• Etusivu
  • Talo

Vinkit keittiöremontin suunnitteluun

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Power Finland Oy
Julkaistu 10.09.2020Päivitetty 29.11.2023
20209_66527.jpg

Inspiraatiokuvien kerääminen ovat hyvä keino visualisoida unelmakeittiön tyylisuuntaa ja värimaailmaa.

Uusi keittiö on pitkäikäinen investointi, sillä suomalaiskotien keittiöt uusitaan keskimäärin yli 15 vuoden välein. Koska harvalle meistä kodin keittiöremontti on arkipäivää, keittiön hankinnassa kannattaa kääntyä hyvissä ajoin asiantuntevan ammattilaisen puoleen. Lue Powerin keittiösuunnittelija Katja Grönros-Seppäsen vinkit, kuinka voit tehdä uuden unelmakeittiösi hankinnasta helppoa ja budjettisi mukaista.

Uusitko kaiken vai vain osan keittiöstä?

Mitä säästettävää nykyisessä keittiössäsi on? Seinät ovat kenties oikeilla paikoillaan, eikä vesipisteen paikkaa tarvitse vaihtaa. Nämä saavat aikaan jo melkoisia säästöjä keittiöbudjettiisi. Jos sinun ei tarvitse vaihtaa myöskään hellan eikä liesituulettimen paikka, syntyy säätöä jo merkittävästi.

Joskus kuitenkin ahtaasta keittiöstä on hyvä kaataa seinä tai seiniä lisätilan taikka käytännöllisemmän keittiön luomiseksi. Haaveenasi saattaa olla myös toteuttaa suuri avokeittiö. Tämä kaikki vaatii budjetiltasi joustoa.

Lattia- ja seinäpintojen uusiminen on niin ikään joko säätön tai budjetin venyttämisen paikka. Huomioithan, että vanhempaa taloa remontoidessa sähköpistokkeiden sekä valopisteiden paikkoja pitää hyvin usein lisätä.

Hyödynnä ammattilasen apu

Hyödynnä keittiösuunnittelussa ammattilaisen apua ja suhtaudu suunnittelijan ideoihin avoimin mielin. Suunnittelutyö pääsee sujuvasti liikkeelle, kun otat jo ensimmäiseen tapaamiseen mukaasi vanhan keittiön mitat, pohjapiirroksen ja valokuvia. Kerro suunnittelijalle, mikä vanhassa keittiössäsi on mielestäsi hyvää ja mikä taas kaipaa ehdottomasti muutosta.

Hyvän valmistautumisen tärkeys korostuu, mikäli keittiösuunnittelu tehdään etänä. Huomioi, että etäsuunnittelukin voidaan toteuttaa hyvin joustavasti monin eri tavoin. Keittiösuunnittelija voi esimerkiksi antaa vinkkejä videopuhelun kautta Power-myymälässä vieraillessasi, mikäli haluat tutustua mallistokeittiöihin paikan päällä.

Omat tarpeet ja toiveet on tärkeää tuoda suunnittelutapaamisessa esille, mutta myös keittiösuunnittelijan tarjoamille vaihtoehdoille ja uusille ideoille kannattaa antaa mahdollisuus – yleensä paras lopputulos saavutetaan, kun suunnitelmia hiotaan yhdessä avoimesti ajatuksia vaihtaen.

Netistä, aikakauslehdistä tai keittiöesitteestä kerätyt inspiraatiokuvat ovat hyvä keino visualisoida itseä miellyttävää keittiön tyylisuuntaa ja värimaailmaa. Jos mahdollista, ota mukaan suunnittelutapaamiseen suosikkikuvistasi koottu kansio.

Kodinkone- ja työtasovalinnoilla on helpointa vaikuttaa keittiön hintaan, joten vertailua eri tuotteiden välillä kannattaa tehdä.

Kodinkone- ja työtasovalinnoilla on helpointa vaikuttaa keittiön hintaan, joten vertailua eri tuotteiden välillä kannattaa tehdä.

Laadi budjetti

Laadi realistinen budjetti ja kerro siitä keittiösuunnittelijalle. Kun sopivia ratkaisuja haetaan heti oikeasta hintaluokasta, se nopeuttaa ja helpottaa suunnittelutyön etenemistä. Vaikka budjetti olisi tiukkakin, vaihtoehtoja löytyy aina. Pitää kuitenkin olla realistinen ja miettiä tarkkaan, mihin haluaa panostaa ja missä on tarpeen pihistää. Halutessaan tarjouksia voi pyytää useammalta valmistajalta, mikä mahdollistaa vertailun tekemisen.

Muista, että myös muunneltavia ratkaisuja on tarjolla, jolloin keittiötä voi tarvittaessa täydentää myöhemmin esimerkiksi integroitavilla kodinkoneilla.

Varaa riittävästi aikaa

Varaa remonttiin ja sen suunnitteluun riittävästi aikaa. Powerin Parma-keittiöillä on markkinoiden nopeimpiin lukeutuvat toimitusajat, joten uusi keittiö voidaan toimittaa nopeimmillaan jopa 14 arkipäivässä. Kuitenkin myös suunnittelulle, eri vaihtoehtojen pohtimiselle ja vanhan keittiön purkamiselle on varattava tarpeeksi aikaa, joten aikataulusta ei kannata tehdä liian kireää.

Jos kaikki keittiön kodinkoneet tulevat samalta valmistajalta, hyödyt myös edullisemmasta pakettihinnoittelusta.

Jos kaikki keittiön kodinkoneet tulevat samalta valmistajalta, hyödyt myös edullisemmasta pakettihinnoittelusta.

Keskitä hankinnat

Hanki keittiökalusteet ja kodinkoneet samasta paikasta. Keskittämällä keittiöhankinnat voit säästää paitsi rahaa myös aikaa ja vaivaa. Kun kalusteet ja kodinkoneet tilataan samasta myymälästä, saat kaiken koordinoidusti oikeaan aikaan.

Parma-keittiökaapistojen vakiomitoitus on yhteensopiva tunnetuimpien kodinkonetoimittajien mallistojen kanssa, joten voit valita vapaasti sinulle parhaiten sopivat kodinkoneet. Powerin hintarobotti seuraa jatkuvasti kilpailijoiden hintoja ja varmistaa kodinkoneille halvimman hinnan.

Jos kaikki keittiön kodinkoneet tulevat samalta valmistajalta, hyödyt myös edullisemmasta pakettihinnoittelusta. Myös vaihtuvia keittiökalustekampanjoita kannattaa seurata.

Info

Info

Maksuton keittiösuunnittelu Powerilta

Aloita oman unelmakeittiösi suunnittelu Powerin keittiöasiantuntijoiden avulla. Keittiösuunnittelu on maksutonta ja mahdollista tehdä myös etänä.

Power Finland Oy
Talo
keittiö
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20238_82812.jpg
Huolellinen suunnittelu on onnistuneen keittiön perusta
Uuden keittiön suunnitteluun liittyy paljon huomioitavia asioita. Sinulla saattaa olla selkeä mielikuva täydellisestä keittiöstä, mutta ennen kuin unelmat voivat käydä toteen, suunnitelmat on syytä tehdä tarkkaan. Hyvällä suunnittelulla varmistetaan, että keittiö on paitsi kaunis ja toimiva myös budjettisi mukainen.Seuraavilla vinkeillä pääset kohti uutta unelmakeittiötäsi.
202110_72959.jpg
Näin teet keittiöstä käytännöllisemmän
Käytännöllisen keittiön peruspilareita ovat riittävä työskentely- ja säilytystila, optimaalisesti sijoitetut paikat vesipisteelle, tärkeimmille kodinkoneille, pistorasioille ja valaistukselle sekä oikein valitut materiaalit, jotka on helppo pitää puhtaina. Kun varaat kunnolla aikaa keittiön toiminallisuuden suunnitteluun, säästät aikaa myöhemmin.
20233_81202.jpg
Onko jääkaappisi lämpötila oikea?
Voisinko pihistää sähkölaskussa säätämällä jääkaapin lämpötilaa? Ehkä voisit, mutta älä kuitenkaan nosta lämpötilaa liikaa sillä silloin saat aikaan ruokahävikkiä. Varmistat elintarvikkeiden säilyvyyden, kun pidät huolta, ettei jääkaappi ole liian lämmin tai kylmä. Tuotteita sijoitellessa kannattaa muistaa, että jääkaapin lämpötila vaihtelee sen eri kohdissa.Lue neuvot!
20194_57130.jpg
Onko aika päivittää vanha talotuuletin? - tutustu ratkaisuihin
Talotuuletin on erityisesti 80- ja 90-luvulla rakennetuissa taloissa käytetty poistoilmalaite, jolla toteutetaan asunnon koneellinen poistoilmanvaihto. Käytännössä se on puhaltimella varustettu liesikupu, johon on yhdistetty poistoilmakanava esim. kylpyhuoneesta. Se poistaa ilmaa liesikuvun kautta keittiöstä sekä asunnon muista tiloista. Korvaava ulkoilma virtaa asuntoon ulkoseinissä sijaitsevista raitisilmaventtiileistä.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20187_54072.jpg
Aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön
Aamiaiskaappi on se yksittäinen ominaisuus, jota harkitsee varmasti jokainen tänä päivänä keittiötään uusiva rakentaja tai remontoija. Aamiaiskaapista on puhuttu jo useamman vuoden, eikä suosiossa näy laskua. Eikä ihme, sillä aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton