• Etusivu
  • Talo

Tee Se Itse - Reunuslaatat

Rakentajan toimitus
Päivitetty 12.10.2018
200611_681.jpg

Linjalangan avulla saat suoran ja siistin reunan. Laatat kannattaa upottaa yli puoleen väliin, jotta reunasta tulisi tukeva.

Tee Se Itse -palstalta

löydät lisää ideoita ja ohjeita.


Tutustu, ihastu ja ota mallia - tai jalosta ideoita entistä paremmiksi!

Rajataan laatoilla!

Tällä viikolla hyödynnämme laatoituksessa ylimääräiseksi jääneitä laattoja. Laattojen avulla voit suoristaa nurmikkosi reunat ja saat vaikka perennat omiksi saarekkeikseen. Myös haljenneet laatat ja pienetkin palaset voidaan käyttää.. Nyt siis kaikki kylpyhuoneen, keittiön ym. laatat esiin!

Tarvitset: Ylimääräiseksi jääneitä laattoja haluamasi reunustuksen pituuden verran

Työkalut: lapio, vasara, kaksi puutikkua ja lankaa

Suunnittelu: tee haluamastasi lopputuloksesta ruutupaperille piirros ja mieti, mitkä värit sointuvat toisiinsa parhaiten. Laatat on tarkoitus "lyödä pystyyn" nurmikon reunoille, joten varmista ennen työhön ryhtymistä, jäikö laattoja riittävästi koko pituudelle. Voit myös tehdä lisää reunuslaattoja katkaisemalla suurimpia laattoja osiin.

Aloitus: Naputa puutikut nurmikon reunaan, käsiteltävän alueen päihin. Varmista, että tikut ovat suorassa. Kiinnitä lanka tikusta tikkuun jolloin saat suoran linjan laattojen asennusta varten.

Laattojen asettelu: Koputa laatat vasaralla maahan niin, että kiinnittämäsi lanka jää laattojen ulkoreunalle. Tarvittaessa voit kaivaa maata pois uuden reunuksen tieltä ja näin saat uutta ilmettä pihallesi. Reunuksen valmistuttua poista tikut ja lanka ja siisti mahdolliset roskat pois. Muista myös hyödyntää mahdolliset lasitiilet!

ja näin näppärästi syntyivät uudet reunuslaatat!
ja näin näppärästi syntyivät uudet reunuslaatat!
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20085_10907.jpg
Kastellin uusi ValmisHuvila-mallisto
Kastelli-Talot Oy on tuonut markkinoille muuttovalmiina saatavan ValmisHuvila-malliston. Omaan huvilaan voi valita mieleisensä sisustuksen viidestä eri sisustusmaailmasta. ValmisHuviloiden vapaa-ajasta ja luonnosta nousevat sisustusteemat ovat ammattilaisten suunnittelemia.
Bosch sähkötyökalut
PSR18 LI-2i – uusi tehokas porakone ja akkuruuvinväännin vaativalle
Boschin uutuus PSR 18 LI-2i on kompakti, kevyt ja erittäin tehokas porakone ja akkuruuvinväännin vaativaan käyttöön. 13 mm:n pikaistukka ja iskuporakoneominaisuus takaavat LI-2i:n monikäyttöisyyden. Myös akun litiumionitekniikka tuo runsaasti suorituskykyä ja kestävyyttä: Li-2i:llä voi ruuvata yli 300 ruuvia yhdellä latauksella!
20137_35622.jpg
Boschin GluePen-liimakynä - kätevä apu askarteluun ja pikku korjauksiin
Arjen pienet ja suuret kiinnitystarpeet ratkeavat nopeasti ja kätevästi Boschin uuden GluePen-kuumaliimakynän avulla. Kynä on erinomainen apuväline luovaan askarteluun, paketointiin, pienoismallien rakentamiseen ja kodin pieniin korjaustöihin.
20177_49720.jpg
Lisää pistorasioita!
Sähkökäyttöisten laitteiden lisääntyessä on pistorasioidenkin tarve lisääntynyt. Niitä on aina liian vähän ja ne ovat väärissä paikoissa. Jussi- ja Impressivo-kalustesarjoista löytyy sopivat pistorasiat uppo- ja pinta-asennukseen, jopa nurkkaan.Impressivo- ja Jussi-kalusteissa pistorasioiden runko on uppokalusteissa sama, mutta kaksoispistorasioita on kahdenlaisia: Vanhemmassa mallissa lapsisuojat sijaitsevat peitekannessa, ja uudemmassa mallissa lapsisuojat on integroitu runkoon. Jussi-kaksoispistorasioiden, joissa lapsisuojat on integroitu runkoon, muoviosat voidaan vaihtaa Impressivo-muoviosiin.Uppokalusteet ovat yleisin tapa asentaa sillä lopputulos on siisti, mutta pintakalusteita käyttämällä voidaan asennustyö tehdä kustannustehokkaammin. Uppokalusteiden peitelevyvalikoima antaa paljon mahdollisuuksia ottaa huomioon sisustuksen vaatimukset. Pintakalusteilla taas saadaan asennukset suoritettua monipuolisemmin eri paikkoihin, säästäen asennuskustannuksissa.Tilaa Ratkaisut sähkösaneeraukseen -esite Esitepalvelusta
200710_7039.jpg
Palveluhakemistolle lisää näkyvyyttä
Palveluhakemisto on rakennus-, puutarha- ja sisustusalan yritysten yhteystietoja sisältävä hakupalvelu, joka on tarkoitettu palvelemaan sekä yksityisiä rakentajia ja remontoijia että edellä mainituilla aloilla toimivia yrityksiä. Palveluhakemis-tosta Rakentaja.fi-palvelujen käyttäjät voivat etsiä erilaisiin hankkeisiinsa toteuttajia ja tuotteita. Palveluhakemistoon liittyneet yritykset puolestaan saavat palvelunsa ja tuotteensa helposti näkyville Rakentaja.fin yli 190 000 rakentajaperhettä sisältävän jäsenkannan keskuudessa.Palveluhakemistossa olevat yritykset on jaoteltu kolmeen toimialaryhmään; suunnittelijoihin, urakoitsijoihin ja jälleenmyyjiin. Näiden toimialaryh-mien alta löytyvät tarkemmat toimialajaottelut sekä maakuntajaottelu. Valitsemalla haluamansa toimialan ja maakunnan hakija saa auki yrityskortin, joka kertoo oleellisen informaation yrityksestä. Palveluhakemis- toon tehdään n. 20 000 hakua kuukaudessa!
20215_70838.jpg
Sisustustrendit 2021 - katso kuvakooste Lohjan asuntomessuilta
Lohjan asuntomessuilla rouheus ja rapatut pinnat saavat vastapainoa pehmeyttä tuovista elementeistä, kuten kokolattiamatoista ja murretuista värisävyistä. Taide, viherkasvit ja luonnonmateriaalit ovat vahvasti läsnä messukohteiden sisustuksessa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton