• Etusivu
  • Talo

Onko terassinne tyhjillään läpi talven?

Hyödynnä terassi ympäri vuoden

Tiina PainokallioKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Päivitetty 18.12.2023
202011_61817.jpg

Syksyn myötä terassikalusteet on monessa kodissa viety suojaan, sillä Suomen talvi ei tunne armoa niitä kohtaan. Terassi hautautuu lumen alle odottamaan seuraavaa kesää ja parempia terassikelejä. Mitäpä, jos kalusteita ei tarvitsisikaan kuljettaa varastoon, vaan ne voisivat olla terassilla läpi talven? Samalla terassista voisi sisustaa tunnelmallisen talvihuoneen, jossa nauttia kupillisen kuumaa sinisen hetken aikaan huopien lämmössä kynttilöiden keskellä.

Lasitettu terassi mahdollistaa terassikauden jatkumisen läpi vuoden. Se on ihana välitila lämpimän kodin ja kylmän ulkoilman välissä, jossa ei sade tai tuuli haittaa. Lasituksen myötä talven hämyisestä tunnelmasta pääsee osalliseksi ilman vilpoista viimaa. Myös kevät saapuu lasiterassille paljon aiemmin. Terassi on heti valmiina ottamaan vastaan ensimmäiset auringonsäteet. Viileään aikaan käyttömukavuutta terassille saa myös valaistuksella ja terassilämmittimellä.

Innostava ajatus. Mietitkö kuitenkin, että talvi on tullut ja terassin lasittaminen pitää jättää aikaan, kun routa on sulanut? Ei hätää. Voit tarttua tuumasta toimeen heti. Terassilasien asennuksen voi tehdä myös talvella, eikä se ole sen kummempi operaatio kuin keväällä tai kesälläkään.

Talviasennuksessa etuna on myös, että sesongin ulkopuolella asennus voidaan toteuttaa nopeammin, sillä asentajien aikataulut ovat joustavampia. Samoin mahdolliset lupatoimenpiteet sujuvat jouhevammin.
Lumon Suomi Oy

Lataa maksuton opas terassilasien talviasennuksesta

Nauti olostasi lasitetulla terassilla ystävien ja perheen kanssa ympäri vuoden.
Nauti olostasi lasitetulla terassilla ystävien ja perheen kanssa ympäri vuoden.

Näkösuojaa terassille jokaisena vuoden aikana

Kaihtimet eivät ole vain kesää varten. Toki ne estävät tehokkaasti lasitettua terassia tai parveketta kuumenemasta sietämättömästi ja suojaavat myös kalusteita UV-säteilyn aiheuttamalta haurastumiselta ja haalistumiselta. Kaihtimista on paljon iloa myös pimeään aikaan, jolloin ne luovat näkösuojaa ja yksityisyyttä. Pimeän myötä valaistulle terassille tai parvekkeelle näkyy selvemmin, eikä lehdettömistä puista ja pensaista ole juuri apua. Kun terassilla tai parvekkeella on sopivasti yksityisyyttä, toimivat ne paremmin myös yhtenä ylimääräisenä huoneena. Voit esimerkiksi vilvoitella huoletta saunan jälkeen terassilla suojassa ohikulkijoiden katseilta.

Kaihtimia on helppo avata ja sulkea tarpeen mukaan. Myös niiden hankkiminen on helppoa. Kaikkein yksinkertaisin tapa on hankkia kaihtimet heti terassilasituksen asennuksen yhteydessä, koska silloin voit helposti neuvotella niille sopivan pakettihinnan.

Jos lasit kuitenkin ehditty jo asentaa terassille, voi kaihtimet laittaa paikoille myös itse ilman erityisiä työkaluja. Se on helpompaa kuin esimerkiksi sälekaihtimien asentaminen.

Info

Info

Miksi hankkia lasitus talvella? Siihen on viisi syytä

  1. Lasituksen voi saada nopeammin: Lasitusprosessi etenee sutjakammin yleensä talvella, sillä prosessin toteuttaminen on aikataulujen puolesta joustavampaa kuin keväällä ja kesällä. Talvella kun muu rakentaminen elää hiljaiseloa, on helpompi saada myös asentajia lasitusprojekteihin. Lisäksi lupa-asiat ja mahdolliset viranomaislupien käsittelyt ovat nopeampia talvella.
  2. Lasitetusta tilasta pääsee nauttimaan aikaisemmin: Kun lasituksen hankkii talvella, pääsee terassikaudesta nauttimaan yhä aikaisemmin. Vaikka ulkona olisi vielä viileää, lasitettu terassi mahdollistaa oleskelun terassilla tai parvekkeella.
  3. Kalusteet, välineet ja rakenteet pysyvät suojassa: Kolmas iso hyöty lasittaa talvella on se, että kaikki kalusteet saa heti suojaan, eikä niitä tarvitse viedä minnekään talven ajaksi. Lasitus suojaa myös terassin tai parvekkeen rakenteita vaihtelevilta sääolosuhteilta pidentäen niiden elinikää.
  4. Talviasennus säästää pihaa: Kun maa on terassin rakentamisen tai lasittamisen aikaan jäässä, suojelee talvella tehty asennustyö pihaa. Talvella puolestaan jäisessä maassa pensaat, perennat ja nurmikko pysyvät kunnossa ja ovat kauniit heti kevään koittaessa.
  5. Energiakustannukset pysyvät kurissa jo ensimmäisenä talvena: Lasitus säästää tutkitusti lämmitysenergiaa, mikä voi näkyä positiivisesti kodin energiakustannuksissa.

Maksa sopivissa kuukausierissä

Terassi- tai parvekelasitus on investointi, joka ylläpitää tai jopa kasvattaa talon arvoa ja tuo iloa vuosikymmeniksi. Tiesithän, että voit maksaa lasituksen edullisesti sinulle sopivalla kuukausisummalla.

Lue lisää rahoitusmahdollisuuksista täältä

Lisäneliöt eivät ole koskaan pahitteeksi.
Lisäneliöt eivät ole koskaan pahitteeksi.

Kysy lisää lasituksen talviasennuksesta

Terassilasituksen hintaan vaikuttavat monet asiat, kuten terassin muoto ja mitat, asennustapa, arkkitehtuuriset vaatimukset. Tarkan hinta-arvion saat veloituksetta Lumonin asiantuntijoilta.

Tilaa ilmainen suunnittelu- ja kustannusarviokäynti

Terassilasituksen hintaan vaikuttavat monet asiat, kuten terassin muoto ja mitat, asennustapa, arkkitehtuuriset vaatimukset. Tarkan hinta-arvion saat veloituksetta Lumonin asiantuntijoilta.

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lumon Suomi Oy
Talo
lasitukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20198_59294.jpg
Lasiterassit asuntomessukohteiden kestosuosikit
Vuoden 2019 Asuntomessut järjestettiin Kouvolassa yli satavuotisen Pioneeripuiston alueella. Kymijoen rantamaisemiin, historialliseen kasarmimiljööseen rakentui moderneja pientaloja, rivitaloja, paritaloja sekä uudenlainen senioriasumisen kortteli.Rakennuttajat ovat vuosittain valikoineet Lumonin terassilasitukset lisäämään asuntomessualueelle nousevien kotiensa viihtyvyyttä ja terassiensa käyttöastetta. Niin tälläkin kertaa. Kouvolassa Lumonin parveke- ja terassilasituksia löytyi neljästä eri messukohteesta; Airon neito, Airon haave, Villa Element sekä Talo Unto.Mikäli et ehtinyt vierailla messuilla,esittelemme seuraavassa kahden messukohteen terassit.
20216_71342.jpg
Älä anna kolean tuulen ja sateen pilata juhliasi
Onko loppukesälle tai syksylle tiedossa jokin suuri juhla? Ja nyt mietityttää, että mitä jos sää onkin sateinen, tuulinen tai viileä juuri kyseisenä päivänä. Ihmiset eivät voi siinä tapauksessa viettää juhlaa ulkosalla vaan kaikkien on pakkauduttava hikoilemaan sisätiloihin. Jos terassilla on lasitus, tätä murhetta ei ole. Lasituksen ansiosta voit viettää kesän ja syksyn juhlat ilman huolta säästä.
Lumon lasiterassi Espoo 1
Näin hankit terassilasituksen
Lumon terassilasituksen hankinta on todella helppoa. Lumon hoitaa koko prosessin aina suunnittelusta asennukseen niin, että sinulle jää vain pohdittavaksi, mihin kaikkeen aiot käyttää uutta lisätilaasi. Varaamalla Lumonilta maksuttoman suunnittelukäynnin, asiantuntijat suunnittelevat lasituksen kanssasi tarpeidesi mukaiseksi, ottaa tarvittavat mitat terassisuunnitelmaa varten ja laatii sinulle tarjouksen.
20234_81525.jpg
Lasikaide suojaa te­hokkaasti putoa­miselta ja rajaa tyylik­käästi avo­terassia
Viime vuosien aikana, ihmiset ovat alkaneet panostaa entistä enemmän viihtyvyyteen kotioloissa ja vapaa-ajan asunnoillaan. Ajattomuus, modernit ja tyylikkäät ratkaisut sekä turvallisuusaspekti korostuvat etenkin terassirakentamisessa ja rentoutumispaikkojen sisustamisessa. Lasikaiteet ovat nousseet suomalaisten suosioon osana terassirakentamista. Lasikaidetta suunniteltaessa tulee kuitenkin ottaa huomioon myös muutamia turvallisuusseikkoja. Muun muassa lasikaiteen oikeaoppinen kiinnittäminen vaatii suunnittelua ja ennakointia, jotta rakenteesta tulee tukeva ja turvallinen, tyylikkään lopputuloksen lisäksi.
20154_43216.jpg
Uusi tyylikäs sivuunliukuva terassilasitus
Lumonin liukulasi on monikäyttöinen. Se sopii katettujen ja avoterassien sekä puu- ja alumiinirunkoisten ulkonevien terassien lasittamiseen. Lisäksi liukulasi soveltuu myös katoksien ja sisääntulojen suojaksi.Lasituksen rakenne ei vaadi välttämättä kiinteää reunalasia, minkä ansiosta lasit on mahdollista saada avautumaan kahteen eri suuntaan. Liukulasielementin toinen pystypuite voidaan myös jättää haluttaessa pois.
20199_59709.jpg
Energiaremontin voi tehdä myös vähitellen
Ilma-vesilämpöpumppujen suosio kasvaa huimaa vauhtia. Tähän on kaksi syytä. Toimivasta lämmitysjärjestelmästä, jolla on vielä käyttöikää, ei tarvitse luopua, mutta lämmityskustannukset laskevat reippaasti. Toinen syy on hankintahinta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton