• Etusivu
  • Talo

Ilmanvaihtokanavien eristäminen

Faq - usein kysyttyä iv-kanavien eristämisestä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Päivitetty 18.11.2022
20183_52059.jpg

Ilmanvaihdolla tarkoitetaan sitä, että rakennuksen sisäilmaa poistetaan ja tilalle tuodaan ulkoilmaa. Ilmanvaihdolla tarkoitetaan myös sisäilman puhdistusta. Ilmanvaihtokanavat voidaan eristää ISOVER-tuotteilla.

Hyvän sisäilman avulla olet virkeämpi ja jaksat paremmin. Lisäksi se luo miellyttävän työ- ja oleskeluympäristön. Tehokkaasti ilmastoidussa talossa kosteus- ja homeongelmat eivät pääse vaurioittamaan rakenteita. Terve rakennus kestää sukupolvelta toiselle ilman suurempia rakenteellisia remontteja. Ilmanvaihdon kanavien lämmöneristämisellä vähennetään kanavien ja laitteiston lämpöhäviöitä ja varmistetaan ilmanvaihtojärjestelmän suunnitelman mukainen hallinta ja toiminnallisuus.

Keittiön poistokanavan paloeristys

Kysymys: Mitä tarkoittaa ilmanvaihtosuunnitelman merkintä EI 30?
Omakotitalon ilmanvaihtosuunnitelmissa on keittiön liesituulettimen kanavan kohdalla maininta EI 30, mitä se tarkoittaa?

ISOVER vastaa: EI 30 merkitsee palosuojausvaatimusta.
Pientalon keittiön erillisen poistohormin palosuojausvaatimus esitetään IV-suunnitelmissa maininnalla EI 30, joka tarkoittaa 30 minuutin palosuoja-aikaa. Poistohormin paloeristäminen voidaan tehdä hyväksytysti ULTIMATE U PROTECT WM 4.0 Alu1 -verkkomatolla. Kanavan paloeristysluokka EI 30 saavutetaan 50 mm eristekerroksella. Lisäksi suositellaan käyttämään kylmissä tiloissa lisälämmöneristeenä 50 mm kerrosta ISOVER CLIMCOVER Roll CR Alu1 ilmastointimattoa paloeristeen päällä.

Puhallusvillan sisään jäävien kanavien eristäminen

Kysymys: Tarvitseeko ilmanvaihtokanavat eristää?
Omakotitaloomme tulee yläpohjaan 100 mm levyvillaa ja 350 mm puhallusvillaa. Tuleeko ilmanvaihtokanavat eristää, vaikka ne jäävät puhallusvillan sisään?

ISOVER vastaa:
Ilmanvaihtokanavat tulee aina lämmöneristää, vaikka ne jäisivätkin puhallusvillan sisään. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että puhallusvillan sisässä oleva ilmanvaihtokanava tulee eristää 50 mm lämmöneristeellä ja ulkopuolella oleva 100 mm eristeellä. IV-kanavat voidaan kätevästi eristää sujutettavalla IV-kanavaeristeellä ISOVER CLIMCOVER TUBE Alu1, silloin eristys voidaan tehdä kanavatyön yhteydessä etukäteen. Valmiiksi asennetuille kanaville suositellaan tuotetta ISOVER CLIMCOVER Roll CR Alu1, joka on alumiinilaminaattipintainen lasivillamatto.

Muovisten ilmanvaihtokanavien eristäminen

Kysymys: Miten muoviset ilmanvaihtokanavat kannattaa eristää?
Ilmanvaihtokanavat ovat sinisiä muovikanavia. Miten ne kannattaa eristää?

ISOVER vastaa: Muoviset kanavat eristetään samoin kuin metalliset kanavat. Ohjeet ja oikeat eristeet pientalon ilmanvaihdon ja muiden taloteknisten järjestelmien eristyksiin löytyvät sivun oikean laidan linkeistä.

20183_52068.jpg
https://www.isover.fi/tuotteet/rakennuseristeet/ilmanvaihtoeristeet?utm_source=www.rakentaja.fi

CLIMCOVER ROLL CR Alu1 - ei pölise, eikä kutita!

Uudistettu CLIMCOVER ROLL CR Alu1 on ilmanvaihtokanavien eristämiseen tarkoitettu eristematto.
85 prosenttisesti kierrätyslasista valmistettu eriste ei kutita tai pistele asentajan ihoa. Tämä ekologinen ja pölisemätön eriste voidaan asentaa käyttäen ISOVERin nitojakiinnitystä.

20224_52065.jpg

CLIMCOVER Roll on päällystetty verkkovahvistetulla alumiinilaminaatilla. Eristematon U-kuiturakenne antaa eristeelle hyvän puristuskestävyyden sekä mittapysyvyyden. Helposti asennettava matto voidaan jättää myös näkyviin paikoissa, jossa se ei ole alttiina kolhiintumiselle.

Alumiinipinta toimii höyrynsulkuna. saumaukseen suositellaan AL -asennusteippiä, leveys 75 mm. Kanavan ollessa puhallusvillan sisällä, riittää eristyspaksuudeksi 50 mm. Ilmastointikanavan sijaitessa yläpohjaeristeen yläpuolella, tulee kanavan eristyspaksuuden olla 2x50 mm. Alumiinipinnan saumaliitos tiivistetään 75 mm:n asennusteipillä ja lastalla.

Info

Info

Miksi CLIMCOVER Roll?

  • Eristää lämpöä ja ääntä tehokkaammin jo ohuemmalla eristepaksuudella
  • Ei pölise, ei pistele eikä kutita
  • Patentoitu nitojakiinnitys
  • Hyvä puristuksenkestävyys sekä parempi mittapysyvyys U-kuiturakenteen ansiosta
  • M1-päästöluokitus sekä EUCEB-sertifikaatti ovat takeita siitä että tuote on terveellinen ja turvallinen käyttää
  • Pakkauksessa pyritään säästämään luontoa käyttämällä jätteen määrää vähentävää puristepakkausta.
  • Kotimainen Avainlipputuote

ISOVER CLIMCOVER Roll

CLIMCOVER TUBE Alu1

CLIMCOVER TUBE Alu1 on sujutettava kanavaeriste pientalojen iv-kanavien lämmön- ja kondenssieristyksiin.

Tuoteperhe kattaa kaikki tyypilliset pientalon kanavakoot Ø 100-160 mm mitoissa. Samalla tuotteella voit eristää myös 45° ja 90° kulmat, sekä T-haarat. Erillisiä kulmaosia et tarvitse.
Pakkaus sisältää seikkaperäiset ohjeet, jotka helpottavat kulmien ja T-haarojen leikkaamista. Tuotetta on saatavilla 50 ja 100 mm paksuna.

202211_52067.jpg

U Protect WM 4.0 Alu1 Black

Uuden sukupolven mineraalivillaverkkomatto ilmanvaihdon lämpö-, palo- ja äänieristykseen. Tuote on testattu EN 1366-1:2014 standardin mukaan IV-paloeristeeksi.

20183_52066.jpg
Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Talo
ilmanvaihto
eristys
lämpöeristys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Viherkasvi valkoisessa ruukussa olohuoneen pöydällä.
Myös ilmanvaihto­kanavat tulee eristää
Ilmanvaihto on tuiki tärkeä sekä rakennukselle itselleen kuin myös siinä asuvalle. Toimivassa ilmanvaihdossa rakennuksen sisäilmaa poistetaan ja tilalle tuodaan raikasta ulkoilmaa. Samalla myös sisäilma puhdistuu epäpuhtauksista. Hyvin ilmastoidussa kodissa kosteus- ja homeongelmat eivät pääse vaurioittamaan rakenteita. Terve rakennus kestääkin ilman suurempia rakenteellisia remontteja helposti sukupolvelta toiselle.Olitko tietoinen, että ilmanvaihtokanavatkin tulee eristää?Eristystyö voidaan toteuttaa ISOVERin tuotteiden avulla.
Jääpuikkoja omakotitalon räystäällä
Miksi jääpuikkoja roikkuu räystäällä?
Nuo kauniit ja kimaltavat luontoäidin luomukset, jääpuikot, voivat kertoa terävällä kielellään yläpohjan eristeongelmasta. Jääpuikot voivat olla merkki eristeiden riittämättömyydestä tai jostain rakennusfysikaalisesta ongelmasta. Olemattomat tuuletusraot eivät päästä kattoa tuulettumaan kunnolla, jolloin kosteus voi tiivistyä katon alapintaan. Yläpohjan vuosikymmenet palvelleet eristeet eivät enää vastaa nykynormeja, jolloin lämpö karkaa harakoille. Oikein suunniteltu rakenne pitää lämmön sisällä ja kosteuden poissa rakenteista.Antaa harakoiden hytistä katonharjalla.
201211_33043.jpg
Nollaenergiatalo Villa ISOVER - esittely
Tässä esitellään Villa ISOVER, kuten se toteutetaan Hyvinkään Asuntomessuille."Tavoitteena on ollut luoda rakennus, joka on ennen kaikkea tilallisesti mielenkiintoinen, ympäristön huomioiva, asuttava ja tarpeen mukaan joustava koti perheelle, ja joka on toteutettavissa nollaenergiaperiaatteiden mukaan."Tutustu Villa ISOVERin suunnitelmiin ja rakennusvaiheisiin
20191_56077.jpg
Näin onnistuu seinän lisälämmöneristys
Kun lisäeristämisessä halutaan päästä mahdollisimman pienellä rakenteiden kasvulla, astuu kuvaan Finnfoamin Saneerauslevy S40 ja vieläkin tehokkaampana FF-PIR 40 ALS.Nämä kyseiset saneerauslevyt on tarkoitettu erityisesti sisäpuoliseen lisälämmöneristykseen. Mikäli eristepaksuuden kasvaminen ja huonetilan pieneneminen sisäpuolisen koolauksen verran enemmän ei tuota ongelmaa, voidaan käyttää normaaleja puolipontattuja Finnfoam ja FF-PIR eristyslevyjä.
202310_52697.jpg
Pohdituttaako perustusten eristäminen ja routaeristys?
Kunnollinen routaeristys on yksi piharakentamisen, ja perustusten eristäminen rakentamisen perusasioita. Näissä ei kannata oikaista. Kokosimme tähän kuusi usein kysyttyä asiaa Finnfoam-eristeistä sekä vastaukset niihin.
201510_44553.jpg
Tehokas eriste seiniin ja kattoon
Finnfoamtoi markkinoille vuoden 2013 lopulla aivan uudenlaisen harmaan FF-EPS lämmöneristyslevyn. Uuden valmistusmenetelmän ansiosta erityisesti seinien sekä kattojen eristämiseen tarkoitettu ja suunniteltu FF-EPS tarjoaa tehokkaan eristysominaisuutensa lisäksi myös kustannustehokkaamman ratkaisun. Uusi teknologia mahdollistaa paremman lämmöneristyskyvyn suhteessa tiheyteen – näin syntyy parempi eristyskyky kevyemmillä levyillä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton