• Etusivu
  • Talo

Finnforestin laudelaudat ja saunapaneelit

Rakentajan toimitus
Julkaistu 04.02.2008
20082_8585.jpg

Varsinkin suomalaiselle sauna on yksi kodin tärkeimmistä huoneista. Saunamateriaalien valintaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

Laudelaudat

Saunan ja pesuhuoneen vesihöyrynpaine, suuri sisä- ja ulkolämpötilan ero sekä saunan ajoittainen käyttö asettavat saunan rakennusosille muihin rakennuksiin nähden poikkeavia vaatimuksia.

Saunan pintaverhouksilta edellytetään mm. seuraavia ominaisuuksia: pieni lämmönvaraamiskyky, jotta lämpöä ei kulu rakenteiden lämmittämiseen eivätkä pinnat polta ihoa, pieni lämmön johtavuus saunaa rajoittavissa pinnoissa, hyvä kuumuuden- ja kosteudenkestävyys, miellyttävä tuoksu ja ulkonäkö, hyvä puhdistettavuus, vähäoksaisuus ja – pihkaisuus.
Puu täyttää parhaiten edellä esitetyt ominaisuudet. Puulla voidaan verhoilla paloteknisten vaatimusten sallimissa rajoissa saunan kaikki pinnat.

Finnforest tarjoaa saunalauteisiin sekä perinteistä kuusta että lämpökäsiteltyä, kauniin ruskeaa ThermoWood® -laudelautaa. Finnforest laudelaudat sopivat käytettäviksi saunan lauteiden lisäksi esimerkiksi kaiteisiin ja selkänojiin.

Laudelaudat voidaan käsitellä kosteudelta ja likaantumiselta suojaavalla öljyllä, joka on tarkoitettu lauteisiin. Erityisesti kappeleen päät suositellaan käsiteltävän, koska kappaleen päästä kosteus imeytyy helposti puuhun. Noudata pintakäsittelyaineen valmistajan ohjeita. Lauteita asennettaessa käännä mahdollinen oksainen lape taustapuolle.

Saunapaneelit

20082_8587.jpg

Sauna on edelleenkin monelle suomalaiselle tärkeä puhdistautumisen paikka, sekä kehon että mielen hyvinvoinnin kannalta. Perinteisesti suomalaiset saunat on rakennettu puusta. Finnforestin puutuotevalikoimasta löytyy perinteisen vaalean kuusipaneelin lisäksi miellyttävän ruskeaksi lämpökäsiteltyä ThermoWood® -saunapaneelia. Näiden tuotteiden lisäksi on kuusipaneelia saatavilla eri sävyihin sävytettynä. Kysy sävyjä jälleenmyyjiltämme.

Finnforest sauna- ja sormipaneelit voidaan käsitellä kosteudelta ja likaantumiselta suojaavalla saunasuojalla tai öljyllä, joka on tarkoitettu saunakäyttöön. Öljykäsittely korostaa ThermoWoodin väriä, kuuseen se ei aiheuta mainittavaa värimuutosta. ThermoWoodia asennettaessa tulee käyttää ruostumattomia tai haponkestäviä nauloja ja ruuveja.

Lisätietoa Finnforestin tuotteista...

20081_8210.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201210_32656.jpg
ASTA RAKENTAJA 2013
Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 8.-10.2.2013Asta Rakentaja 2013 tarjoaa jälleen runsaasti hyödyllistä tietoa sekä neuvoja ja opastusta rakentamisesta, remontoinnista ja energiatehokkaasta asumisesta. Paikalla ovat kaikki alan keskeiset toimijat, jotka esittelevät uutuustuotteitaan sekä palveluitaan.Hae lisäpotkua rakennus- ja remonttihankkeeseesi Asta Rakentaja -messuilta!Tulosta pääsylippu tästä
20183_52126.jpg
Tehokkaat eristeet sekä remppaajalle että rakentajalle
Tehokkaimpia markkinoilla yleisesti käytettävistä lämmöneristemateriaaleista seinä- ja kattorakenteissa on Finnfoamin FF-PIR.
20153_42696.jpg
Lämmintä vettä mökille, talliin tai grillikatokseen
Oras Safira-mökkihana/vedenlämmitin -yhdistelmällä saa helposti lisää mukavuutta vapaa-aikaan. Jos mökille, kesäkeittiöön, grillikatokseen tai autotalliin tulee kiinteä kylmävesijohto ja sähkö, sinne on helppo järjestää myös tiskaus- tai käsienpesupiste Oras Safira mökkihanan avulla.Sekä hana että 5 litran vedenlämmitin tulevat yhdessä paketissa.Hanan virtaama on 5 litraa minuutissa.Asentaminen on helppoa – tarvitaan vain kylmävesiliitäntä ja sähkö.Saatavissa sekä pesuallas- että keittiöversiot: 1003F ja 1023F.
20085_10732.jpg
Piha kuntoon luonnonkivillä
Luonnonkivi henkii yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Rakennusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkivi on myös vaivaton ratkaisu, kun luotat ammattilaisiin jo suunnitteluvaiheessa.Useimpien rakentajien toiveena on valita materiaalit, jotka tarjoavat silmänruokaa, mutta vaativat vähän huolenpitoa. Luonnonkivet helpottavat olennaisesti pintojen kunnossapitoa, sillä ne ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Ne sopivat yhtä hyvin niin uudispihoihin kuin saneerattavaan pihaan. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua kiinteistölle.
201910_60296.jpg
Olisiko aika pienentää lämmityskustannuksia?
Lämmitysjärjestelmän valinta on ehkä talosi tärkein päätös. Valinta vaikuttaa niin käyttökustannuksiin, mukavuuteen, ympäristövaikutuksiin kuin talon arvoonkin. Meillä pohjoismaisessa ilmastossa lämmityskustannukset muodostavat suuren osan asumiskustannuksista. Siksi onkin erityisen tärkeää valita lämmitysjärjestelmä, joka pienentää kustannuksia ja antaa tarvittavan määrän lämpöä myös kylmimpinä päivinä.
Pihagrillin pohjatyöt
Tiiligrillin muuraus onnistuu hyvillä ohjeilla
Tarvitset vain kasan tiiliä, muurauslaastia sekä reipasta mieltä ja ripauksen luovuutta. Näillä aineksilla saat aikaan käytännöllisen pihagrillin, jolla kokkaat grilliruuat vaativammallekin ruokailijalle!Grillin muuraus on hyvä tehdä huolella, jotta grillistä on iloa vuosiksi eteenpäin. Noudata tarkoin myös valmistajan ohjeita kuivabetonin ja muurauslaastin käsittelyssä sekä kuivumisajoissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton