• Etusivu
  • Talo

Nopea ja huoleton eristysremontti kylpyhuoneeseen sekä saunaan

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Finnfoam Oy
Päivitetty 25.03.2024
1920 AR_CL_line drain_corner_soap shelf_column_GL_mirror (6)

Unidrain kaivot mahdollistavat isot laatat Tulppa-levyjen kanssa.

Niin se vain on, että mitä huolellisimminkin rakennetut kylpyhuone ja sauna tulevat ajan myötä siihen pisteeseen, että rakenteita tai pintoja tarvitsee uusia. Märkätilojen seinärakenteiden tekeminen sekä vesieristyksen huolellisen laatimisen luulisi vievän pitkään. Voit kuitenkin toteuttaa remonttisi nopeammin kuin luuletkaan, laadusta tinkimättä.

Tulppa: sekä rakennuslevy että vedeneristys samassa paketissa

Kylpyhuoneen rakentaminen sekä -remontti on iso operaatio, joten miksi ei valitsisi materiaaleja, jotka helpottavat sekä nopeuttavat rakentamista. Nopea asennus, varma toimivuus sekä monenlaiseen märkätilarakentamiseen soveltuva, tässä muutama vahvuus, joita Tulppa-järjestelmässä on kyse.

Mutta mikä on Tulppa?

Kyseessä on Finnfoamin märkätiloihin kehittämä ja suunnittelema levy, joka toimii seinissä sekä rakennuslevynä että vedeneristeenä. Tulppa on umpisoluinen, vesitiivis ja homehtumaton levy, joka on pinnoitettu molemmilta puolilta erikoissementtilaastilla. Seiniin ei enää tarvitse sivellä erillistä vedeneristettä eikä odotella sen kuivumista. Märkätilalevyn päälle voit laatoittaa suoraan jo samana päivänä!

Märkätilaratkaisu on CE-merkitty ETA-hyväksynnän kautta. Yhteensopiviksi testatut tiivistystuotteet sekä laattalaastit löytyvät Ardex:lta, Casco/Schönox:lta, Fesconilta, Kiillolta sekä Weber:lta.

201711_50795.jpg
<p data-block-key="vjj67">Tulppa-levyt asennetaan vaakasuuntaan.</p>
Tulppa-levyt asennetaan vaakasuuntaan.
<p data-block-key="vjj67">Tulppa-levyllä on myös mahdollista toteuttaa märkätiloihin erilaisia rakennelmia.</p>
Tulppa-levyllä on myös mahdollista toteuttaa märkätiloihin erilaisia rakennelmia.

Tulppa-märkätilalevy on nopea asentaa

Patentoidun asennusjärjestelmän ansiosta märkätilalevyn asennus on nopeaa sekä helppoa säästäen asentajalta useita eri työvaiheita. Ammattilainen saa aikaan valmista seinäpintaa jopa 10-15 m² tunnissa. Kevyitä levyjä pystyy siirtelemään työmaalla vaikka yksin.

Varsinaista asentamista auttaa Tulppa-märkätilalevyjen vaakasuuntainen asennustapa. Vesitiiveys on varmistettu levyssä olevalla reunaprofiililla.

Asennustyössä ei tarvita erikoistyökaluja, vaan levyjen työstö onnistuu perustyökaluja käyttäen. Leikkaus sujuu esimerkiksi mattoveitsellä, käsisahalla tai pistosahalla - mikä sitten onkin itselle mieluisin vaihtoehto.

Finnfoamin Tulppa-levy soveltuu käytettäväksi sekä uudis- että remonttikohteissa.

Tutustu tarkemmin Tulppa-levyn asennukseen

Saunaan tehokas eristys nopeasti FF-PIR-eristeellä

Saunaan soveltuu erinomaisesti Finnfoamin valmistamat FF-PIR-eristeet. Ohuet ja tehokkaat levyt, FF-PIR SAUNA sekä FF-PIR 30 ALK, mahdollistavat tilan maksimaalisen hyötykäytön ja takaavat osaltaan energiatehokkaan ratkaisun – tila lämpenee nopeasti ja lämpö pysyy tallessa. Myös kaikki paksummat FF-PIR ALK -eristeet soveltuvat saunan eristämiseen ja näin samalla voidaan toteuttaa lisälämmöneristys ulkoseinille.

Helposti käsiteltävät sekä työstettävät levyt asennetaan suoraan seinän runkorakenteeseen kiinni, runkorakenteeksi sopii niin puurunko kuin kiviseinäkin. Tuotetta on turvallista käyttää saunassa, sillä FF-PIR-eristeiden käyttölämpötila on -50… + 100 °C. Saunatilan seinien ja katon lisäksi myös pesuhuoneen katto tulisi aina lämmöneristää energiatehokkuuden parantamiseksi ja vesihöyrytiiviyden varmistamiseksi. FF-PIR soveltuu ratkaisuksi myös pesuhuoneen kattoon.

Itse saunatilassa FF-PIR-eristelevyjen asennuspuolella ei ole merkitystä. Levyjen vesihöyrynvastus eli tiiviys perustuu levyjen pinnoilla olevaan alumiinilaminaattiin. Levyjen saumat tulee aina tiivistää polyuretaanivaahtoa sekä pinnalta lämmönkestävää alumiiniteippiä käyttäen. Alumiinilaminaatti on mahdollista irrottaa levyn molemmilta puolilta, esimerkiksi saunan sokkelissa tehtävää vedeneristystä varten.

Lisää FF-PIR SAUNA -eristeestä

20214_69947.jpg
Info

Info

Finnfoam-levyt

  • Turvallisia sekä helppoja työstää kaikilla puuntyöstätyökaluilla. Ohuiden eristeiden leikkaus sujuu helposti vaikka mattopuukolla.
  • FF-PIR-polyuretaanieristeillä M1 luokitus ja eristeet ovat CE-merkitty tuotestandardin EN 13165 mukaisesti.
  • Kosteusteknisesti turvallisia ja homehtumattomia
  • Soveltuvat sekä uudis- että korjausrakentamiseen.
Finnfoam Oy
Talo
kylpyhuone
eristys
väliseinät
lämpöeristys
märkätilat
sauna
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20194_57241.jpg
Homehtumaton levy sopii märkätiloihin
Suunnitelma, valvonta sekä oikeat materiaalit osaavissa käsissä varmistavat sen, että märkätilapainajaisia ei tarvitse käytännössä kokea.
20183_52126.jpg
Askarruttaako seinien eristäminen?
Kun kodin eristys ja ilmanvaihto on toteutettu oikein, on asuminen viihtyisää ja terveellistä. Suuri etu on myös lämmityskulujen pieneneminen. Eristämisestä herää usein paljon kysymyksiä. Tässä on listattuna yleisimpiä kysymyksiä seinien eristämisestä vastauksineen. Vastaukset on antanut varatoimitusjohtaja Asso Erävuoma Finnfoamilta.
20152_42369.jpg
Monikäyttöinen Finnfoam soveltuu myös routaeristeeksi
Routaeristeen tärkein ominaisuus on luotettavuus eli pitkäikäisyys. Routaeriste ei saa painua kasaan eikä imeä vettä itseensä tai se ei toimi enää suunnitellusti tehtävässään. Ainutlaatuinen kestävyys, kokonaistaloudellisuus sekä monikäyttöisyys yhdistyvätkin kotimaisessa Finnfoam-eristeessä.
201412_41967.jpg
Eristä sauna lämpö- ja kosteusteknisesti oikein
Kun saunan eristerakenne tehdään perinteisellä tavalla vasten kiviseinää, ovat puu ja kivi suorassa yhteydessä toisiinsa. Kosteus- ja homevaurioita ajatellen tämä on riskialtis yhdistelmä. Koska alumiinilaminaatti on helposti repeytyvää, rakenteeseen syntyy herkästi vuotokohtia. Tällöin saunan suuri kosteuspitoisuus pääsee kastelemaan rakenteen. Pienetkin rakennusvirheet kostautuvat ja saattavat helposti aiheuttaa ongelmia rakenteisiin.
20235_81710.jpg
Kolme erilaista ratkaisua kosteiden tilojen seinään
Kodin tiloista kylpyhuone on se, joka joutuu eniten alttiiksi kosteusrasituksille. Etenkin lapsiperheissä vesi lentää korkealle ja laajalle naurunremakan raikaessa. Mutta myös aivan perinteinen arkinen käyttö, kuten suihkussa käynti, altistaa kylpyhuoneen seinä- ja lattiapinnat suurelle vesimäärälle. Vaikka usein luullaan, että laatoitus on vesitiivis ja takaa turvalliset rakenteet, on totuus kuitenkin toinen. Tästä syystä märkätiloissa käytettävä vedeneristystyö sekä huolellinen levysaumaus ja tiivistystyöt on tehtävä tarkkuudella.
20239_83139.jpg
Viisi seikkaa, miksi puukuitueristettä kannattaa harkita kodin eristeeksi
Tämän päivän rakentamisessa arvostetaan erityisesti luonnonmukaisuutta sekä vastuullisuutta. Valinnat tehdään tietoisesti ja harkiten, sillä harva rakentaa tai remontoi useaa kotia elämänsä aikana. Ympäristön turhaa kuormittamista pyritään välttämään ja mahdollisuuksien mukaan valitsemaan tuotteita, joiden raaka-aineet ovat uusiutuvia. Nykyisin kiinnitetään selvästi enemmän huomiota rakennusmateriaaleihin sekä niiden ominaisuuksiin. Viime vuosien rakentamisen eräänlaisena positiivisina trendeinä ovat nousseet esille erityisesti energiansäästö sekä eristämisen tärkeys.Vertailun vuoksi keräsimme yhteen viisi seikkaa, miksi puukuitueristettä kannattaa harkita tosissaan eristysvaihtoehdoksi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton