• Etusivu
  • Talo

Saunatilan lämmöneristys

Helposti, turvallisesti ja ohuella rakenteella

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kingspan Insulation Oy
Päivitetty 01.12.2023
201412_41967.jpg

Kun saunan eristerakenne tehdään perinteisellä tavalla vasten kiviseinää, ovat puu ja kivi suorassa yhteydessä toisiinsa. Kosteus- ja homevaurioita ajatellen tämä on riskialtis yhdistelmä. Koska alumiinilaminaatti on helposti repeytyvää, rakenteeseen syntyy herkästi vuotokohtia. Tällöin saunan suuri kosteuspitoisuus pääsee kastelemaan rakenteen. Pienetkin rakennusvirheet kostautuvat ja saattavat helposti aiheuttaa ongelmia rakenteisiin.

Kingspan Sauna-Satu® -eristelevy

on luotettava valinta saunan ja märkätilojen lämmöneristykseen. Eristelevy on helppo asentaa oikein ja se soveltuu kaikkiin rakennuksiin rungon materiaalista ja rakennuksen iästä riippumatta. Sauna-Satu kiinnitetään suoraan kiviseinän tai puurungon päälle. Saumavaahdolla pontit saumattuna ja alumiiniteipillä varmistettuna saunarakenteesta muodostuu tehokas ja vaativissakin olosuhteissa teknisesti oikein toimiva ja turvallinen.

Turvaa saunan rakenteet

Lämmöneristys ja höyrynsulun varmistaminen on saunan rakentamisessa ehdottoman tärkeää. Oikein tehty lämmöneristys ja tiivis rakenne takaavat, että sauna lämpenee nopeasti ja edullisesti. Kingspan Sauna-Satu® -eristelevyn etuna on hyvä lämmöneristävyys ja korkea vesihöyryn vastus. Tiiviillä vesihöyryn vastuksella varmistetaan, että kosteus ei pääse vaurioittamaan rakenteita. Sauna-Satu soveltuu sekä uudisrakentamiseen että saunan peruskorjaukseen.

Tilaa säästävä tehopakkaus

Kingspan Sauna-Satu® on alumiinilaminaattipintainen eristelevy, joka asennetaan saunan seinä- ja kattorungon sisäpuolelle. Eristelevyn alumiinilaminaattipinta heijastaa osan lämpösäteilystä takaisin ja parantaa näin rakenteen lämmöneristyskykyä. Erinomaisen lämmöneristyskykynsä ansiosta Kingspan® Sauna-Satu tarvitaan puolet vähemmän kuin muulla tavalla eristettäessä. Esimerkiksi kiviseinään asennettuna Kingspan Sauna-Satu® antaa lisätilaa löylyhuoneeseen lähes 10 cm.

201512_45031.jpg

Helppo ja nopea asentaa

Kingspan Sauna-Satu® eristelevyt ovat kevyitä ja helppoja sekä työstää että kiinnittää. Levyjä voidaan leikata, jyrsiä, porata ja naulata. Eristelevyt ovat ympäritäyspontattuja, joten eristekerroksen kokoaminen sujuu nopeasti ja varmasti. Kevyitä levyjä on kätevä käsitellä ahtaissakin tiloissa.

Kingspan Sauna-Satu® -eristeinen rakenne ei edellytä erillistä alumiinipaperikerrosta. Rakenteen sauma-alueiden tiiviys varmistetaan polyuretaanivaahdolla ja lämmönkestävällä alumiiniteipillä. Eristelevyn päälle asennetaan normaali rimoitus ja saunan pintapanelointi. Kingspan Sauna-Satu® soveltuu erinomaisesti saunan seinän ja katon lisäksi myös pesuhuoneiden alas laskettuun kattorakenteeseen niin kivi- kuin puurakenteiden yhteyteen. Lataa ohjeet asennukseen

20213_69447.jpg

Kestävä ja tiivis eristelevy

Kingspan Sauna-Satu® kestää erinomaisesti saunan kuumia ja kosteita olosuhteita. Kingspan Sauna-Satu® -eristeen ansiosta rakenne on sekä lämpö- että kosteusteknisesti oikeaoppisen tiivis, minkä ansiosta sauna lämpiää turvallisesti ja energiaa säästäen.

Tarkoin tutkittu

Kingspan Sauna-Satu® on tarkoin tutkittu tuote. Tutkimuksen kohteena on ollut levyn höyrytiiviys, lämmöneristävyys, pitkäaikainen lämmönsietokyky, saunan lämpiämisnopeus ja eristeen puhtaus. Kingspan Sauna-Satu® -eristelevylle myönnetään 10 vuoden takuu.

Kingspan Therma™ -eristeillä on rakennusmateriaalien puhtain päästöluokitus M1 ja ne ovat CE-tuotemerkittyjä. CE-merkki osoittaa, että tuotteet täyttävät rakennustuotedirektiivin vaatimukset ja standardin SFS-EN 13165. Tekniset tiedot löydät täältä.

Info

Info

Tutkimusten mukaan:

  • Sauna lämpenee nopeammin ja säästää energiaa.
  • Ehkäisee homevaurioita, koska tiivis rakenne pysäyttää saunailman sisältämän kosteuden kulkeutumisen seinä- ja kattorakenteisiin.
  • Eriste säilyttää muotonsa myös pitkäaikaisessa rasituksessa.
  • Eriste soveltuu erinomaisesti saunan seinän ja katon lisäksi myös pesuhuoneiden kattoon
  • Kiviseinään asennettuna Kingspan Sauna-Satu® antaa lisätilaa löylyhuoneeseen lähes 10 cm.
  • Eristeen päälle nostettava sokkelirakenne säästää työtä ja kustannuksia
  • Kingspan Sauna-Satu® tarjoaa muhevat ja lämpimät löylyt!
Kingspan Insulation Oy
Talo
eristys
väliseinät
lämpöeristys
sauna
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201512_45081.jpg
Pientalon korjaushankkeen kulku
Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty: suunnitteluvaiheessa määräytyy suurin osa hankkeen kustannuksista. Mitä enemmän korjaukseen liittyviä asioita otetaan ennalta huomioon, sitä hallitummin, nopeammin ja edullisemmin varsinainen työ sujuu. Pienenkin korjauksen suunnittelussa kannattaa käydä ainakin jollain tasolla artikkelissa esitetyt asiat. Kaikki korjaushankkeet ovat erilaisia ja vaativat yksilöllistä suunnittelua. Kuitenkin tässä esitetään joitakin yleisiä asioita, jotka saattavat helpottaa hankkeen hahmottamista, suunnittelua ja läpivientiä ja joista kukin korjaukseen ryhtyvä voi poimia omaan tapaukseensa sopivat vinkit.
20176_49431.jpg
Helppo lisälämmöneristys
Rakennuksen energian kulutusta ja lämpöhäviötä voidaan pienentää tehostamalla lämmöneristystä paksummilla eristekerroksilla tai eristävämmillä materiaaleilla. Lisälämmöneristys on remontointikohteessa aina kannattava investointi. Näiden lisäksi erityisesti ilmanpitävyyden parantaminen vähentää energiankulutusta selvästi sekä varmistaa rakenteen kosteusteknisen toimivuuden. Kingspan -eristeitä käyttämällä tehokkaampi lämmöneristys voidaan toteuttaa kolmella eri tavalla.
20106_22039.jpg
Miten rintamamiestalo on rakennettu?
Näennäisestä samankaltaisuudestaan huolimatta jokainen rintamamiestalo on yksilö. Jo tyyppi talomalleja eri muunnelmineen oli satoja, lisäksi kukin suunnittelija ja rakentaja saattoi muokata tilaratkaisuja omiin tarpeisiinsa sopiviksi. Myös rakenteita ja niiden liitos ym. detaljeja muunneltiin saatavilla olevien materiaalien, rakentajan taitojen ja ideoiden – sekä hyvien että huonoiksi osoittautuneiden – mukaan.Ajan myötä ja materiaalipulan helpottuessa myös tyyppirakenteet muuttuivat; rakenne- ja eristyspaksuus kasvoivat, rakenteet monimutkaistuivat ja niissä voitiin käyttää kalliimpia materiaaleja ja tarvikkeita. Siksi "tyypillisiä" rakenteita voidaan esitellä vain hyvin yleisluontoisesti ja suuntaa antavasti. Alkuperäisten rakenteiden kirjon lisäksi myös korjauksia on tehty eri aikoina lukemattomin eri tavoin, joten korjaukseen ryhdyttäessä rakenteet on aina selvitettävä tapauskohtaisesti.
Unidrain kaivot mahdollistavat isot laatat Tulppa-levyjen kanssa-
Märkätiloihin suunniteltu levy toimii sekä rakennuslevynä että vedeneristeenä
Niin se vain on, että mitä huolellisimminkin rakennetut kylpyhuone ja sauna tulevat ajan myötä siihen pisteeseen, että rakenteita tai pintoja tarvitsee uusia. Märkätilojen seinärakenteiden tekeminen sekä vesieristyksen huolellisen laatimisen luulisi vievän pitkään. Voit kuitenkin toteuttaa remonttisi nopeammin kuin luuletkaan, laadusta tinkimättä.
20183_52126.jpg
Askarruttaako seinien eristäminen?
Kun kodin eristys ja ilmanvaihto on toteutettu oikein, on asuminen viihtyisää ja terveellistä. Suuri etu on myös lämmityskulujen pieneneminen. Eristämisestä herää usein paljon kysymyksiä. Tässä on listattuna yleisimpiä kysymyksiä seinien eristämisestä vastauksineen. Vastaukset on antanut varatoimitusjohtaja Asso Erävuoma Finnfoamilta.
20181_51382.jpg
Yläpohjan lisäeristys säästää lämmityskuluissa
Jopa 20 % kodin lämmöstä saattaa poistua yläpohjan kautta, kun ylös nouseva lämmin ilma pääsee karkaamaan huonosti eristetyn katon kautta. Lisälämmöneristyksellä saadaan tarvittaessa vanhat rakenteet jopa vastaamaan nykyisiä vaatimuksia ja samalla säästämään energiaa sekä takaamaan viihtyisän sisäilman. Lisäeristys ja rakenteiden tiivistäminen ISOVER-eristeillä maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa pienentyneinä lämmityskuluina. Lisäksi asumisviihtyisyys paranee huomattavasti, kun rakenteet pysyvät lämpiminä, eikä huoneissa vedä. Yläpohja onkin rakennusosa, joka on helpoimmin ja kannattavimmin lisäeristettävissä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton