• Etusivu
 • Talo

Mökkikeittiön remontointi on edullisempaa kuin luulet. Miksi?

Katso vinkit ja kuvat

Sari NieminenKaupallinen yhteistyö Power Finland Oy
Päivitetty 02.04.2024
20234_81380.jpg

Mikäli keittiö on ahdas, kannattaa harkita ruokapöydän sijoittamista väljempään tilaan. Kesällä ruokapöydälle sopivin paikka voi olla jopa ulkona katetulla terassilla.

Enää mökille ei suunnata pelkästään lomiksi tai viikonlopuiksi. Toiveet ja tarpeet kakkoskodin varustetasosta ja toiminnallisuudesta ovat voineet muuttua, eivätkä esimerkiksi nykyiset kodinkoneet tai työskentely- ja säilytystilat ehkä tunnukaan riittäviltä. Onneksi mökkikeittiön remontti on mahdollista toteuttaa yllättävänkin edullisesti ja nopeasti, joten jos aloitat remonttiprojektin nyt, ehdit nauttia tulevasta kesästä uudessa upeassa keittiössä.

Kallis keittiöremontti?

Oletko haaveillut uudesta keittiöstä mökille, mutta pelännyt sen olevan liian kallis projekti? Jos näin on, sinulle on hyviä uutisia. Keittiöremonttien hinnat ovat laskeneet viime vuosina, ja nykyään voit toteuttaa unelmiesi keittiön edullisemmin kuin ennen.

Miksi keittiöremontti on halventunut? Syitä on monia, mutta tässä on muutama esimerkki:

 • Keittiökalusteiden valikoima on kasvanut. Nykyään löydät markkinoilta erilaisia keittiökalusteita, jotka sopivat makuusi, budjettiisi ja tilaasi. Voit valita esimerkiksi itse koottavia, modulaarisia kalusteita, jotka ovat myös laadukkaita ja kestäviä.
 • Keittiöremontin suunnittelu on helpottunut. Nykyään voit hyödyntää digitaalisia työkaluja, kuten 3D-mallinnusta, virtuaalitodellisuutta ja älypuhelimia, jotka auttavat sinua suunnittelemaan keittiösi tarkasti ja realistisesti. Voit myös saada ammattilaisten apua ja neuvoja verkossa tai paikan päällä.
 • Keittiöremontin toteutus on nopeutunut. Nykyään voit saada keittiösi valmiiksi jopa viikossa, kun ennen se saattoi kestää kuukausia. Tämä johtuu siitä, että keittiökalusteet ovat helpommin asennettavissa, ja remonttityöt ovat tehokkaampia ja tarkempia. Myös keittiökalusteiden valmistus on nopeampaa.

Keittiöremontin kalleus on väärä mielikuva, joka kannattaa unohtaa. Keittiöremontti on investointi, joka lisää asuntosi arvoa, parantaa asumismukavuuttasi ja ilahduttaa silmääsi. Älä siis anna vanhojen uskomusten estää sinua toteuttamasta unelmiesi keittiötä. Ota yhteyttä Parma keittiöiden keittiösuunnittelijaan Power-keittiömyymälöissä ja saat lisää tietoa keittiöremontin mahdollisuuksista sekä eduista ja tietysti budjettisi mukaisen keittiön.

Vinkkejä mökin keittiöremonttiin

<p data-block-key="piz2c">Ota koukut lisäavuksi keittiössä ja ripusta keittiötavarat siististi seinälle.</p>
Ota koukut lisäavuksi keittiössä ja ripusta keittiötavarat siististi seinälle.

Vanhan mökkikeittiön suurimmat haasteet liittyvät monesti tilanpuutteeseen. Säilytys- ja työskentelytilaa ei ehkä ole riittävästi tai ne tuntuvat epäkäytännöllisiltä. Lisäksi keittiön varustelutasoon saatetaan kaivata kohennusta, olipa kyse sitten puuttuvasta astianpesukoneesta, huonosta välitilavalaistuksesta, liian vähäisestä pistorasioiden määrästä tai riittämättömästä kierrätyspisteestä. Myös vanhojen kodinkoneiden turvallisuus ja energiankulutus saattavat mietityttää.

Muista! Jos mökki on kylmillään talvella, tämä pitää huomioida kodinkoneiden valinnassa ja mökkiä talvikuntoon laitettaessa. Sähkölaitteet täytyy kytkeä pois päältä ja vettä sisältävät laitteet tyhjentää, jotta vesi ei riko jäätyessään putkia.

Nykyaikaiset kodinkoneet ratkaisevat usein monta keittiön käytännöllisyyteen ja toiminnallisuuteen liittyvää pulmaa, sillä laitteiden sijoittamiselle tarjoutuu enemmän vaihtoehtoja. Esimerkiksi tasoon integroitu liesituuletin mahdollistaa keittopisteen sijoittamiselle suoraan ikkunan eteen. Myös pienikokoiset ja monikäyttöiset laitteet, kuten tasolle laitettava astianpesukone tai uunin ja mikron yhdistelmä, ovat käteviä ratkaisuja tilanpuutteen luomiin haasteisiin.

Vinkki! Jos mökkikeittiön kaikki kodinkoneet aiotaan uusia, hyödyt edullisemmasta pakettihinnoittelusta, kun valitset kaikki kodinkoneet samalta valmistajalta.
<p data-block-key="bm29f">Hyvä keittiösuunnittelija auttaa rakentamaan keittiön hyvinkin pieneen tilaan.</p>
Hyvä keittiösuunnittelija auttaa rakentamaan keittiön hyvinkin pieneen tilaan.
Info

Info

Nopea toimitus keittiöille

Vaikka lunta on vielä ulkona ja pakkanenkin saattaa vielä paukkua nurkissa, kannattaa jo nyt aloittaa kesämökin keittiön suunnittelu. Aikaisin keväällä voit napata hyvät tarjoukset ja saat pienellä varoitusajalla varattua ajan keittiösuunnittelijalle. Mökkikeittiösi toimituskin tulee varmasti ajoissa perille ennen keittiöremontin aloittamista. Muista silti, että Power toimittaa keittiöitä myös koko kesäkauden ajan. Käy kurkistamassa Powerin tämän hetken kampanjatarjous ja käytä hyödyksesi.

<p data-block-key="5o6fj">Kun kaikille tavaroille on suunniteltu oma paikkansa, ja ne myös palautetaan käytön jälkeen aina paikoilleen, pysyy keittiö siistinä ja keittiöön saadaan mahdutettua kaikki tarpeellinen jo suunnitteluvaiheessa.</p>
Kun kaikille tavaroille on suunniteltu oma paikkansa, ja ne myös palautetaan käytön jälkeen aina paikoilleen, pysyy keittiö siistinä ja keittiöön saadaan mahdutettua kaikki tarpeellinen jo suunnitteluvaiheessa.

Säilytystilan maksimointiin hyviä keinoja ovat sokkelilaatikot sekä kattoon asti ulottuvat yläkaapistot tai kaapistojen päälle laitettavat säilytyslaatikot, joissa voi säilyttää harvemmin käytössä olevia tavaroita. Laatikostojen erilaiset sisusteet, kuten lokerikot, tilanjakajat, aterinlaatikot ja maustetelineet, helpottavat järjestyksen ylläpidossa. Kauneimmille astioille ja esimerkiksi pienelle yrttipuutarhalle sopivat mainiosti sirot seinään kiinnitettävät avohyllyköt.

Mikäli säilytystila uhkaa hyvistä säilytysratkaisuista huolimatta loppua, kannattaa miettiä, mitä oikeasti tarvitset mökkikeittiössäsi. Turhasta tavarasta on fiksumpaa luopua kuin alkaa säilyttää tavarapaljoutta työtasoilla, sillä toimivinkaan keittiö ei ole enää toimiva, jos työskentelylle ei jää riittävästi vapaata tilaa.

Lue myös:Muista nämä, kun keittiöremontti tulee ajankohtaiseksi

Tilaa säästävät vinkit

Lisää tilaa ja tilantuntua pieneen keittiöön näillä:

 • Riittävä valaistus ja vaaleat pinnat
 • Tasoon integroitu liesituuletin
 • Kapeat kodinkoneet
 • Yhdistelmäkoneet, kuten mikron ja uunin yhdistelmä
 • Sokkelilaatikot ja piilolaatikot kaappien sisällä
 • Kaappeihin sijoitettavat lokerikot ja tilanjakajat
 • Koriste-esineiden määrään vähentäminen. Pidä työtasot siistinä
 • Välitilaan sijoitettavat tangot
 • Käytännöllisyyteen panostaminen.
<p data-block-key="5o6fj">Värillä on väliä! Voimakkaat, lämpimät sävyt tekevät huoneesta pienemmän ja intiimimmän oloisen. Valkoinen tai vaalea keittiö luo tilaa ja valoa ympärilleen. Tiesitkö, että oranssia käytetään ravintoloissa lisäämässä ruokahalua.</p>
Värillä on väliä! Voimakkaat, lämpimät sävyt tekevät huoneesta pienemmän ja intiimimmän oloisen. Valkoinen tai vaalea keittiö luo tilaa ja valoa ympärilleen. Tiesitkö, että oranssia käytetään ravintoloissa lisäämässä ruokahalua.

Keittiösuunnittelija auttaa

Keittiöremonttia suunniteltaessa on tärkeää kartoittaa, mitkä asiat vanhassa keittiössä kaipaavat muutosta ja mitä puolestaan halutaan säilyttää. Keittiösuunnittelijan apu on kullan arvoista kun esimerkiksi mietitään saatko kaapinovet auki kokonaan vai et, tai mihin suuntaan ovien olisi hyvä avautua.

Remontin realistinen budjetti kannattaa miettiä jo hyvissä ajoin, sillä se asettaa osaltaan raamit remontin laajuudelle ja valittaville tuotteille. Kun tarpeet, toiveet ja hintaluokka ovat jo alkuvaiheessa keittiösuunnittelijan tiedossa, suunnittelutyö pääsee etenemään sujuvasti kohti budjetin mukaisen unelmakeittiön tilausta ja toimitusta.

<p data-block-key="piz2c">Kun keittiötä suunnitellaan hyvinkin vanhaan rakennukseen, on syytä ottaa keittiösuunnittelija ja usein myös rakennusalan ammattilainen avuksi.</p>
Kun keittiötä suunnitellaan hyvinkin vanhaan rakennukseen, on syytä ottaa keittiösuunnittelija ja usein myös rakennusalan ammattilainen avuksi.

Powerin Parma-keittiöillä on markkinoiden nopeimpiin lukeutuvat toimitusajat, joten uusi keittiö voidaan toimittaa nopeimmillaan jopa 14 arkipäivässä.

Jos nykyinen keittiö ei esimerkiksi tyyliltään miellytä, mutta on kuitenkin omiin tarpeisiin nähden toimiva ja hyväkuntoinen, kokonaisvaltaisen remontin sijaan pienempi päivitys voi riittää. Voit esimerkiksi vaihtaa kaapistojen ovet tai vetimet, muuttaa välitilan tai työtasojen materiaalia, maalata seinät tai tuoda keittiöön uusia raikkaita tekstiilejä ja vehreitä kasveja.

Lue myös:Keittiöremontti – saako halvalla hyvää?

Suomessa on runsaasti vanhoja taloja ja mökkejä, joille luonteenomaisia piirteitä, kuten jykeviä kattoparruja, hirsiseiniä tai perinteistä puulattiaa, ei välttämättä kannata peittää. Kun rakennuksen uniikkeja persoonallisia elementtejä yhdistelee itselle mieluisan kaluston kanssa, lopputuloksena on kauniin yksilöllinen mökkikeittiö.

Info

Info

Varaa maksuton keittiösuunnitteluaika

Parma keittiöt on yksi Suomen vanhimmista, tunnetuimmista ja arvostetuimmista keittiömerkeistä. Kalusteiden valmistuksesta vastaa Euroopan johtava keittiöalan konserni Nobia Ab. Parma sopii mainiosti ihmiselle, joka tarvitsee tyylikkäät ja laadukkaat kalusteet nopeasti ja edullisesti.

Onko keittiösi suuremman tai pienemmän päivityksen tarpeessa? Hyödynnä remontin suunnittelussa ammattitaitoisen keittiösuunnittelijan ideat ja neuvot.

Kerää kuvia inspiraatioksi omalle keittiöllesi

Inspiraatiokuvien kerääminen on toimiva keino visualisoida itseä miellyttävää keittiön tyylisuuntaa, materiaaleja ja värimaailmaa. Jos mahdollista, anna keittiösuunnittelijalle suosikkikuvistasi koottu kansio.

20234_70351.jpg
Power Finland Oy
Talo
keittiö
sisustus
kodinkoneet
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202010_66907.jpg
Kiveä vai puuta vai jotain ihan muuta?
Keittiötasoille on nykyisin lukuisia materiaalivaihtoehtoja, jotka poikkeavat toisistaan paljon paitsi hinnaltaan myös tyyliltään ja ominaisuuksiltaan. Siksi työtason valinnassa huolellisen vertailun tekeminen kannattaa.
20237_82561.jpg
Nämä toiminnot löytyvät hyvin suunnitellusta kodinhoitohuoneesta
Käytännöllinen kodinhoitohuone on sellainen, joka on suunniteltu tarpeiden ja toimintojen mukaan, ja jossa on hyödynnetty tilankäyttöä ja säilytysratkaisuja tehokkaasti. Listasimme joitakin ominaisuuksia, jotka tekevät kodinhoitohuoneesta käytännöllisen.
punatukkainen nainen vaaleanvihreässä asussa osoittaa kummenen euron rahatukkua kädessään
Tiesitkö, että voit saada hyvitystä vanhojen kodinkoneiden kierrättämisestä?
Käytetyissä elektroniikkalaitteissa voi olla vielä paljon poweria jäljellä, vaikka sinä et niitä enää tarvitsisikaan. Powerin RePOWER-konsepti on käytetyn elektroniikan myyntiin erikoistunut second hand -palvelu, jonka tarkoituksena on pidentää kodintekniikan käyttöikää ja auttaa kuluttajia tekemään ympäristöystävällisempiä valintoja.MyPOWER-bonusjärjestelmä tarjoaa taloudellista korvausta elektroniikkatuotteistasi, jonka voit hyödyntää tulevissa POWER-myymälän ostoksissasi.Et ole velvoitettu käyttämään hyvitystä välittömästi, vaan voit säästää sen seuraavaa ostostasi varten. Hyvitys toimii ylimääräisenä budjettina, joka mahdollistaa investoinnin korkealaatuisempaan, kestävään ja korjattavissa olevaan premium-elektroniikkaan, jolla on jälleenmyyntiarvoa.Myös kierrätykseen menevistä tuotteista saat pienen hyvityksen. Tietoturva on Powerille tärkeää. Power huolehtii aina, että henkilökohtaiset tiedot poistetaan laitteesta ennen sen jälleenmyyntiä. Ammattitaitoiset asiantuntijat varmistavat, että älylaitteesi tiedot tuhotaan GDPR-asetuksen mukaisesti turvallisesti. Jos laite lähetetään suoraan kierrätykseen, se kierrätetään tietoturvallisesti.
liedellä höyryää kolme kattilaa ja mies sekoittaa yhden kattilan kastiketta
Induktioliesi vai keraaminen liesi?
Kun mietit keittiön liesivaihtoehtoja, eteesi nousee usein kysymys: induktioliesi vai keraaminen liesi? Nyt pureudumme näiden kahden liesityypin eroihin käytännössä ja autamme sinua valitsemaan sen lieden, mikä sopii parhaiten tarpeisiisi.
Moderni mustavalkoinen keittiö
Uusi ilme keittiöön: laatoita välitila uusiksi
Kun kotia haluaa uudistaa, ei tarvitse välttämättä puhua suurista remonteista tai kalliista ratkaisuista. Parhaimpia uudistuksia ovat ne, joissa lopputuloksena on itselle mieluisa kokonaisuus riippumatta siitä paljonko kunnostustyöhön on käyttänyt rahaa.Miten kotiaan voi sitten raikastaa, tässä muutama vinkki keittiöön.
201111_28550.jpg
Työturvallisuuskortin tarpeessa?
TTS järjestää muun muassa erilaisia korttikoulutuksia, lyhytkursseja sekä pidempiä ammattitutkintoja. Tällä hetkellä voit ilmoittautua muun muassa työturvallisuuskorttikoulutukseen tai asbestityökurssille. Työturvallisuuskortti vaaditaan useilla työmailla. Työturvallisuuskortti ei ole pakollinen, mutta silti sitä useilla työmailla edellytetään. Kortin voi suorittaa tiiviillä lyhytkurssilla, jonka päätteeksi opiskelijan tiedot testataan.Tutustu koulutuskalenteriin

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton