• Etusivu
  • Talo

Lotta Sirén tekee taidetta myös Liunen liukuovimallistoon

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Aulis Lundell Oy
Päivitetty 15.11.2022
202012_67817.jpg

Lotta Sirén tekee taidetta myös Liune liukuoviin.

Mitä sana "taide sisustuksessa" tuo mieleen? Voisin arvata, että kalliin, hienostelevan ja käsittämättömän, pienelle sisäpiirille tarkoitetun yksinoikeuden? Mutta taide voi olla niin paljon muutakin: rento, rauhoittava, tyylikäs, innoittava ja ennen kaikkea kaikkien saavutettavissa. Lotta Sirénon uusi taidelupaus, jonka työt ovat saavuttaneet nopeasti suosiota. Nuoren naisen raikas ote tuo Liunen taidemallistoon uusia ja rohkeita sävyjä.

Taide tuo persoonallisuutta kodin sisustukseen

Moni taho on oikeutetusti lainannut Avotakan päätoimittaja Kari-Otso Nevaluoman osuvaa kuvausta siitä, mitä taide sisustuksessa merkitsee. – Taideteoksia ei kannata valita sen perusteella, mikä sopii kodin arkkitehtuuriin tai muuhun sisustukseen. Taiteelta tavallaan riistetään sen arvo ja mahdollisuus tehdä vaikutus, jos se sekoittuu liikaa tapettiin tai mattoon tai valinta on muuten tehty selkeästi vain sisustuksen ehdoilla. Tärkein kriteeri tulisi olla se, mitä itse saa irti teoksesta.

Lotta Sirén on nuori ja erittäin lupaava, itse oppinut taidemaalari. Sirén kuvailee kokeilevan abstrakteja maalauksiaan kauniiksi vahingoiksi. Hänellä on ollut muutamia näyttelyitä Suomessa ja lähiaikoina tulossa ovat myös näyttelyt ulkomailla muun muassa Monacossa ja Madridissa.

Lotta Sirénin ainutlaatuisia töitä on mahdollista ikuistaa Liunen taideoviin.

– En ollut aikaisemmin ajatellut, että oven pinta voisi toimia taideteoksen taustana. Liunen taideovia nähtyäni on suorastaan ihme, ettei ajatus ole tullut aikaisemmin mieleen, Sirén tunnustaa.

Sirénin mukaan taiteeseen jää koukkuun, ja sitä haluaa kotiinsa lisää ja lisää. Seinäpinta ei riitä loputtomiin, ja ovi tuo taiteelle hyvää lisätilaa.

Lue lisää Lotta Sirénin taideovista >>

Lotta Sirén esitteli taidettaan Liunen pop up galleriassa Helsingin Kalliossa .
Lotta Sirén esitteli taidettaan Liunen pop up galleriassa Helsingin Kalliossa .

– Tee mitä haluat. Älä mitä sinulta odotetaan. Lotta Siré elää mottonsa mukaan ja kehottaa muita tekemään samoin. Nuoren taitelilijan mielestä jokaisen ihmisen pitäisi tehdä enemmän niitä asioita, joita rakastaa.

Lotta Sirénin taideovia Liunen ovimallistosta.
Lotta Sirénin taideovia Liunen ovimallistosta.

Uusia tuulia

Tänä vuonna Liunen taiteilijayhteistyötä Johanna Oraksen lisäksi on täydennetty kahdella uudella taiteilijalla. Toinen heistä on valokuvauksen ammattilainen Nina Kellokoski. Hänen mindfulness-ohjaajan taitojaan yhdistävä valokuvaterapeuttinen ovimallistonsa luontoaiheineen soveltuu erinomaisesti skandinaaviseen sisustustyyliin ja ajatusmaailmaan.

Tutustu nyt Nina Kellokosken ihastuttaviin taideoviin.

Valokuvauksen ammattilainen Nina Kellokoski.
Valokuvauksen ammattilainen Nina Kellokoski.

Sijoita taidetta ja sijoita taiteeseen

Taide näkyy myös kotimaisen liukuväliovien valmistajan Liunen ovissa. Johanna Oras on yksi Aulis Lundellin Liune-ovien kanssa yhteistyötä tekevä taiteilija.

Välioven funktion ei tarvitse rajoittua pelkästään tilojen jakamiseen. Ovi voi olla arkeen iloa ja viihtyisyyttä tuova elementti. Liune by Johanna Oras -väliovimallisto tuo taiteen osaksi arkea ainutlaatuisella tavalla. Liune-malliston ja -tuotteiden yksi tärkeimmistä tavoitteista onkin lisätä kotien viihtyisyyttä.

– Johanna Oraksen upeat taideovet ovat saavuttaneet asiakkaidemme keskuudessa suuren suosion. Nyt haluamme tuoda koteihin myös valokuvataiteen, kertoo toimitusjohtaja Leena Lundell Aulis Lundell Oy:stä

Katso Johanna Oraksen upea taideovimallisto.

Leena Lundell ja Johanna Oras Liunen pop up galleriassa Helsingissä. Taustalla Oraksen taideovi "Rakkauden pyörteissä".
Leena Lundell ja Johanna Oras Liunen pop up galleriassa Helsingissä. Taustalla Oraksen taideovi "Rakkauden pyörteissä".

Taiteilija Johanna Oras kuvailee taiteen merkitystä sisustukseen seuraavasti:

Taiteen syvin tarkoitus on tuoda elämyksellisyyttä ja hyvää oloa jokaiseen päivään. Taiteen ei tarvitse riippua seinällä, vaan se voi olla kotona läsnä esineissä, tekstiileissä ja yllättävissäkin paikoissa. Taide on sielulle hunajaa, se luo unelmia, antaa voimaa ja mahdollisuuden rauhoittua kiireisen päivän jälkeen.

Oraksen mukaan ihmisten kaipuu taiteeseen on kiireisen elämän keskellä kasvanut, mikä näkyy esimerkiksi maisematapettien ja sisustustaulujen suosion nousuna.

Meillä kaikilla on oma sisustustyylimme ja haluamme ilmentää kodillamme omaa persoonaamme sekä tuoda esille kuka oikeastaan olemme ja mistä pidämme. Ei siis kannata tyytyä tuijottamaan pelkkiä valkoisia seiniä, vaan tuoda omaa persoonallisuutta esille taiteella.

Oman elämäsi taitelija– omat kuvat oviin

Tavoitteletko tyylikkään rentoa vaikutelmaa ja haluat hävittää niin sanotun arvotaiteen jäykkyyttä? Ei ole mitenkään väärin yhdistellä omaa tai lasten tekemää taidetta galleriasta hankittuun teokseen. Viehättävään lopputulokseen päästään yhdistämällä erilaisia töitä rennosti toisiinsa. Sama käytäntö sopii myös ovitaiteeseen.

Oletko ikuistanut kotitalosi kauniin maalaismaiseman tai napannut riemukkaan kuvan lapsistasi? Kuvia on painettu jo vuosia tapetille, mutta nyt se on mahdollista myös ovissa. Liunen MyDoor D14 oviin saat omalla kuvallasi
Liunen My Door D14 oviin taide on toteutettavissa myös itse ottamastasi kuvasta. Kuva on mahdollista painaa joko lasioveen tai magneettiprinttikuvana.

Tutustu My Door D14 oviin.

Info

Info

VINKKI! Teetä lapsen oman huoneen oveen hänen oma kuvansa tai kuva rakkaasta lemmikistä.

Kuvat muuttavat mukanasi uuteen kotiin

Mitä tapahtuu taiteelle ovessa, kun muutat? Joudut jättämään rakkaan kuvan taaksesi, tietäen, että seuraava asukas repii sen alas tai maalaa yli. Haluaisitko ottaa kuvan mukaasi uuteen kotiisi?

Liunen liukuovissa oven kokoiset taideteokset tulostetaan korkealuokkaisella Backlight-lasertekniikalla suoraan oveen tai vaihdettavaan magneettilevyyn. Kuvalevy on helppo irrottaa ja kiinnittää, joten sen voi halutessaan vaihtaa tai ottaa mukaan muuttaessaan. Teoksen saa halutessaan myös printattuna suoraan sileään puu- tai lasioveen.

Aulis Lundell Oy
Talo
väliovi
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20227_79105.jpg
Kolme ratkaisua tilaongelmiin
Mitä enemmän asukkaalle on suunniteltu tilaa, sen arvokkaampi asunto on. Seinän sisään liukuvia Liune-ovia käytetään kasvavissa määrin vakioratkaisuna uudis- ja korjausrakentamisessa. Kun ovi liukuu piiloon seinän sisään, jää koko seinäpinta vapaaksi sisustukselle, eikä kääntyviä ovia tarvitse väistellä.Esittelemme nyt kolme tälle ajalle tyypillistä tapausta, jossa korjausrakennusprojektin yhteydessä asennettava Liune-ovi vapauttaa tilaa viihtyisälle asumiselle ja toimivalle arjelle.
20225_78281.jpg
Kaikki ovet eivät eristä ääntä, vaikka aistiesteetön koti kaipaa juuri sitä
Aistiesteettömyys tarjoaa etuja jokaiselle kodissaan viihtyvälle. Kotiin palatessasi haluat varmasti, että aistisi saavat levätä ja nauttia ympäristöstäsi. Onko kotisi ulkoasu miellyttävä katsella, rauhoittava kuunnella ja miellyttävä haistaa? Tunnetko olon turvalliseksi ja mukavaksi kodissasi? Kaikki nämä tekijät kuvaavat aistiesteettömyyttä. Tässä artikkelissa tarkastelemme ovien merkitystä aistiesteettömyyteen erityisesti äänieristyksen näkökulmasta.
suurista talon ikkunoista näkee ulos vehreään metsään. sisällä sisustus vaaleaa puuta ja valkoinen sohva. Sisällä on paljon myös viherkasveja
Sisustuksen uusi aalto vuonna 2024 – Biofilinen suunnittelu
Vuosi 2024 on täällä, ja se tuo mukanaan uusia tuulia sisustuksen maailmaan. Kotimme ovat paikkoja, joissa vietämme suuren osan ajastamme, ja sisustustrendit heijastavat yhä enemmän henkilökohtaisia arvojamme ja elämäntapaamme. Tänä vuonna trendit kutsuvat meitä luomaan tiloja, jotka eivät ainoastaan näytä hyvältä, vaan myös tuntuvat hyvältä sekä vievät meidät takaisin luonnon pariin.
20227_78914.jpg
Tule asuntomessuille tutustumaan erilaisiin oviratkaisuihin
Moduulirakentaminen on erottamaton osa tulevaisuuden asuinrakentamista ja Liune on osana Lundell X MOD moduulikonseptia. Teräsmoduulit tuodaan toistamiseen asuntomessuille suuren yleisön eteen. Löydät Liunen ja X MOD kohteen rannan tuntumasta Ua5.
20188_54402.jpg
Mihin rakennuksien väliseinissä ylipäänsä tarvitaan kääntyvää ovea?
Liune on uusi väliovistandardi, joka helpottaa tilan suunnittelua ja sisustamista. Asumisen tarpeet ovat eriytymässä. Enää ei ole oikeaa asumisen käsitystä, joka sopisi kaikkiin asumistilanteisiin. Tilaa tarvitaan asuntoihin, sillä ne pienenevät joka vuosi ja asukkailla on vuosi vuodelta vähemmän tilaa itselleen. Vaihtamalla asunnon kaikki väliovet i -oviksi, L-ovien tilalle saadaan vapautettua seinä- ja lattiatilan kodin asukkaiden käyttöön.Hyvä ja toimiva asunto vaatii hyvän suunnittelun. Asunnon viihtyvyyteen vaikuttaa väljyyden tuntu, valoisuus, värit ja materiaalit sekä tilan kalustettavuus. Tutkimustenkin mukaan kaikki arvostavat väljää tilaa. Tärkeää toimivalle asunnolle pitkällä aikavälillä on muunneltavuus eri elämäntilanteisiin.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Miten pesuhuoneessa oleva palomuuri kannattaa pinnoittaa?
Kysymys:Pesuhuoneessani on osa piippua, jossa on saunan hormi puolivälistä alkaen, vieressä kaksi tuuletushormia, ja pannuhuoneen puolella seinän takana ensin ilmastointi hormi ja sitten vasta pellettilämmitys hormi.Voiko pesuhuoneen puolelle piippuun ja palomuuriin laittaa kaakelilujan, tai ek gyprocin, tämä siksi, että laatat eivät halkeilisi saumoista, jos piippu elää? Edellä mainitut tulisi kiinni saneerauslaastilla tai liimalla, ja päälle vesieristys, vai miten homma pitäisi tehdä oikein? Miten saunan puolen palomuuriin sekä piipunosalle pitäisi pinta tehdä, että hengittäisi se tiiliseinä palomuuri, joka on rapattu?Saunan lattiaan tulee vesieristys sekä vähän matkaa seinälle noin 10 cm, mikä maali sopisi parhaiten, kun laatat ei anna sen seinän vissiin hengittää, enkä tiedä pysyykö ne edes? Kiitos neuvosta

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton