• Etusivu
 • Talo

Miten päästä keittiöremontissa alkuun?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Charmia Group Oy
Päivitetty 30.05.2023
20222_77068.jpg

Monella voi tulla mieleen keittiössä ruokaa tehdessä ja ruokaillessa, että nykyinen keittiö ei vastaa omia tarpeita tai keittiö kaipaisi muuten vain uutta ilmettä. Miten siis päästä alkuun keittiöremontissa, etenkin kun huomioitavia asioita on paljon?

Tässä artikkelissa käymme läpi mitä asioita kannattaa ottaa huomioon ja miten saada keittiöremontti ja keittiösuunnittelu alulle – tai onhan se jo alussa, kun on alettu miettimään ylipäätään remonttia!

Alkuun voi auttaa ajatusten, kysymysten ja asioiden kirjaaminen ylös, kun keittiöremonttia lähtee suunnittelemaan. Kirjattuihin muistiinpanoihin voi palata myöhemmin, muokata tai täydentää tarvittaessa.

Ensiksi on varmasti syytä miettiä miten ajoittaa keittiöremontti. Keittiö on joka kodin välttämättömyys, jota ilman on vaikea olla – jokainen tarvitsee ruokaa muodossa tai toisessa. Keittiön remontointi tarkoittaa käytännössä myös sitä, että keittiötä ei pysty käyttämään remontin aikana. Ilman keittiötä eläminen voi tuottaa monessa perheessä tuottaa suuria hankaluuksia. Miten järjestää jokapäiväinen ruokailu remontin aikana?

Jos keittiössä on tarkoitus uusia kaikki, voi vaihtoehtoina olla mahdollisuuksien mukaan vaikkapa väliaikainen asuminen muualla kuten hotellissa, sukulaisten/tuttavien/ystävien luona, vuokra-asunnossa tai mökillä.

Keittiöremonti ja sisältö – miten suunnitella keittiö?

Keittiöremontin ajoitukseen liittyy myös remontin kesto. Kestoon taas vaikuttaa keittiöremontin sisältö eli kuinka paljon keittiötä uudistetaan tai remontoidaan. Muun muassa seuraavia ajatuksia voi tulla mieleen keittiöremonttia suunniteltaessa:

 • Mitoitus: Kuka ottaa mitat uutta keittiötä varten, vastaako esimerkiksi myyjä mittojen otosta?
 • Laskutasojen riittävyys: Miten varmistaa tarpeeksi tilaa laskutasoille ja mikä on ylipäätään tarpeeksi?
 • Työskentelypisteiden sijoitus: Onko merkitystä vaikka vesipisteen tai lieden paikalla – entä vaikuttaako ohjeistukset näihin sijoituksiin?
 • Yläkaappien sopiva korkeustaso: Mikä on sopiva korkeus meidän perheellemme, jotta yllämme helposti yläkaappeihin?
 • Alakaappien tavaroiden saavutettavuus: Miten suunnitella alakaapit niin, että löytää helposti tarvitsemansa?
 • Kaappien ovien kiinnitystavat: Miten valita sellaiset kaapin ovet, jotka eivät herätä koko taloa ja naapurustoa kiinni kolahtaessaan?
 • Kierrätyksen järjestäminen ja sijoittaminen: miten järjestää tarpeeksi ja toimivasti kierrätysastioita keittiöön? Entä sijoitus?

Keittiösuunnittelussa materiaalien valinnan lopullisuus voi aiheuttaa kysymyksiä:

 • Materiaalien kestävyys: Kuinka kestäviä valittavat materiaalit ovat meidän käytössämme?
 • Materiaalien valinta: Kuinka osaan päättää mieleiset kaikista materiaaleista, väreistä, mekanismeista, vetimistä ynnä muusta?
 • Ulkonäkö: Miltä keittiö kokonaisuudessaan näyttää materiaalivalintojen jälkeen?

Tutustu erilaisiin materiaalivalintoihin ja kokonaisuuksiin toteutuneissa keittiöremontikohteissa tästä ja tästä.

20222_77069.jpg

Keittiöremontti ja toteutus – miten uusi keittiö asennetaan?

Kun remontin sisältö on kutakuinkin selvä, täytyy selvittää muun muassa keittiöremontin toteutusta:

 • Hinta: Mitä keittiöremontti maksaa – tuhansia vai kymmeniä tuhansia? Sisältyykö suunnitelma keittiön hintaan?
 • Toimitus: Saanko koko paketin saman katon alta kuten rungot, ovet, tasot, välitilat, vetimet, hanat, valot ja laitteet?
 • Kesto: Kun kaikki valinnat on lukittu, mitä remontti tulee kestämään kokonaisuudessaan?
 • Takuu: Onko uudelle keittiölle takuuta?
 • Asennus: Onko asennus pakko valita toimittajalta vai voiko itse asentaa? Entä mitä asennus erikseen maksaa?
20235_81752.jpg

Monta kysymystä liittyy keittiöremonttiin, mutta et ole asiassa yksin! Keittiösuunnittelun ja keittiöremontien ammattilainen auttaa toteuttamaan unelmien keittiön ja vastaamaan avoimiin kysymyksiin.

Jos alkuun pääseminen teettää vaikeuksia tai kun on itselle on selvittänyt tarpeet ja toiveet, voi olla aika käydä kysymässä ammattilaisen apua ja näkökulmaa oman päätöksenteon tueksi.

Kotimaisen Charmia-keittiöiden ammattilaiset apunasi keittiösuunnittelussa

Tukenasi ja apunasi keittiöremontin ja -suunnittelun joka vaiheessa toimii Charmia-keittiöiden asiantuntijat. Charmian valikoimista löydät tyylit niin retrosta moderniin kuin kaikki siltä väliltä.

Charmia lyhyesti:

 • 30-vuotias kotimainen perheyhtiö
 • mittatilaustyönä kotiisi
 • jopa 25 vuoden takuu
 • kotimaisuusaste aina vähintään 80%
 • 95% asiakkaista suosittelee
20235_81860.jpg

Keittiöremontin saat alkuun parhaiten tulemalla lähimpään myymäläämme tai varaamalla ajan suunnittelukäynnille.

Huomio

Huomio

Hyödynnä kampanjaetu!

Charmia-keittiön ostajalle on tarjolla Siemensin huippulaadukkaan lippulaivasarjan (iQ700) tasotuulettimen tarjoushintana vain 1295 € (ovh. 4469 €)!

Tarjous on voimassa kampanjan ajan 2.5.-30.6. ja koskee sinä aikana tehtyjä uusia tilauksia. Tuotteita rajoitettu erä.

Info

Info

Miksi kannattaa hyödyntää suunnittelukäynti myymälässä?

 • Sinun ei tarvitse tietää kaikkea mitä keittiöremonttiin liittyy, vaan työkseen keittiösuunnittelua ja keittiöremontteja käsittelevät alan ammattilaiset osaavat kysyä oikeat kysymykset heti alusta alkaen
 • Jos olet jo pidemmällä keittiösuunnittelussa, voit tutustua erilaisiin toteutusvaihtoehtoihin ja hyödyntää ideoita ja ajatuksia vapaasti
 • Tapaaminen ei sido sinua mihinkään eikä perääsi soitella, vaan saat hyödyntää saamaasi apua velvoitteetta
 • Saat uudesta keittiöstä ja muista kalusteista mitta- ja 3D-kuvat, joita voit vapaasti käyttää
 • Saat myös tietoa koko keittiöremontin prosessista suunnittelusta toteutukseen

Charmia Group Oy
Talo
keittiö
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20221_76699.jpg
Mitä kotimaisuus, paikallisuus, yksilöllisyys ja kestävyys tarkoittavat keittiökalusteissa?
Onko keittiöremontti tai uuden hankinta mielessä ja ajankohtaista? Ovatko kotimaisuus, paikallisuus, yksilöllisyys ja kestävyys sinulle tärkeitä arvoja? Charmia keittiöt on suomalainen perheyhtiö, jonka keittiökalusteet edustavat kaikkea edellä mainittua. Keittiö on kodin sydän, jolloin kaikkien jokapäiväisessä käytössä olevien keittiökalusteiden materiaalivalinnan merkitys korostuu.Mitä kotimainen, paikallinen, yksilöllinen ja kestävä Charmia keittiö tarkoittaa käytännössä? Se selviää tästä artikkelista.
20224_77638.jpg
Yksi kalustetoimittaja, monta eri ilmettä - katso esimerkit!
Keittiöremontin ei ole pakko tarkoittaa uutta valkoista, rosterista tai mustaa pelkistettyä keittiötä, vaan värikkäät ja entistä persoonallisemmat keittiöt valloittavat. Katso vaikkapa alla esitellyt keittiöratkaisut – keittiö voi hurmata myös väreillään, persoonallisuudellaan ja yksityiskohdillaan.
20224_77928.jpg
Tyyliä eri tarpeisiin ja jokaiseen keittiöön - löydä omasi!
Keittiöremontti edessä, mutta mitä väriä keittiöön? Musta ja valkoinen ovat keittiöratkaisuissa usein ominaisia tyylistään tarkoille, mutta samalla ne ovat varma valinta moneen makuun myös silloin kun keittiöön halutaan ajatonta ja toimivaa ilmettä. Oli kyse sitten keittiökalusteet kuten keittiösaareke, aamiaiskaappi tai vaikkapa liesituuletin, joskus perinteikkään rakennuksen henki itsessään vaatii täysin toisenlaista tyylikkyyttä keittiönsä toteutukseen. Tutustu vaikkapa alla esiteltyihin kolmeen, keskenään hyvinkin erilaiseen Charmia-keittiöön.
20194_57130.jpg
Onko aika päivittää vanha talotuuletin? - tutustu ratkaisuihin
Talotuuletin on erityisesti 80- ja 90-luvulla rakennetuissa taloissa käytetty poistoilmalaite, jolla toteutetaan asunnon koneellinen poistoilmanvaihto. Käytännössä se on puhaltimella varustettu liesikupu, johon on yhdistetty poistoilmakanava esim. kylpyhuoneesta. Se poistaa ilmaa liesikuvun kautta keittiöstä sekä asunnon muista tiloista. Korvaava ulkoilma virtaa asuntoon ulkoseinissä sijaitsevista raitisilmaventtiileistä.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20187_54072.jpg
Aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön
Aamiaiskaappi on se yksittäinen ominaisuus, jota harkitsee varmasti jokainen tänä päivänä keittiötään uusiva rakentaja tai remontoija. Aamiaiskaapista on puhuttu jo useamman vuoden, eikä suosiossa näy laskua. Eikä ihme, sillä aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton