• Etusivu
 • Talo

Näin asennat helposti liukuovet kääntyvien ovien tilalle saneerauskohteeseen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Aulis Lundell Oy
Päivitetty 23.10.2023
20229_79462.jpg

Liukuovi ei ole asennettavissa ainoastaan uudiskohteisiin, vaan se sopii mainiosti myös saneeraukseen. Vanhoissa taloissa saneerattaessa vaihdetaan hyvin usein seinälevyjä uusiin. Samassa hoituu myös saranallisten kääntyvien väliovien vaihto paremmin ääntä eristäviin ja seinäpinta-alaa säästäviin, seinän sisään liukuviin välioviin. Vaihto liukuoviin ei voisi olla helpompaa valmiiksi hitsattuja teräselementtejä käyttäen.

Vaihtamalla kääntyvät ovet liukuoviin, saadaan lisätilaa jopa 1-3 neliömetriä per ovi. Tämä tuo merkittävää lisävapautta kalusteiden sijoitteluun ja sisustamiseen. Kysymys saranallisten ovien vaihtamisesta liukuoviin tulee usein vastaan myös arkkitehti Kim Michaelille Espoolaisesta arkkitehtitoimisto Pet Michael Oy:stä. Michael kertoo asiakkaiden lähes poikkeuksetta toivovan seinän sisään liukuovia juuri lisätilan hankkimiseen ja sisustuksen selkeyttämiseen. Nyt pinnalla on selkeälinjainen, minimalistinen tyyli, joka kestää aikaa, sanoo arkkitehti Kim Michael.

Miten sitten vaihtaminen sujuu saneerauskohteessa?

Ensin oli vain reikä seinässä

Saneerattavaan kerrostalokohteeseen Helsingissä asennettiin kahden huoneen väliin kokonaan uusi liukuovijärjestelmä vanhan oviaukon tilalle. Seinää piti purkaa laajalti ja vanhoissa kerrostaloissa tämä tarkoittaa hyvin usein piikkauskoneen esille ottamista.

20214_69868.jpg
20214_69872.jpg

Tässä kohteessa väliseinä olikin tiilirakenteinen, joten sen purkaminen vei aikaa. Ensimmäinen päivä remontista menikin purkamiseen ja tiilien ulos kantamiseen.

Liune-liukuovirunko nousee hetkessä

Toinen päivä kului tutkiessa parasta asennusratkaisua yläpuolisen kantavan palkin tehden hieman haittaa asennustyölle. Koko seinää ei ollut mahdollista purkaa kokonaan pois, mikä olisi ollut helpoin ja nopein ratkaisu.

Itse ovielementti olikin sitten yksinkertainen asennettava. Kaikki tarvittava tuli paketin mukana ja mittatarkkana elementtinä sopi helposti paikoileen.

LUKUVINKKI!Antti Pihlström valitsi omaan kotiinsa Liune-liukuovet >>

20214_69864.jpg

Liukuovirunko toimii myös väliseinien runkona

Loppuaika kuluikin pintatöissä, ovien asentamisessa ja listoituksessa. Kohteessa remontoitiin myös muuta huoneistoa, joten koko viiden päivän remontti ei suinkaan koskenut ainoastaan liukuoven asennusta. Haastavinta asentamisessa oli saada elementti ja kantava palkki sovitettua toisiinsa siististi.

LUKUVINKKI! Näin rakennat rauhallisen etätyöpisteen nurkkaliukuovilla >>

20214_69865.jpg
20214_69866.jpg

Elegantti ja ajaton Liune-liukuovi

Oviksi valittiin tyylikkäät valkoiset Liune Valo-ovet (Liune D7) viidellä valoaukolla ja kirkkaalla lasilla. Näin saatiin lisättyä valon määrää huomattavasti, ja koko tilaan avara ja tyylikäs tunnelma.

Kotimaiset Liune-liukuovat ovat parhaimmillaan kodin toiminnallisuutta ja asumisen laatua parantava ratkaisu. Ne on tehty sekä kestämään että helpoksi asentaa. Liune-liukuovat toimitetaan työmaalle asennusvalmiina pakettina. Asennusvalmis paketti säästää sekä aikaa että hermoja.

LUKUVINKKI!Liukuoven voi asentaa myös kosteisiin tiloihin ja saunaan >>

20214_69867.jpg
Info

Info

Viisi faktaa kotimaisista Liune-liukuovista

 1. Liunen voi asentaa jälkikäteen.
  Liune soveltuu sekä uudis- että korjausrakentamiseen. Runko toimitetaan valmiiksi kasattuna, ja QF-elementti (Quick Frame) mahtuu hyvin sisälle myös korjauskohteisiin.
 2. Liune soveltuu hyvin esimerkiksi tiili-, hirsi- tai kivitaloon. Kotimaisten standardien mukaan valmistettu kestävä ja luja Liune-elementti soveltuu kaikkiin rakennuskohteisiin.
 3. Liune on helppo asentaa. Tarvittavat kiinnikkeet on asennettu valmiiksi. Myös tarvittavat sähkö- ja putkivedot sekä kalusteiden asennus voidaan huomioida elementeissä etukäteen.
 4. Liunen vankka rakenne eristää hyvin ääntä.
  Liunen massiivinen MDF-rakenne on testattu laboratoriossa. Tulokset osoittavat, että Liune-oven ääneneristävyys on jopa 30 % parempi kuin tavallisen kääntyvän puulaakaoven.
 5. Liune on edullinen ratkaisu.
  Liunen ovielementti on tehty teräksestä, joka kestää aikaa ja käyttöä – takuulla. Liune on kokonaishinnaltaan edullinen ratkaisu myös helpon asennettavuutensa ansiosta.

Tilaa nyt verkkokaupasta

20214_69871.jpg
https://www.liunedoor.com/tuotteet
Aulis Lundell Oy
Talo
ikkunat
ovet
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20233_80980.jpg
''Ovi kuin koru'' - yksilöllinen My Liune on lukijoiden suosikkiovi
Helmikuussa järjestetyn Kaunein väliovi -äänestyksen voittajaksi nousi kahdeksan ehdokkaan joukosta My Liune. Yksilöllisessä lasiovessa ihastusta herättivät erityisesti kevyt ilme ja mahdollisuus oman merkityksellisen, iloa tuottavan kuvan käyttöön. Äänestyksessä annettiin yhteensä 928 ääntä. Kaikkien äänestäjien kesken arvottiin 300 euron alennuskoodi Liunen verkkokauppaan. Palkinnon voittajalle on ilmoitettu voitosta henkilökohtaisesti.
pesuhuoneen ja wc:n välinen ovi on huurrettu liukuovi
Liune Door liukuovet – extraneliöitä asumiseen
Liune on kotimainen liukuovikokonaisuus, jossa ovilevy liukuu seinärakenteen sisään. Ovi ei ole enää koskaan tiellä! Yksi Liune-ovi antaa tilaa asumiseen 1-3 m2 ja laaja ovimallisto saa sisustajan mielikuvituksen lentoon.Liune on oivallinen ovivaihtoehto kompakteihin tiloihin, joissa neliöt halutaan mahdollisimman tarkasti hyötykäyttöön. Se sopii vaativalle sisustajalle, joka arvostaa tilojen muunneltavuutta ja korkealaatuisia pintamateriaaleja.Ovet liikkuvat kevyesti ja vakaasti ja rakenne kestää käytössä. Siksi Liune soveltuu yhtä hyvin lapsiperheelle kuin seniorikotiinkin. Oviaukkoon ei tule kynnystä ja useassa mallissa Liune ovi liukuu kokonaan rakenteen sisään, jolloin koko tila on käytettävissä vapaasti.
20226_78549.jpg
Sopiiko liukuovi meidän kotiin?
Liune-liukuovi on oivallinen ovivaihtoehto kompakteihin tiloihin, joissa neliöt halutaan mahdollisimman tarkasti hyötykäyttöön. Se sopii vaativallekin sisustajalle, joka arvostaa tilojen muunneltavuutta ja korkealaatuisia pintamateriaaleja. Ovet liikkuvat kevyesti ja vakaasti ja rakenne kestää käytössä. Liune liukuovet soveltuvatkin yhtä hyvin lapsiperheelle kuin seniorikotiin. Oviaukkoon ei tule kynnystä ja useassa mallissa Liune ovi liukuu kokonaan rakenteen sisään, jolloin koko tila on käytettävissä vapaasti.
20212_68416.jpg
Miten estetään ikkunoiden huurtuminen?
Ikkunoiden tulisi olla tiiviit, eikä niistä ei saa vetää. Ilmanvaihdon pitää silti toimia, jos sen on ajateltu ja tarkoitettu toimivan ikkunoiden kautta. Mikä siis voisi olla pielessä, jos ikkunat huurtuvat tai jäätyvät?
201911_61107.jpg
Huurtuuko ikkuna?
Ikkunoiden huurtumista voi esiintyä sekä lasin sisä- että ulkopinnoilla. Jos huomaat ikkunan huurtuvan, tarkista aina ensin, millä pinnalla kosteutta esiintyy. Sen jälkeen on helpompi arvioida, mistä huurteen muodostuminen voi johtua. Yleensä huurtuminen ei johdu ikkunan rakenteesta tai viallisesta tuotteesta, vaan useimmiten syy on ympäröivissä tekijöissä ja olosuhteissa.
20146_39929.jpg
Loma-asuntomessut avaavat ovensa Kalajoella!
Kalajoen Loma-asuntomessujen 10 hehtaarin kokoinen alue koostuu kaikkiaan 28 erilaisesta kohteesta, joiden joukosta löytyy niin perinteistä loma-asuntoa kuin modernimpaakin huvilaa kaikilla herkuilla. Ainutlaatuinen, Kalajoen Hiekkasärkille rakennettu messualue on jaettu neljään erityyppiseen kortteliin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton