• Etusivu
  • Talo

Finnfoamin Tulppa

Märkätilojen varma valinta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Finnfoam Oy
Julkaistu 03.11.2017Päivitetty 24.01.2023
20194_57241.jpg

Tulppa-levyllä on helppoa ja turvallista toteuttaa märkätiloihin erilaisia rakennelmia.

Suunnitelma, valvonta sekä oikeat materiaalit osaavissa käsissä varmistavat sen, että märkätilapainajaisia ei tarvitse käytännössä kokea.

– Kaikenlaista on vuosien varrella tullut nähtyä. Laadukasta työtä sekä aivan villejä vetoja, kun luotetaan sokeasti urakoitsijaan tai naapurin ukkoon, joka on joskus kylppärin laatoittanut, sanoo Petri Ahlamaa,joka todellakin tietää, miten remontti- tai rakentamisprojekti vedetään oikein ja laadukkaasti maaliin.

Kokemusta ja osaamista Ahlamaalla on lattiatason käsityöstä korkeakoulutukseen. Hän on aikanaan rakentanut märkätiloja muun muassa Norjassa, kouluttautunut rakennus- ja ympäristötekniikan diplomi-insinööriksi sekä valvonut lähemmäs tuhat märkätilakohdetta.

– Kun on hyvin tehty työsuunnitelma, jonka mukaan rakennetaan, niin myös valvonta helpottuu huomattavasti. Ikävä kyllä liian usein säästetään juuri suunnitelmasta ja valvonnasta.

Homehtumaton levy sopii märkätiloihin

Nykyään Ahlamaa valvoo rakennuskohteita pääkaupunkiseudulla oman Spamaster-yrityksen nimissä. Vuosituhannen vaihteessa hän työskenteli Norjassa.

– Norjassa ja Ruotsissa, missä tiedetään aika paljon rakentamisesta ja kosteudesta, on jo vuosia sitten lopetettu kipsilevyjen käyttö märkätiloissa. Suomessa asiat ovat vielä toisin eli täällä kipsilevyä käytetään märkätilojen seinärakenteissa vielä yleisesti, kuvailee Ahlamaa.

Parempia vaihtoehtoja on ollut jo pitkään tarjolla. Finnfoamin Tulppa on vaakaan asennettava märkätilalevy, joka toimii sekä rakennuslevynä että vedeneristeenä. Levyn ydin on umpisoluista, vesitiivistä sekä homehtumatonta Finnfoam-levyä.

Ammattilainen asentaa Tulppa-levyä helposti yli 10 m² tunnissa ja nurkkien vedeneristyksen jälkeen pinta on laatoitusvalmis.
Ammattilainen asentaa Tulppa-levyä helposti yli 10 m² tunnissa ja nurkkien vedeneristyksen jälkeen pinta on laatoitusvalmis.

Työ maksaa neliöitä enemmän

Ahlamaan mukaan urakoitsijat tekevät kuitenkin edelleen tarjouksen liian usein halvimman mahdollisen materiaalikustannuksen mukaan. Lyhytnäköisesti halpa voi tulla kalliiksi.

– Pitäisi osata laskea levyn neliöhinnan lisäksi urakan työtunnit. Kosteudenkestävään levyyn siirtyminen on kokonaiskustannuksiltaan kilpailukykyinen ja laadultaan ylivoimainen, Ahlamaa lataa.

– Tulpan keveys, asennuksen nopeus ja pontit nostavat sen euroissa vähintään kipsi- tai kivilevyjen kanssa samalle viivalle, kun lasketaan kokonaiskustannukset. Laatu on joka tapauksessa ylivoimainen.

Laatoitusvalmis jopa päivässä

201711_50795.jpg

Finnfoam Tulppa sopii sekä uudisrakentamiseen että korjauskohteisiin. Asentamisen helppouden takana on patentoitu järjestelmä, joka säästää tekijältä useita eri työvaiheita. Tulppa-märkätilalevy on laatoitusvalmis alle päivässä.

– Finnfoamin Tulppa-levy on yhteensopiva kaikkien merkittävimpien siveltävien vedeneristevalmistajien tuotteiden kanssa. Tulppa sekä FF-PIR-polyuretaanieristeet saunaan tulevat Finnfoamin Salon tehtaalta, samalla kuljetuksella kaikki tarvittavat tuotteet eli sauna-pesuhuone akselin veden- ja lämmöneristys on mahdollista toteuttaa erittäin tehokkaasti ja turvallisesti, sanoo Finnfoamin kehitysjohtaja Asso Erävuoma.

Tulppa säästi kuusi työpäivää

PK Kuivaus uudisti Hietaniemen hautausmaalla sijaitsevan asuntorakennuksen kylpyhuoneen. Yli 150 vuotta vanhan rakennuksen uudispuolen märkätila valmistui nopeasti. Finnfoamin rakennus- ja vedeneristyslevy Tulppa toimi kohteessa erinomaisesti niin lattiassa kuin seinissäkin.

− Todellakin. Tulppa-lattian kaatolevyjen ansiosta lattiavaluja ei tarvinnut tehdä, rakennusmääräysten mukaiset valmiit kaadot olivat levyissä valmiina, ei kuivumisaikojen odottelua ja kevyiden levyjen asennus oli todella sujuvaa. Säästimme peräti kuusi työpäivää näiden ominaisuuksien ansiosta, kertoo PK Kuivauksen toimitusjohtaja Harri Komu.

− Kylpyhuoneeseen saatiin myös lisää korkeutta ja hyvä lämmöneristys. Asentaminen olemassa oleviin rakenteisiin oli helppoa. Seinälevyissä tuli vesieristyksen lisäksi esiin erinomainen piirre, joka antoi mahdollisuuden oikaista seinän rakennetta.

Huomio

Huomio

Tulppa-märkätilalevyt

Nopea asennettavavalmista päivässä

  • homehtumaton ja päästötön materiaali
  • ei terveydelle haitallisia yhdisteitä
  • helposti työstettävä ja kevyt levy
  • selkeä ja nopea asennusjärjestelmä
  • CE-merkitty
Finnfoam Oy
Talo
kylpyhuone
väliseinät
lämpöeristys
märkätilat
vedeneristys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20214_69946.jpg
Märkätiloihin suunniteltu levy toimii sekä rakennuslevynä että vedeneristeenä
Niin se vain on, että mitä huolellisimminkin rakennetut kylpyhuone ja sauna tulevat ajan myötä siihen pisteeseen, että rakenteita tai pintoja tarvitsee uusia. Märkätilojen seinärakenteiden tekeminen sekä vesieristyksen huolellisen laatimisen luulisi vievän pitkään. Voit kuitenkin toteuttaa remonttisi nopeammin kuin luuletkaan, laadusta tinkimättä.
20152_42369.jpg
Monikäyttöinen Finnfoam soveltuu myös routaeristeeksi
Routaeristeen tärkein ominaisuus on luotettavuus eli pitkäikäisyys. Routaeriste ei saa painua kasaan eikä imeä vettä itseensä tai se ei toimi enää suunnitellusti tehtävässään. Ainutlaatuinen kestävyys, kokonaistaloudellisuus sekä monikäyttöisyys yhdistyvätkin kotimaisessa Finnfoam-eristeessä.
20165_46380.jpg
Muista routaeristys myös pihateille ja -muureille
Routaeristeen tärkein ominaisuus on luotettavuus eli pitkäikäisyys. Routaeriste ei saa painua kasaan eikä imeä vettä itseensä tai se ei toimi enää suunnitellusti tehtävässään. Ainutlaatuinen kestävyys, kokonaistaloudellisuus sekä monikäyttöisyys yhdistyvät kotimaisessa Finnfoam-eristeessä.Routaeristyksen tekoa ei kannata vähätellä rakentamisen missään vaiheessa. Kunnollinen routaeristys onkin yksi rakentamisen ja piharakentamisen perusasioita, joissa nopeasti ja ajattelematta tehden tulee tehtyä itselleen karhunpalvelus. Mitä routiminen sitten tarkoittaa? Yksinkertaisesti maakerroksen tilavuus ja routanousu kasvaa maassa olevan veden jäätymisestä johtuen.
20198_59328.jpg
Ratkaisu märkätilojen seinärakenteeksi
Märkätila on osa lähes jokaista huoneistoa ja rakennusta. Kipsilevy on mainio märkätilojen rakennusmateriaali.Märkätila tarkoittaa huonetilaa, jonka lattiapinta joutuu usein vedelle alttiiksi ja vettä voi roiskua seinille. Toisin kuin usein luullaan, laatoitus ei ole koskaan vesitiivis. Siksi märkätilojen vedeneristeet sekä levysaumojen, liitoksien ja läpivientien tiivistykset on tehtävä ehdottoman huolellisesti ennen lopullisen pintamateriaalin kiinnittämistä.Pinnoitteena voidaan käyttää kaakelilaattoja, klinkkeri- tai luonnonkivilaattoja sekä muovimattoa hitsatuin saumoin.Gyproc-levyjen käyttö on sallittua pientaloissa, rivi- ja kerrostalojen asuntokohtaisissa märkätiloissa sekä sosiaali- ja majoitustilojen kylpyhuone-, suihku- ja sauna- tai vedenkäytöltään näihin verrattavissa tiloissa.
202210_79729.jpg
Mistä vinkit ja neuvot rakentajalle ja remontoijalle?
Siinähän se on, rakennus- tai remonttiprojekti. Väliseinät pitäisi rakentaa, mutta mikä on oikea tapa? Entä miten voi ottaa huomioon ääneneristyksen? Omatoimirakentajalle ja -kunnostajalle voi helposti mennä niin sanotusti sormi suuhun miettiessään, miten toteuttaa kestävät ratkaisut niin, että ne ovat myös kerralla oikein tehdyt? Rakentamisessa kun on monta toisiinsa kytkeytyvää seikkaa, jotka vain tarvitsee tietää tehdessään. Ensikertalainenkaan ei toki jää yksin, sillä kevytrakentamisessa auttavan kätensä ojentaa Gyproc Asennuskirja.
20235_81710.jpg
Kolme erilaista ratkaisua kosteiden tilojen seinään
Kodin tiloista kylpyhuone on se, joka joutuu eniten alttiiksi kosteusrasituksille. Etenkin lapsiperheissä vesi lentää korkealle ja laajalle naurunremakan raikaessa. Mutta myös aivan perinteinen arkinen käyttö, kuten suihkussa käynti, altistaa kylpyhuoneen seinä- ja lattiapinnat suurelle vesimäärälle. Vaikka usein luullaan, että laatoitus on vesitiivis ja takaa turvalliset rakenteet, on totuus kuitenkin toinen. Tästä syystä märkätiloissa käytettävä vedeneristystyö sekä huolellinen levysaumaus ja tiivistystyöt on tehtävä tarkkuudella.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton