• Etusivu
  • Talo

Vanhan talon remontti etenee

Rakentajan toimitus
Julkaistu 18.11.2014
201411_41717.jpg

Lattia levytettynä kodinhoitohuoneessa ja kylpyhuoneen seinät levytettynä.

Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä.

Levypintaa ja koolauksia

Lattia levytettiin kodinhoitohuoneessa lattialämmityksen asennuksen jälkeen. Seinille ei oikeastaan tarvinnut tehdä mitään, sillä edelliset asukkaat olivat lohkaisseet yhdestä makuuhuoneesta kylpyhuoneen ja kodinhoitohuonetilan, jossa heillä tosin oli vain lämminvesivaraaja ja irrallinen kaappi.

Nyt tämä homma etenee!

Nyt tämä homma etenee! Sähkövetoja ja seinien koolausta olohuoneessa ja ruokailutilassa.
Nyt tämä homma etenee! Sähkövetoja ja seinien koolausta olohuoneessa ja ruokailutilassa.

Sisällä häärivät ammattilaiset ja ulkona talon oma väki

Kun työmiehet häärivät sisällä, niin pitäähän sitä päästä itsekin hieman hommiin. Pihasta löytyi kaksi puuta, jotka pitäisi kaataa ja tässä vaiheessa saa lähteä pihan keskeltä suuri mänty. Homma saatiin hoidettua hienosti meidän perheen miesväen rautaisella ammattitaidolla. Me naiset jännitimme osuuko metsurin tarkka arvio puun korkeudesta oikeaan vai rysähtääkö puu suoraan terassille. Arvio toden totta osui oikeaan ja puu ei edes hipaissut terassia.

201411_41719.jpg
Sisällä seinät ovat saaneet kipsilevypinnan.
Sisällä seinät ovat saaneet kipsilevypinnan.

Ruokailutilaan pönttöuuni

Ruokailutila sai arvoisensa tulisijan, ihanan pönttöuunin. Minulle oli alusta alkaen selvää, että ainoa oikea vaihtoehto tähän taloon olisi juurikin tuo perinteinen pönttöuuni ja siitä en ollut valmis tinkimään. Eikä minun onneksi tarvinnutkaan ja olen siitä äärimmäisen onnellinen. Pönttöuunin slammattu taustaseinä maalattiin pönttöuunin kanssa samalla sävyllä.

Ruokailutilaan (keittiön viereinen huone) tuli talon ainoa tulipesä ja siksi muuri slammattiin tiilitasoitteella. Kuvassa oikealla: Olohuoneen lattiassa on muisto ajasta, jolloin huoneessa vielä oli tulipesä. Halusin ehdottomasti säilyttää tuon muiston, joten lattialle ei tehdä mitään korjauksia tuohon kohtaan.
Ruokailutilaan (keittiön viereinen huone) tuli talon ainoa tulipesä ja siksi muuri slammattiin tiilitasoitteella. Kuvassa oikealla: Olohuoneen lattiassa on muisto ajasta, jolloin huoneessa vielä oli tulipesä. Halusin ehdottomasti säilyttää tuon muiston, joten lattialle ei tehdä mitään korjauksia tuohon kohtaan.

Vanhaa hirsiseinää jätettiin näkyviin

Halusimme jättää johonkin huoneista hirsiseinää näkyviin ja ruokailutilan ja olohuoneen välinen seinä oli ainoa mahdollisuus. Alunperin kaavailimme päätyseiniä, mutta seiniä purettaessa molemmista päistä paljastui vanha laudoitettu ikkunan aukko. Muissa seinissä vanhat mustat sähköputket taas aiheuttivat päänvaivaa.

Tutustu seurannan muihin osiin!

201411_41726.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
201511_44786.jpg
Remontoijalle erinomainen levyratkaisu
Erityisesti puu- ja kiviseinien uudelleen pinnoitukseen kehitetty Gyproc GSE 6 Remonttilevy Ergo on jokaiselle vanhan kiinteistön remontoijalle tarkoitettu erikoislevy. Levy on helppo käsitellä ergonomisen levykokonsa ja keveämmän painonsa ansiosta.
20115_26323.jpg
Ekotehokkuus ja taide
Mäntyharjussa 27.6.–10.7.2011 järjestettävien yhdeksänsien valtakunnallisten loma-asuntomessujen teemoina ovat loma-asumisen ekotehokkuus ja taide.Mäntyharjun loma-asuntomessut 27.6.-10.7.2011
202110_73131.jpg
Myyntitilanteessa paljastunut kosteusongelma uhkasi kaataa asuntokaupat
Asunnon myynti oli ollut jo pitkään Hakalan perheen mielessä, ja viimein keväällä 2021 he päättivät toteuttaa suunnitelmansa. Aika oli otollinen ja talokauppa Pirkanmaalla kävi kuumana, mutta kun kodinhoitohuoneesta yllättäen löytyi kosteutta, kaikki tuntui menevän pieleen.
201312_37235.jpg
Suojaa sateelta ja lumelta kulkuvälineet, lelut, työkalut
Kaikilla pihoilla ei ole varastoa tai autotallia/-katosta, jolloin osa omaisuudesta on taivasalla. Talviaamuina ei ehtisi puhdistaa autoa lumesta ja jäästä, polkupyörä kärsii sateesta. Kate helpottaisi asiaa. Fastlock Uni -valokatteella nämä ongelmat saadaan ratkaistua. Kate suojaa ja voidaan kiinnittää talon seinään tai jatkeeksi katon lappeelle. Koska Fastlock Uni on kevyt ja helposti taivuteltava valokate, se taipuu nöyrästi myös kaareviin muotoihin. Näin sitä voidaan käyttää mitä erilaisimpiin kohteisiin.Tiivistetty tietopaketti Fastlock Uni -valokatteesta
20195_57897.jpg
Kesämökille uusi huopakate?
Bitumikattolaatta eli palahuopa on varmasti yksi yleisimmistä katemateriaaleista kesämökeillä eikä ihme – se on ulkonäöltään, kaunis, maisemaan sulautuva kate, joka sopii luonnon keskelle. Tiivis ja kestävä bitumilaatta on lisäksi helppo ja nopea asentaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton