• Etusivu
  • Sisustus

Induktioliesi vai keraaminen liesi?

Valitse keittiöösi ja elämäntyyliisi sopivin vaihtoehto

Sari NieminenKaupallinen yhteistyö Power Finland Oy
Julkaistu 07.12.2023
mikä-hella-sopii-kokkaajalle-power-1920x1080

Kun mietit keittiön liesivaihtoehtoja, eteesi nousee usein kysymys: induktioliesi vai keraaminen liesi? Nyt pureudumme näiden kahden liesityypin eroihin käytännössä ja autamme sinua valitsemaan sen lieden, mikä sopii parhaiten tarpeisiisi.

Induktioliesi: Nopea, turvallinen ja energiatehokas

Induktiolieden toiminta perustuu magneettiseen reaktioon. Induktioliesi lämmittää kattilan ainoastaan, kun siihen sopiva kattila on paikallaan, jonka ansiosta induktioliesi on turvallinen valinta erityisesti lapsiperheille, vanhuksille ja lemmikkitalouksiin. Nopea lämpeneminen ja tarkka säädeltävyys tekevät siitä ihanteellisen ahkerille tai kiireisille kokkaajille. Induktioliesi pysyy myös helpommin puhtaana, ja sen pinta toimii tasaisena keittiötasona.

Koska induktioliesi lämmittää suoraan kattilan pohjaa, se on myös energiatehokas. Induktioliesi säästää energiaa ja vähentää ruoanlaiton aikana syntyvää hukkalämpöä.

Nopea lämpeneminen ja tarkka säädeltävyys tekevät induktioliedestä ihanteellisen ahkerille tai kiireisille kokkaajille. Induktioliesi pysyy myös helpommin puhtaana, ja sen pinta toimii tasaisena keittiötasona.

Induktioliedet ovat usein ohuita ja tyylikkäitä ja ne sopivat hyvin modernin keittiön sisustukseen. Induktioliesi on myös helppo integroida keittiön saarekkeisiin.

Induktiolieden hyödyt:

  • Lämmittää ruuan nopeasti
  • Turvallinen valinta
  • Tarkka säädeltävyys
  • Helppo puhdistaa ja pysyy helposti puhtaana
  • Energiatehokas

Katso tästä Powerin tarjoukset!

Induktioliesitasot >>

Induktioliedet >>

Info

Info

Voiko valurautapannua käyttää iduktioliedellä?

Valurautapannu toimii myös induktioliedellä. Valurautapannun hyviin ominaisuuksiin kuuluu muun muassa, että sitä voi käsitellä metallisilla ottimilla, eikä valurautapannun pinnasta ei irtoa mitään ylimääräistä. Se ei myöskään naarmuunnu.

Induktioliedelle sopivat kaikki magnetisoivat kattilat, kuten erikoispohjalla varustetut teräs- ja alumiinikattilat sekä emali.

Keraaminen liesi: edullinen ja tehokas vaihtoehto

Keraaminen liesi on moderni vaihtoehto perinteiselle liedelle, ja sen pinta koostuu tasaisesta keraamisesta lasista. Keraamisen lieden pinta on tasainen ja helppo puhdistaa. Sen ansiosta liesi voi toimia myös keittiötasona, kun sitä ei käytetä ruoanlaittoon, tarjoten lisää käyttömukavuutta ja tehokasta tilankäyttöä keittiössä.

Edullisempi hinta tekee keraamisesta liedestä houkuttelevan vaihtoehdon budjetin tietoisille kuluttajille, jotka silti haluavat nauttia modernista ja tehokkaasta liesiratkaisusta.

Vaikka liesi vaatii kevyttä puhdistusta jokaisen käyttökerran jälkeen, keraamisen lieden puhdistaminen on yleensä suhteellisen helppoa. Keraamiselle liedelle tarkoitetut puhdistusaineet takaavat, että lieden pinta säilyy siistinä.

Keraamisen Lieden Hyödyt:

  • Normaalit kattilat toimivat
  • Edullisempi kuin induktioliesi

Keraamisen Lieden Haitat:

  • Lika voi palaa helpommin pintaan kiinni
  • Liesi pysyy kuumana sammuttamisen jälkeen

Katso tästä Powerin tarjoukset!

Keraaminen liesitaso >>

Keraaminen liesi >>

Info

Info

Millä keraamisen lieden saa puhdistaa?

Keraamisen lieden pintaa voi puhdistaa käsitiskiaineella. Pinttyneeseen likaan suositellaan metallikaavin ja keraamisen liedelle tarkoitettua pesuainetta. Harmaat jäljet liesitasossa saa helposti pois käyttämällä puhdistusainetta, joka on suunniteltu erityisesti keraamisen lieden puhdistukseen.

Induktio vai Keraaminen?

Kun puntaroit näiden kahden liesityypin välillä, huomioi omat tarpeesi ja budjettisi. Jos etsit tehokasta, nopeaa ja turvallista vaihtoehtoa, induktioliesi voi olla valintasi. Keraaminen liesi puolestaan houkuttelee edullisuudellaan ja perinteisemmällä käyttölogiikallaan. Muista myös ottaa huomioon, haluatko kosketus- vai vääntösäätimellä varustetun lieden, ja varmista, että valittu liesi sopii keittiösi tilaan.

Induktioliesi ja keraaminen liesi tarjoavat kumpikin omat etunsa, ja lopullinen päätös riippuu omista mieltymyksistäsi ja keittiösi vaatimuksista. Tutki huolellisesti Powerin osto-opas ja harkitse, mikä liesi vastaa parhaiten tarpeisiisi, jotta voit nauttia tehokkaasta ja tyylikkäästä kokkailukokemuksesta omassa keittiössäsi.

Info

Info

Remontoi keittiö nyt edullisesti

Apua lieden valintaan saat Powerin asiantuntevilta myyjiltä. Voit myös varata ajan ilmaiseen keittiösuunnitteluun, jos olet pohtimassa keittiön remontointia. Tutustu nyt Powerin edullisiin keittiötarjouksiin!

Power Finland Oy
Sisustus
keittiö
sisustus
kodinkoneet
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20226_78613.jpg
Kohti ekologisempaa keittiötä
Keittiöiden maailma on astumassa uuteen aikakauteen, kun yhä useammat kodit siirtyvät kohti ekologisempaa keittiötä. Ekologisen keittiön suunnittelu ei ole vain pelkkä trendi, vaan se heijastaa sitoutumista kestävään elämäntapaan ja ympäristöystävälliseen kulinarismiin. Vastuullisella keittiösuunnittelulla pyritään kokonaisuuteen, joka ei ainoastaan hemmottele makunystyröitä, vaan myös kunnioittaa ja suojaa ympäristöämme. Ekologisuus keittiössä on itseasiassa melko helppo ja jopa edullistakin toteuttaa.Tervetuloa tutustumaan ekologisen keittiön inspiroivaan maailmaan ja katso 5 käytännöllistä ekovinkkiä vastuullisempaan keittiöelämään.
tumman vihreä keittiönkaapisto valkoiseksi maalatussa loft asunnossa. puiset kattoparrut ovat esillä
Älä karta keittiöremonttia – nykyaikainen keittiö ilahduttaa arjessa
Parma-keittiöiden suunnittelutapaamisissa koetaan usein ahaa-elämyksiä. Toiminnalliset mekanismit tuovat keittiön tilasuunnitteluun uudenlaisia mahdollisuuksia. Myös nykyaikaisen keittiön hinta on usein asiakkaalle iloinen yllätys.Keittiöremontti nostaa monen remontoijan ja rakentajan mieleen mielikuvan suuren budjetin remontista. Tosiasiassa uusien keittiökalusteiden hinta keskikokoiseen keittiöön alkaa muutamasta tuhannesta eurosta. Keittiökalusteiden hinnat ovat siis laskeneet monen mielikuvissa elävästä keittiöremontin budjetista muutaman kymmenen vuoden takaa. Nykyisin keittiöremontti ei myöskään tarkoita vain kauniiden kaapinovien valintaa, sillä keittiöiden kehittyneet toiminnallisuudet tuovat mielekkyyttä arkeen.
202010_66907.jpg
Kiveä vai puuta vai jotain ihan muuta?
Keittiötasoille on nykyisin lukuisia materiaalivaihtoehtoja, jotka poikkeavat toisistaan paljon paitsi hinnaltaan myös tyyliltään ja ominaisuuksiltaan. Siksi työtason valinnassa huolellisen vertailun tekeminen kannattaa.
202210_79897.jpg
Musta tuo särmää keittiöön
Tummat keittiöt ovat tällä hetkellä todella suosittuja. Jopa keittiöitä, joissa sekä kaapistot, työtasot että välitilat ovat tummasävyisiä, näkee nykyisin yllättävänkin paljon. Vaikka et innostuisi täysin tummasta keittiöstä, pienikin määrä mustaa tuo tilaan ryhtiä ja mielenkiintoista kontrastia.
punatukkainen nainen vaaleanvihreässä asussa osoittaa kummenen euron rahatukkua kädessään
Tiesitkö, että voit saada hyvitystä vanhojen kodinkoneiden kierrättämisestä?
Käytetyissä elektroniikkalaitteissa voi olla vielä paljon poweria jäljellä, vaikka sinä et niitä enää tarvitsisikaan. Powerin RePOWER-konsepti on käytetyn elektroniikan myyntiin erikoistunut second hand -palvelu, jonka tarkoituksena on pidentää kodintekniikan käyttöikää ja auttaa kuluttajia tekemään ympäristöystävällisempiä valintoja.MyPOWER-bonusjärjestelmä tarjoaa taloudellista korvausta elektroniikkatuotteistasi, jonka voit hyödyntää tulevissa POWER-myymälän ostoksissasi.Et ole velvoitettu käyttämään hyvitystä välittömästi, vaan voit säästää sen seuraavaa ostostasi varten. Hyvitys toimii ylimääräisenä budjettina, joka mahdollistaa investoinnin korkealaatuisempaan, kestävään ja korjattavissa olevaan premium-elektroniikkaan, jolla on jälleenmyyntiarvoa.Myös kierrätykseen menevistä tuotteista saat pienen hyvityksen. Tietoturva on Powerille tärkeää. Power huolehtii aina, että henkilökohtaiset tiedot poistetaan laitteesta ennen sen jälleenmyyntiä. Ammattitaitoiset asiantuntijat varmistavat, että älylaitteesi tiedot tuhotaan GDPR-asetuksen mukaisesti turvallisesti. Jos laite lähetetään suoraan kierrätykseen, se kierrätetään tietoturvallisesti.
kovetettu puulattia bjeliniltä, jossa on leveä tammilankku kuosi
Kosteudenkestävyyden uusi määritelmä – 5G Dry-Pontti Bjelinin kovetetuille puulattioille
Rakennusalan ammattilaisille, sisustussuunnittelijoille sekä arkkitehdeille Bjelinin uusi Kovetettu Puulattia 3.0 tarjoaa innovatiivisia ratkaisuja lattiamateriaaleihin.– Olemme innoissamme uuden mallistomme lanseerauksesta. Me pyrimme aina olemaan kehityksen kärjessä ja jatkamme keskittymistä innovaatioihin ja kestävään kehitykseen. Olemme kehittäneet nämä tuotteet asiakkaiden tarpeita silmällä pitäen, sanoo Hannes Lindblom, Bjelinin myynti- ja markkinointijohtaja.Esittelyssä Bjelinin 5G Dry-pontin, joka nostaa puulattioiden kestävyyden ja monipuolisuuden uudelle tasolle.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton