• Etusivu
  • Talo

Liukuovi on helppo ja nopea asentaa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Aulis Lundell Oy
Päivitetty 23.10.2023
201410_41383.jpg

Pohjakuvasta on yleensä hyvä lähteä liikkeelle suunnittelemaan tilan tarvetta ja tilassa tapahtuvaa liikennettä. Liukuovi ratkaisee monia pulmia, joita kääntyvien ovien kanssa voi olla useita.

Huomioi liukuovet jo suunnitteluvaiheessa

Korjausrakentamisessa joudutaan ensin poistamaan kääntyviä ovia, joita huoneessa voi olla monta eri suuntiin avautuvaa. Uudelle Liune-elementtirungolle voidaan purkaa tilaa vanhasta seinästä tai Liunen voidaan asentaa vanhan väliseinän päälle.

Uudiskohteen suunnittelussa tärkeää on varata tila väliseinärungossa Liune Door -elementille. Tila ei yleensä yhdisty luontevasti viereiseen huoneeseen, kun kääntyvä ovi hallitsee kulkuväyliä. Suunnittelun alkuvaiheessa on helppoa lisätä liukuvia sisäovia tilojen välille. Kodin pohjakuvaan voi suunnitella myös yhdistettyjä ratkaisuja saranaovien ja liukuvien ovien välillä.

201410_41384.jpg

Näin valitset sopivan liukuoven

Valitse elementti sinun kotisi väliseiniin sopivalla runkokoolla. Suomessa yleisin väliseinän runkokoko on 66 mm + 2 kipsilevyä = 92 mm seinämäpaksuus. Seinärungon ja elementin asennusvara on 15-40 mm. Perusmitta on, että elementti vie tuplaleveyden siitä mikä on oviaukon koko. Korkeudessa ei tarvitse huomioida kuin 100 mm asennusvaran kanssa.

Millaisina osina liukuovi toimitetaan?

Liune runko tulee valmiiksi kasattuna elementtinä ja mahtuu sisään korjauskohteissakin. Elementin siirrossa pitää olla kaksi henkilöä. Ovi tulee omana pakettina ja karmit omanaan.

Liunen voi integroida kaikkien väliseinämateriaalien kanssa uudisrakennuskohteissa. Korjauskohteissa vaihtoehtona on että seinä joko puretaan tai vanhan oviaukon päälle tehdään kaksinkertainen seinä.

Seinärungon ja elementin asennusvara on 15-40 mm.
Seinärungon ja elementin asennusvara on 15-40 mm.
Perusmitta on että elementti vie tuplaleveyden siitä mikä on oviaukon koko.
Perusmitta on että elementti vie tuplaleveyden siitä mikä on oviaukon koko.

Tarvitseeko taloyhtiölle ilmoittaa?
Kannattaa tarkistaa isännöitsijältä, sillä eri taloyhtiöissä voi olla eri käytäntöjä.

Onko liukuovilla pitkä toimitusaika?

Liukuoven runkoelementti toimitetaan kohteeseen yleensä noin 2-5 päivää tilauksesta ja varastossa olevat ovet ja karmit yhdessä elementin kanssa. Tilausovet ja -karmit toimitetaan noin kolmessa viikossa. Toimitukseen sisältyy liukuoven tehdasvalmisteinen runkoelementti, ovilevy ja siihen valmiiksi kiinnitetyt ripustusmekanismit, karmit, kiinnikkeet ja asennusohjeet.

Asennus

1. Liune elementti tulee valmiina jo tehtaalta koottuna: asennus on helppoa ja nopeaa.
2. Väliseinärunko on valmis ja toiselta puolelta levytetty: nostetaan vain Liunen elementti paikoilleen.
3. Elementin pohja asennetaan valmiin lattiapinnan tasoon: kiinnitys
4. Väliseinän toinenkin puoli levytetään, mukana on kiinnitysruuvit, joilla levytys on helppoa: seinäpinta viimeistellään.
5. Pinta on valmis: ovi asennetaan ja karmilistat kiinnitetään mukana tulleilla ruuveilla.

201410_41398.jpg
Aulis Lundell Oy
Talo
liukuovi
väliovi
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

pesuhuoneen ja wc:n välinen ovi on huurrettu liukuovi
Liune Door liukuovet – extraneliöitä asumiseen
Liune on kotimainen liukuovikokonaisuus, jossa ovilevy liukuu seinärakenteen sisään. Ovi ei ole enää koskaan tiellä! Yksi Liune-ovi antaa tilaa asumiseen 1-3 m2 ja laaja ovimallisto saa sisustajan mielikuvituksen lentoon.Liune on oivallinen ovivaihtoehto kompakteihin tiloihin, joissa neliöt halutaan mahdollisimman tarkasti hyötykäyttöön. Se sopii vaativalle sisustajalle, joka arvostaa tilojen muunneltavuutta ja korkealaatuisia pintamateriaaleja.Ovet liikkuvat kevyesti ja vakaasti ja rakenne kestää käytössä. Siksi Liune soveltuu yhtä hyvin lapsiperheelle kuin seniorikotiinkin. Oviaukkoon ei tule kynnystä ja useassa mallissa Liune ovi liukuu kokonaan rakenteen sisään, jolloin koko tila on käytettävissä vapaasti.
20144_38674.jpg
Liukuva sisäovi meidän kotiin?
Liune Door on seinän sisään integroitu liukuva sisäovi. Se on moderni ovivaihtoehto tiloihin, joissa neliöt halutaan mahdollisimman tarkasti hyötykäyttöön. Se sopii vaativallekin sisustajalle, joka arvostaa tilojen muunneltavuutta ja korkealaatuisia pintamateriaaleja. Ovet liikkuvat kevyesti ja vakaasti, lisäksi Liunen teräsrakenne kestää rakennuksen koko elinkaaren. Liune liukuovet soveltuvatkin yhtä hyvin lapsiperheelle kuin seniorikotiin. Oviaukkoon ei tule kynnystä ja useassa mallissa Liune ovi liukuu kokonaan rakenteen sisään, jolloin koko vapaa kulkutila on käytettävissä.
20226_78549.jpg
Sopiiko liukuovi meidän kotiin?
Liune-liukuovi on oivallinen ovivaihtoehto kompakteihin tiloihin, joissa neliöt halutaan mahdollisimman tarkasti hyötykäyttöön. Se sopii vaativallekin sisustajalle, joka arvostaa tilojen muunneltavuutta ja korkealaatuisia pintamateriaaleja. Ovet liikkuvat kevyesti ja vakaasti ja rakenne kestää käytössä. Liune liukuovet soveltuvatkin yhtä hyvin lapsiperheelle kuin seniorikotiin. Oviaukkoon ei tule kynnystä ja useassa mallissa Liune ovi liukuu kokonaan rakenteen sisään, jolloin koko tila on käytettävissä vapaasti.
harri syrjäsen uuden kodin clt-ovi. kuvassa pesuhuoneen puunvärinen ovi
Tervetuloa Liune Door koulutuspäivään 2.4.2024
Osallistu innostavaan ja informatiiviseen koulutuspäivään, joka keskittyy Liune Door -tuotteeseen ja sen asennustekniikkaan. Tilaisuus järjestetään Liunen näyttelytilassa Runeberginkadulla, ja se tarjoaa erinomaisen tilaisuuden perehtyä uutuuksiin ja jakaa asiantuntemusta muiden alan ammattilaisten kanssa.
suurista talon ikkunoista näkee ulos vehreään metsään. sisällä sisustus vaaleaa puuta ja valkoinen sohva. Sisällä on paljon myös viherkasveja
Sisustuksen uusi aalto vuonna 2024 – Biofilinen suunnittelu
Vuosi 2024 on täällä, ja se tuo mukanaan uusia tuulia sisustuksen maailmaan. Kotimme ovat paikkoja, joissa vietämme suuren osan ajastamme, ja sisustustrendit heijastavat yhä enemmän henkilökohtaisia arvojamme ja elämäntapaamme. Tänä vuonna trendit kutsuvat meitä luomaan tiloja, jotka eivät ainoastaan näytä hyvältä, vaan myös tuntuvat hyvältä sekä vievät meidät takaisin luonnon pariin.
Välioviäänestyksen tulokset kuvattu pallon muotoiseen prosenttigraafiin
Välioviäänestyksen voittaja on selvinnyt
Perinteitä kunnioittavat ja kauniit elegantit 3-peiliset maitolasiset pariovet nappasivat voiton Liune- väliovien äänestyksessä. Toisen sijan äänestyksessä otti hyvin niukalla äänienemmistöllä Vihreä TAIKA-liukuovi ja kolmanneksi, vain muutaman äänen perusteella, tuli saunan lasinen liukuovi.Uudet Liune-ovien väri ja ideat on otettu hyvin vastaan, vaikka perinteisempi malli olikin äänestäjien enemmistön mieleen. Yllätykseksemme viime vuoden voittaja, musta kääntyvä väliovi jäi pitämään joukon häntäpäätä. Näin ajat ja sisustukselliset mieltymykset muuttuvat. On silti hyvä, että esimerkiksi Liune Door tarjoaa jokaiseen makuun sopivan välioven, eikä trendien muuttuminen vaikuta mallien saatavuuteen.Ääniä yhteensä annettiin 888 kpl.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton