• Etusivu
  • Rakentaminen

Asunnon hallinnan luovutus

Rakentajan toimitus
Julkaistu 28.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Asunnon hallinnan luovutus on tapahduttava kohtuullisessa ajassa kaupanteosta, elleivät myyjä ja ostaja ole toisin sopineet. Myyjä ei ole velvollinen luovuttamaan asunnon hallintaa ennen kuin kauppahinta on suoritettu, ellei asiassa ole toisin sovittu. Ostajalla on puolestaan oikeus saada kauppahinnan suoritusta vastaan osakekirjat ja muut hallintaan oikeuttavat asiakirjat.

Asunnosta aiheutuvista kustannuksista, kuten esim. vastikkeista, hoito-, ylläpito tai parannuskustannuksista sekä asuntoon kohdistuvista julkisoikeudellisista maksuista vastaa myyjä siihen saakka, kunnes luovutus on tapahtunut. Mikäli luovutus viivästyy ostajasta johtuvasta syystä, vastaa ostaja edellä mainituista kuluista siitä lukien, jolloin luovutuksen sopimuksen mukaan olisi pitänyt tapahtua.

Vaaranvastuu säilyy myyjällä pääsääntöisesti siihen saakka, jolloin hallinnan luovutus ostajalle tapahtuu. Mikäli hallinnanluovutus tapahtuu myöhemmin kuin on sovittu ostajasta johtuvasta syystä, siirtyy vaaranvastuu ostajalle siitä lähtien, kun hallinnan luovutuksen olisi pitänyt tapahtua. Ostaja on velvollinen suorittamaan kauppahinnan, mikäli hänellä on vaaranvastuu ja esim. asunto tuhoutuu tai vahingoittuu eikä voida katsoa, että vahinko olisi tapahtunut myyjästä johtuvasta syystä.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201910_60678.jpg
Miten kellarin sisäpuolinen eristys toteutetaan?
Kellarin sisäpuolista eristämistä harkittaessa kannattaa varmistaa ensin, että ulkopuoliset rakenteet ovat kunnossa ja toteutettu oikein. Rakennuksen ulkopuolinen vedeneristys, salaojitus ja routasuojaus ovat välttämättömät, että kosteus ei pääse rakenteisiin ja sisäpuolinen eristys voidaan toteuttaa. Myös kellaritilojen ilmanvaihdon toimivuus ja riittävyys kannattaa tarkistaa.
20083_9550.jpg
Sisustuksen ylempi taso
Portaat ovat nousemassa yhdeksi talon näkyvimmistä sisustuselementeistä designhuonekalujen rinnalle. Tarjoamme tyylikkäitä teräsporrasratkaisuja sisustuksen ylemmältä tasolta.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Urakkasisällön laatiminen
Toimenpiteet:Projektipäällikkö laatii yhteistyössä suunnittelijoiden kanssa urakkasisällön ja osapuolten yhteiset työmaapalvelut, joissa määritellään urakoitsijoiden yleiset velvollisuudet ja urakkakohtaiset urakkarajat siltä osin, kuin urakkarajatiedolla on merkitystä muille urakoitsijoille. Osapuolten yhteiset työmaapalvelut sekä työmaan toiminta- ja hallintoasiakirjat liitetään tarjouspyyntöasiapapereihin kaikkien urakoitsijoiden osalta. Urakkasisällöstä tehdään suppeampi versio pienurakoita varten.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Urakkasisältö, Osapuolten yhteiset työmaapalvelut ja Työmaan toiminta ja hallintoHyväksyntä:Rakennustoimikunta ja projektipäällikkö
20204_64130.jpg
Myyjän vastuu kiinteistön kaupan laatuvirheistä
Kiinteistön myyjän kannattaa olla realisti. Vaikka kiinteistöä myytäessä tuodaan kohteesta mielellään esille vain hyviä ja positiivisia puolia, virheiden ja puutteiden ilmoittaminen on myyjän vastuun kannalta olennaisen tärkeää. Virheet ja puutteet on myös syytä merkitä näkyviin kauppakirjaan tai sen liitteeseen, jotta ne on dokumentoitu. Suullisen keskustelun toteennäyttäminen on aina jälkeenpäin vaikeaa. Pelkkä perinteinen maininta siitä, että kiinteistö myydään siinä kunnossa kuin se on, ei ole riittävä. Vaikka kauppakirjassa olisi tällainen ehto, myyjä ei vapaudu vastuusta, jos ostaja ei ole voinut havaita virhettä.
202211_80072.jpg
Miten saat keraamiset laatat ja laattasaumat puhtaaksi?
Laatat ovat pintaominaisuuksiltaan erittäin helppoja puhdistaa. Ne kestävät hyvin erilaisia puhdistusaineita. Harhaluulo kuitenkin elää, että laattoja saatetaan pitää huolto ja puhdistuvapaina. Laatan pinta kerää likaa aivan yhtä lailla kuin mikä muukin lattia- ja seinäpinta. Näin puhdistat laatat ja laattasaumat oikein.
20228_79214.jpg
Designkaivot saavuttivat ennätyssuosion asuntomessuilla - katso kuvat!
Vieserin kotimaisia desingkaivoja nähtiin tänä vuonna ennätyksellisen monessa asuntomessukohteessa. Erityisen suosittu oli Vieser Line -linjalattiakaivo, joka mukautuu monenlaiseen sisustukseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton