• Etusivu
 • Talo

Kaksi erilaista taloa – kaksi samankaltaista sisustuselementtiä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Aulis Lundell Oy
Päivitetty 07.07.2023
20237_82523.jpg

Talo Ledvance (kohde 14) on äärimmäisen valoisa ja kaunis, luonnollisesti ympäröivään luontoon istuva kokonaisuus. Luonnon värimaailmasta Liunen oviin valittu musta sävy korostaa upeasti Liunen erikoisovien muotokieltä.

Talot, joista puhun, löytyvät tämän vuotiselta Loviisan merelliseltä asuntomessualueelta. Toinen taloista on tämän ajan moderniin arkkitehtuuriin perustuva tyylikäs kokonaisuus, joka on rakennettu betonielementeistä. Toinen taas on muoviton ekopuutalo, jonka inspiraationa on toiminut vuosisadan puolivälin modernismi ja ajaton muotoilu. Sisustus on saanut inspiraationsa 50–60-luvun designista. Nämä upeat toisistaan täysin erilaiset kohteet seisovat omilla paikoillaan Loviisan Kuningattarenrannassa, kuin olisivat aina kuuluneet maisemaan. Kaksi erilaista kotia, talo Ledvance ja Cabin Havsstrand, ja sama ovitoimittaja. Miten yksi ja sama tuote istuu kahteen kovin erilaiseen kohteeseen?

Kuten olemme jo vuosien ajan tottuneet, ovat useat asuntomessujen kohteet jälleen valinneet ovikseen täysin kotimaiset ja ympäristöystävälliset Liune-ovimalliston jääntyvät ovet ja liukovet. Tämä ei ole kenellekään yllätys, koska Liunen oviratkaisut, liukuovet ja kääntyvät ovet ovat olleet rakentajien ja remontoijien, mutta myös sisustajien suosiossa jo pitkään. On ollut ilahduttavaa huomata, kuinka vuosittain vallitsevista sisustustrendeistä huolimatta Liunen ovia löytyy niin teräs-, puu-, kivi- kuin hirsirunkoisistakin messukodeista.

Info

Info

Kotimainen ja ympäristöystävällinen Liune-ovi

 • MDF-kuitulevyovissa käytetty mänty ja kuusi ovat peräisin ainoastaan harvennushakkuusta saadusta puumateriaalista.
 • Runkoelementit valmistetaan CE-merkitystä teräsprofiilista ja teräs on tunnetusti 100 % kierrätettävissä oleva materiaali.
 • Rakenteiden muunneltavuus lisää Liune-ovien käyttöikää.
 • Laadukas ja pienen huoltotarpeen omaava Liune-ovi säästää elinkaarikustannuksissa.
 • Liune ovilla on EDP-ympäristöseloste.

Luovia Liunen oviratkaisuja on nähtävissä Loviisan asuntomessuilla kohteissa 12 Cabin Havsstrand ja 14 Talo Ledvance 7.7.‒6.8.2023 välisen ajan.

Kohde 12 Cabin Havsstrand ja erikoiskorkea lukittava liukuoviratkaisu

Honkatalojen yksikerroksisen muovittoman ekopuutalo Cabin Havsstrandin upeat ja normaalia korkeammat liukuovet ovat Liune-liukuovimallistosta. Cabin Havsstrandissa oviratkaisuiksi valittiin normaalien kääntyvien ovien (ELD19 – sileäpintainen massiiviovi) lisäksi Liunen ovimallistosta sekä lukittava että ei-lukittava liukuovimalli LD16 Lio9 95 2300 mm erikoiskorkeana.

LD16-mallin ovikorkeudeksi voi valita näyttävät 2300–2600 mm. Liune-liukuovia tilatessa ei tarvitse miettiä saako ovikokonaisuutta koottua ilman erillistä tarvikepakettia – kyllä saa, sillä kaikki tarvittava on paketissa mukana.

Liune-liukuovien toimitussisältö:

 • Liunen elementti yksilehtiselle tai pariovelle (kasattuna)

 • ovi (vedin ja kiinnikkeet kiinnitettyinä)

 • karmit oviaukolle (määrämittaiset)

 • ruuvit kipsilevylle ja karmeille, rullastot, valkoiset karmitulpat ja soft -tiiviste vastakarmiin sekä säätöavain

Liune-ovien mdf-rakenne on valmistettu luontoystävällisesti raaka-ainetta säästävistä harvennushakkuista saadusta puusta. Massiivirakenne takaa erinomaisen äänieristävyyden: huimat 22 dB. Tätä ei yleensä osata odottaa liukuovelta. Liukuovi on hyvä ratkaisu tilanteessa, jossa talon pohja on suunniteltu niin, ettei kääntyville oville jää paljon tilaa liikkuakseen tarkoituksenmukaisesti. Lue lisää, miten äänieristävät ovet vaikuttavat yleiseen asumismukavuuteen.

Liunen tehokkaasti ääntä eristävä liukuovimalli on oikein oiva ratkaisu myös wc-/kylpyhuoneeseen.
Liunen tehokkaasti ääntä eristävä liukuovimalli on oikein oiva ratkaisu myös wc-/kylpyhuoneeseen.
Info

Info

Cabin Havsstrandissa käytetyt erikoiskorkeat ovet:

Cabin Havsstrandissa kunnioitetaan ajatonta vintage-henkeä ja designia, jota Liunenkin suunnittelu edustaa. Talossa nähdään erikoiskorkea LD16 Lio9 95 -ovi ja ELD19 – sileäpintainen massiiviovi.

LD16 Lio9 95 2,3m ja sama lukittavana

 • Erikoiskorkea seinän sisään liukuva ovi

ELD19_9x23M wc-lukolla

 • Kääntyvä ovi

Kaikissa ovissa on käytetty erikoisvärejä.

Sisustukseen istuvat tummanpuhuvat erikoisovet ovat Talo Ledvancen valttikortti (kohde 14)

Täydellinen koti on yksilöllinen käsite ja niinpä Liune-ovet on suunniteltu kaikkeen sisustukseen sopivaksi, niin värien kuin mallien mukaan. Talo Ledvancessa käytetyt erikoisovet (ELD19) ovat täysin sileäpintaisia massiiviovia. Ajaton ovimalli, joka sopii sisustukseen kuin sisustukseen. Massiiviovirakenteella Liune-väliovet eristävät myös hyvin ääntä, toisin kuin esimerkiksi puristeovet.

Liune-oviratkaisut ovat saatavissa myös erikoisväreillä, kuten Loviisan messukohteet sen todentavat. Ledvancen Liune-erikoisovet on sävytetty sisustukseen sopivalla mustalla. Astuessaan sisään kohteeseen, voi vain haukkoa henkeään kaikesta siitä, mitä kohde tarjoaa kävijälleen. Kuten talon nimestä voi jo päätellä, on valaistukseen panostettu kautta talon. Erilaisilla valoilla, valon värisävyillä ja valaisimilla on kuitenkin muutakin merkitystä kuin vain tuoda valoa asunnon jokaiseen huoneeseen. Ledvancen valaistus nimittäin korostaa talon värimaailmaa kalustuksessa ja nostaa Liunen oviratkaisut sisustuselementtien asemaan jokaisessa huoneessa.

20237_82525.jpg

Liunen saranaovet on merkitty ovimallistoon ELD-tunnuksella. Saranaovimalleja voi personoida erilaisilla väri- ja vedinvaihtoehdoilla. Jos sinua kiinnostaa muu kuin sileä ovi, Liune-kääntyviin ovimalleihin voi vaikuttaa myös peilien määrällä.

Info

Info

Talo Ledvancessa käytetyt erikoisovet:

Ajaton ja sileäpintainen ELD19_9x21M

 • Kääntyvä ovi
 • 10 kpl mustia, myös lukittavia wc-ovia

Halutessasi omaan kohteeseesi samanlaisia Liune-ovia, voit

tilata ne kätevästi verkkokaupasta

.

Tällaisesta merinäkymästä nauttisi kuka tahansa aamuisin herätessään. Kuten kuvastakin näkee, Liune-ovi sulautuu kaikkeen näkemääsi upealla tavalla sisustuselementtinä, toimien yhtenä makuuhuoneen katseenvangitsoista.
Tällaisesta merinäkymästä nauttisi kuka tahansa aamuisin herätessään. Kuten kuvastakin näkee, Liune-ovi sulautuu kaikkeen näkemääsi upealla tavalla sisustuselementtinä, toimien yhtenä makuuhuoneen katseenvangitsoista.

Bongaa sinäkin Liune asuntomessuilla ja jaa mielipiteesi oviratkaisuista

Tägää Liune somessa, käyttäen hastageja: #liunedoor#liunelife#liune

Suosittelemme käymään Loviisan asuntomessuilla tänä vuonna, koska seuraavista perinteisistä asuntomessuista saamme nauttia näillä näkymin vasta vuonna 2025 Oulussa Keravan veätydyttyä asuntomessujen järjestämisestä vuodelle 2024.

Info

Info

Kiinnostuitko Liunen oviratkaisuista?Tilaa ilmaiset Liune-oviesitteet ja viimeistele kohteesi erilaisilla oviratkaisuilla

Ihania sisustushetkiä ja viihtyvyyttä – Liunella!

Aulis Lundell Oy
Talo
väliovi
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20227_79105.jpg
Kolme ratkaisua tilaongelmiin
Mitä enemmän asukkaalle on suunniteltu tilaa, sen arvokkaampi asunto on. Seinän sisään liukuvia Liune-ovia käytetään kasvavissa määrin vakioratkaisuna uudis- ja korjausrakentamisessa. Kun ovi liukuu piiloon seinän sisään, jää koko seinäpinta vapaaksi sisustukselle, eikä kääntyviä ovia tarvitse väistellä.Esittelemme nyt kolme tälle ajalle tyypillistä tapausta, jossa korjausrakennusprojektin yhteydessä asennettava Liune-ovi vapauttaa tilaa viihtyisälle asumiselle ja toimivalle arjelle.
20225_78281.jpg
Kaikki ovet eivät eristä ääntä, vaikka aistiesteetön koti kaipaa juuri sitä
Aistiesteettömyys tarjoaa etuja jokaiselle kodissaan viihtyvälle. Kotiin palatessasi haluat varmasti, että aistisi saavat levätä ja nauttia ympäristöstäsi. Onko kotisi ulkoasu miellyttävä katsella, rauhoittava kuunnella ja miellyttävä haistaa? Tunnetko olon turvalliseksi ja mukavaksi kodissasi? Kaikki nämä tekijät kuvaavat aistiesteettömyyttä. Tässä artikkelissa tarkastelemme ovien merkitystä aistiesteettömyyteen erityisesti äänieristyksen näkökulmasta.
suurista talon ikkunoista näkee ulos vehreään metsään. sisällä sisustus vaaleaa puuta ja valkoinen sohva. Sisällä on paljon myös viherkasveja
Sisustuksen uusi aalto vuonna 2024 – Biofilinen suunnittelu
Vuosi 2024 on täällä, ja se tuo mukanaan uusia tuulia sisustuksen maailmaan. Kotimme ovat paikkoja, joissa vietämme suuren osan ajastamme, ja sisustustrendit heijastavat yhä enemmän henkilökohtaisia arvojamme ja elämäntapaamme. Tänä vuonna trendit kutsuvat meitä luomaan tiloja, jotka eivät ainoastaan näytä hyvältä, vaan myös tuntuvat hyvältä sekä vievät meidät takaisin luonnon pariin.
20227_78914.jpg
Tule asuntomessuille tutustumaan erilaisiin oviratkaisuihin
Moduulirakentaminen on erottamaton osa tulevaisuuden asuinrakentamista ja Liune on osana Lundell X MOD moduulikonseptia. Teräsmoduulit tuodaan toistamiseen asuntomessuille suuren yleisön eteen. Löydät Liunen ja X MOD kohteen rannan tuntumasta Ua5.
20188_54402.jpg
Mihin rakennuksien väliseinissä ylipäänsä tarvitaan kääntyvää ovea?
Liune on uusi väliovistandardi, joka helpottaa tilan suunnittelua ja sisustamista. Asumisen tarpeet ovat eriytymässä. Enää ei ole oikeaa asumisen käsitystä, joka sopisi kaikkiin asumistilanteisiin. Tilaa tarvitaan asuntoihin, sillä ne pienenevät joka vuosi ja asukkailla on vuosi vuodelta vähemmän tilaa itselleen. Vaihtamalla asunnon kaikki väliovet i -oviksi, L-ovien tilalle saadaan vapautettua seinä- ja lattiatilan kodin asukkaiden käyttöön.Hyvä ja toimiva asunto vaatii hyvän suunnittelun. Asunnon viihtyvyyteen vaikuttaa väljyyden tuntu, valoisuus, värit ja materiaalit sekä tilan kalustettavuus. Tutkimustenkin mukaan kaikki arvostavat väljää tilaa. Tärkeää toimivalle asunnolle pitkällä aikavälillä on muunneltavuus eri elämäntilanteisiin.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Valkeakosken asuntomessutalot on sisustettu toimivaan arkeen ja perheiden yhdessäoloon
Ensi kesän asuntomessut tarjoavat monipuolisesti nähtävää myös talojen sisällä, onhan sisustus noussut yhdeksi tärkeimmäksi kiinnostuksen kohteeksi messukävijöiden joukossa. Messukävijöille tarjotaan lisäksi hyviä esimerkkejä helposta ja energiatehokkaasta pientaloasumisesta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton