talven ajaksi, mikä omalta osaltaan tuo joustavuutta rakennusprosessiin sekä sen aikatauluttamiseen.

Gyproc Glasroc GTX on nykyaikainen sekä teknisesti varma ratkaisu. Se vastaa jo nyt tulevaisuuden vaatimuksiin rakennuskohteissa sekä antaa rakentajalle joustoa työmaan aikataulutukseen.

Ympäristöajattelun näkökulmasta tarkasteltuna, ovat nämä levyt myös kierrätettävissä ja niissä on myös käytetty puhdistettua kierrätyskipsiä luonnonkipsin lisäksi. Glasroc GTX 9 Tuulensuojalevy on EPD-verifioitu ja näin ollen se on myös ympäristövaikutuksiltaan vähäinen koko elinkaarensa ajan.

Info

Info

Glasroc GTX 9 Tuulensuojalevyn tarkemmat tiedot ja edut

 • Pituus 2700 tai 3000 mm
 • Leveys 1200 mm
 • Paksuus 9,5 mm
 • Paino n. 7,8 kg/²
 • Hyvä säänkestävyys, taattu säänkesto 6 kk
 • Hyvä mittatarkkuus
 • Helppo ja tuttu asennustapa
 • Hyvä vastustuskyky kosteuden vaikutuksia vastaan
 • 100 % kierrätettävä
 • Hyvät lämpötekniset, palo- ja äänitekniset ominaisuudet

Asennusohjeet löydät täältä

PSST... lukuvinkki:

Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Talo
seinät
runko
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20173_48714.jpg
Olisiko pienen remontin aika?
– Paikkaa kolhut itseVäliseinien ulkokulmat ovat usein kovalla koetuksella. Isoja huonekaluja siirrettäessä, tai vaikka lasten leikkien tiimellyksessä ei ole tavatonta, että kipsilevystä tehdyn väliseinän ulkokulma saa osakseen kovan iskun ja mahdollisesti murtuu. Tuttu näky on myös kipsilevyseinään ilmestynyt reikä juuri oven kahvan kohdalla. Näihin pulmiin löytyy kuitenkin ratkaisut Gyprocin AquaBead Kulma- ja reunasuojalistoista sekä Gyproc Kipsilevypaikasta.
20209_66399.jpg
Onnistunut lopputulos palkitsee uutteran rakentajan
Vuoden 2020 Asuntomessualueella Tuusulassa seisoo vankka, vaaleaksi rapattu kivitalo. Kaikessa vähäeleisyydessään tässä kodissa on jotain, joka kutsuu luokseen ja kurkistamaan sisään.Tässä on koti, joka on rakennettu oikealle perheelle, paikaksi, jossa on hyvä olla ja elää. Ovesta sisään astuttaessa aistii ensimmäisenä raikkaan vaaleuden sekä tilantunteen. Vastapäisellä seinällä oleva ruokailutilan suuri ikkuna johdattelee katsetta yhä edemmäs. Mitä kaikkea tämä koti pitääkään sisällään?
Gyproc rakennusprojektin työmaa
Kipsilevyn monenlaiset käyttömahdollisuudet
Kipsilevy on kaikille tuttu seinien levytysmateriaali. Helppo työstettävyys ja asennettavuus ovat aina olleet Gyprocin kipsilevyjen valtti. Tiesitkö, että Gyproc levyvalikoimasta löytyy erinomaiset vaihtoehdot myös kovan kulutuksen paikkoihin sekä ulkoseiniin, joissa vaaditaan erityistä kosteusvarmuutta?
20199_60172.jpg
Älykäs höyrynsulkujärjestelmä - mitä eroa perinteiseen höyrynsulkukalvoon?
Rakenteissa oleva kosteus voi aiheuttaa vakavia vaurioita kaikentyyppisissä rakennuksissa. Usein kattorakenteissa käytetään kosteaa puuta, mikäli katon ulkopinnalle on asennettu höyrytiivis kalvo ja myös sisäpuolelle sijoitetaan höyrynsulkukalvo, tulee rakenteisiin jäämään kosteutta, joka ei pääse poistumaan. Tällaisesta kosteuden kertymisestä syntyy suurella todennäköisyydellä vakavia vahinkoja rakenteisiin, puuosien lahoaminen sekä hankalat homevauriot ovat yleinen näky. Tällaisia ongelmia kuitenkin voidaan välttää ISOVER Vario ® höyrynsulkujärjestelmän avulla.Kun rakennat ja tiivistät, kiinnitä erityistä huomiota oikeanlaiseen kosteuden torjumiseen. ISOVER Vario ®-järjestelmän kanssa tämä on helppoa.
kahi-harkkojen-ohutsaumamuuraus-valiseinia
Mikä Kahi-tiili on ja mistä se valmistetaan?
Kukapa ei olisi elämänsä aikana vähintään kuullut nimeä Kahi-tiili. Onhan se ollut osa suomalaista rakentamista jo pitkään. Mutta mikä Kahi-tiili on ja mistä se valmistetaan – ja miksi se yhä edelleen säilyttää suosionsa myös tämän hetken rakentajien keskuudessa?
20183_52054.jpg
Kouluttaudu rakennus- tai kiinteistöalan ammattiin työn ohessa
TTS – Työtehoseura on valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio. TTS kouluttaa vuosittain tuhansia opiskelijoita eri alojen ammattilaisiksi ja osaajiksi. Koulutusta tukee aktiivinen tutkimus- ja kehitystoiminta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton