• Etusivu
  • Rakentaminen

Tee onnistunut matka uuteen kotiin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Doventus Oy
Julkaistu 19.12.2018Päivitetty 07.04.2022
201812_55751.jpg

Arkkitehtisi ottaa huomioon, miten valo liikkuu vuorokausirytmin mukaan ja miten tilasarjat liittyvät toisiinsa. Kuva: copyright Doventus Oy

Haaveistako totta? Useat meistä haaveilevat yksilöllisesti suunnitellusta kodista − omien tärkeimpien mielikuvien ja toiveiden toteutumisesta niin paperilla kuin myös todellisuudessa. Moni on ehkä raapustanut ruutupaperille huonejakoja ja miettinyt, miten uuden talon huonetilat keskenään jakautuisivat. On kuitenkin hyvä kysyä itseltä, onnistuukohan tämä nyt omalla osaamisella. Kultainen neuvo tähän on: omat visiot kannattaa käydä rohkeasti esittelemässä ammattitaitoiselle ja kokonaisuudet hallitsevalle arkkitehdille heti hankkeen alussa. Ammattilainen hahmottaa kokonaisuudet ja kuuntelee tarkkaan rakennuttajan toiveet.

Koti tunnelmaa täynnä

Kun on aika rakentaa oma unelmien koti, tunteet ja haaveet ovat siinä vahvasti mukana jo ensimmäisistä ideointihetkistä alkaen. Tunnemme voimakkaasti omaa kotia ajatellessamme, sillä se on elämänpiirimme perusta ja myös turvapaikka. Koti on paikka, jossa perheenjäsenet kokevat olonsa rennoksi ja mukavaksi. Kaikki lähtee myös siitä, että uuden kodin ajatusrakennelma on rakennettu kuin talo vahvalle kalliolle. Hyvä ratkaisu kestää aikaa.

Kokenut pientalosuunnitteluun erikoistunut arkkitehti pystyy rakentajaperheen hahmotelmien ja toiveiden perusteella tarjoamaan ratkaisuja, joiden avulla suunnitellun kodin selkeä tilaratkaisu ihastuttaa tehokkuudellaan. Hukkaneliöt eliminoidaan ja kaikki on kohdallaan.

Uutta kotia suunniteltaessa otetaan huomioon myös perheen elämäntilanteisiin tulevat muutokset ja miten koti elää mukana muuttuvassa arjessa. Onko tiloja mahdollista yhdistää ja löytyykö niille uutta käyttötarkoitusta, kun esimerkiksi lapset aikuistuvat ja lentävät pesästä? Minkälaisia asumista helpottavia ratkaisuja on mahdollista miettiä jo etukäteen? Otetaanko huomioon esimerkiksi inva-hissin asennus?

Viisas rakennuttaja suunnitteluttaa ja rakentaa muuntojoustavan talon.

Harjaantunut arkkitehti osaa ottaa huomioon asemapiirrosta laatiessaan tontin topografian ja pintojen muotovaihtelut, pohjoisen kotimaamme ilmansuunnat sekä luonnonvalon koettavuuden tiloissa − unohtamatta rakennuksen sisätilojen ratkaisuja huoneiden sijoittelun ja funktionaalisuuden kannalta. Kaikki lähtee kuitenkin rakennusmassojen, asuinrakennuksen ja autosuojan, taitavasta sijoittamisesta tontille. Asemapiirros- ja piharatkaisusuunnittelun jälkeen paneudutaan huolellisesti pohjapiirrosten suunnitteluun ja julkisivujen estetiikkaan.

Vinkki: kun annat arkkitehdillesi luovan vapauden ilon luonnosvaiheessa, se palvelee parhaiten sinua ja yhteisesti asetettuja tavoitteita.

Onnistu projektissasi

Olen puhunut asiakkaiden kanssa "toiveiden tynnyrin" mukavasta ravistelusta, minkä jälkeen olemme lähteneet kohtaamaan rakentamishankkeen realiteetteja. Onnistunut hanke on myös kustannushallittu hanke. Rakennushankkeen onnistuminen kannattaa varmistaa palkkaamalla avuksi alan ammattilaisia. Jotta turhat yllätykset sekä hallitsemattomat budjettiylitykset pystyttäisiin välttämään, ensirakentajalle on erinomaiseksi avuksi rakennuttajakonsultti. Rakennuttajakonsultti on henkilö, joka avustaa tilaajaa eri osapuolten kilpailuttamisissa sekä tuo rakennuttajalle viimeisimmän tiedon hankkeen etenemisestä ja vaiheista, jotta päätösten tekeminen helpottuu.

Onnistunut hanke on myös kustannushallittu hanke.

Koko hankkeen kannalta on tärkeää, että rakennushankkeen suunnitteluvaihetta ohjaa rakennusalan realiteetit ymmärtävä ja kokenut rakennusalan ammattilainen. Palkkaa hankkeeseesi paras mahdollinen pääsuunnittelija. Hän hoitaa lakisääteiset tehtävänsä ja ennakoi asiakkaan kanssa suunnitteluprosessin asioita. Rakennuslupaprosessit ja viranomaisten kanssa asiointi sujuvat hyvin kokeneella tekijällä. Rakennuttajan ei tarvitse hoitaa kuin pienet asiat virastoon päin. Tehtäviä kyllä riittää rakentajaperheelle muissa hankkeen järjestelyissä.

Lue myös:Pääsuunnittelija on rakennuttajan luottohenkilö

Rakennushanke pitää sisällään ehkä noin sata sellaista asiaa, joihin rakennuttajan tarvitsee tehdä lopullinen päätös. Päätöksiä tehdessä on muistettava ottaa huomioon, että jokainen tehty päätös vaikuttaa rakennusprojektin myöhemmässä vaiheessa. Ei ole aina yksinkertaista tehdä johdonmukaisia ratkaisuja, ja suositeltavaa on keskustella päätöksistä pääsuunnittelijan ja rakennuttajakonsultin kanssa. Päätöksentekoon liittyvä polku viitoitetaan ja matka jatkuu hyvässä hengessä, mikä on aina tavoittelemisen arvoista. Tee onnistunut matka uuteen kotiin.

Tero Seppänen, arkkitehti SAFA Doventus Oy
Tero Seppänen, arkkitehti SAFA Doventus Oy

Tero Seppänen,
Arkkitehti SAFA, ARK 678
Toimitusjohtaja
Doventus Oy

202210_77721.jpg

Lennä kotitalosi ympärillä!

Villa Gaari (Doventus Oy)

"Hyvä arkkitehtuuri syntyy kauneuden, toiminnallisuuden ja lujuuden leikkauspisteessä"

Doventus Oy on monialainen arkkitehti- ja insinööritoimisto, joka on luotettavasti jo vuodesta 2003 asti tarjonnut suunnittelu-, projektinjohto- ja valvontapalveluja vaativille asiakkaille. Doventus vie alaa rohkeasti eteenpäin asiakkaita kuunnellen, uutta kehittäen ja laatua tuottaen. Kaiken toiminnan ydin on tyytyväinen asiakas.
− Onnistumme, kun asiakkaamme onnistuu, Tero Seppänen kiteyttää.

202210_67022.jpg
202210_67699.jpg
202210_67699.jpg

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Doventus Oy
Rakentaminen
huoneisto
suunnittelu
projektinjohto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

sisustussuunnittelijalla on kaksi suunnitelmaa käseddään ja pöydällä on värimalleja
Koti viihtyisäksi sisustussuunnittelulla
Kiinnostus sisustukseen ja sen suunnittelemiseen ammattilaista apuna käyttäen on lisääntynyt. Koti ja siellä viihtyminen koetaan tärkeäksi. Kiireisen työn vastapainoksi me työssäkäyvät haluamme rentoutua miellyttävässä kotiympäristössä. Myös lasten tarpeet tila- ja sisustussuunnittelun keinoin halutaan huomioida tarkemmin. Sisustuslehtiä luetaan yhä enemmän ja ideoita haetaan kotiunelmien toteuttamiseksi.
20071_2709.jpg
Onnistuneen pientalohankkeen
Uusi rakennushanke kertoo rakennuttajan uskosta tulevaisuuteen. Haaveista tulee totta, kun omalle tontille rakennetaan yksilöllinen talo. Rohkeita rakentajia ja rakennuttajia riittää. Pientaloasuminen asumismuotojen ehdottomana suosikkina on siivittänyt tonttikaupan korkeille toteumaluvuille ja rakentamaan ryhdytään tuhansien rakentajaperheiden voimin. Suomen niemelle nousee ennätysmäärä uusia ja moderneja puurunkoisia taloja ja ns. kivitaloja harkkorunkoineen. Myös vapaa-ajan asunnoissa asetettu laatutaso on noussut huomattavasti. Rakennukset ovat nykyään hyvin lämpöä eristäviä ja talotekniikaltaan monipuolisia. Ulkoasu ja arkkitehtuuri voi olla pelkistetyn yksinkertainen ja selkeä, mutta viisaan ratkaisun, siis lopputuotteena asuinrakennuksen, takana on paljon ammattilaisten varmistamia teknisiä oivalluksia, jotka täyttävät hyvän rakennustavan ominaisuudet ja viranomaisvaatimukset.
20073_3969.jpg
Ullakko- ja kylpyhuoneen remontti
Voisiko teidän remonttihankkeenne vastata pääpiirteiltään seuraavaa esimerkkikohdettamme: Vuonna 1999 Espooseen valmistuneen 1,5 kerroksisen omakotitalon ullakolle muutetaan puolilämmin käyttöullakko työhuonetilaksi. Lämmöneristystä parannetaan, jotta tilan lämmöneristysvaatimukset täyttävät nykynormit. Samalla puhkaistaan kattoon uusi, Veluxin kattoikkuna tuomaan miellyttävää luonnonvaloa rakennusoikeuteen laskettavaan tilaan. Uusi kylpyhuone rakennetaan työtilan yhteyteen, suihkukaapilla varustettuna.
smartvatten vedenmittaus
Mielenrauhaa vesivahingoilta – havaitse vuodot vedenkulutusta mittaamalla
Vesivuoto ei aina ole valtoimenaan pauhaava vesisuihku, vaan monesti myös varsin huomaamaton ja salakavala ongelma. Reaaliaikainen tieto vedenkäytöstä auttaa huomaamaan vuodon ennen mittavaa korjauslaskua.
24_P_111330_1.jpg
Vedeneristysjärjestelmä, joka säästää aikaa
weberSmart Vedeneristysjärjestelmä säästää aikaa. Perinteisen kolmen kerran vedeneneristys voidaan tehdä nyt yhdellä pohjustuksella, jonka jälkeen vedetään varsinainen vedeneristyskerros. Tuote säästää työvaiheissa ja sillä saavutetaan erinomainen vesihöyrytiiveys.
Taloyhtiön vuosikello elokuu
Taloyhtiön vuosikello tikittää: Elokuu
Elokuu on monen mielessä kesän viimeinen kuukausi. Elokuu on myös merkinnyt satokautta, jolloin on puitu tuleentunut vilja sekä poimittu kesän satoa hedelmien ja marjojen muodossa. Elokuun koittaessa suuri osa palaa jo totuttuun vanhaan rytmiin ja arkiseen aherrukseen – aikuiset töihin ja lapset kouluun. Myös taloyhtiössä tämä tarkoittaa paluuta arkeen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton