• Etusivu
  • Talo

Keittiöremontti – saako halvalla hyvää?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Power Finland Oy
Julkaistu 20.11.2020Päivitetty 23.10.2023
202011_67610.jpg

Läheskään aina koko keittiötä ei ole välttämätöntä remontoida kerralla. Pienetkin muutokset, kuten kierrätyspisteiden tai säilytystilan lisäys, voivat parantaa käytännöllisyyttä huomattavasti.

Keittiöremontti voi olla jännittävä hanke, mutta se voi myös aiheuttaa huolia budjetin venymisestä. Tärkeintä on löytää tasapaino säästön ja laadun välillä. Se, voiko pihistämällä tehtyyn keittiöremonttiin olla tyytyväinen, riippuu ennen kaikkea omista tarpeista ja toiveista. Älä tingi liikaa, sillä keittiö on paikka, jossa vietät paljon aikaa. Hyödynnä vinkkejä, jotka auttavat sinua saamaan unelmiesi keittiön ilman, että sinun tarvitsee tyhjentää säästötiliäsi.

5 säästövinkkiä keittiöremonttiin

SÄÄSTÖVINKKI 1

Aina ei ole tarpeen remontoida koko keittiöitä lattiasta kattoon, vaan myös pienemmillä – ja edullisemmilla – muutoksilla voidaan saada aikaan haluttu lopputulos. Kartoita siis, mitkä asiat keittiössäsi kaipaavat kipeimmin muutosta. Hyvää ja toimivaa ei kannata turhaan uusia, vaan keskittyä vain niihin osiin, jotka kaipaavat päivitystä tai korjausta.

Täydellinen remontti ei aina lisää kotisi arvoa suhteessa sen kustannuksiin. Jos päätät myydä kotisi tulevaisuudessa, saatat saada paremman tuoton investoimalla keittiön keskeisiin osiin, kuten kaappien päivitykseen, sen sijaan että teet massiivisen remontin.

Jos olet ympäristötietoinen, voi olla järkevää säästää resursseja ja vähentää jätteen määrää tekemällä vain välttämättömät päivitykset keittiöön sen sijaan, että jättäisit toimivat materiaalit käyttämättä. Keittiöön saat uutta ilmettä käytetyillä huonekaluilla, kuten tuoleilla tai keittiönpöydällä. Tee löytöjä vaikka kirpputoreilta tai kierrätyskeskuksista.

Jos taas et ole varma siitä, millainen keittiön lopullinen suunnittelu tulisi olemaan, voit tehdä aluksi vain osan remontista ja pitää loput vaihtoehdot avoimina tulevaisuutta varten.

Olipa keittiössä tarvetta pienelle tai suuremmalle remontille, asiantuntevan keittiösuunnittelijan apua kannattaa hyödyntää parhaan budjetin mukaisen lopputuloksen saavuttamiseksi. Esimerkiksi Powerin tarjoama keittiösuunnittelupalvelu on täysin maksuton.

Kodinkoneiden hankinnassa kannattaa miettiä myös tulevia säästöjä: energiatehokkaat sekä oikein sijoitetut ja mitoitetut laitteet tulevat käytössä kaikkein edullisimmiksi.

Kodinkoneiden hankinnassa kannattaa miettiä myös tulevia säästöjä: energiatehokkaat sekä oikein sijoitetut ja mitoitetut laitteet tulevat käytössä kaikkein edullisimmiksi.

SÄÄSTÖVINKKI 2

Mitä enemmän tasopinta-alaa ja kodinkoneita keittiössä on, sitä kalliimmaksi keittiön kokonaishinta helposti nousee, jos näissä ei haluta pihistää valitsemalla halvimpia tuotteita.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että edullisesta hintaluokastakin löytyy nykyisin runsaasti toimivia vaihtoehtoja. Esimerkiksi monet hyvillä perusominaisuuksilla varustetut integroitavat kodinkoneetkin ovat tänä päivänä varsin kohtuuhintaisia. Kodinkoneet kannattaa usein vaihtaa kaikki kerralla, koska silloin pystyy hyödyntämään edullisempaa pakettihinnoittelua.

Suosittujen laminaattitasojen valikoima puolestaan on niin laaja, että edullisen, kestävän, helppohoitoisen ja omaan tyyliin sopivan työtason löytäminen ei ole lainkaan mahdotonta. Tee siis riittävästi tuote- ja hintavertailua – voit yllättyä positiivisesti!

SÄÄSTÖVINKKI 3

Jos budjetti on tiukka, on hyvä varautua siihen, että kompromissejakin on tehtävä. Älä kuitenkaan säästä väärissä paikoissa, vaan mieti tarkkaan, mitkä asiat keittiössäsi ovat niin tärkeitä, että niissä et halua joustaa. Esimerkiksi hyllylliset alakaapit ovat laatikostoja halvempia, mutta niiden epäkäytännöllisyys voi päivittäisessä käytössä alkaa nopeasti ärsyttää.

SÄÄSTÖVINKKI 4

Pidemmällä tähtäimellä säästät, kun keittiöremontissa uusittuja kalusteita ei tarvitse alkaa vaihtaa pian uudestaan. Valitse siis kiinteisiin kalusteisiin värejä ja materiaaleja, joihin et kyllästy äkkiä ja jotka kestävät aikaa. Vaihtelua sisustukseen on huomattavasti helpompi – ja edullisempi – tuoda esimerkiksi tekstiilejä tai tapettia vaihtamalla, puhumattakaan seinien maalaamisesta.

Info

Info

SÄÄSTÖVINKKI 5

Seuraa kampanjaetuja ja tarjouksia. Ajoittamalla keittiöremontin kampanja-aikaan, voit säästää helposti huomattavia summia rahaa.

Power Finland Oy
Talo
keittiö
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20238_82812.jpg
Huolellinen suunnittelu on onnistuneen keittiön perusta
Uuden keittiön suunnitteluun liittyy paljon huomioitavia asioita. Sinulla saattaa olla selkeä mielikuva täydellisestä keittiöstä, mutta ennen kuin unelmat voivat käydä toteen, suunnitelmat on syytä tehdä tarkkaan. Hyvällä suunnittelulla varmistetaan, että keittiö on paitsi kaunis ja toimiva myös budjettisi mukainen.Seuraavilla vinkeillä pääset kohti uutta unelmakeittiötäsi.
202110_72959.jpg
Näin teet keittiöstä käytännöllisemmän
Käytännöllisen keittiön peruspilareita ovat riittävä työskentely- ja säilytystila, optimaalisesti sijoitetut paikat vesipisteelle, tärkeimmille kodinkoneille, pistorasioille ja valaistukselle sekä oikein valitut materiaalit, jotka on helppo pitää puhtaina. Kun varaat kunnolla aikaa keittiön toiminallisuuden suunnitteluun, säästät aikaa myöhemmin.
20233_81202.jpg
Onko jääkaappisi lämpötila oikea?
Voisinko pihistää sähkölaskussa säätämällä jääkaapin lämpötilaa? Ehkä voisit, mutta älä kuitenkaan nosta lämpötilaa liikaa sillä silloin saat aikaan ruokahävikkiä. Varmistat elintarvikkeiden säilyvyyden, kun pidät huolta, ettei jääkaappi ole liian lämmin tai kylmä. Tuotteita sijoitellessa kannattaa muistaa, että jääkaapin lämpötila vaihtelee sen eri kohdissa.Lue neuvot!
20194_57130.jpg
Onko aika päivittää vanha talotuuletin? - tutustu ratkaisuihin
Talotuuletin on erityisesti 80- ja 90-luvulla rakennetuissa taloissa käytetty poistoilmalaite, jolla toteutetaan asunnon koneellinen poistoilmanvaihto. Käytännössä se on puhaltimella varustettu liesikupu, johon on yhdistetty poistoilmakanava esim. kylpyhuoneesta. Se poistaa ilmaa liesikuvun kautta keittiöstä sekä asunnon muista tiloista. Korvaava ulkoilma virtaa asuntoon ulkoseinissä sijaitsevista raitisilmaventtiileistä.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20187_54072.jpg
Aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön
Aamiaiskaappi on se yksittäinen ominaisuus, jota harkitsee varmasti jokainen tänä päivänä keittiötään uusiva rakentaja tai remontoija. Aamiaiskaapista on puhuttu jo useamman vuoden, eikä suosiossa näy laskua. Eikä ihme, sillä aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton