• Etusivu
  • Talo

Keittiötrendit 2023 – värikylläisyyttä ja vastuullisia valintoja

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Power Finland Oy
Julkaistu 22.12.2022Päivitetty 29.11.2023
202212_80484.jpg

Kestosuosikki valkoisen rinnalla suomalaisissa keittiöissä on nähty jo pitkään erityisesti harmaata ja pehmeän murrettuja värisävyjä. Värien käytöstä ei luovuta tänäkään vuonna, vaan suunta on jälleen jopa astetta värikylläisempään päin.

Maanläheisten ja luonnosta poimittujen värien rinnalla nähdään vahvoja ja täyteläisen syviä sävyjä, joissa on havaittavissa vaikutteita 70-luvulta. Jos haluat suosia isoilla pinnoilla ja keittiökaapistoissa neutraalia sävymaailmaa, rohkeampaa väri-ilottelua voi kokeilla esimerkiksi tekstiileissä, astioissa ja välitilassa. Huomioi, että värien lisäksi myös erilaisilla kiiltoasteilla ja tekstuureilla leikitellen saat mielenkiintoa sisustukseen.

Lue myös:Trendikäskin voi olla ajaton – näillä vinkeillä remontoit aikaa kestävän keittiön

Luonnon inspiraatio näkyy vuonna 2023 värimaailman lisäksi materiaalivalinnoissa esimerkiksi puukuvioitujen keittiökaapistojen ja kivipintaisten tasojen muodossa. Keittiössä kasvatettavat yrtit ja syötävät kukat tuovat tilaan piristävää vehreyttä ja ilahduttavat myös ruuanlaitossa ja kattauksissa.

Messingin, kuparin ja pronssin väreissä hohtavat yksityiskohdat ovat edelleen trendikkäitä keittiön tyylisuunnasta riippumatta. Helppo ja edullinen keino keittiön ilmeen päivittämiseen onkin esimerkiksi vetimien vaihtaminen.

Lue myös:Uusilla vetimillä päivität keittiön ilmeen helposti ja edullisesti

Puuta ja messinkiä: kuvien vetimet kuuluvat Beslag Designin mallistoon.
Puuta ja messinkiä: kuvien vetimet kuuluvat Beslag Designin mallistoon.

Koska hyvin moni keittiö on avoimessa yhteydessä olohuoneeseen, keittiön huonekalumaisuus ja saumaton sointuvuus oleskelutiloihin ovat tärkeässä roolissa. Keittiön rauhallista yleisvaikutelmaa lisäävät esimerkiksi integroidut kodinkoneet ja käytännöllisesti suunniteltu säilytystila, johon tasoilla pyörivät keittiötarvikkeet saa helposti piiloon. Mikään ei estä tuomasta olohuoneen näyttäviä valaisimia, taidetta tai tapettia myös keittiön puolelle, jolloin yhtenäisen tilan vaikutelma entisestään vahvistuu.

Lue myös:Integroitavilla kodinkoneilla toimiva ja tyyliltään yhtenäinen keittiö

Omaan keittiöön kannattaa poimia trendeistä ne, jotka aidosti miellyttävät omaa makua. Kun keittiö on sopusoinnussa talon muun tyylin kanssa, ristiriitaista vaikutelmaa ei pääse syntymään. Kuvassa on Powerin Parma-keittiöiden vaaleanharmaa Hedy.
Omaan keittiöön kannattaa poimia trendeistä ne, jotka aidosti miellyttävät omaa makua. Kun keittiö on sopusoinnussa talon muun tyylin kanssa, ristiriitaista vaikutelmaa ei pääse syntymään. Kuvassa on Powerin Parma-keittiöiden vaaleanharmaa Hedy.

Vastuulliset valinnat ovat vahva keittiötrendi myös vuonna 2023. Pinnalla ovat pitkäikäiset ja kestävät materiaalit, ekologista elämäntapaa tukevat keittiöratkaisut, kuten käytännöllinen jätteiden lajittelupiste ja energiatehokkaat kodinkoneet, sekä second hand -huonekalut ja olemassa olevien kalusteiden käyttö ja tuunaus. Persoonallisuus saa näkyä, joten mielikuvitus kannattaa päästää keittiön sisustamisessa valloilleen!

Lue myös:Ekologinen keittiö on kodin sydän

Info

Info

Suunnittele unelmakeittiösi yhdessä keittiöammattilaisen kanssa

Kaipaatko asiantuntevaa apua oman keittiösi suunnitteluun? Varaa maksuton suunnitteluaika Power-keittiömyymälään! Suunnittelu voidaan halutessasi tehdä myös etänä.

Power Finland Oy
Talo
keittiö
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20238_82812.jpg
Huolellinen suunnittelu on onnistuneen keittiön perusta
Uuden keittiön suunnitteluun liittyy paljon huomioitavia asioita. Sinulla saattaa olla selkeä mielikuva täydellisestä keittiöstä, mutta ennen kuin unelmat voivat käydä toteen, suunnitelmat on syytä tehdä tarkkaan. Hyvällä suunnittelulla varmistetaan, että keittiö on paitsi kaunis ja toimiva myös budjettisi mukainen.Seuraavilla vinkeillä pääset kohti uutta unelmakeittiötäsi.
202110_72959.jpg
Näin teet keittiöstä käytännöllisemmän
Käytännöllisen keittiön peruspilareita ovat riittävä työskentely- ja säilytystila, optimaalisesti sijoitetut paikat vesipisteelle, tärkeimmille kodinkoneille, pistorasioille ja valaistukselle sekä oikein valitut materiaalit, jotka on helppo pitää puhtaina. Kun varaat kunnolla aikaa keittiön toiminallisuuden suunnitteluun, säästät aikaa myöhemmin.
20233_81202.jpg
Onko jääkaappisi lämpötila oikea?
Voisinko pihistää sähkölaskussa säätämällä jääkaapin lämpötilaa? Ehkä voisit, mutta älä kuitenkaan nosta lämpötilaa liikaa sillä silloin saat aikaan ruokahävikkiä. Varmistat elintarvikkeiden säilyvyyden, kun pidät huolta, ettei jääkaappi ole liian lämmin tai kylmä. Tuotteita sijoitellessa kannattaa muistaa, että jääkaapin lämpötila vaihtelee sen eri kohdissa.Lue neuvot!
20194_57130.jpg
Onko aika päivittää vanha talotuuletin? - tutustu ratkaisuihin
Talotuuletin on erityisesti 80- ja 90-luvulla rakennetuissa taloissa käytetty poistoilmalaite, jolla toteutetaan asunnon koneellinen poistoilmanvaihto. Käytännössä se on puhaltimella varustettu liesikupu, johon on yhdistetty poistoilmakanava esim. kylpyhuoneesta. Se poistaa ilmaa liesikuvun kautta keittiöstä sekä asunnon muista tiloista. Korvaava ulkoilma virtaa asuntoon ulkoseinissä sijaitsevista raitisilmaventtiileistä.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20187_54072.jpg
Aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön
Aamiaiskaappi on se yksittäinen ominaisuus, jota harkitsee varmasti jokainen tänä päivänä keittiötään uusiva rakentaja tai remontoija. Aamiaiskaapista on puhuttu jo useamman vuoden, eikä suosiossa näy laskua. Eikä ihme, sillä aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton