• Etusivu
  • Sisustus

Viikon sisustusidea: Miten uudistaa keittiön ilme edullisesti?

Rakentajan toimitus
Julkaistu 01.02.2021
20212_68420.jpg

KYSYMYS:
Haluaisimme uudistaa/modernisoida keittiötä edullisesti. Ovien vaihto on mahdollinen, mutta voisiko pelkkä tason tai pelkkä välitila vaihto antaa riittävästi ilmettä? Jos kyllä, niin toivomme konkreettisia ehdotuksia. Arvostamme ammattilaisen arviota.

Heippa!

Ensimmäisenä vastaus kysymykseesi, kyllä, tason, välitilan ja vetimien uudistus antaa keittiölle varmasti lisävuosia, jos kaapit ovat hyvässä kunnossa. Keittiön muutokseen vaikuttaa ratkaisevasti ympärillä olevat elementit esimerkiksi keittiön pintamateriaalit ja kalusteet. Koska kuvissa ei niitä valitettavasti näy, niin nyt mennään fiiliksellä.

Kuvassa on kaksi esimerkkivaihtoehtoa. Ensimmäisessä on vaalea puukuosinen taso, johon olen yhdistänyt vaaleat nahkavetimet. Tässä kokonaisuudessa miettisin välitilaan jotain kokonaisuuteen sopivaa laattaa, mutta en kuitenkaan valkoista, sillä ovet eivät ainakaan kuvan perusteella ole täysin valkoiset.

Toisessa on hieman tummempi betonimainen taso, johon olen yhdistänyt vetimen, jossa on kromia ja ruskeaa nahkaa. Tässä vaihtoehdossa välitilaan voisi laittaa jopa tuon tason kanssa samaa kuosia olevan välitilalaminaatin tai sitten tason sävymaailmaan sopivan laatan.

20212_68421.jpg

Lähtisin kuitenkin siitä, että valitsisin tason, joka toimii keittiön lattian kanssa. Välitilan katsoisin tasoon sopivaksi ja keventäisin hieman vetimiä. Vetimissä pitää muistaa huomioida tuo nykyinen reikäväli, jotta oveen ei jää ylimääräisiä reikiä näkyviin.

Sisustusterveisin,
Eeva
Sisustussuunnitelu E-Design

Eeva Hauta-Heikkilä sisustussuunnittelija
Eeva Hauta-Heikkilä sisustussuunnittelija
Huomio

Huomio

Jätä oma kysymyksesi Eevalle

Onko sinulla kysymyksiä sisustukseen liittyen? Jätä kysymyksesi sisustussuunnittelija Eeva Hauta-Heikkilälle Kysy, vastaamme -palvelussa. Eeva vastailee kysymyksiin viikottain.

Sisustus
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
202111_73514.jpg
Onko pienhiukkaspäästöjä mahdollista vähentää?
Miten sinä lämmität kotiasi? Sähköllä, puulla, pelletillä vai kenties jollain muulla? Tiesitkö, että kotitaloudessa käytettävästä energiasta jopa puolet kuluu lämmitykseen?Suomen oloissa talven kylmimpään aikaan takoilla on merkittävä rooli kalliiden sähkön kulutus- ja hintapiikkien tasaajana, jolloin esimerkiksi ilmalämpöpumpun hyötysuhde heikkenee. Puilla tapahtuvan nykyaikaisen ja puhtaasti polttavan varaavan takan lämmitys on ekologinen ja luonnollinen lämmitysratkaisu.Puun palaessa luovuttaa se saman hiilidioksidimäärän, jonka se on kasvunsa aikana sitonut itseensä. Sama määrä hiilidioksidia vapautuisi puun lahotessa luontoon, tästä syystä on kestävän kehityksen mukaista ottaa lämpöenergia talteen. Luonnollisuutensa lisäksi se on myös varma tapa lämmittää, sillä puulämmitykseen ei vaikuta myrskytuuli eikä sähköjen katkeaminen – kotisi pysyy lämpimänä.Vinkit tulisijan oikeaoppiseen käyttöön meille antaa Tulikivi ja Tulikiven toimitusjohtaja Heikki Vauhkonen.
20192_56377.jpg
Mittaa nopeammin ja luotettavammin
Lähes kaikessa rakentamisessa ja remontoinnissa tarvitaan mittaamista. Onnistuneen lopputuloksen kannalta tarkka mittaustulos on ehdottoman tärkeää. Vaikka huolellisesti käytettynä perinteinen rullamitta onkin hyvä työkalu, ei se kuitenkaan aina sovellu kaikkiin kohteisiin ja anna riittävän täsmällistä tulosta. Etenkin etäisyyksien kasvaessa tai kaarevilla pinnoilla käytettävyys saattaa osoittautua varsin haasteelliseksi. Uudenaikaisella lasertekniikalla varustetut Zamo-laseretäisyysmittalaitteet takaavat maksimaalisen tarkat ja luotettavat mittaustulokset kätevästi napin painalluksella.
20199_59845.jpg
Katto on rakennuksen tärkein suoja
Kiinteistön kattoremontissa on huomioitava monta seikkaa, jotta saavutetaan hyvin toimiva ja pitkäikäinen vesikatto. Avainasemassa ovat laadukkaat kattotuotteet, jotka takaavat katon toimivuuden kaikissa olosuhteissa koko suunnitellun käyttöiän. Vesikatteen sekä aluskatteen on yhdessä varmis tettava yläpohjarakenteiden vedenpitävyys.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton