• Etusivu
  • Talo

Kuinka paljon tilaa tarvitaan liukuoven asennukseen?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Aulis Lundell Oy
Julkaistu 02.04.2014Päivitetty 23.10.2023
20144_38674.jpg

Liune Door on ovivaihtoehto kaikkiin tilan sisäoviin. Liunen tehdasvalmis hitsattu runkoelementti asennetaan väliseinätyön yhteydessä.

Liune Door on seinän sisään integroitu liukuva sisäovi. Se on moderni ovivaihtoehto tiloihin, joissa neliöt halutaan mahdollisimman tarkasti hyötykäyttöön. Se sopii vaativallekin sisustajalle, joka arvostaa tilojen muunneltavuutta ja korkealaatuisia pintamateriaaleja. Ovet liikkuvat kevyesti ja vakaasti, lisäksi Liunen teräsrakenne kestää rakennuksen koko elinkaaren. Liune liukuovet soveltuvatkin yhtä hyvin lapsiperheelle kuin seniorikotiin. Oviaukkoon ei tule kynnystä ja useassa mallissa Liune ovi liukuu kokonaan rakenteen sisään, jolloin koko vapaa kulkutila on käytettävissä.

Asennusvalmis liukuovikokonaisuus

Liune Door on asennusvalmis toimituskokonaisuus, väliseinärungon ovielementti on kokoonhitsattu ja lisäksi kaikki kiinnikkeet on valmiiksi asennettu elementtiin tai oveen. Tämä nopeuttaa ja helpottaa huomattavasti asennusta työmaalla.

Liune Door elementti asennetaan helposti paikalleen kokonaisuutena väliseinän runkorakenteen asentamisen yhteydessä ja levytetään tämän jälkeen kuten normaali seinärakenne. Oven voi valita muun sisustuksen mukaan. Valikoima on modernista klassiseen tyyliin. Voit myös painattaa haluamasi kuvan oveen, joten varmasti kaikille löytyy mieleinen liukuovi.

Liune Door vaatehuoneen kuvastinpeiliovi.
Liune Door vaatehuoneen kuvastinpeiliovi.
Liunen printtiovet omalla kuvalla tai My Door kuvalla.
Liunen printtiovet omalla kuvalla tai My Door kuvalla.

Mitä materiaalirajoituksia on nykyiseen väliseinään liittyen?

Miten paljon sitä tilaa siis tarvitaan liukuoven asennukseen? Riittäkö minulla esimerkiksi seinän leveys? Seinärungon ja elementin asennusvara on 25-40 mm. Perusmitta on, että elementti vie tuplaleveyden siitä mikä on oviaukon koko. Korkeudessa ei tarvitse huomioida kuin 100 mm asennusvara.

Liunen saa integroida kaikkien väliseinämateriaalien kanssa uudisrakennuskohteissa. Korjauskohteissa vaihtoehtoja on kaksi:

  1. Seinää puretaan 2x oviaukon verran
  2. Vanhan oviaukon päälle asennetaan Liunen runkoelementti, jolloin seinästä tulee tuplasti paksumpi elementin kohdalta, tai voit koolata koko seinän samaan tasoon.

Korjauskohteissa vaihtoehtona on että seinä joko puretaan elementin kohdalta eli kaksi kertaa ovikoko. tai Vanhan oviaukon päälle voidaan myös kiinnittää Liunen runkoelementti, jolloin seinästä tulee tuplasti paksumpi joko vain elementin kohdalta tai voit koolata koko seinän samaan tasoon.

Liune liukuoven asennus

Liune asennus aloitetaan väliseinän asennuksen yhteydessä. Liune elementti toimitetaan hitsattuna rakenteena; tällöin vältytään ylimääräiseltä rakennustyöltä tontilla.

Elementin alareuna asennetaan valmiin lattiapinnan tasoon. Elementin korottaminen oikeaan lattiakorkeuteen tapahtuu esimerkiksi kiilojen avulla. Elementti asennetaan suoraan joka suhteessa ja sen jälkeen seinä levytetään.

Seinäpinnat tehdään valmiiksi asti ja Liunen ovet ja karmit asennetaan samalla kun muukin sisustustyö tehdään. Liunen oven voi vaihtaa aina jälkikäteenkin, kun vain irrotetaan karmit. Asennuksen voi tehdä pintalistoilla tai ilman pintalistoja sisustusarkkitehdin suunnitelmien mukaan.

Info

Info

Miksi Liune liukuovi?

  • Ovet valmistetaan laadukkaasta MDFlevystä tai erisävyisistä lasimateriaaleista
  • Mallistossa 15 ovimallia
  • Ovet voi tilata kaikissa värikartan väreissä.
  • Liukuovi säästää lattiapinta-alaa 1-3 neliömetriä
  • Sisäovi säästää tilaa myös seinäpinnoilta kun ovi liukuu seinän sisään
  • Liunen oviratkaisut valmistetaan kokonaan Suomessa ja se on patentoitu Euroopan alueella
Aulis Lundell Oy
Talo
liukuovi
väliovi
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201410_41383.jpg
Liukuovi on helppo ja nopea asentaa
Pohjakuvasta on yleensä hyvä lähteä liikkeelle suunnittelemaan tilan tarvetta ja tilassa tapahtuvaa liikennettä. Liukuovi ratkaisee monia pulmia, joita kääntyvien ovien kanssa voi olla useita.
pesuhuoneen ja wc:n välinen ovi on huurrettu liukuovi
Liune Door liukuovet – extraneliöitä asumiseen
Liune on kotimainen liukuovikokonaisuus, jossa ovilevy liukuu seinärakenteen sisään. Ovi ei ole enää koskaan tiellä! Yksi Liune-ovi antaa tilaa asumiseen 1-3 m2 ja laaja ovimallisto saa sisustajan mielikuvituksen lentoon.Liune on oivallinen ovivaihtoehto kompakteihin tiloihin, joissa neliöt halutaan mahdollisimman tarkasti hyötykäyttöön. Se sopii vaativalle sisustajalle, joka arvostaa tilojen muunneltavuutta ja korkealaatuisia pintamateriaaleja.Ovet liikkuvat kevyesti ja vakaasti ja rakenne kestää käytössä. Siksi Liune soveltuu yhtä hyvin lapsiperheelle kuin seniorikotiinkin. Oviaukkoon ei tule kynnystä ja useassa mallissa Liune ovi liukuu kokonaan rakenteen sisään, jolloin koko tila on käytettävissä vapaasti.
202010_67297.jpg
Näin teet rauhallisen etätyöpisteen pieneen tilaan
Viime vuosien trendikkäät avonaiset tilaratkaisut ja väliseinien kaatamisinto ovat tehneet kodeistamme huomattavan epäkäytännöllisiä etätyöläisten käyttöön. Avonaiset konseptit tuovat sisustukseen avaruutta ja ilmaa, mutta vievät mahdollisuuden omaan tilaan ja työskentelyrauhaan. Mutta kun kerran olet päässyt eroon väliseinistä ja olet tyytyväinen saavutettuun ratkaisuun, et varmaankaan halua rakentaa pysyviä seinä pienellä oviaukolla taas takaisin, ja menettää sitä ihanaa tilan tuntua, jonka saavutit.
20226_78549.jpg
Sopiiko liukuovi meidän kotiin?
Liune-liukuovi on oivallinen ovivaihtoehto kompakteihin tiloihin, joissa neliöt halutaan mahdollisimman tarkasti hyötykäyttöön. Se sopii vaativallekin sisustajalle, joka arvostaa tilojen muunneltavuutta ja korkealaatuisia pintamateriaaleja. Ovet liikkuvat kevyesti ja vakaasti ja rakenne kestää käytössä. Liune liukuovet soveltuvatkin yhtä hyvin lapsiperheelle kuin seniorikotiin. Oviaukkoon ei tule kynnystä ja useassa mallissa Liune ovi liukuu kokonaan rakenteen sisään, jolloin koko tila on käytettävissä vapaasti.
Talot kadun varrella
Sisätilojen suunnittelun aikataulutus - katso tallenne webinaarista
Torstaina 17.2. järjestimme webinaarin, jossa keskusteltiin sisätilojen suunnittelusta ja aikataulutuksesta. Webinaarissamme käsittelimme useaa arkemme sujuvuuteen hyvin olennaisesti liittyvää asiaa, kuten välioviratkaisuja, tulisijojen valintaa sekä sijoittelua. Puhuimme myös erilaisten pintojen käsittelystä ja värien vaikutuksesta tunnelmaan sekä keittiöistä ja niiden toimivuudesta.Pääset katsomaan illan webinaarin alta.
201411_41568.jpg
Miksi paalutus kannattaa?
Paaluperustuksen tekemistä omakotitaloon on turha pelätä. Myöskään kustannukset eivät nouse juurikaan yli keskivertoisen maanvaraisten perustuksien kustannuksista, kun vertaillaan kokonaishintoja. Käsittelen tässä kirjoituksessa vain betonipaalutusta 250 X 250 mm teräsbetonipaaluilla tehtynä. On myös muitakin tapoja paaluttaa, kuten esimerkiksi teräsputkipaalutus ja ns. pienpaalutus.Yleisimmin paalutusta tarvitaan rannikkoalueella seuduilla, missä on vanhaa merenpohjaa sekä rakennuskäyttöön otetuilla vanhoilla suoalueilla ja muilla alueilla, joissa on pehmeitä savikerroksia maan kuorikerroksen alla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton