• Etusivu
  • Rakentaminen

Casa del Limon huokuu Meksikoa

Rakentajan toimitus
Päivitetty 06.08.2015
20156_43759.jpg

Vantaan asuntomessualeelle on noussut huikea meksikolaisvaikutteinen Lammi-Kivitalo. Suomalais-meksikolainen Cervantesin perhe halusi yhdistää uudessa kodissaan suomalaisen lapsiperheen arkielämän tarpeet ja meksikolaisen arkkitehtuurin maanläheisen ja runsaan värivalikoiman. Lopputulos on ihana sekoitus kahden kulttuurin piirteitä.

Info

Info

Casa del Limon

  • Messukohde 31
  • Kaksikerroksinen Lammi-Kivitalo, n.180 m²
  • Tontin koko 613 m²
  • Budjetti pihatöineen 700 000 euroa
  • Perheeseen kuuluu kaksi aikuista ja yksi lapsi

Projektin kulku

Projekti on lähtenyt käyntiin jo loppuvuodesta 2012, jolloin arkkitehti Katja Maununaho on alkanut suunnitella taloa yhdessä Cervantesin perheen kanssa. Jo alkuvuodesta 2013 päästiin jättämään papereita Vantaaan kaupungille ja vuoden 2014 huhtikuussa rakentaminen vihdoin alkoi. Talon budjetti pihatöineen on noin 700 000 euroa.

Suunnitelmat elivät projektin aikana. Taloa kiertämään suunniteltu meksikolaistyyppinen muuri olisi vaatinut 15 metrin paalutuksen, Meksikosta Suomeen tuotavien kivien rahtikustannukset olisivat nousseet korkeiksi ja kodin sisäpuolelle tulevat kattoparrut saivat väistyä edullisimpien ratkaisujen tieltä.

Onneksi kaikkea mausteisuutta ei tarvinnut karsia. Oranssi väri talon ulkopinnassa jatkuu kodin sisälle ja meksikolaisuus näkyy talon sisustuksessa. Talon nimi, Casa del Limon, tarkoittaa Limen kotia. Talon isännällä onkin haaveena saada viherhuoneeseen oikea sitruunapuu.

Katso rakennustyön vaiheita:

2635_476436274_2015625145333.jpg
Casa del Limon on Vantaan asuntomessualueelle rakennettava Lammi-Kivitalo.

Miten meksikolaisuus näkyy talossa?

Talo on ulkopinnalta pirteän oranssi. Epätyypillinen väri suomalaisessa kodissa, mutta suosittu väri Meksikossa. Myös muut Meksikossa tyypilliset materiaalit näkyvät kodissa; julkisivussa sekä viherhuoneen lattialla on käytetty meksikolaista cantera-kiveä.

Kodin suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota valoisuuteen ja auringon pääsyyn oleskelutiloihin niin pihalla kuin sisälläkin. Viherhuoneeseen suunniteltu sitruunapuu loisi katveellaan rentouttavan paikan loikoilla auringon paahteessa.

20157_43874.jpg
20157_43875.jpg
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20115_25991.jpg
Miksi kaakelit tummuvat?
Kylpyhuonetta on vaivannut parin vuoden ajan kaakeleiden tummuminen ja etenkin saumojen tummuminen. Myös listat ja ovi ovat tummuneet. Tummuminen johtuu ilmeisesti liiallisesta kosteudesta. Viemärit kyllä vetävät, mutta välillä aika hitaasti.Olisikohan ilmastoinnissa korjaamista ja säätämistä? Meillä on koneellinen ilmastointi, lämmön talteenotto.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Mökki talviasuttavaksi?
Kysymys:Hankimme 60-luvun lautamökin rossipohjalla ja aikeissa on tehdä siitä talvilomille helposti lämpiävä ja käytettävä. Talo on alkuperäisessä kuosissa, huoltomaalattu ja katto vaihdettu. Tontti on liitetty kunnalliseen vesiviemäriosuuskuntaan. Tarkoituksena olisi tehdä noin 3 neliön tilasta vessa ja sinne ajattelimme asentaa myös suihkukaapin. Keittiö on tarkoitus liittää vesiverkkoon. Mistä tällainen projekti kannattaisi aloittaa? Kunnalta tarvitaan lupa ja hyväksyntä muutokselle. Entä alapohja, jotteivät putket jäädy läpivienteineen. Vedet pois putkista vai, jos ei joka viikonloppu käydä?
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Mineriittilevyjen poisto purettavasta talosta?
Kysymys:Purettavassa talossa on mineriittilevyjulkisivu. Talo puretaan kaatamalla se pihamaalle ja purkamalla maassa rakennusmateriaalit. Pitäisikö mineriittilevyt poistaa ennen talon kaatamista? Kaatamisessa suuri osa mineriiteistä luultavasti rikkoutuisi ja niissä mahdollisesti olevasta asbestista osa vapautuisi. Paras varmasti olisi purkaa mineriitit talon ollessa pystyssä, mutta kuinka suuri riski muodostuu jos kaadetaan mineriittien vielä ollessa paikallaan?
201111_28597.jpg
Boschin PMD 10
Remontoidessa on ennen poraamista hyvä tarkastaa, mitä seinän sisällä on. Kun apunasi on Boschin PMD 10 rakenneilmaisin, on sama, missä poraat: Voit aina tehdä sen turvallisesti. Boschin kätevällä digitaalisella rakenneilmaisimella näet mahdolliset esteet: jännitteelliset sähköjohdot, kupariputket tai rauta- ja ei-rautametalleista valmistetut kannattimet ja kehykset sekä puukoolaukset.Tilaa Jäsentukusta!
20159_44371.jpg
Yksilöllisen saunan suunnittelu
Saunatilojen suunnitteluun on tärkeää panostaa, sillä oikeat ratkaisut johtavat paitsi elämyksellisiin löylyihin, myös helppohoitoiseen, käytännölliseen ja kestävään kokonaisuuteen.
20215_70476.jpg
Ekologista säästöä kauko­lämpötalon lämmitykseen - tutustu hybridi­ratkaisuihin
Kaukolämmön ja lämpöpumppulämmityksen parhaat puolet yhdistämällä taloyhtiössä voidaan siirtyä ekologisempaan lämmitykseen, joka säästää luonnon lisäksi rahaa. Hybridijärjestelmät NIBE reHEAT ja NIBE airHEAT voivat pienentää vuosittaisia lämmityskuluja jopa neljänneksellä. Lämmitysjärjestelmän automatiikkaan on mahdollista liittää myös NIBE-aurinkosähköpaneelit, jolloin omalla sähköntuotannolla saadaan lämmityskustannuksia entistäkin pienemmiksi. Koko järjestelmä on valmiiksi mietitty kokonaisuus ja tulee yhdeltä toimittajalta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton