• Etusivu
  • LVI

Ilma-vesilämpöpumpuissakin on eroja – fiksuilla valinnoilla säästät enemmän aikaa, vaivaa ja rahaa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö NIBE Energy Systems Oy
Päivitetty 25.09.2023
20235_81873.jpg

Kun valitset kotiisi NIBE S-sarjan ilma-vesilämmitysjärjestelmän, käytössäsi on kaikki nykyaikaisen lämmitysjärjestelmän tarjoamat edut. NIBE S -sarjaan voidaan liittää myös muita kodin toimintoja, kuten aurinkosähkö, viilennys ja ilmanvaihto, joita kaikkia on mahdollista valvoa kätevästi samasta paikasta.

Ilma-vesilämpö sopii niin uudis- kuin korjausrakentamiseen pientalosta isoon kiinteistöön, kun talossa on vesikiertoinen lämmitys. Erityisen hyvin se sopii kohteisiin, joiden tontille ei ole mahdollista asentaa maalämmön vaatimaa lämmönkeruuputkistoa tai porakaivoa. Koska energiakaivoa ei tarvita, tarvetta ei ole suurille kaivuu- ja poraustöille eikä yleensä rakennusvalvonnan toimenpideluvalle.

Ilma-vesilämpöpumppu käyttää lämmönlähteenään luonnosta ilmaiseksi saatavaa ulkoilman lämpöenergiaa. Vara- ja lisälämmönlähteenä toimiva sähkövastus kytkeytyy päälle tarvittaessa, kuten kovimpien pakkashuippujen aikana. Ilma-vesilämpöpumppu huolehtii paitsi kodin lämmityksestä, niin myös käyttöveden lämmityksestä.

Ilma-vesilämpöpumpun hintaan vaikuttavat sekä suorituskyky että muut ominaisuudet. Premium-tason ilma-vesilämpöpumppu, kuten NIBE Polar -järjestelmän ulkoyksikkö S2125, saavuttaa parhaimmillaan maalämpöjärjestelmän vuosihyötysuhteen.

Ilma-vesilämpöpumpun tuoma energiasäästö voi olla vanhasta lämmitystavasta riippuen jopa 60 %. Kohtuulliset hankintakustannukset ja pienentyneet lämmityskulut tuovat nopeasti säästöä.

Muista! Voit hyödyntää ELY-keskuksen 4 000 euron suoran tuen, kun vaihdat öljylämmityksen maalämpöön tai ilma-vesilämmitykseen! Tutustu myös korotettuun kotitalousvähennykseen.
NIBE Polar
NIBE Polar

NIBE S-sarja tuo säästöä ja helppoutta arkeen

NIBE S -sarjan VVM S320 -sisäyksikkö huolehtii talon lämmityksestä osana Polar-, Vento- tai Split Box -ilma-vesilämpöpumppujärjestelmää. Järjestelmä lämmittää myös käyttöveden, ja siihen voidaan liittää lukuisia muita toimintoja, kuten aurinkosähkö, Cool-IN-viilennys ja Alto Smart -ilmanvaihto.

NIBE S-sarjassa on myös NIBE PLUS -ilma-vesilämpöpaketteja, joissa on S-sarjan SMO S40 -sisäyksikkö. PLUS-paketit on tarkoitettu erilaisiin hybridilämmitysratkaisuihin, kuten öljykattilan rinnalle.

Kun lämpöpumppu yhdistetään nettiin, järjestelmää on mahdollista valvoa myUplink-palvelun avulla kätevästi ajasta ja paikasta riippumatta. Palvelua voi käyttää tietokoneella sekä älypuhelimeen tai tablettiin ladattavalla sovelluksella, jonka käyttöliittymä on selkeä ja pelkistetty. Saat siis yhdellä silmäyksellä helposti reaaliaikaisen kokonaiskuvan kotisi ja lämmitysjärjestelmäsi tilasta.

Mahdollisesta toimintahäiriöstä saat heti ilmoituksen myUplinkiin ja sähköpostiisi. Tarpeen tullen sovelluksen käyttöoikeuden pystyy antamaan myös huoltomiehelle, joka voi omalta puhelimeltaan tarkistaa, että järjestelmän säädöt ja arvot ovat kunnossa.

Tiesitkö? Voit antaa lämpöpumppujärjestelmäsi huomioida asuinpaikkasi sääennusteen, mikä on kätevää etenkin ulkolämpötilan nopeissa muutoksissa. Lämpöpumpun fiksu ohjaus ennakoi esimerkiksi nopeasti kiristyvän pakkasen ja pystyy näin vieläkin tehokkaammin pitämään sisälämpötilan vakaana ja miellyttävänä.
20204_63898.jpg

NIBE S -sarjan laitteet on kehitetty paitsi nykypäivän myös tulevaisuuden koteihin. Tekninen kehitys on nopeaa, joten asiat, jotka tänään ovat upouusia ja häkellyttäviä, ovat pian arkipäiväisiä – jopa itsestään selviä. S-sarjassa onkin huomioitu erityisesti se, mitä teknistä kehitystä kodeissa ja yhteiskunnassa tulee tapahtumaan. Siksi S-sarjan laitteissa on valmius muun muassa puheohjaukseen ja sähkön kysyntäjoustoon.

Info

Info

5 hyvää syytä valita NIBE ilma-vesilämmitys

  • NIBE ilma-vesilämpöpumput on suunniteltu ja valmistettu pohjoisiin olosuhteisiin. Vuosikymmenien systemaattisen tuotekehityksen tuloksena on korkealaatuinen tuotesarja suomalaisiin vaatimuksiin.
  • NIBE ilma-vesilämpöpumppujen korkean hyötysuhteen ja modernin teknologian ansiosta lämmitys on tehokas ja hiljainen sekä rahaa ja luontoa säästävä.
  • Kaikki NIBE ilma-vesilämpöpumput ovat invertterikäyttöisiä, eli ne mukautuvat muuttuvaan lämmön tarpeeseen kierroslukua säätämällä. Alhainen käynnistysten määrä säästää kompressoria.
  • Voit hakea lämmitysinvestointiin NIBE-rahoitusta. Rahoitusta on mahdollista saada koko investoinnille aina itse tuotteesta asennukseen asti.
  • Maksuton lisäturva, NIBETURVA, on voimassa uutena NIBETURVAan rekisteröidyille NIBE lämpöpumpuille kuudenteen käyttövuoteen saakka. NIBETURVAa voi halutessaan jatkaa pienestä vuotuisesta lisämaksusta.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

NIBE Energy Systems Oy
LVI
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20211_68317.jpg
Harkitsetko kodin lämmitystavan vaihtoa? Osallistu ilmaiseen webinaariin!
Lämmitätkö fiksusti vai maksatko liikaa? Olisiko sopiva aika lämmitysremontille ja mitä tukia siihen on mahdollista saada? Osallistu NIBEn järjestämään ilmaiseen webinaariin keskiviikkona 3.3.2021 klo 18, niin päivität lämmitystietosi vaivattomasti ajan tasalle.
20239_82800.jpg
Poistoilmalämpöpumppu haastaa tehokkuudessa maalämmön
Poistoilmalämpöpumppu (lyhenne PILP) on maa- ja ilma-vesilämpöpumpun lisäksi suosittu ja varteenotettava vaihtoehto omakotitalon tai rivitaloasunnon lämmitysvaihtoehdoksi. Kodissa on paljon lämpöenergiaa tuottavaa: ihmiset, jääkaappi, pakastin, elektroniikkaa, sauna, jne. Tuotamme lämpöenergiaa huomaamattamme.NIBE poistoilmalämpöpumput ovat tämän energian kierrätysjärjestelmä: ne hyödyntävät talosta poistettavan ilman lämpöenergiaa niin tuloilman lämmitykseen, vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään kuin käyttöveden lämmitykseenkin, mihin kaikki poistoilmalämpöpumput eivät pysty.
20132_33899.jpg
Mikä lämmitysratkaisu sopii sinulle parhaiten?
Se riippuu luonnollisesti useista eri tekijöistä: kuinka suuri talosi on, missä päin maata se sijaitsee, rakennatko uutta, vaihdatko vanhan kattilan vai säilytätkö sen, jne. Tästä näet hieman yksinkertaistettuna, mikä täyttää parhaiten sinun tarpeesi. Tarkempia neuvoja ja ehdotuksia saat lähimmältä NIBE-jälleenmyyjältä.
201712_51104.jpg
Tutustu edistykselliseen patteritermostaattiin
Tiesitkö että vaihtamalla perinteisen termostaatin älykkääseen termostaattiin voit säästää vuodessa melkoisesti? Vaihtamalla esimerkiksi yli 15 vuotta vanhan termostaatin omavoimaiseen malliin, voi energian säästösi olla 8 %, mutta jos vaihdat termostaatin Danfoss Eco™ termostaattiin, voi energiansäästösi nousta jopa 30 %:iin.
20208_66210.jpg
Kahdeksan kuukautta vuodessa ilman ostettua energiaa
Vuonna 2008 raitiovaunuonnettomuudessa loukkaantunut Mikael Turtiainen toteuttaa isänsä ja yhteistyökumppaneiden kanssa uutta omakotitaloa Tuusulan asuntomessuille. Lähes valmiin talon erikoisuutena on tavoite selvitä kahdeksan kuukautta vuodessa ilman ostettua energiaa.
20225_78212.jpg
Yksi rakennus­massa, joka sopii lähes kaikkeen sisällä ja ulkona
Olisiko elämä helpompaa, jos jokaista liimausta ja massatarvetta varten ei tarvitsisi ostaa kaupasta uutta putkiloa? Yksi rakennusmassa, joka käy mihin vaan tarpeeseen kotona, niin sisällä kuin ulkona, ja levittyy yhtä helposti kuin silikoni? Älä haaveile enempää. WTF® on tuonut markkinoille monipuolisimman ja testatun laatutuotteen.WTF® Yes! Flex, eli tuttavallisesti purkinkyljessä Y vaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton