• Etusivu
  • Talo

Tiskialtaan puhdistus – katso vinkit eri materiaaleista valmistettujen altaiden puhtaanapitoon

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Power Finland Oy
Julkaistu 16.02.2023Päivitetty 29.11.2023
20232_80877.jpg

Teräsallas on helppo puhdistaa, mutta voimakkaita puhdistusaineita ja hankaavia materiaaleja kannattaa välttää.

Tiskiallas on yksi kodin käytetyimmistä esineistä, joka voi toimia päivän mittaan niin käsien, likaisten astioiden kuin multaisten kasvistenkin pesupaikkana. Tiskialtaan puhtaanapito kannattaakin ottaa osaksi arjen rutiineja, sillä ajan mittaan altaasta voi tulla epäsiistin näköinen bakteeripesä, mikäli sen asianmukaisesta puhdistuksesta ei huolehdita.

Ruostumaton teräs

Ruostumaton teräs on keittiöiden yleisin allasmateriaali – eikä syyttä. Sen huokoseton pinta on äärimmäisen hygieeninen, minkä ansiosta puhdistus käy vaivattomasti.

Teräsallas kannattaa pestä säännöllisesti, mieluiten jokaisen isomman käyttökerran jälkeen. Käytä mietoa saippuaa tai käsitiskiainetta, pehmeää liinaa ja lämmintä vettä ja hiero tiskiallas puhtaaksi. Voimakkaat puhdistusaineet tai hankaavat materiaalit voivat johtaa altaan syöpymiseen ja vahingoittaa sitä pysyvästi. Varmista, että kaikki käyttämäsi aineet sopivat ruostumattomalle teräkselle. Huuhtele allas vedellä pesun jälkeen ja kuivaa lopuksi.

Lue myös:Parhaat vinkit keittiön kodinkoneiden ja pintojen puhdistukseen

20232_80878.jpg

Älä käytä
- teräsvillaa
- valkaisuaineita

Kvartsi

Kvartsi on erittäin vahva allasmateriaali, joka kestää hyvin iskuja, eikä se naarmuunnu tai tahriinnu helposti. Tunnetuimpia kvartsialtaita ovat Franken valmistama Fragranite ja Blancon valmistama Silgranit.

Ruostumattoman teräksen tapaan myös kvartsikomposiittialtaan pinta on vapaa huokosista ja helppo pitää puhtaana. Käytä pesuun mietoa saippuaa, lämmintä vettä sekä pehmeäharjaksista muoviharjaa. Huuhtele kvartsiallas huolellisesti vedellä puhdistuksen jälkeen.

20232_80879.jpg

Älä käytä
- voimakkaasti emäksisiä aineita – esimerkiksi moni viemärinavaajista on voimakkaasti emäksisiä, joten niiden käyttöä on syytä välttää

Keramiikka

Keramiikka on äärimmäisen sileä, kaunis ja kova allasmateriaali, joka kestää hyvin lämpöä ja kolhuja. Se on yksi markkinoiden helppohoitoisimmista materiaaleista, joka pysyy kunnossa kohtuullisen pienellä vaivalla. Keramiikka muistuttaa ulkonäöltään posliinia, mutta kestää käyttöä huomattavasti paremmin.

Puhdista keraaminen allas pehmeällä liinalla, lämpimällä vedellä ja miedolla saippualla. Pintaan ei jää helposti tahroja, mutta huonon tuurin sattuessa niitä voi yrittää irrottaa keraamiselle liesitasolle tarkoitetulla puhdistusaineella. Puhdista hana varoen, sillä ruostumattomalle teräkselle tarkoitetut materiaalit voivat vahingoittaa keraamisen altaan pintaa.

20232_80880.jpg

Älä käytä
- voimakkaita viemärinavaajia
- hankaavia aineita tai materiaaleja

Keittiöösi sopivan tiskialtaan löydät Powerin monipuolisesta allasvalikoimasta. Tutustu vaihtoehtoihin!

Power Finland Oy
Talo
keittiö
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20238_82812.jpg
Huolellinen suunnittelu on onnistuneen keittiön perusta
Uuden keittiön suunnitteluun liittyy paljon huomioitavia asioita. Sinulla saattaa olla selkeä mielikuva täydellisestä keittiöstä, mutta ennen kuin unelmat voivat käydä toteen, suunnitelmat on syytä tehdä tarkkaan. Hyvällä suunnittelulla varmistetaan, että keittiö on paitsi kaunis ja toimiva myös budjettisi mukainen.Seuraavilla vinkeillä pääset kohti uutta unelmakeittiötäsi.
202110_72959.jpg
Näin teet keittiöstä käytännöllisemmän
Käytännöllisen keittiön peruspilareita ovat riittävä työskentely- ja säilytystila, optimaalisesti sijoitetut paikat vesipisteelle, tärkeimmille kodinkoneille, pistorasioille ja valaistukselle sekä oikein valitut materiaalit, jotka on helppo pitää puhtaina. Kun varaat kunnolla aikaa keittiön toiminallisuuden suunnitteluun, säästät aikaa myöhemmin.
20233_81202.jpg
Onko jääkaappisi lämpötila oikea?
Voisinko pihistää sähkölaskussa säätämällä jääkaapin lämpötilaa? Ehkä voisit, mutta älä kuitenkaan nosta lämpötilaa liikaa sillä silloin saat aikaan ruokahävikkiä. Varmistat elintarvikkeiden säilyvyyden, kun pidät huolta, ettei jääkaappi ole liian lämmin tai kylmä. Tuotteita sijoitellessa kannattaa muistaa, että jääkaapin lämpötila vaihtelee sen eri kohdissa.Lue neuvot!
20194_57130.jpg
Onko aika päivittää vanha talotuuletin? - tutustu ratkaisuihin
Talotuuletin on erityisesti 80- ja 90-luvulla rakennetuissa taloissa käytetty poistoilmalaite, jolla toteutetaan asunnon koneellinen poistoilmanvaihto. Käytännössä se on puhaltimella varustettu liesikupu, johon on yhdistetty poistoilmakanava esim. kylpyhuoneesta. Se poistaa ilmaa liesikuvun kautta keittiöstä sekä asunnon muista tiloista. Korvaava ulkoilma virtaa asuntoon ulkoseinissä sijaitsevista raitisilmaventtiileistä.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20187_54072.jpg
Aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön
Aamiaiskaappi on se yksittäinen ominaisuus, jota harkitsee varmasti jokainen tänä päivänä keittiötään uusiva rakentaja tai remontoija. Aamiaiskaapista on puhuttu jo useamman vuoden, eikä suosiossa näy laskua. Eikä ihme, sillä aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton