• Etusivu
  • Talo

Tee Se Itse -Penkki

Rakentajan toimitus
Julkaistu 14.08.2008
20088_12472.jpg

Tällä kertaa Tee Se Itse -artikkelissa rakennetaan muutamaa ihmistä kannatteleva penkki. Mukavasti istumapaikkoja pihalle tai terassille antava penkki on melko yksinkertainen ja nopea rakentaa. Sopivalla pintakäsittelyllä siitä saa vielä siistin koristeen.

Materiaalit ja työkalut

Rakentamiseen tarvitaan seuraavanlaisia työkaluja:
- vasara tai ruuvinväännin
- käsisaha
- mitta
- suorakulma
- kynä
- käsisirkkeli, jos haluaa viistetyt jalat

Rakennusmateriaalina työssä voi jälleen käyttää ylimääräistä puutavaraa tai rakennusjätettä. Penkin istuinosan voi rakentaa laudasta tai kakkosnelosesta(50x100 mm) riippuen siitä, kuinka kestävän haluaa penkistä tehdä. Istuinosaan puutavaraa menee 6,4 metriä. Jalat tehdään myös kakkosnelosesta ja niihin kuluu puutavaraa n. 1,8 metriä. Muihin penkin tukiin käytetään kakkoskakkosta(50x50 mm). Tätä tarvitaan yhteensä 3 metriä. Jos penkkiin haluaa vielä ylimääräisen pitkittäissuuntaisen vinotuen, tarvitaan kakkoskakkosta yhteensä n. 4,5 metriä.

Rakentaminen

Ensimmäiseksi katkaistaan materiaalit oikeisiin mittoihinsa. Istuinosan laudat voi jättää tässä vaiheessa hieman pidemmiksi ja katkaista päät suoriksi vasta viimeisenä. Halutessaan jalat voi viistää kuvassa näkyvällä tavalla. Penkin rakentaminen aloitetaan istuinosan kokoamisella. Seuraavaksi kiinnitetään jalat kiinni istuinosaan. Jalkojen väliin tulevat poikkipuut kiinnitetään paikoilleen ja lopuksi laitetaan kiinni alas tuleva tuki. Jos penkistä haluaa tehdä tukevamman, alas voi lisätä pitkittäissuuntaisen vinotuen.

20088_12473.jpg

Viimeistely

Kun penkki on kasattu muotoonsa, on aika katkaista istuinosan laudat suoriksi. Suorakulmaa apuna käyttäen merkitään sahattavat kohdat ja annetaan koneen käydä. Viimeisen silauksen penkille antaa pintakäsittely. Istuinosan puut on ehkä syytä vielä hioa ja käsitellä sopivan värisellä petsilakalla tai maalilla.

20088_12474.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20102_20477.jpg
Akvatermiltä uusi varaaja
AKVAir Smart on lämminvesivaraaja (lämmitys + käyttövesi), joka voidaan asentaa edustavaankin tilaan. Varaaja ei tarvitse erillistä teknistä tilaa vaan se voidaan asentaa esimerkiksi kodinhoitohuoneeseen. Varaajan mitat on sovitettu eurooppalaisen standardin mukaisiksi.
201510_44488.jpg
Katto kannattaa tarkastaa ennen talven tuloa
Katon moitteettoman toiminnan varmistamiseksi katto, läpiviennit ja varusteet on syytä tarkistaa vuosittain kahdesti: keväällä, jolloin talven aikana mahdollisesti syntyneet vauriot havaitaan välittömästi, sekä syksyllä juuri ennen lumen tuloa. Katon huolellinen hoito varmistaa katon asianmukaisen toimivuuden sekä pidentää katteen ja rakenteiden kestoikää.
201312_37422.jpg
Hirrestä unelmiesi koti suunnittelupalvelun avulla
Moderni vai perinteinen? Valmiilta markkinoilta ei aina löydy juuri sitä omaa unelmien kotia –mikä silloin avuksi? Suunnittelupalvelun avulla saat luotua haaveidesi kodin yhdistelemällä eri malleja tai kokonaan oman ja täysin uniikin, juuri itsesi näköisen kodin. Haaveilu on siis sallittu.Suunnittelun lähtökohtana on yleensä omien yksilöllisten tarpeiden kartoitus. Perheen koko, harrastusten vaatimat tilatarpeet ja rakennuspaikan tuomat mahdollisuudet. Kun teet suunnittelusopimuksen Honka-myyjän luona, voit olla varma että perheesi koti on yksilöllinen ja tarpeitanne vastaava pitkäikäinen koti.Tutustu Honka-hirsitalojen laajaan valikoimaan
Älvsbytalo
Aino rakennutti itselleen pikkutalon Turenkiin
– Tämä on vähän niin kuin iso Ikea-paketti, koottava malli täynnä näppäriä pienen tilan ratkaisuja, Aino Roivainen esittelee upouutta Älvsbytaloaan Turengissa.Osa muuttolaatikoista on vielä purkamatta ja sisustus kesken, mutta talo näyttää jo kodilta.
20226_78752.jpg
Näin arvioit omakotitalon kattoremontin hinnan
Omakotitalon tai lomamökin kattoremontin tekee yleensä vain kerran elämässään. Se on iso korjaushanke, ja se voi hirvittää etukäteen. Miten sen hinnan voi arvioida? Miten ja milloin sen suunnittelu kannattaa aloittaa? Myyntijohtaja Janne Lehtola Kattokeskuksesta antaa kullanarvoisia vinkkejä.
20228_79300.jpg
Kylpyhuoneen uusi modulaarinen kalustesarja kiehtoo väripaletillaan
IDO Sense Art on tyylikäs ja monipuolinen kylpyhuoneen kalustesarja, jossa toiminnallisuus yhdistyy minimalistiseen pohjoismaiseen muotoiluun. Uutuussarjan puhtaisiin linjoihin, käytännöllisiin yksityiskohtiin ja hienostuneeseen yönsiniseen sävyyn on helppo ihastua.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton