• Etusivu
  • Sisustus

Nata Salmela toi rivitalon saunaan Liune Door -liukuovella tyylikästä spa-tunnelmaa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Aulis Lundell Oy
Julkaistu 25.10.2023
nata-salmelan-saunan-liune-liukuovi-1920x1080

“Toi saunan liukuovi on kyllä makee ratkaisu. En ole aikaisemmin vastaavaan törmännyt”, kuuluu Tiktok-kommentti, jolla on jo yli 200 tykkäystä. Kommentti on jätetty yrittäjä ja asuntosijoittaja Nata Salmelan uuden rivitalokohteen esittelyvideoon.

Liune Door -liukuovi kieltämättä herättää ihastusta virtaviivaisella ulkomuodollaan ja kauniilla viimeistelyllä.

– Tiedän miten tärkeä sauna on meille suomalaisille, joten sen suunnitteluun ja rakentamiseen halusin käyttää erityisen paljon aikaa ja vaivaa, Nata kertoo.

Lopputuloksesta näkee, että näin on myös tehty. Sormipaneelilla vuorattuun saunaan on asennettu kotimaisen valmistajan Liune Door -liukuovi, jonka lasi liukuu pehmeästi teräksisen seinäelementin sisään.

– Ratkaisu sekä näyttää upealta että myös säästää tilaa. Tällä tavalla kylppäriin saa mahtumaan hyvin myös pesutornin, Nata kertoo.

Valmis asennuspaketti suoraan kotiovelle

Liune Door -liukuovi valmistetaan yrityksen omalla tehtaalla ja pakkauksessa mukana tulee teräselementti, ovilasi, karmit, tulpat, ruuvit, ohjeet ja kaikki tarvittava asennusta varten.

– Mukana tuli jopa pieni puhdistusharja liukurullien putsaamiseen, Nata intoilee.

Liune Door -liukuoven voi asentaa välioveksi mihin kohtaan kotia tahansa. Ovia löytyy saunan lisäksi myös märkätilaan sekä huoneisiin ja ovien viimeistelyssä on monia vaihtoehtoja aina valkoisesta puuviiluun ja design-taideoviin. Ovien leveyden, karmit ja vetimet voi valita omaan kotiin sopivaksi.

kuvassa nata salmelan remonttikohteen sauna ja pesuhuone. pesuhuoneessa on siniset kaapit, messinkinen suihku ja lasinen saunan liukuovi

– Oven tilaus ja asennus oli helppoa. Ovi saapui paketissa suoraan työmaalle ja asennettiin elementti, karmit sekä lasi omin voimin. Elementti levytettiin normaaliin tapaan ja vesieriste nostettiin levyihin aivan kuten tavalliseen seinäänkin. Eli oven asennus ei vienyt yhtään sen enempää työaikaa kuin tavallisen väliseinän tekeminen saunaan, Nata kertoo.

Lopputulos on avara, tyylikäs ja käytännöllinen.

– Jokainen asuntoon sisälle kävellyt on jäänyt ihmettelemään ja ihastelemaan saunan liukuovea, Nata kehuu.

kirkaslasinen saunan liukuovi, valkoiset laatat pesuhuoneessa ja leppä panelointi sekä lauteet saunassa
Info

Info

Liune-liukuovella enemmän tilaa ja tyyliä

Saunan ovi on tärkeä ja näkyvä osa sekä saunaa että kylpyhuonetta. Siksi onkin viisasta valita kotikylpyläsi sisustukseen sopivat täysin kotimaiset Liune-saunan liukuovet. Liune-saunan ovi liukuu sulavasti seinän sisään, eikä se ole koskaan tielläsi suihkuun mennessäsi.

Liune-saunan ovi on yksinkertaisen tyylikäs valinta, olipa kyse lasiovesta tai puuovesta, ja se sopii täydellisesti jokaiseen suomalaiseen saunaan. Ovi on valmistettu karkaistusta lasista, mikä tekee siitä turvallisen ja käytännöllisen vaihtoehdon saunalle. Liune ovet kestävät erinomaisesti kuumuutta ja kosteutta.

Liunella on ominaisuuksia, jotka tekevät siitä täysin ainutlaatuisen.

  • Ammattilaisten tuote, joka on kotimaan standardeihin valmistettu. Elementti on suunniteltu sopimaan osaksi normaalipaksuista, 66 mm:n väliseinärunkoa.
  • Kotimaisuus tuo turvallisuutta toimituksiin.
  • Markkinoiden ainoa mallisuojattu elementti, joka tulee aina valmiiksi hitsauksella kasattuna tontille, ja asennuksen voi aloittaa heti.
  • Ääneneristyskyky on tutkitusti jopa 30% parempi kuin tavallisen kääntyvän oven. Liunen äänitekninen ovi Tyyni (Liune D18) on täysin omaa luokkaansa vaativiin kohteisiin.
  • Vaihtamalla kaikki kääntyvät ovet seinän sisään liukuviksi oviksi saat kotiisi yhteensä jopa 5-10 m2 lisää käyttötilaa.

Aulis Lundell Oy
Sisustus
liukuovi
sauna
kylpyhuone
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201810_52587.jpg
Liukuovilla teet pienestä kylpyhuoneesta suuren
Pesuhuone ja sauna ovat yleensä ahtaita paikkoja, joissa tielle kääntyvä ovi aiheuttaa usein päänvaivaa. Seinän sisään menevä väliovi Liune ratkaisee tilaongelmat. Ovi ei ole koskaan tiellä, jos näin halutaan, sillä se antaa tilaa omaan arkeen 1–3 m²/ovi kääntyvään oveen verrattuna.
pesuhuoneen ja wc:n välinen ovi on huurrettu liukuovi
Liune Door liukuovet – extraneliöitä asumiseen
Liune on kotimainen liukuovikokonaisuus, jossa ovilevy liukuu seinärakenteen sisään. Ovi ei ole enää koskaan tiellä! Yksi Liune-ovi antaa tilaa asumiseen 1-3 m2 ja laaja ovimallisto saa sisustajan mielikuvituksen lentoon.Liune on oivallinen ovivaihtoehto kompakteihin tiloihin, joissa neliöt halutaan mahdollisimman tarkasti hyötykäyttöön. Se sopii vaativalle sisustajalle, joka arvostaa tilojen muunneltavuutta ja korkealaatuisia pintamateriaaleja.Ovet liikkuvat kevyesti ja vakaasti ja rakenne kestää käytössä. Siksi Liune soveltuu yhtä hyvin lapsiperheelle kuin seniorikotiinkin. Oviaukkoon ei tule kynnystä ja useassa mallissa Liune ovi liukuu kokonaan rakenteen sisään, jolloin koko tila on käytettävissä vapaasti.
20226_78549.jpg
Sopiiko liukuovi meidän kotiin?
Liune-liukuovi on oivallinen ovivaihtoehto kompakteihin tiloihin, joissa neliöt halutaan mahdollisimman tarkasti hyötykäyttöön. Se sopii vaativallekin sisustajalle, joka arvostaa tilojen muunneltavuutta ja korkealaatuisia pintamateriaaleja. Ovet liikkuvat kevyesti ja vakaasti ja rakenne kestää käytössä. Liune liukuovet soveltuvatkin yhtä hyvin lapsiperheelle kuin seniorikotiin. Oviaukkoon ei tule kynnystä ja useassa mallissa Liune ovi liukuu kokonaan rakenteen sisään, jolloin koko tila on käytettävissä vapaasti.
201611_47773.jpg
Taloyhtiöiden päättäjät - onko injektointi tuttua?
Eskon Oy on pääsääntöisesti Etelä-Suomen alueella toimiva korjausrakentamiseen erikoistunut yritys, joka suorittaa mm. betonirakenteiden vesivuoto-, letku-, ja halkeamainjektointeja pitkällä kokemuksella. Eskon Oy on tehnyt erilaisia injektointitöitä jo vuodesta 1988 lähtien.Injektointimenetelmiä on useita. Injektoimalla voidaan kunnostaa esimerkiksi betonihalkeamia, vesivuotoja ja tiiliseiniä. Olemassa olevien betoni- ja tiilirakenteiden kunnostaminen on huomattavasti kustannustehokkaampaa kuin vanhan purku ja uuden rakentaminen. Eskon on tehnyt injektointeja mm. parkki-, auto- ja uimahalleihin sekä kunnostaneet asuintalojen parvekkeita.
20232_80786.jpg
Tyylikkäät ledit
LedStoren valikoima on kasvanut tumman sävyisiin koteihin ja muihin tiloihin istuvilla valaisimilla. Valikoimaan kuuluu mustia kattovalaisimia, kiskovalaisin, seinävalaisimia, sekä upotettavia spotti- eli alasvaloja ulkokäyttöön ja sisälle. Muutamien mustarunkoisten valaisimien yksityiskohtina tai kehyksen värinä on messinkiä tai mattakultaa. Mustat valaisimet tuovat yksilöllisyyttä ja ryhtiä sisustukseen.
20152_42215.jpg
Miten kopo-laatta korjataan?
Eskon Oy on injektointikorjauksiin erikoistunut yritys. Eskon Oy korjaa kopo-laattoja, eli alustastaan irti olevia laattoja, kehittämällään menetelmällä. Menetelmän avulla laatat saadaan siististi kiinnitettyä uudelleen alustaansa ilman suurempaa remonttia. Eskon Oy:llä on pitkäaikainen kokemus injektoinnista, vaikka tämä kyseinen menetelmä onkin uusi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton