• Etusivu
  • Talo

Löydä paikka etätyöläisen kotitoimistolle

Pienen tilan ja avonaisen konseptin ongelmat

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Aulis Lundell Oy
Päivitetty 12.02.2024
202010_67297.jpg

Viime vuosien trendikkäät avonaiset tilaratkaisut ja väliseinien kaatamisinto ovat tehneet kodeistamme huomattavan epäkäytännöllisiä etätyöläisten käyttöön. Avonaiset konseptit tuovat sisustukseen avaruutta ja ilmaa, mutta vievät mahdollisuuden omaan tilaan ja työskentelyrauhaan. Mutta kun kerran olet päässyt eroon väliseinistä ja olet tyytyväinen saavutettuun ratkaisuun, et varmaankaan halua rakentaa pysyviä seinä pienellä oviaukolla taas takaisin, ja menettää sitä ihanaa tilan tuntua, jonka saavutit.

Työpisteen sijoittaminen olohuoneeseen ei varmasti ole ideaalisin tilanne. Lapset, koirat, kissat ja puoliso häiritsevät keskittymistä ja kodin viihdekeskus houkuttelee pitämään pidempiä taukoja kuin olit ajatellut. Rauhallinen työtila onkin varmasti vaikeimpia saavutettavia mietittäessä kotitoimiston paikkaa ja rakennetta. Omaa tilaa voidaan luoda esimerkiksi sijoittelemalla huonekaluja niin, että saat luotua ympärillesi seinät, mutta oman rauhan saamiseksi tämä konsti ei toimi.

Toinen ongelmia aiheuttava tilanne kotitoimiston sijoittelulle, liian avoimen tilan lisäksi, on hyvin pieni huoneisto ja vähäiset neliöt. Pieneen tilaan väliseinien rakentaminen tuntuu suorastaan katastrofilta. Tilan pienentäminen ja sokkeloiseksi tekeminen ei palvele näitäkään asumistyyppejä. Etenkin pienissä yksiöissä on tärkeää saada kodin kaikki neliöt tehokkaaseen hyötykäyttöön.

VINKKI! Pienissä tiloissa ota kotitoimistokäyttöön kaikkein vähiten käytössä ollut tila.

<p data-block-key="lsu5k">Tee kotitoimisto vähäiselle käytölle jääneeseen nurkkaukseen, vaikka liukuoviratkaisua hyväksi käyttäen.</p>
Tee kotitoimisto vähäiselle käytölle jääneeseen nurkkaukseen, vaikka liukuoviratkaisua hyväksi käyttäen.

Mieti ensin paikka toimistolle

Kotitoimisto ei sinänsä tarvitse kovin paljon tilaa – vain parikin neliötä riittää. Tärkeää olisi pysytä erottamaan työ ja vapaa-aika toisistaan. Helposti kun käy niin, ettet huomaa lopettaa töitäsi ajoissa tai työkoneen näyttö, työpostit ja paperipinot pyörivät koko ajan silmissä. Rentoutumisesta kotona töiden jälkeen ei voi kuin unelmoida.

VINKKI! Maksimoi toimistosi säilytystilat siirrettävillä laatikostoilla, joissa on pyörät alla. Näin saat raivattua helposti lisätilaa tarvittaessa.

<p data-block-key="gn063">Kotitoimisto on helppo rakentaa ja vaatii yllättävän vähän tilaa, kun se on suunniteltu hyvin.</p>
Kotitoimisto on helppo rakentaa ja vaatii yllättävän vähän tilaa, kun se on suunniteltu hyvin.

Tässä muutama vinkki kotitoimiston sijoituspaikkaa miettivälle:

  • portaikon aula yläkerrassa
  • käyttämätön tila portaiden alla
  • raivaa vaatekomerosta alue itsellesi
  • piilota työpaikkasi kaappiin
  • onko eteisessä tai aulassa ylimääräistä tilaa?
  • miltä näyttää kellarissa tai vintillä?
  • erota suuresta huoneesta pieni nurkkaus liukuovilla

Paikat, joissa yleensä rentoudut kotona töiden jälkeen, eivät ole parhaita mahdollisia avokonttorin paikkoja. Parempi itsellesi, jos saisit piilotettua työpöytäsi töiden jälkeen pois silmistä. Tähän tarjoavat mahdollisuuden muun muassa erilaiset komero ja liukuoviratkaisut.

Liukuovinurkkaus – tilaihme

Havainnekuva kertoo, miten pieneen yksiöön saa pienellä vaivalla ja Liune-kulmaliukuoviratkaisulla erotettua helposti kokonaisen erillisen huoneen. Tilaa voi käyttää työ- ja/tai makuuhuoneena, menettämättä kuitenkaan asunnon valoisuutta ja avaruutta. Samalla menetelmällä teet avonaisiin ja ovettomiin pohjaratkaisuihin itsellesi rauhallisen ja ääntä eristävän työhuoneen. Kulmaliukuoviratkaisulla pystytään helposti ratkaisemaan rauhallisen kotitoimiston paikka.

<p data-block-key="feows">Vaihtamalla kaikki perinteiset ovet liukuoviin saadaan asuntoon vielä enemmän järkeviä tilaratkaisuja ja vapaata seinätilaa.</p>
Vaihtamalla kaikki perinteiset ovet liukuoviin saadaan asuntoon vielä enemmän järkeviä tilaratkaisuja ja vapaata seinätilaa.

Liune-liukuoviratkaisuiden erikoisuutena on niiden muuntojoustavuus. Ovielementti sisältää aina myös palan väliseinärunkoa, joten säästyt erillisen rungon kasaamiselta, kun olet rakentamassa esimerkiksi pientä kotitoimistopistettä. Pariovellisella kulmaoviratkaisulla saadaan pienestäkin tilasta erotettua erillinen työhuone. Ovet avaamalla, tila on taas kuitenkin yhtenäinen ja avara. Liune Door -kulmaratkaisu on testatusti toimiva kokonaisuus ja teknisesti helppo toteuttaa.

202010_67300.jpg
202010_67299.jpg

Meluton ja rauhallinen kotitoimisto

Tutkittua tietoa on, että huono akustiikka ja taustamelu vähentävät työn tuottavuutta ja työntekijän suorituskykyä. Melutaso vaikuttaa negatiivisesti keskittymiskykyyn ja jopa muistiin. Melukuorma aiheuttaa stressiä, joka taas kuormittaa, vähentää iloa työskennellä ja lisää sairauspoissaoloja.

Kun kaipaat rauhaa ja yksityisyyttä, sulje ovi. Liune -liukuovien äänieristävyys on aivan omaa luokkaansa ja ovet liukuvat pehmeästi, eivätkä paiskaudu tai pidä ääntä sulkeutuessaan. Teräsrungon sisään liukuvalla väliovella on yllättävän tehokas äänieristys. Esimerkiksi Liunen Taika (LD3) eristää tutkitusti äänet jopa 30 % paremmin kuin perinteiset kääntyvät kenno-ovet. Seinän päällä liukuvilla ladonovilla on lähinnä koristeellinen arvo. Ne eivät eristä ääntä laisinkaan.

Info

Info

Liune sopii uudisrakentamiseen ja remonttikohteisiin

  • Uudisrakentamisessa kulmaoviratkaisu tarjoaa uudenlaisia mahdollisuuksia miettiä yhtenäisten ja suurten tilojen muodostumista.
  • Liunen kulmaoviratkaisu on mahdollista jälkiasentaa myös remontin yhteydessä. Tällöin liukuovet antavat uusia ajatuksia sille, mitä saadaan mahtumaan jo olemassa olevaan tilaan.

Panosta kotitoimistoilla myös viihtyvyyteen

Uskalla käyttää myös kuvia ja värejä piristämään kotitoimistoasi. Värien merkitystä tilan tunnulle tai viihtyisyydelle ei pidä vähätellä. Erittäin pienessä tilassa erilaiset valkoiset ja hyvin vaaleat sävyt puolustavat paikkaansa. Viileät sävyt saavat tilan näyttämään suuremmalta, mutta vaikutus on häviävän pieni verrattuna käyttääkö tummia vai vaaleita värejä.

Tilasta saat harmonisemman jos käytät neutraaleja värisävyjä kuten harmaita, valkoisia, beigen sävyjä ja vaikka laivaston sinistä ja mustaa. Mitä lähempänä sävyt ovat toisiaan, sen eheämpi sisustus on. Kontrastit tuovat lisää jännitettä tilaan ja esimerkiksi mustan lisääminen vaaleaan sisustukseen saa mustan sisustuselementin hehkumaan.

VINKKI! Lisää pienessä tilassa kontrasteja harkiten.

Liune liukuovia saa myös haluamallasi kuvalla. Kuva joko tulostetaan korkealuokkaisella Backlight-lasertekniikalla halutulle ovipinnalle, tai niin että se on irrotettavalla magneettilevyllä. Kuvalevy on helppo irrottaa ja kiinnittää, joten sen voi halutessaan vaihtaa tai ottaa mukaan muuttaessaan. Varsinkin pienessä kotitoimistotilassa oveen kiinnitettävät kuvat eivät ole liian suuria tilan kokoon nähden ja piristävät päivää mukavasti.

Hauskaa työpäivää kaikille, toivoo Liune!

Info

Info

Tutustu Liune-tuotteisiin

Tutustu kotimaisiin Liune-liukuoviin ja käy verkkokaupassa valitsemassa sinun tarpeisiisi ja mieltymyksiisi sopiva liukuovi.

Huomio arkkitehdit ja sisustussuunnittelijat!

Lataa Liune BIM objektit sunnittelun avuksi.

202211_67331.jpg
https://www.liunedoor.com/naytasivu/liunen-bim-suunnitteluobjekteilla-tilat-haltuun
Aulis Lundell Oy
Talo
huoneisto
väliovi
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20225_78281.jpg
Kaikki ovet eivät eristä ääntä, vaikka aistiesteetön koti kaipaa juuri sitä
Aistiesteettömyys tarjoaa etuja jokaiselle kodissaan viihtyvälle. Kotiin palatessasi haluat varmasti, että aistisi saavat levätä ja nauttia ympäristöstäsi. Onko kotisi ulkoasu miellyttävä katsella, rauhoittava kuunnella ja miellyttävä haistaa? Tunnetko olon turvalliseksi ja mukavaksi kodissasi? Kaikki nämä tekijät kuvaavat aistiesteettömyyttä. Tässä artikkelissa tarkastelemme ovien merkitystä aistiesteettömyyteen erityisesti äänieristyksen näkökulmasta.
20233_81091.jpg
Voiko asunnon arvoa nostaa väliovella?
Asunnon arvo määräytyy aina asukkaan omista tarpeista ja siitä, miten hyvin asunto vastaa sen hetken vaatimuksiin. Tosiasiassa, mitä enemmän asukkaalle on suunniteltu muuntojoustavaa tilaa, sen arvokkaampi asunto on. Liukuovilla pystyy erottamaan avoimesta tilasta rauhallisen työtiln tai avaamaan pienen huoneiston tilavammaksi aina tarvittaessa. Tämä on oikeaa muuntojoustavuutta.
taidelasiovet-pyörretalossa-1920x1080
Täysin kotimainen ja ympäristöystävällinen ovivalinta
Lohjan asuntomessujen monet kohteet ovat valinneet ovikseen täysin kotimaiset ja ympäristöystävälliset Liune-ovimalliston ovet. Pyörre-talossa, Lohjan Saarentaassa, Ainoa Fiksussa ja monissa muissa kohteissa pääset tutustumaan laadukkaisiin väli- ja liukuoviin. Mukana esittelyssä ainutlaatuinen nanokomposiittimateriaalista valmistettu BioÄly-ovi sekä jykevä automaatio-ovi Aalto special edition.Liunen ovia löytyy niin teräs-, puu-, kivi- kuin hirsirunkoisistakin messukodeista.
20227_79105.jpg
Kolme ratkaisua tilaongelmiin
Mitä enemmän asukkaalle on suunniteltu tilaa, sen arvokkaampi asunto on. Seinän sisään liukuvia Liune-ovia käytetään kasvavissa määrin vakioratkaisuna uudis- ja korjausrakentamisessa. Kun ovi liukuu piiloon seinän sisään, jää koko seinäpinta vapaaksi sisustukselle, eikä kääntyviä ovia tarvitse väistellä.Esittelemme nyt kolme tälle ajalle tyypillistä tapausta, jossa korjausrakennusprojektin yhteydessä asennettava Liune-ovi vapauttaa tilaa viihtyisälle asumiselle ja toimivalle arjelle.
201812_55751.jpg
Tee onnistunut matka uuteen kotiin - haaveista totta
Haaveistako totta? Useat meistä haaveilevat yksilöllisesti suunnitellusta kodista − omien tärkeimpien mielikuvien ja toiveiden toteutumisesta niin paperilla kuin myös todellisuudessa. Moni on ehkä raapustanut ruutupaperille huonejakoja ja miettinyt, miten uuden talon huonetilat keskenään jakautuisivat. On kuitenkin hyvä kysyä itseltä, onnistuukohan tämä nyt omalla osaamisella. Kultainen neuvo tähän on: omat visiot kannattaa käydä rohkeasti esittelemässä ammattitaitoiselle ja kokonaisuudet hallitsevalle arkkitehdille heti hankkeen alussa. Ammattilainen hahmottaa kokonaisuudet ja kuuntelee tarkkaan rakennuttajan toiveet.
suurista talon ikkunoista näkee ulos vehreään metsään. sisällä sisustus vaaleaa puuta ja valkoinen sohva. Sisällä on paljon myös viherkasveja
Sisustuksen uusi aalto vuonna 2024 – Biofilinen suunnittelu
Vuosi 2024 on täällä, ja se tuo mukanaan uusia tuulia sisustuksen maailmaan. Kotimme ovat paikkoja, joissa vietämme suuren osan ajastamme, ja sisustustrendit heijastavat yhä enemmän henkilökohtaisia arvojamme ja elämäntapaamme. Tänä vuonna trendit kutsuvat meitä luomaan tiloja, jotka eivät ainoastaan näytä hyvältä, vaan myös tuntuvat hyvältä sekä vievät meidät takaisin luonnon pariin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton