• Etusivu
  • Rakentaminen

Tee Se Itse -ponttoonilaituri - ohjeet laiturin tekoon

Rakentajan toimitus
Päivitetty 22.07.2019
20076_5481.jpg

Tee se itse -laituri on valmis ja odottaa kiinnitystä rantaan.

Tee se itse -laiturin rakentaminen on nopeaa ja helppoa, kunhan vain vasara pysyy kädessä. Ammattimieheltä tai parilta rakentamiseen tottuneelta tee se itse -mieheltä laiturin teko vie aikaa parin päivän verran. Alla olevilla ohjeilla valmistuu kelpo ponttoonilaituri, jolla on mukava viettää kesäpäiviä.

Meren- ja järvenrantatonteilla on olennaista, että käytössä on kunnon laituri. Laiturityypin valintaan vaikuttaa rannan jyrkkyys ja veden syvyys sekä tietysti myös käyttötarkoitus. Ponttoonilaituri on siitä kätevä, että se soveltuu useimpiin rantoihin ja käyttötarkoituksiin.


Laiturin rakentaminen vie vain parin päivän verran aikaa ammattimieheltä tai parilta rakentamiseen tottuneelta Tee Se Itse -mieheltä. Seuraavassa ohjeet ja tarvikeluettelo.

Katso Rakentaja.fi TV:Tee se itse -laiturin rakentaminen

Katso Rakentaja.fi TV:Laiturin asennus rantaan

Laiturin mittapiirros...

20076_5421.jpg
http://www.rakentaja.fi/artikkelit/1625/laiturin+mittapiirros.htm

Tee se itse -laiturin tarvikeluettelo

Tarvikeluettelosta näet kaikki laituriin tarvittavat tarvikkeet ja määrät.

20076_5482.jpg
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Valkeakosken asuntomessutalot on sisustettu toimivaan arkeen ja perheiden yhdessäoloon
Ensi kesän asuntomessut tarjoavat monipuolisesti nähtävää myös talojen sisällä, onhan sisustus noussut yhdeksi tärkeimmäksi kiinnostuksen kohteeksi messukävijöiden joukossa. Messukävijöille tarjotaan lisäksi hyviä esimerkkejä helposta ja energiatehokkaasta pientaloasumisesta.
20095_16874.jpg
Siistit nurmikon reunat syntyvät viimeistelyleikkurilla
Boschin kevyet, akkukäyttöiset viimeistelyleikkurit tekevät nurmikonhoidosta miellyttävää: pääset leikkurin kanssa vaikka pihasi perimmäiseen kulmaan, eikä pelkoa johtoon sotkeutumisesta ole. Ei polttoainekanistereita eikä polttomoottorin katkua. Kone siistii ojan pientareet, pensaiden alustat ja kivien ympärystät; kaikki ne alueet, jotka yleensä jäävät ruohonleikkuun jäljiltä hoitamattoman näköisiksi.Boschin litiumioni-teknologia mahdollistaa pitkän käyttöajan, joten yhdellä latauskerralla viimeistelet jopa 1000 metrin matkan. Akuissa ei ole muisti-ilmiötä eikä lataustilan purkautumista eli se voidaan laittaa lataukseen ja ottaa käyttöön milloin tahansa. Akku latautuu 100 % kolmessa tunnissa. Kone on kevyt ja ergonomisesti huolellisesti suunniteltu. Pehmustettu softgrip-kahva istuu hyvin käteen, ja suuri turvakytkin on takaa turvallisuuden.
20205_64688.jpg
Onko taloyhtiösi valmistautumassa kulutuksenmukaiseen vesilaskutukseen?
Taloyhtiöt valmistautuvat parhaillaan kulutuksenmukaiseen vesilaskutukseen siirtymiseen ja ovat viestineet asukkaille tulevasta muutoksesta. Muutoksen käytännön vaikutukset ovat kuitenkin asukkaille ja ammattilaisille itselleenkin vielä vieras asia, mutta niihin voi varautua etukäteen. Verto-kohteissa kaiken vesilaskutukseen liittyvän voi jättää Verton huoleksi siirtymällä VertoPro-asiakkaaksi.
20111_23963.jpg
Kastellin Talvitulet - Talvitulilla esitellään Uutuusmalleja
Kastelli julkistaa Talvituli-tapahtumissaan uusia talo- ja huvilamalleja kysytyimpiin mallistoihinsa. Arkkitehti Jouko Saari on suunnitellut uuden Economy 93 -talomallin, joka jatkaa Economy-malliston edullista ja toimivaa linjaa. – Toimivan ja edullisen kodin suunnittelussa jokainen neliö täytyy harkita tarkkaan. Kaikki tarpeellinen täytyy olla, eikä toimivuudesta ja viihtyvyydestäkään saa tinkiä, kertoo Jouko Saari suunnitteluperusteista. Uuden Economy 93:n yläkerta on helppo jättää aluksi tilavaraukseksi ja ottaa se käyttöön perheen kasvun myötä. Kokonsa ja toiminnallisuutensa ansiosta Economy on helppo myös sijoittaa monenlaisille tonteille.
201712_51173.jpg
Varttikatosta tiilikatoksi
Vuonna 1990 tehdyn omakotitalon laajennuksen yhteydessä asennettiin koko taloon Varttikatto. Muutaman vuoden kuluessa katossa todettiin halkeamia. Levyt olivat hyvin heikkoja ja katolla liikuttaessa ne murtuivat helposti. Vuosien saatossa n. 15 kattolevyyn oli syntynyt halkeamia (kokonaislevyjen määrä on 250 levyä ).
20229_79614.jpg
Uutuus - älykäs patteri­venttiili säästää energiaa, helpottaa elämää ja tuo mukavuutta
Patteritermostaatti on noussut otsikoihin, se tuiki tavallinen nuppi siinä lämpöpatterin kyljessä. Tämän pienen osasen toimiessa kunnolla säästää esimerkiksi energiakustannuksissa. Lämmitysjärjestelmän osanen osaa käydä myös hermoille: säädöt ovat mitä sattuu, toimii jos toimii ja ulkoasussakin on toivomisen varaa. Montako kertaa olet törmännyt mokomaan nuppiin?Nyt on markkinoille tullut patteritermostaatin älykäs versio, joka ihastuttaa myös ulkomuodollaan ja sen ohjaaminen tapahtuu älypuhelimella.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton