• Etusivu
  • Talo

Vinkit ympäristötietoiselle terassilasitusta harkitsevalle

Lasitus kuittaa päästönsä jopa kolmessa vuodessa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Päivitetty 20.10.2021
202110_73164.jpg

Tiedätkö kuinka suuri ympäristövaikutus terassilasituksella on? Lasitetun terassin tai parvekkeen käyttäjänä vaikutat paljon siihen, kuinka suuri ympäristövaikutus lasituksella on. Valtasi alkaa jo siitä, kun valitset lasituksen, jonka valmistuksessa käytetään kierrätettäviä raaka-aineita ja jonka kestävyyteen on erityisesti panostettu. Pelkästään tällä paletilla lasitus kuittaa päästönsä jopa kolmessa vuodessa. Tiedostavia ja kestäviä tekoja voi tehdä lasien elinkaaren loppuun saakka.

1: Osta ympäristöystävällisesti

Ostopäätökselläsi voit vaikuttaa siihen, kuinka ison hiilijalanjäljen lasien hankkiminen terassille tai parvekkeelle jättää. Kun haluat valita ympäristöä vähemmän kuormittavan lasituksen, valitse kotimainen lasitus. Suomessa valmistettuja terassilasituksia ja raaka-aineita ei tarvitse kuljettaa pitkiä matkoja.

Kotimaisuuden lisäksi suosi yritystä, joka on vastuullinen ja ottaa ympäristöasiat vakavasti. Jos lasien valmistaja pystyy kertomaan esimerkiksi, kuinka paljon he käyttävät kierrätettyjä materiaaleja, voit sinäkin tehdä puhtaamman ja paremman valinnan.

Esimerkiksi Lumonilla kierrätetään 95 % tuotannon lasin ja alumiinin leikkuujätteestä. Lasitusten kuljetuksessa hyödynnetään uudelleenkäytettäviä lavoja ja välikkeitä.

2: Sisusta vastuullisesti ja kestävästi

Terassi- ja parvekelasien ilmastokuormitus ei pääty siihen, kun tuote on valmistunut ja asennettu. Voit myös sen käytöllä vaikuttaa siihen, että lasitus ei kuormita ympäristöä.

Millainen ympäristövaikutus sisustuksella saadaan aikaan? Voisitko ostaa terassin tai parvekkeen kalusteet käytettynä? Tekeväthän sisustusgurutkin löytöjä kirpputoreilla. Entä suosisitko luonnonmateriaaleja, kuten puisia huonekaluja muovisien sijasta? Osta tavaraa harkiten ja tutustu tuotteiden laatuun ja vastuullisuuteen, niin terassielämäsi voi olla ilmastoteko.

3: Lämmitä ja jäähdytä energiatehokkaasti

Terassin ja parvekkeen lasittamisessa parasta on, että siellä voi viettää aikaa jo varhain keväällä ja myöhään syksyllä, vaikka kelit muuten olisivat viileät. Vielä pidemmän ja mukavamman kaudesta saat, kun käytät lämmitintä.

Perinteiset lämpöpatterit ovat oikeita energiasyöppöjä, etenkin parvekkeella tai terassilla käytettynä. Niiden sijasta kannattaa valita infrapunalämmitin, joka ei lämmitä ilmaa vaan ihmisiä ja kalusteita. Kun lisäksi sisustat tilan lämpimillä tekstiileillä, tarkenet terassilla ilman, että sähkölaskun loppusumma nousee tähtitieteelliseksi.

Terassin ja parvekkeen viilennyksestä huolehtiminen on melkein yhtä tärkeää kuin lämmittäminenkin. Keväällä ja kesällä lämpötila lasien takana saattaa auringonpaisteessa nousta korkeaksi. Kun valitset lasituksen, jonka saa avattua monesta kohtaa, se tuulettuu nopealla läpivedolla.

Verhojen käyttäminen vähentää terassin ja parvekkeen kuumenemista tehokkaasti.

Tiesitkö, että terassin ja parvekkeen lasittaminen lisää rakennuksen energiatehokkuutta? Lumon lasitus vähentää lämpöhäviötä, mikä vähentää lämmityskustannuksia. Energiaa voi parvekelasituksella säästyä tutkimusten mukaan keskimäärin 6 %, parhaimmillaan jopa 11 %.

4: Puhdista lasitus vähemmillä kemikaaleilla

Itse lasit voi pestä esimerkiksi veden ja etikan seoksella ja mikrokuituliinalla – sinun ei siis tarvitse ostaa erillisiä kemikaaleja. Jos tuntuu, ettei etikka ole sinun juttusi tai tarvitset jotain sitä väkevämpää, suosi biohajoavia pesuaineita, joilla on esimerkiksi Joutsenmerkki.

Terassin puuosien huoltoon Lumon suosittelee ympäristöystävällisiä tuotteita, pesuaineista puunsuojiin. Voit pestä terassin miedolla mäntysuovalla tai muulla biohajoavalla tuotteella. Voimakkaiden kemikaalien välttäminen on hyvä asia sinulle ja myös lapsille sekä lemmikeille, ei pelkästään ympäristölle.

Vaikka lasitus ei kaipaa jatkuvaa kunnossapitoa, pieni siistiminen on silloin tällöin paikallaan.
Vaikka lasitus ei kaipaa jatkuvaa kunnossapitoa, pieni siistiminen on silloin tällöin paikallaan.

5: Huolla lasitusta säännöllisesti

Lumon lasitus on osa kotiasi vuosikymmeniä, ja käyttöikää pidentää entisestään sen säännöllinen huoltaminen.

Terassi- ja parvekelasituksen huoltoon kuuluu esimerkiksi kiskojen säätäminen ja puhdistaminen, jotta lasitus toimii edelleen moitteettomasti. Esimerkiksi terassin rakenteet voivat vuosien varrella liikkua ja elää. Tarkkaan asennetuille laseille muutamankin millin muutos on merkittävä.

Lasit kannattaa huoltaa noin viiden vuoden välein. Omin, maallikon silmin voi olla vaikea erottaa, milloin ja minne huoltoa ja säätöä tarvitaan, joten kannattaa hyödyntää asiantuntijaa. Näin mitään suurempaa vikaa ei ehdi syntyä, eikä lasitus kuormitu tarpeettomasti.

Elämä on täynnä vihreitä tekoja. Aloita omasi näillä vinkeillä!

20219_72241.jpg

Tilaa ilmainen suunnittelu- ja kustannusarviokäynti

Terassilasituksen hintaan vaikuttavat monet asiat, kuten terassin muoto ja mitat, asennustapa, arkkitehtuuriset vaatimukset. Tarkan hinta-arvion saat veloituksetta Lumonin asiantuntijoilta.

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lumon Suomi Oy
Talo
lasitukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20198_59294.jpg
Lasiterassit asuntomessukohteiden kestosuosikit
Vuoden 2019 Asuntomessut järjestettiin Kouvolassa yli satavuotisen Pioneeripuiston alueella. Kymijoen rantamaisemiin, historialliseen kasarmimiljööseen rakentui moderneja pientaloja, rivitaloja, paritaloja sekä uudenlainen senioriasumisen kortteli.Rakennuttajat ovat vuosittain valikoineet Lumonin terassilasitukset lisäämään asuntomessualueelle nousevien kotiensa viihtyvyyttä ja terassiensa käyttöastetta. Niin tälläkin kertaa. Kouvolassa Lumonin parveke- ja terassilasituksia löytyi neljästä eri messukohteesta; Airon neito, Airon haave, Villa Element sekä Talo Unto.Mikäli et ehtinyt vierailla messuilla,esittelemme seuraavassa kahden messukohteen terassit.
20216_71342.jpg
Älä anna kolean tuulen ja sateen pilata juhliasi
Onko loppukesälle tai syksylle tiedossa jokin suuri juhla? Ja nyt mietityttää, että mitä jos sää onkin sateinen, tuulinen tai viileä juuri kyseisenä päivänä. Ihmiset eivät voi siinä tapauksessa viettää juhlaa ulkosalla vaan kaikkien on pakkauduttava hikoilemaan sisätiloihin. Jos terassilla on lasitus, tätä murhetta ei ole. Lasituksen ansiosta voit viettää kesän ja syksyn juhlat ilman huolta säästä.
202011_61817.jpg
Onko terassinne tyhjillään läpi talven? Entä jos terassikausi jatkuisi läpi vuoden?
Syksyn myötä terassikalusteet on monessa kodissa viety suojaan, sillä Suomen talvi ei tunne armoa niitä kohtaan. Terassi hautautuu lumen alle odottamaan seuraavaa kesää ja parempia terassikelejä. Mitäpä, jos kalusteita ei tarvitsisikaan kuljettaa varastoon, vaan ne voisivat olla terassilla läpi talven? Samalla terassista voisi sisustaa tunnelmallisen talvihuoneen, jossa nauttia kupillisen kuumaa sinisen hetken aikaan huopien lämmössä kynttilöiden keskellä.
20154_43216.jpg
Uusi tyylikäs sivuunliukuva terassilasitus
Lumonin liukulasi on monikäyttöinen. Se sopii katettujen ja avoterassien sekä puu- ja alumiinirunkoisten ulkonevien terassien lasittamiseen. Lisäksi liukulasi soveltuu myös katoksien ja sisääntulojen suojaksi.Lasituksen rakenne ei vaadi välttämättä kiinteää reunalasia, minkä ansiosta lasit on mahdollista saada avautumaan kahteen eri suuntaan. Liukulasielementin toinen pystypuite voidaan myös jättää haluttaessa pois.
Lumon lasiterassi Espoo 1
Näin hankit terassilasituksen
Lumon terassilasituksen hankinta on todella helppoa. Lumon hoitaa koko prosessin aina suunnittelusta asennukseen niin, että sinulle jää vain pohdittavaksi, mihin kaikkeen aiot käyttää uutta lisätilaasi. Varaamalla Lumonilta maksuttoman suunnittelukäynnin, asiantuntijat suunnittelevat lasituksen kanssasi tarpeidesi mukaiseksi, ottaa tarvittavat mitat terassisuunnitelmaa varten ja laatii sinulle tarjouksen.
20149_40925.jpg
Tiedätkö missä kunnossa on kotisi salaojat?
Salaojien tarkoitus on johtaa vesi pois rakennuksen läheisyydestä. Mikäli salaojia ei ole, päätyy liiallinen vesi rakennukseen, ja tällöin rakenteisiin kertyy ylimääräistä kosteutta. Salaojien ja salaojituskerroksen sijoituspaikka on rakennuksen ulkopuolella, sen ympärillä. Kun salaojaputken sijaintia määritellään suhteessa viereiseen seinäanturaan tai vaihtoehtoisesti matalaan perustettuun perusmuuriin, tulee salaojaputken kokonaisuudessaan olla seinäanturan alapuolella. Joka tapauksessa salaojat tulee sijoittaa niin syvälle maahan, että ne eivät pääse talvisin jäätymään.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton