• Etusivu
 • Talo

Miten tuon kotiini tilaa ja viihtyvyyttä?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Aulis Lundell Oy
Julkaistu 29.12.2016Päivitetty 14.11.2022
202211_80093.jpg

Erityisesti pesu- ja saunatiloissa kaikki lisäneliöt tulevat tarpeeseen. Liune-liukuovilla saavutat lisää tilaa.

Kodin pohjakuvaa suunniteltaessa lisätilaa saadaan vaihtamalla kääntyvät väliovet seinän sisään liukuviksi oviksi. Olet varmasti huomannut asuntomessuilla kiertäessäsi, että esittelytaloissa kääntyvät ovet on nostettu pois paikoiltaan koska ne ovat tiellä ja vievät tilaa.

Kodin pohjakuvan suunnittelu Liunella on helppoa, koska ovien kätisyyksiä ei tarvitse miettiä, ja tilan käyttö on vapaata. Suunnitteluvaiheessa kannattaa miettiä ovien paikat ja seinien paksuudet samalla valmiiksi. Kun ovi on valittu, valitaan oven kulkuaukon leveys kohteen tilan ja käyttötarkoituksen mukaan.

Vastauksia liukuovia koskeviin kysymyksiin

Ovia valitessa ja rakentamista suunnitellessa tulee varmasti kaikenlaisia kysymyksiä mieleen. Tässä esimerkkeinä muutamia asiakkaita askarruttaneita aiheita:

 • Voiko saada esimerkiksi 1400mm leveän parioven joka on 2300 korkea?
  • Kyllä, Liunen Design-malli (D16) on korkeampi vakiomalli.
 • Miltä tämä tila näyttäisi, jos siinä olisikin toisenlainen ovimalli? Esim työhuoneen pariovet D7-mallilla tai D8-mallilla?
  • Työkalulla liune.fi/mydoor voi kokeilla myös omia tekstiiliehdotuksia.
 • Onko ovi turvallinen pienille lapsille? Jäävätkö sormet väliin? Jaksaako/osaako lapsi avata/sulkea oven?
  • Liune on turvallinen ja kevyt käytettävä kaikille.
 • Pystyykö oven asentamaan itse?
  • Oven voi asentaa itse, jos rakentaminen muuten on tuttua ja osaa käyttää vatupassia tai laseria.
201612_47966.jpg

Suunnittelun lähtökohdat toimivalle pohjaratkaisulle

Kodin pitää olla kaikkien käyttäjien kannalta toimiva, turvallinen ja miellyttävä käyttää. Kodissa kaikkiin tiloihin pitää päästä helposti ja niissä olevia toimintoja pitää päästä käyttämään mahdollisimman helposti ja ne ovat loogisia.

Liune on paras ratkaisu kun kodista tehdään turvallinen ja tilavapaa ympäristö kaikille. Rakennukset suunnitellaan ihmistä varten, ei ihmistä rakennuksia varten. Liune Door antaa vapauden liikkua ja toimia arjessa. Liunen ovet jakavat tilan silloin kun halutaan, ja ne antavat näin täyden vapauden liikkua ja ottaa koko tila haltuun.

 • Mitä tulee huomioida, kun valitsee elementin paksuutta? Miten saa oikean kokoisen elementin? Mistä mitataan, että koko on varmasti oikea?
  • Tarkista seinän jo valitut paksuudet arkkitehtikuvista, jotka on yleensä tehty 66 tai 95 mm rungolla. Näin löydät oikean Liune koon valikoimasta.
 • Mistä tietää, että elementti on sopiva?
  • Vakiokoot ovat 66, 95 tai 120 mm ja näihin mittoihin lisätään kipsilevyt, jolloin tulee koko seinämän paksuus; esim. 66+12.5+12,5= 91 mm
 • Elementin kohdalle on tulossa sähkövetoja. Haittaako se elementin ja liukuoven asennusta?
  • Jos Liunen kohdalla halutaan viedä sähköt sekin onnistuu, sillä elementissä on esivalmistetut sähkövetojen paikat.
 • Mahtuuko elementti oviaukosta sisälle? Voiko Liune-oven ja elementin kuljettaa itse tehtaalta työmaalle?
  • Liunen elementti toimitetaan oven kokoisena eli kahdessa osassa, tällöin laahaukset kodin sisällä sujuvat hyvin. Suosittelemme kantoon työparia.
 • Voiko Liunen elementin asentaa kiviseinään?
  • Liune voidaan asentaa kaikkiin runkomateriaaleihin.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Aulis Lundell Oy
Talo
väliovi
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20227_79105.jpg
Kolme ratkaisua tilaongelmiin
Mitä enemmän asukkaalle on suunniteltu tilaa, sen arvokkaampi asunto on. Seinän sisään liukuvia Liune-ovia käytetään kasvavissa määrin vakioratkaisuna uudis- ja korjausrakentamisessa. Kun ovi liukuu piiloon seinän sisään, jää koko seinäpinta vapaaksi sisustukselle, eikä kääntyviä ovia tarvitse väistellä.Esittelemme nyt kolme tälle ajalle tyypillistä tapausta, jossa korjausrakennusprojektin yhteydessä asennettava Liune-ovi vapauttaa tilaa viihtyisälle asumiselle ja toimivalle arjelle.
20225_78281.jpg
Kaikki ovet eivät eristä ääntä, vaikka aistiesteetön koti kaipaa juuri sitä
Aistiesteettömyys tarjoaa etuja jokaiselle kodissaan viihtyvälle. Kotiin palatessasi haluat varmasti, että aistisi saavat levätä ja nauttia ympäristöstäsi. Onko kotisi ulkoasu miellyttävä katsella, rauhoittava kuunnella ja miellyttävä haistaa? Tunnetko olon turvalliseksi ja mukavaksi kodissasi? Kaikki nämä tekijät kuvaavat aistiesteettömyyttä. Tässä artikkelissa tarkastelemme ovien merkitystä aistiesteettömyyteen erityisesti äänieristyksen näkökulmasta.
taidelasiovet-pyörretalossa-1920x1080
Kaunein välioviäänestys 2024
Tänä vuonna kaunein välioviäänestykseen on valittu ovia Liune-kohteista. Muun muassa Nata Salmelan saunan liukuovi, saaristohotelli the Barö:n vihreät liukuovet tai Harri Syrjäsen CLT-ovet ovat tämän vuoden äänestyksessä mukana.Valitse suosikkisi kuuden vaihtoehdon joukosta. Samalla voit osallistua arvontaan. Tutustu vaihtoehtoihin ja äänestä suosikkiasi artikkelin lopussa olevalla lomakkeella.Palkintona äänestäneiden kesken arvotaan 300 € arvoinen lahjakortti Liune verkkokauppaan. Lahjakortin voi käyttää kaikkiin Liunen normaaleihin verkkokauppatuotteisiin. Äänestys päättyy 29.2.2024 ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti viestillä.
20227_78914.jpg
Tule asuntomessuille tutustumaan erilaisiin oviratkaisuihin
Moduulirakentaminen on erottamaton osa tulevaisuuden asuinrakentamista ja Liune on osana Lundell X MOD moduulikonseptia. Teräsmoduulit tuodaan toistamiseen asuntomessuille suuren yleisön eteen. Löydät Liunen ja X MOD kohteen rannan tuntumasta Ua5.
20188_54402.jpg
Mihin rakennuksien väliseinissä ylipäänsä tarvitaan kääntyvää ovea?
Liune on uusi väliovistandardi, joka helpottaa tilan suunnittelua ja sisustamista. Asumisen tarpeet ovat eriytymässä. Enää ei ole oikeaa asumisen käsitystä, joka sopisi kaikkiin asumistilanteisiin. Tilaa tarvitaan asuntoihin, sillä ne pienenevät joka vuosi ja asukkailla on vuosi vuodelta vähemmän tilaa itselleen. Vaihtamalla asunnon kaikki väliovet i -oviksi, L-ovien tilalle saadaan vapautettua seinä- ja lattiatilan kodin asukkaiden käyttöön.Hyvä ja toimiva asunto vaatii hyvän suunnittelun. Asunnon viihtyvyyteen vaikuttaa väljyyden tuntu, valoisuus, värit ja materiaalit sekä tilan kalustettavuus. Tutkimustenkin mukaan kaikki arvostavat väljää tilaa. Tärkeää toimivalle asunnolle pitkällä aikavälillä on muunneltavuus eri elämäntilanteisiin.
Kuvassa lasketaan yhtä Aulis Lundell Oy:n moduulitalon elementtiä rekan kyydistä valmiille perustukselle
Moduuliratkaisut tulevat esille Helsingin keskustaan – Aulis Lundell Oy avaa showroomin Runeberginkadulle
Aulis Lundell Oy avaa showroomin Helsingin keskustaan. Esille on saatu kattavasti koko Aulis Lundell Oy:n tuotanto. Uusissa tiloissa tutustut muun muassa Liune-ovituotteisiin sekä aivan uusiin moduulirakentamisen ratkaisuihin.Showroom avataan Autotaloon, entiseen Rakennustiedon tilaan Runeberginkatu 5:ssä. Showroom on auki maanantaista perjantaihin ja halutessasi voit sopia myös henkilökohtaisen tapaamisen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton