• Etusivu
  • Rakentaminen

Trendikäskin voi olla ajaton – näillä vinkeillä remontoit aikaa kestävän keittiön

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Power Finland Oy
Päivitetty 29.11.2023
20233_81208.jpg

Parma-keittiöiden Fryd-mallisto on tehty klassikoksi.

Keittiö uusitaan suomalaiskodeissa keskimäärin noin 15 vuoden välein, mikä tarkoittaa, että keittiön elinkaaren aikana trendit ehtivät vaihtua moneen kertaan. Miten siis välttää tilanne, jossa uusi unelmakeittiö tuntuu jo muutaman vuoden jälkeen epätrendikkäältä ja parhaat päivänsä nähneeltä?

Suunnittele ajaton keittiö

Keittiötä remontoidessa monen haaveissa siintää pitkäikäinen ja tyyliltään aikaa kestävä keittiö, joka kuitenkin on vahvasti ajan hermoilla. Yhtälö ei ole lainkaan mahdoton, kun kiinnität keittiön suunnitteluvaiheessa huomiota tiettyihin seikkoihin.

1) Huomioi talon rakennusaikakausi, tyyli ja arkkitehtuuri. Kun keittiö on sopusoinnussa muun kodin kanssa, ristiriitaista tai irrallista vaikutelmaa ei pääse syntymään.

2) Poimi trendeistä ne, jotka aidosti miellyttävät. Älä valitse keittiöön trendikkäitä ratkaisuja käytännöllisyyden kustannuksella, sillä epäkäytännöllisyys alkaa ärsyttää arjessa nopeasti. Jos esimerkiksi tiedät tarvitsevasi runsaasti säilytystilaa pieneen keittiöösi, harkitse tarkkaan, haluatko keittiöstä sittenkään yläkaapitonta.

Luonnollisen värinen puukuosi yhdistettynä messinkisiin yksityiskohtiin ja tummansinisiin seiniin luo tälle Ragne-keittiölle klassisen elegantin ilmeen.
Luonnollisen värinen puukuosi yhdistettynä messinkisiin yksityiskohtiin ja tummansinisiin seiniin luo tälle Ragne-keittiölle klassisen elegantin ilmeen.

3) Valitse keittiöön materiaaleja ja kodinkoneita, jotka vastaavat parhaiten omaan käyttötarpeeseen ja budjettiin. Vertailun tekeminen kannattaa, sillä hyviä vaihtoehtoja löytyy nykyään monipuolisesti eri hintaluokista, olipa kyse sitten työtasosta tai liesituulettimesta.

Lue myös:Näin valitset keittiöön sopivan työtason
Lue myös:Integroitavilla kodinkoneilla toimiva ja tyyliltään yhtenäinen keittiö

4) Hanki mallipaloja ja värikarttoja ja testaa eri materiaalien, kiiltoasteiden ja sävyjen yhteensopivuutta ennen lopullisten ostopäätösten tekemistä. Väreiltään neutraaliin keittiöön saadaan mielenkiintoista kontrastia jo pienilläkin materiaalien kiiltoaste- ja sävyeroilla.

5) Päivitä valaistus ja pistorasioiden määrä riittäväksi remontin yhteydessä, sillä ne lisäävät yllättävänkin paljon keittiön käytännöllisyyttä ja muunneltavuutta – ja siten myös pitkäikäisyyttä.

Lue myös:Näin teet keittiöstä käytännöllisemmän

Parma Magnora-malliston ovet ovat vetimettömiä. Näin vetimien malli ei koskaan pääse vanheneman.
Parma Magnora-malliston ovet ovat vetimettömiä. Näin vetimien malli ei koskaan pääse vanheneman.
Info

Info

Varaa aika ilmaiseen keittiösuunnitteluun

Parma keittiöt on yksi Suomen vanhimmista, tunnetuimmista ja arvostetuimmista keittiömerkeistä. Kalusteiden valmistuksesta vastaa Euroopan johtava keittiöalan konserni Nobia Ab. Parma sopii mainiosti ihmiselle, joka tarvitsee tyylikkäät ja laadukkaat kalusteet nopeasti ja edullisesti.

Onko keittiösi suuremman tai pienemmän päivityksen tarpeessa? Hyödynnä remontin suunnittelussa ammattitaitoisen keittiösuunnittelijan ideat ja neuvot.

Power Finland Oy
Rakentaminen
keittiö
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20238_82812.jpg
Huolellinen suunnittelu on onnistuneen keittiön perusta
Uuden keittiön suunnitteluun liittyy paljon huomioitavia asioita. Sinulla saattaa olla selkeä mielikuva täydellisestä keittiöstä, mutta ennen kuin unelmat voivat käydä toteen, suunnitelmat on syytä tehdä tarkkaan. Hyvällä suunnittelulla varmistetaan, että keittiö on paitsi kaunis ja toimiva myös budjettisi mukainen.Seuraavilla vinkeillä pääset kohti uutta unelmakeittiötäsi.
202110_72959.jpg
Näin teet keittiöstä käytännöllisemmän
Käytännöllisen keittiön peruspilareita ovat riittävä työskentely- ja säilytystila, optimaalisesti sijoitetut paikat vesipisteelle, tärkeimmille kodinkoneille, pistorasioille ja valaistukselle sekä oikein valitut materiaalit, jotka on helppo pitää puhtaina. Kun varaat kunnolla aikaa keittiön toiminallisuuden suunnitteluun, säästät aikaa myöhemmin.
20233_81202.jpg
Onko jääkaappisi lämpötila oikea?
Voisinko pihistää sähkölaskussa säätämällä jääkaapin lämpötilaa? Ehkä voisit, mutta älä kuitenkaan nosta lämpötilaa liikaa sillä silloin saat aikaan ruokahävikkiä. Varmistat elintarvikkeiden säilyvyyden, kun pidät huolta, ettei jääkaappi ole liian lämmin tai kylmä. Tuotteita sijoitellessa kannattaa muistaa, että jääkaapin lämpötila vaihtelee sen eri kohdissa.Lue neuvot!
20194_57130.jpg
Onko aika päivittää vanha talotuuletin? - tutustu ratkaisuihin
Talotuuletin on erityisesti 80- ja 90-luvulla rakennetuissa taloissa käytetty poistoilmalaite, jolla toteutetaan asunnon koneellinen poistoilmanvaihto. Käytännössä se on puhaltimella varustettu liesikupu, johon on yhdistetty poistoilmakanava esim. kylpyhuoneesta. Se poistaa ilmaa liesikuvun kautta keittiöstä sekä asunnon muista tiloista. Korvaava ulkoilma virtaa asuntoon ulkoseinissä sijaitsevista raitisilmaventtiileistä.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20187_54072.jpg
Aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön
Aamiaiskaappi on se yksittäinen ominaisuus, jota harkitsee varmasti jokainen tänä päivänä keittiötään uusiva rakentaja tai remontoija. Aamiaiskaapista on puhuttu jo useamman vuoden, eikä suosiossa näy laskua. Eikä ihme, sillä aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton