• Etusivu
  • Talo

Äänieristävät ovet vaikuttava kodin asumismukavuuteen

Äänellisesti ja visuaalisesti aistiesteettömät ovet

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Aulis Lundell Oy
Julkaistu 19.05.2022Päivitetty 23.10.2023
20225_78281.jpg

Aistiesteettömyys tarjoaa etuja jokaiselle kodissaan viihtyvälle. Kotiin palatessasi haluat varmasti, että aistisi saavat levätä ja nauttia ympäristöstäsi. Onko kotisi ulkoasu miellyttävä katsella, rauhoittava kuunnella ja miellyttävä haistaa? Tunnetko olon turvalliseksi ja mukavaksi kodissasi? Kaikki nämä tekijät kuvaavat aistiesteettömyyttä. Tässä artikkelissa tarkastelemme ovien merkitystä aistiesteettömyyteen erityisesti äänieristyksen näkökulmasta.

Aistiesteettömyys rakentuu muun muassa sisustusratkaisujen pohjalle, ja yksi keskeinen osa sitä on oikeanlaisten oviratkaisujen valitseminen. Jokainen voi käydä läpi kotinsa akustiikan, ärsykkeet, tärinät, värinät ja hajut ja selvittää onko jotain sellaista, jota voisi parantaa. Liune-liuku- sekä kääntyvien ovien avulla ratkaisut ovat toiminnallisesti selkeitä ja kodin kaikenlainen kuormitus on minimoitu.

Kaikki ovet eivät eristä ääntä

Ääni ja äänien eristävyys on jokaisessa kodissa tärkeä asia. Kaikissa huoneissa kun kuulostaa joltain. Ovet tuovat oman vaikeusasteensa äänieristävyydelle. Kaikki ovet eivät ole yhtä tehokkaita äänen eristämisessä.

Monikerrosrakenteisissa ovissa on ilmavälejä ja vakiolaakaovessa sisäosa on jopa täysin tyhjä. Näistä syistä nämä ovet eivät eristä ääntä juuri verhoja enempää.

Tasamassiivisien Liune-ovien ääneneristävyys on testattu laboratoriossa Heinimäki Akustikot. Testaukset tehtiin ääniteknisessä laboratoriossa yksirunkoisella kipsileyllä.

Liunen liukuovet eristävät tehokkaasti ääntä ja äänieristys voi olla peräti 30 % parempi verrattuna perinteiseen kääntyvään oveen. Liunen ovimateriaalien valinta on myös tehty huolella.

Liune-ovien äänieristävyystaulukko. Klikkaa kuvasta suuremmaksi.
Liune-ovien äänieristävyystaulukko. Klikkaa kuvasta suuremmaksi.

Asumisen viihtyvyys lisääntyy hyvällä äänieristyksellä

Akustiikka syntyy rakenteista, materiaaleista ja rakentamistavoista. Liune on omistautunut tutkimaan ja kehittämään Liune-ovien ääniteknisiä ominaisuuksia, ja ovet on suunniteltu sopimaan erilaisiin tiloihin sekä tarpeisiin. Liune-ovilla väliseinä ja tila saadaan viimeisteltyä toimivaksi kokonaisuudeksi, sinun pitää vain valita ovi tilan käyttötarkoituksen mukaan.

Liune on kotimainen innovaatio, joka jatkaa tuotekehitystä vuodesta toiseen. 15 vuotisen tuotannon aikana Liunen ääniteknisestä hallinnasta on tullut markkinoiden paras. Liunen ovimallistosta löytyy ratkaisu kaikkiin tiloihin, saunasta makuuhuoneeseen. Aistiesteettömässä kodissa voi purkaa ja tankata energiaa ja levätä häiritsemättä muita tai häiriintymättä itse.

Lue lisää: Liukuovia myös kosteisiin tiloihin >>

Turvallisessakaan kodissa ei tarvitse tinkiä tyylistä

Liunen laajassa valikoimassa on tarjolla sileiden ovien lisäksi muun muassa perinteisiä puisia peiliovia ja lasiovia. Aistiesteettömässä kodissa on tärkeää kiinnittää huomiota myös lasi- tai peiliovien sijoitteluun, jotta ne eivät heijasta liikaa valoa tai häiritse näköaistia heijastuksillaan.

Huolella valittu ovi sulautuu huomaamattomasti muuhun sisustukseen. Siitä voi myös tehdä tyylikkään yksityiskohdan valitsemalla maanläheisiä värisävyjä tai omalla printtikuvalla koristeltu ovi, sillä tutkimusten mukaan jo pelkän maisemakuvan katseleminen laskee sykettä ja stressihormoneja.

Musta ovi puisella seinällä ohjaa kulkijaa aistiesteettömässä tilassa oikeaan suuntaan.
Musta ovi puisella seinällä ohjaa kulkijaa aistiesteettömässä tilassa oikeaan suuntaan.

Liunen ovi liukuu kevyesti ja äänettömästi seinärakenteen taskuun kokonaan ja erityisen ponnahdussalpa-mekanismin avulla ovi ponnahtaa kevyesti painamalla ulos seinärakenteen sisältä.

Ovet on mahdollista toteuttaa myös automaattiovina, joita ohjataan kaukosäätimellä, liiketunnistimella tai painonapilla. Liuneen ei myöskään tule kynnystä, joten liikkuminen on vaivatonta.

Lue lisää: Näin helppoa on liukuovipaketin asennus remontointi kohteessa >>

Äänieristetty työnurkkaus liukuovilla

Liune on tuonut ammattilaisten ratkaisut jokaiseen tilaan ja sisustukseen. Erityisen suosittu kulmaratkaisu loihtii yksiöstä kaksion tai desibeliovi Tyyni LD18 tuo äärimmäisen hiljaisuuden ja työrauhan. Myös suosittu Taika-ovi LD3 toimii tehokkaasti ääntä eristävänä ovena, vaikka sitä ei äänitekniseksi olekaan luokiteltu.

Kaikki mallistosta löytyvien ovien eri korkeudet 2.1–2.6 metrin välillä antavat sisustukselle ja aisteille upeita mahdollisuuksia.

Lue lisää: Liukuovinurkkaus on tilaihme ja ratkaisu hiljaiselle työpisteelle >>

Valitsemalla Liune-ovet kodissasi voit nauttia aistiesteettömyydestä, joka luo rauhallisen, turvallisen ja miellyttävän ympäristön. Tutustu Liunen laajaan valikoimaan ja tee kodistasi entistä viihtyisämpi paikka asua ja levätä.

Info

Info

Tutustu Line-ovimallistoon

Ihania sisustushetkiä ja viihtyvyyttä – Liunella!

202310_83196.jpg
https://www.liunedoor.com/tuotteet/naytaliunetuoteperhe/tyyni-d18-aanieristetty-ovi
Aulis Lundell Oy
Talo
väliovi
huoneisto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20233_81091.jpg
Voiko asunnon arvoa nostaa väliovella?
Asunnon arvo määräytyy aina asukkaan omista tarpeista ja siitä, miten hyvin asunto vastaa sen hetken vaatimuksiin. Tosiasiassa, mitä enemmän asukkaalle on suunniteltu muuntojoustavaa tilaa, sen arvokkaampi asunto on. Liukuovilla pystyy erottamaan avoimesta tilasta rauhallisen työtiln tai avaamaan pienen huoneiston tilavammaksi aina tarvittaessa. Tämä on oikeaa muuntojoustavuutta.
taidelasiovet-pyörretalossa-1920x1080
Täysin kotimainen ja ympäristöystävällinen ovivalinta
Lohjan asuntomessujen monet kohteet ovat valinneet ovikseen täysin kotimaiset ja ympäristöystävälliset Liune-ovimalliston ovet. Pyörre-talossa, Lohjan Saarentaassa, Ainoa Fiksussa ja monissa muissa kohteissa pääset tutustumaan laadukkaisiin väli- ja liukuoviin. Mukana esittelyssä ainutlaatuinen nanokomposiittimateriaalista valmistettu BioÄly-ovi sekä jykevä automaatio-ovi Aalto special edition.Liunen ovia löytyy niin teräs-, puu-, kivi- kuin hirsirunkoisistakin messukodeista.
202010_67297.jpg
Näin teet rauhallisen etätyöpisteen pieneen tilaan
Viime vuosien trendikkäät avonaiset tilaratkaisut ja väliseinien kaatamisinto ovat tehneet kodeistamme huomattavan epäkäytännöllisiä etätyöläisten käyttöön. Avonaiset konseptit tuovat sisustukseen avaruutta ja ilmaa, mutta vievät mahdollisuuden omaan tilaan ja työskentelyrauhaan. Mutta kun kerran olet päässyt eroon väliseinistä ja olet tyytyväinen saavutettuun ratkaisuun, et varmaankaan halua rakentaa pysyviä seinä pienellä oviaukolla taas takaisin, ja menettää sitä ihanaa tilan tuntua, jonka saavutit.
20227_79105.jpg
Kolme ratkaisua tilaongelmiin
Mitä enemmän asukkaalle on suunniteltu tilaa, sen arvokkaampi asunto on. Seinän sisään liukuvia Liune-ovia käytetään kasvavissa määrin vakioratkaisuna uudis- ja korjausrakentamisessa. Kun ovi liukuu piiloon seinän sisään, jää koko seinäpinta vapaaksi sisustukselle, eikä kääntyviä ovia tarvitse väistellä.Esittelemme nyt kolme tälle ajalle tyypillistä tapausta, jossa korjausrakennusprojektin yhteydessä asennettava Liune-ovi vapauttaa tilaa viihtyisälle asumiselle ja toimivalle arjelle.
taidelasiovet-pyörretalossa-1920x1080
Kaunein välioviäänestys 2024
Tänä vuonna kaunein välioviäänestykseen on valittu ovia Liune-kohteista. Muun muassa Nata Salmelan saunan liukuovi, saaristohotelli the Barö:n vihreät liukuovet tai Harri Syrjäsen CLT-ovet ovat tämän vuoden äänestyksessä mukana.Valitse suosikkisi kuuden vaihtoehdon joukosta. Samalla voit osallistua arvontaan. Tutustu vaihtoehtoihin ja äänestä suosikkiasi artikkelin lopussa olevalla lomakkeella.Palkintona äänestäneiden kesken arvotaan 300 € arvoinen lahjakortti Liune verkkokauppaan. Lahjakortin voi käyttää kaikkiin Liunen normaaleihin verkkokauppatuotteisiin. Äänestys päättyy 29.2.2024 ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti viestillä.
20214_70101.jpg
Mitä on kapillaarinen kosteus ja miten aiheutuneet ongelmat korjataan?
Tunkkainen sisäilma, hajuhaitat, kalkkihärmä perustuksissa, kosteutta rakenteissa, märkä kellari – kuulostaako tutulta? Nämä kaikki ovat tyypillisiä haittavaikutuksia, jotka voivat johtua kapillaarisen kosteuden aiheuttamista kosteusongelmista. Näistä kosteusongelmista kärsivät yleensä vanhemmat rakennukset, jotka on perustettu aikansa rakennustavan mukaisesti perusmaan tai liian hienojakoisen aineksen kuten hiekan päälle. Näiden perustusten alla ei ole käytetty kapillaarikatkoja. Nykyään perustusten alle laitetaan esimerkiksi pestyä sepeliä katkaisemaan kapillaarinen kosteudennousu maasta. Perustusten alaisen kapillaarisen maa-aineksen vaihtaminen jälkikäteen on käytännössä mahdotonta. Tällöin tarvitsee etsiä muu ratkaisu ongelman korjaamiseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton