• Etusivu
  • LVI

Mikä lämmitysratkaisu sopii sinulle parhaiten?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö NIBE Energy Systems Oy
Päivitetty 08.12.2014
20132_33899.jpg

Maalämpöpumpun tavat kerätä lämpöä maaperästä.

Se riippuu luonnollisesti useista eri tekijöistä: kuinka suuri talosi on, missä päin maata se sijaitsee, rakennatko uutta, vaihdatko vanhan kattilan vai säilytätkö sen, jne. Tästä näet hieman yksinkertaistettuna, mikä täyttää parhaiten sinun tarpeesi. Tarkempia neuvoja ja ehdotuksia saat lähimmältä NIBE-jälleenmyyjältä.

Olet rakentamassa uutta

Olet tehnyt päätöksen, että taloosi tulee vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Kun haluat lämmittää taloasi edullisesti, suosittelemme maalämpöä. Investointina maalämpö on pieni verrattuna käytön edullisuuteen. Mitä suurempi talo, sitä suurempia ovat myös tulevat säästöt. Lisäksi maalämpö on ekologinen lämmitystapa, käyttäähän maalämpö hyväkseen maahan varastoitunutta aurinkoenergiaa. Lämpöpumppu tulee aina mitoittaa kohteen mukaan, jolloin varmistetaan, että taloon asennetaan oikean kokoinen lämpöpumppu ja keruupiiri.

Lue lisää maalämmöstä

Haluat korvata vanhan öljy-, sähkö- tai puukattilasi maalämmöllä

Koska sinulla jo on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä (vesikiertoiset patterit ja/tai vesikiertoinen lattialämmitys), voit korvata kattilan lämpöpumpulla, joka ottaa lämpöenergiaa kalliosta (porareiän kautta), maasta (maahan kaivetun keruuputkiston avulla) tai järvestä (järven pohjalle lasketun putkiston avulla). Sopivin ratkaisu riippuu talosi sijainnista, kalliopohjasta, siitä haluatko kaivaa puutarhasi jne. Yleensä on halvempaa kaivaa putki maahan kuin porata reikä kallioon.

Valittavan NIBE-maalämpöpumpun koko ja malli riippuu talon asuinpinta-alasta, perheenjäsenten lukumäärästä ja näiden perusteella lasketusta energiatarpeesta.

Mitä suurempi talo ja energiankulutus, sitä suurempia ovat myös tulevat säästöt. Alle 100 neliömetrin taloon on harvoin kannattavaa asentaa maalämpöpumppua, koska energiankulutus on suhteellisen pieni – mutta oikea ratkaisu saattaa silloin olla NIBE-ulkoilmalämpöpumppu.

Haluat säilyttää öljy-, sähkö- tai puukattilasi ja täydentää sitä lämpöpumpulla, joka pienentää lämmityskustannuksia

Koska sinulla on jo vesikiertoinen järjestelmä (vesikiertoiset patterit ja/tai vesikiertoinen lattialämmitys) ja haluat säilyttää nykyisen kattilasi, voit täydentää sitä NIBE-ulkoilmalämpöpumpulla.

Nimensä mukaisesti lämpöpumppu ottaa lämpöenergiaa ulkoilmasta ja siirtää sen sekä pattereihin että lämminvesivaraajaan. Tuloksena merkittävästi alhaisemmat lämmityskustannukset.

Lue lisää lämminvesivaraajista

Lue lisää sähkö-, puu- ja pellettikattiloista

Poistoilmalämpöpumppu on hyvä valinta uusiin, hyvin eristettyihin taloihin. Pienellä investoinnilla varmistat talosi asianmukaisen ilmanvaihdon ja mahdollisimman alhaisen energiankulutuksen neliötä kohti.
Poistoilmalämpöpumppu on hyvä valinta uusiin, hyvin eristettyihin taloihin. Pienellä investoinnilla varmistat talosi asianmukaisen ilmanvaihdon ja mahdollisimman alhaisen energiankulutuksen neliötä kohti.
Asuinpaikastasi riippumatta voit asentaa ilma/vesilämpöpumpun ja nauttia tehokkaasta, turvallisesta ja häiriöttömästä lämmöstä ja käyttö- vedestä murto-osalla muiden vaihtoehtojen kustannuksista ja ympäristö- vaikutuksista.
Asuinpaikastasi riippumatta voit asentaa ilma/vesilämpöpumpun ja nauttia tehokkaasta, turvallisesta ja häiriöttömästä lämmöstä ja käyttö- vedestä murto-osalla muiden vaihtoehtojen kustannuksista ja ympäristö- vaikutuksista.

Sinun on vaihdettava kattilasi ja haluat ulkoilmalämpöpumpun

Hyvä vaihtoehto on silloin ilma-/vesilämpöpumppu FIGHTER 2026 yhdessä NIBE VVM 300 tai VVM 500 –sähkökattilan kanssa. Tämä sähkökattila on suunniteltu toimimaan yhdessä tehokkaan ulkoilmalämpöpumpun kanssa.

Koska ilman sisältämä lämpö/energia vähenee ulkolämpötilan laskiessa alle 20 miinusasteen, kaikkien ulkoilmalämpöpumppujen rinnalle pitää asentaa toinen lämmönlähde, esim. NIBE VVM 300, joka huolehtii lämmöntuotannosta kylminä jaksoina.

Lue lisää ilmavesilämpöpumpusta

Olet rakentamassa uutta taloa, johon tulee vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä

Jos rakennus on pienempi kuin 150 m², suosittelemme taloosi NIBE F 470 poistoilmalämpöpumppua.

NIBE Energy Systems Oy
LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Sisätilojen sopiva lämpötila ja toimiva ilmanvaihto ovat oleellinen osa asumisviihtyisyyttä ja terveellistä kotia. Arki helpottuu, kun kodin tärkeitä toimintoja voi valvoa ja tarvittaessa säätää samasta paikasta – myös etänä.
Lämmintä vettä vain hana avaamalla - luksusta
Lämmin suihku tai rentouttava kylpy ovat arkipäivän ylellisyyttä, joita olemme tottuneet pitämään itsestään selvyytenä – kunnes ne jostain syystä eivät toimikaan. Haluamme lämminvesivaraajan, joka tekee vain tehtävänsä, jotta lämmintä vettä on riittävästi talouden kaikkiin tarpeisiin. lämminvesivaraajan on toimittava vuosia, riippumatta veden laadusta. Lisäksi sen tulee olla tyylikäs, edullinen ja helposti asennettava.Lämminvesivaraajan on toimittava vuosia, riippumatta veden laadusta. Lisäksi sen tulee olla tyylikäs, edullinen ja helposti asennettava.
S1255 sisään
Poistoilmalämpöpumppu NIBE F470 - Uuden sukupolven lämpöpumppu
NIBE F470NIBE F470 on poistoilmalämpöpumppu, joka liitetään vesikiertoiseen patteri- tai lattialämmitysjärjestelmään. Yksikkö lämmittää myös tuloilman. Se sopii siis taloihin, joissa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä ja mekaaninen ilmanvaihtojärjestelmä. Siinä on valmiudet erilaisten tuotteiden ja lisävarusteiden, esim. vedenlämmittimen ja muiden lämmitysjärjestelmien liittämiseen.NIBE F470 on varustettu ohjausyksiköllä, joka pitää sisälämpötilan kustannustehokkaasti ja luotettavasti halutulla tasolla. Tilatiedot, toiminta-aika ja lämpöpumpun lämpötilat näytetään suurella ja selkeällä näytöllä. Tämän ansiosta ei tarvita ulkoisia lämpömittareita.Lue lisää poistoilmalämpöpumpusta
Talo pipon alla lumessa
Villa ISOVER - Lämpöä maasta
Kevät saapui lopulta Suomeen ja toki myös Hyvinkään asuntomessualueelle. Kunhan säät vielä hieman lämpenevät, Villa ISOVERin julkisivua päästään pinnoittamaan lopulliseen asuunsa. Villa ISOVERin sisätiloissa tehdään töitä ahkerasti. Pintojen tasoitustyöt tehdään huolellisesti ennen varsinaista maalausta ja tapetointia. WC-tilojen ja saunan laatoitustyöt ovat myös käynnissä.Tutustu tästä Villa ISOVERin rakennusprojektiin
20145_39204.jpg
Ilmanvaihtoputkisto on eristettävä kylmässä tilassa
Ilmanvaihtokanavien eristäminen on tärkeä työvaiheKun ilmanvaihtokanavat asennetaan yläpohjaan, ne pitää aina lämpöeristää. Mikäli lämpöeristys tehdään huonosti, koko ilmanvaihtojärjestelmän toiminta kärsii. Mikäli asunnosta poistuva ilma ei tule koneelle asti lämpimänä, ilmanvaihtokoneen lämmöntalteenotto ei toimi suunnitellulla tavalla. Sen hyötysuhde laskee, jälkilämmityspatterin energiankulutus nousee ja jäätymisenesto voi toimia turhan paljon. Jos ilmanvaihtokoneelta asuntoon tulevan ilman lämpötila laskee kanavissa, tuloilmaa tarvitsee lämmittää turhaan ilmanvaihtokoneen jälkilämmityspatterilla ja osa jälkilämmityspatterin lämmitystehosta karkaa yläpohjaan.
20213_69257.jpg
Viikon sisustusidea: Voiko pienen wc:n sisustaa tummilla väreillä?
Suurin osa suomalaisista sisustajista pitää vaaleista väreistä seinillä. Tummista väreistä ajatellaan myös, että ne pienentävät huonetta niin, että seinät tuntuvat kaatuvan päälle. Onko kuitenkaan näin? Voiko tummilla seinäväreillä kuitenkin sisustaa pienen huoneen?Tässä sinulle viisi vinkkiä, miten tumma väri toimii.
Olohuone
Valaistussuunnittelupalvelu merenrantakartanoon
Esittelemme tässä artikkelissa lopputuloksen LedStoren valaistussuunnittelupalvelusta ja toteutuneesta uuden talon valaistuksesta, jossa on yhdistetty uutta ja vanhaa toimivaksi kokonaisuudeksi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton