• Etusivu
  • Talo

Tee Se Itse - Reunuslaatat

Rakentajan toimitus
Päivitetty 04.10.2024
200611_681.jpg

Linjalangan avulla saat suoran ja siistin reunan. Laatat kannattaa upottaa yli puoleen väliin, jotta reunasta tulisi tukeva.

Tee Se Itse -palstalta

löydät lisää ideoita ja ohjeita.

Tutustu, ihastu ja ota mallia - tai jalosta ideoita entistä paremmiksi!

Rajataan laatoilla!

Tällä viikolla hyödynnämme laatoituksessa ylimääräiseksi jääneitä laattoja. Laattojen avulla voit suoristaa nurmikkosi reunat ja saat vaikka perennat omiksi saarekkeikseen. Myös haljenneet laatat ja pienetkin palaset voidaan käyttää.. Nyt siis kaikki kylpyhuoneen, keittiön ym. laatat esiin!

Tarvitset: Ylimääräiseksi jääneitä laattoja haluamasi reunustuksen pituuden verran

Työkalut: lapio, vasara, kaksi puutikkua ja lankaa

Suunnittelu: tee haluamastasi lopputuloksesta ruutupaperille piirros ja mieti, mitkä värit sointuvat toisiinsa parhaiten. Laatat on tarkoitus "lyödä pystyyn" nurmikon reunoille, joten varmista ennen työhön ryhtymistä, jäikö laattoja riittävästi koko pituudelle. Voit myös tehdä lisää reunuslaattoja katkaisemalla suurimpia laattoja osiin.

Aloitus: Naputa puutikut nurmikon reunaan, käsiteltävän alueen päihin. Varmista, että tikut ovat suorassa. Kiinnitä lanka tikusta tikkuun jolloin saat suoran linjan laattojen asennusta varten.

Laattojen asettelu: Koputa laatat vasaralla maahan niin, että kiinnittämäsi lanka jää laattojen ulkoreunalle. Tarvittaessa voit kaivaa maata pois uuden reunuksen tieltä ja näin saat uutta ilmettä pihallesi. Reunuksen valmistuttua poista tikut ja lanka ja siisti mahdolliset roskat pois. Muista myös hyödyntää mahdolliset lasitiilet!

<p data-block-key="ya79p">ja näin näppärästi syntyivät uudet reunuslaatat!</p>
ja näin näppärästi syntyivät uudet reunuslaatat!
Talo
ideat
ohjeet
pihatyöt
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

200611_715.jpg
Tee se itse: Pannunalunen
Rakentamisen ja remontoinnin yhteydessä jää usein kaikenlaista käyttökelpoista tavaraa ja tarviketta ylimääräiseksi. Esimerkiksi kaakeleita tai klinkkereitä. Toki muutama pala saakin jäädä varalle, jos joutuu joskus jotain korjaamaan ja samaa sävyä tai kuviota voi olla vaikea löytää kaupasta. Seuraavassa kuitenkin pari ideaa ylimääräisten keraamisten laattojen ym. hyödyntämiseen.
200611_658.jpg
Tee Se Itse: Pihakivetys
Pihan viimeistelyyn ja komistukseen voidaan käyttää myös luonnonkiviä. Luonnonkiveä voi käyttää joko pelkästään tai yhdistellä sitä betonin ja puun kanssa. Luonnonkivimateriaali on eläväpintaista, kestoltaan lähes ikuista. Luonnonkivillä voi luovasti toteuttaa itseään. Käyttötavasta tai paikasta riippuen luonnon muovaamia kiviä voidaan käyttää joko sellaisenaan tai kivituhkaan asennettuina.Lisätietoa pihakivistä...
202110_73147.jpg
Klassikkoruokaa uudella tapaa: kokeile tällaista uunikalaa
Uunikala, etenkin uunilohi, on klassikkoruoka. Työvaiheita on vähän, kala kypsyy uunissa ilman, että sen eteen tarvitsee tehdä juuri mitään, ja liesi pysyy vapaana lisukkeiden tekoa varten. Jos perinteinen uunilohi kuuluu arjen perusruokiin, voi siihen kuitenkin huomata kyllästyvänsä. Näillä vinkeillä ja uusilla ideoilla uunikalasta tulee taas takuuvarma kotikeittiön hitti!
20226_71449.jpg
Päihitä pihan tuholaiset - kätevät kotikonstit käyttöön!
Puutarhassa on ötököitä, jos minkälaisia. Kaikki eivät kuitenkaan ole vihollisia, vaan osa kotipuutarhurin oivia pikkuapulaisia, jotka mielellään hoitavat likaisen työn puolestasi. Näille hyville tyypeille kannattaa luoda sopiva toimintaympäristö, jotta ne taistelevat kanssasi pahiksia vastaan, parantavat maan laatua ja pölyttävät kukkia.
20209_66571.jpg
Rintamamiestalon laajennusosan terassi
Terassi päätettiin rakentaa katoksen sisäpuolelle niin, että se seisoo "omilla jaloillaan". Pihalle oli jo aiemmin rakennettu suurempi terassi vastaavalla tavalla. Tukevarunkoinen ja varsin raskasrakenteinen terassi katsottiin paremmaksi rakentaa niin, ettei se tukeudu ollenkaan itse rakennukseen, vaan on oma kokonaisuutensa.Perusmaa terassin alla on tiivistettyä soraa ja sokkelin vierusta on terassinosalta myös routaeristetty. Terassi seisoo betonilaattojen päälle asennettujen säädettävien terassijalkojen varassa. Terassin runko toteutetaan järeästä painekyllästetystä puutavarasta sekä mitallistetusta kuusisahatavarasta, joka käsiteltiin puunsuoja-aineella.
202110_73190.jpg
Maistuvat joulumuistamiset veikeässä paketissa
Kuinka moni tunnustaa tuskailevansa joka ikinen joulu joulumuistamisten kanssa? Varsinkin, jos muistettavia ihmisiä on paljon. Lasten opettajia koulussa sekä päiväkodin aikuisia olisi mukava kiittää kuluneesta lukukaudesta. Kukaan ei halua viedä "turhaa tilpehööriä", koska niitä lahjoja tulee muutenkin kymmenittäin. Mitäpä jos tällä kertaa veisit muistamiset veikeässä paketissa, jäljelle (pitäisi) jäädä vain lahjapaperit ja syöjälle äärimmäisen hyvä mieli.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton