• Etusivu
  • Talo

Tee Se Itse - Reunuslaatat

Rakentajan toimitus
Päivitetty 12.10.2018
200611_681.jpg

Linjalangan avulla saat suoran ja siistin reunan. Laatat kannattaa upottaa yli puoleen väliin, jotta reunasta tulisi tukeva.

Tee Se Itse -palstalta

löydät lisää ideoita ja ohjeita.


Tutustu, ihastu ja ota mallia - tai jalosta ideoita entistä paremmiksi!

Rajataan laatoilla!

Tällä viikolla hyödynnämme laatoituksessa ylimääräiseksi jääneitä laattoja. Laattojen avulla voit suoristaa nurmikkosi reunat ja saat vaikka perennat omiksi saarekkeikseen. Myös haljenneet laatat ja pienetkin palaset voidaan käyttää.. Nyt siis kaikki kylpyhuoneen, keittiön ym. laatat esiin!

Tarvitset: Ylimääräiseksi jääneitä laattoja haluamasi reunustuksen pituuden verran

Työkalut: lapio, vasara, kaksi puutikkua ja lankaa

Suunnittelu: tee haluamastasi lopputuloksesta ruutupaperille piirros ja mieti, mitkä värit sointuvat toisiinsa parhaiten. Laatat on tarkoitus "lyödä pystyyn" nurmikon reunoille, joten varmista ennen työhön ryhtymistä, jäikö laattoja riittävästi koko pituudelle. Voit myös tehdä lisää reunuslaattoja katkaisemalla suurimpia laattoja osiin.

Aloitus: Naputa puutikut nurmikon reunaan, käsiteltävän alueen päihin. Varmista, että tikut ovat suorassa. Kiinnitä lanka tikusta tikkuun jolloin saat suoran linjan laattojen asennusta varten.

Laattojen asettelu: Koputa laatat vasaralla maahan niin, että kiinnittämäsi lanka jää laattojen ulkoreunalle. Tarvittaessa voit kaivaa maata pois uuden reunuksen tieltä ja näin saat uutta ilmettä pihallesi. Reunuksen valmistuttua poista tikut ja lanka ja siisti mahdolliset roskat pois. Muista myös hyödyntää mahdolliset lasitiilet!

ja näin näppärästi syntyivät uudet reunuslaatat!
ja näin näppärästi syntyivät uudet reunuslaatat!
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201810_55128.jpg
Energiatehokkuus voi heikentää mobiiliverkkoa - ongelmaan on ratkaisu
FF-SIGNAL on Finnfoam Oyn ja StealthCase Oyn kehittämä signaalivahvistin, joka asennetaan rakenteiden sisään, esimerkiksi ikkunan karmien väliin tai betoniseinään ohutrappauksen alle. Kestävässä FF-SIGNALissa ei ole mekaanisia ja liikkuvia osia, jotka vahingoittuisivat tai kuluisivat käytössä. Tämä innovatiivinen ja signaalia välittävä passiivinen elementti vahvistaa matkapuhelinsignaalien läpäisyä seinärakenteiden läpi, lopputuloksena saavutetaan jopa 30-100 kertaa voimakkaampi signaalin läpäisy.
20238_82790.jpg
Uusi materiaali on otettu käyttöön väli­ovissa - tervetuloa tulevaisuuteen
Olet varmasti jo kuullut CLT-taloista. CLT:tä on käytetty talon rakenteissa, muun muassa ylä- ja alapohjassa, kaiteissa, väliseinissä sekä terasseilla. CLT on saavuttanut suosiota hyvin paloa kestävänä, erittäin lujana ja jäykkänä sekä ominaisuuksiinsa nähden kevyenä rakennuslevynä.Nyt CTL on jalostettu myös välioviin!
2240_392886911_2013527122617.jpg
Villa ISOVERin vesikattotöitä
Lumisade yllätti taas autoilijat ja rakentajat edeltävällä viikolla, kun ensilumi satoi maahan myös Etelä-Suomessa. Onneksemme talotehtaan pystytysporukka sai vesikaton pohjarakenteet valmiiksi ja suojattua juuri ennen lumisateita, joten nyt kun kelit suosivat, saadaan katto vedenpitäväksi ennen talven tuloa.Vesikatteen pohjarakenteena Villa ISOVER -talossa käytetään pontattua vaneria, joka on hyvin nopea asentaa ja sillä saadaan tukeva alusta varsinaiselle vesikatteelle, joka talossamme on kumibitumikermikate loivasta ja suhteellisen haasteellisesta kattokulmasta ja taitteesta johtuen.Syksyllä asennetaan pohjahuopa ja keväällä sitten varsinainen pintakermi, kun katolle tulevien aurinkopaneelien asennusaikataulu saadaan lyötyä lukkoon. Pohjahuopa kiinnitetään kantavaan rakenteeseen ruuvein ja aluslevyin sekä pisteliimaamalla. Saumakohdat liimataan kiinni kuumentamalla pohjahuovassa valmiina oleva bitumi.Aina kun vesikatolla tehdään tulitöitä, kuten esim. bitumin liimaamista, tulee huolehtia siitä, että asentajat ovat riittävän ammattitaitoisia ja heillä on käytynä vesikatetöiden tulityökortti eli ns. musta kortti. Katolla tulee aina olla riittävä määrä alkusammutuskalustoa, jotta mahdollinen tulipalon alku saadaan sammutettua jo alkumetreille ilman suurempaa vahinkoa.
202212_80396.jpg
Klassikot palaavat kylpyhuonetrendeihin 2023 - ne kestävät myös aikaa
Kylpyhuoneen laatoitustrendejä tulee ja menee. Koska kylpyhuone laatoituksineen kestää vähintään vuosikymmeniä, kannattaa hyviin ja ajattoman kauniisiin laattoihin panostaa. Uusista trendeistä löytyy aina niin värejä, tekstuureja kuin eri materiaalejakin. Poimimme tulevista kylpyhuoneen sisustustrendeistä ne, jotka kestävät aikaa myös vuoden 2023 jälkeenkin. Näillä vinkeillä päivität kylpyhuoneesi ikuiseksi klassikoksi.
201810_54898.jpg
Eristerappausratkaisun valinta
Eristerappaus on on julkisivuratkaisu, jossa mineraalivillan tai EPS-eristeen ja rappauslaastin avulla saadaan pitkäikäinen, energiaa säästävä, sisälämpötilaa tasaava ja toimintavarma rakenne niin uudis- kuin korjauskohteisiinkin. Korjauskohteissa voi alustan kunto olla joskus niin heikko, että eristerappaus on kustannuksiltaan ja toimivuudeltaan paras ratkaisu. Samalla parannetaan rakennuksen energiataloutta ja poistetaan vedon tunnetta sisätiloissa. Weberin Serporoc, Monoroc, SerpoMin ja SerpoTherm -eristerappausten alustaksi soveltuvat lähes kaikki tavanomaiset seinärakenteet. Näiden ratkaisujen lisäksi Weber tarjoaa SerpoVent, Monoroc, SerpoMin ja SerpoTherm -eristerappausten alustaksi soveltuvat lähes kaikki tavanomaiset seinärakenteet. Näiden ratkaisujen lisäksi tarjolla on tuulettuvaan julkisivuun SerpoVent-levyrappausratkaisu sekä Kahi Facade -julkisivujärjestelmäratkaisut.
201411_41685.jpg
Käytätkö tulisijaasi tehokkaasti?
Oletko uusimassa tai hankkimassa kotiisi tulisijaa? Nyt voit liittää tulisijasi W10-vesilämmitysjärjestelmään ja lämmittää takalla osan käyttövedestä tai hyödyntää lämpöenergian lattialämmityksessä. Näin sekä säästät lämmityskustannuksissa että jaat lämmön tasaisesti eri puolille taloa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton