• Etusivu
  • Talo

Lämmintä vettä vain hana avaamalla - luksusta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö NIBE Energy Systems Oy
Päivitetty 31.01.2024
NIBE fiiliskuva

HAATO lämminvesivaraajia

Lämmin suihku tai rentouttava kylpy ovat arkipäivän ylellisyyttä, joita olemme tottuneet pitämään itsestään selvyytenä – kunnes ne jostain syystä eivät toimikaan. Haluamme lämminvesivaraajan, joka tekee vain tehtävänsä, jotta lämmintä vettä on riittävästi talouden kaikkiin tarpeisiin. lämminvesivaraajan on toimittava vuosia, riippumatta veden laadusta. Lisäksi sen tulee olla tyylikäs, edullinen ja helposti asennettava.

Lämminvesivaraajan on toimittava vuosia, riippumatta veden laadusta. Lisäksi sen tulee olla tyylikäs, edullinen ja helposti asennettava.

Tyylikäs muotoilu tuo lämminvesivaraajat osaksi sisustusta

HAATO-lämminvesivaraajien skandinaavinen muotoilu edustaa ajatonta tyylikkyyttä. Huoliteltu ulkonäkö mahdollistaa varaajan sijoittamisen osaksi näkyvää kalustusta.

METRO-lämminvesivaraajien muotoilu edustaa ajatonta tyylikkyyttä. Tanskalaisen arkkitehti Nils Wibroen suunnittelema, tyylikäs METRO-design mallisto mahdollistaa varaajan sijoittamisen osaksi näkyvää kalustusta.

NIBE tarjoaa lämminvesivaraajia kaikenlaisiin lämmitysjärjestelmiin ja kaikenlaisiin taloihin. Nykyaikaisessa valikoimassamme on myös malleja, jotka on tarkoitettu käytettäväksi puhtaiden energianlähteiden kuten lämpöpumpun ja aurinkokeräimen kanssa, joten voit asentaa NIBE-lämminvesivaraajan osaksi ympäristöystävällistä lämmitysjärjestelmää – sekä saneerauksen että uudisrakentamisen yhteydessä.

Tutustu NIBEn lämminvesivaraajamallistoon

Minkälainen lämminvesivaraaja sopisi meille?

Kuinka paljon vettä taloudessa käytetään päivässä?
Tässä pari yleistä ohjetta vedenkulutuksen laskentaan. Huomaa, että tilavuudet tarkoittavat 40-asteista käyttövettä.
– Normaali suihku 3–4 minuuttia: 40 litraa
– Kylpy vakiokylpyammeessa: 140 litraa
– Käsitiski: 15 litraa

Voit myös selvittää päivittäisen kokonaiskulutuksen arvioimalla talouden vedentarpeen. Tarve riippuu luonnollisesti talouden henkilömäärästä, mutta normaalisti kulutuksen voi arvioida seuraavasti:
– Perhe, jossa on kaksi aikuista ja yksi lapsi: 400–500 litraa
– Perhe, jossa on kaksi aikuista ja kaksi lasta: 500-650 litraa

Veden laatu alueella
Useimmat NIBE-lämminvesivaraajat on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, kuparipinnoitetusta tai emaloidusta teräksestä. Paikallinen NIBE-asentaja osaa kertoa, millainen vedenlaatu alueella on ja millaista korroosiosuojausta tarvitaan. Useimmissa tapauksessa RST-varaaaj on hyvä valinta.
– Jos sinulla on oma kaivo, jonka pH-arvo on alhainen, valintasi on emali tai ruostumaton teräs.
– Vahvasti kloridipitoiseen veteen soveltuu emaalivaraaja. Emalista korroosiosuojaa käytettäessä on suoja-anodi tarkastettava säännöllisesti.

Millainen lämmitysjärjestelmä asunnossa on?
Niben lämminvesivaraajat on suunniteltu toimimaan optimaalisesti erilaisten lämmitysjärjestelmien kanssa. Jos lämminvesivaraaja halutaan liittää esimerkiksi aurinkokeräimiin tai energiaa säästävään lämpöpumppuun, on valittava niihin soveltuva malli.

HAATO Lämminvesivaraajat - Laatua, turvallisuutta ja taloudellisuutta

Suomessa kehitetty HAATO tarjoaa monipuolisen valikoiman laadukkaita lämminvesivaraajia. Saat varaajan, jota putkiasentajat itse suosittavat.
HAATO lämminvesivaraajat sopivat hyvin suomalaisen veden vaihteleviin ominaisuuksiin ja täyttävät Suomen lain määräykset. Kaikissa HAATO-varaajissa on laipallinen, ruostumaton sähkövastus, joka on helppo irrottaa esim. vesisäiliön sisäpuolista tarkastusta ja puhdistusta varten.

Veden lämpötila pidetään lämminvesivaraajassa yleensä noin 70 °C:ssa. HAATO lämminvesivaraajat on varustettu täydellisellä venttiiliryhmällä, joka säästää lämmintä vettä ja estää liian kuuman veden syöttämisen varaajasta. Tämä on erityisen tärkeää, jos taloudessa on pieniä lapsia. Termostaatin suurin asetus kaikissa HAATO-malleissa on 80°C.

Tutustu HAATO lämminvesivaraajamallistoon

Metro Therm Lämminvesivaraajat - jotta elämä olisi mukavampaa

Valitse oikea korroosiosuojaus
Eri vesilaatuja varten METRO-varaajamalleja löytyy sekä emaloituna että ruostumattomasta teräksestä (RST) valmistettuna. Kunnallisissa vesissä voi pääsääntöisesti käyttää emali- tai RST-varaajaa, mutta porakaivo-, lähde- ja järvivesien kanssa mikään korroosiosuojaus ei ole riittävä kaikille vesilaaduille. Tästä esimerkkinä vahvasti kloridipitoinen vesi, johon soveltuu vain emalivaraaja.
Emalista korroosiosuojaa käytettäessä suoja-anodi on tarkastettava säännöllisin väliajoin.

Säästä lämmintä vettä
Veden lämpötila pidetään lämminvesivaraajassa yleensä noin 70 °C:ssa. Kaikki METRO-mallit on varustettu säädettävällä sekoitusventtiilillä, joka sekoittaa kuuman ja kylmän veden haluttuun lämpötilaan. Tämä säästää lämmintä vettä ja estää liian kuuman veden pääsyn varaajasta. Tämä on erityisen tärkeää, silloin kuin taloudessa on pieniä lapsia.
METRO-lämminvesivaraajat on eristetty freonittomalla, muotoonvaletulla eristeellä. Tämä merkitsee sitä, että varaaja pitää lämmön varmasti sisällään.

Aina sopivan kokoinen
Lämminvesivaraajasta kertalämmityksellä saatava käyttöveden (40 °C) määrä riippuu varaajan koosta. METRO-lämminvesivaraajia on saatavana tilavuudeltaan 5–450-litraisena. Saat 300 litran varaajalla kertalämmityksellä 40 asteista käyttövettä noin 600 litraa.

Helppo asentaa ja käyttää
Kaikissa METRO-lämminvesivaraajissa on mukana selkeä, suomenkielinen asennus- ja käyttöohje. Putkiliitännät ja sähkökytkennät on otettu huomioon jo varaajaa suunniteltaessa ja siksi esimerkiksi tarkistus- ja huoltotoimenpiteiden suorittaminen on helppoa. Seinä- ja vaakamalleissa on asennusta helpottava erillinen teline. METRO 300 -modulivaraajan asennustila on markkinoiden suurin.

Metro-varaajilla on 2 vuoden takuu.

Tutustu Metro Therm lämminvesivaraajamallistoon

<p data-block-key="qc7c2">Metro Therm lämminvesivaraajamallisto</p>
Metro Therm lämminvesivaraajamallisto

NIBE-Lämminvesivaraajat - avaa vain hana

NIBE tarjoaa lämminvesivaraajia kaikenlaisiin lämmitysjärjestelmiin ja kaikenlaisiin taloihin. Niben nykyaikaisessa valikoimassa on myös malleja, jotka on tarkoitettu käytettäväksi puhtaiden energianlähteiden kuten lämpöpumpun ja aurinkokeräimen kanssa. Voit asentaa NIBE-lämminvesivaraajan osaksi ympäristöystävällistä lämmitysjärjestelmää – sekä saneerauksen että uudisrakentamisen yhteydessä.

Sopiva malli kaikille
NIBE valikoimasta löytyy erilaisia malleja, jotka sopivat juuri sinun tarpeisiisi. lämminvesivaraajiamme saa 15 – 1000 litran kokoisina ja niitä voi käyttää kaikenlaisissa rakennuksissa kesämökeistä vuokrataloihin, toimistoihin, sairaaloihin ja kouluihin. Ne on suunniteltu toimimaan yhdessä erilaisten lämmitysjärjestelmien kanssa, ja ne voi liittää esimerkiksi lämpöpumppuihin ja aurinkokeräimiin.

Veden laatu huomioonottaen
avaintekijä lämminvesivaraajaa valittaessa on asuinpaikkasi veden laatu. Koska veden laatu vaihtelee merkittävästi alueittain, NIBE tarjoaa lämminvesivaraajia, jotka on valmistettu erilaisista korroosionkestävistä materiaaleista: ruostumaton teräs, emali ja kupari.

Taloudellisuus
Energiatehokkuutta parantavat ominaisuudet tekevät NIBE-lämminvesivaraajista erityisen taloudellisia ja ympäristöystävällisiä. Kaikki NIBEn mallit on eristetty huolellisesti freonittomalla polyuretaanilla tai polystyreenillä (EPs). Tämä vähentää lämpöhäviöitä ja pienentää sähkölaskuja. Toiseksi joissakin malleissa, kuten NIBE EMINENt ja NIBE COMPACt, on sekoitusventtiilit, jotka sekoittavat lämpimän ja kylmän veden haluttuun lämpötilaan, mikä vähentää vedenkulutusta. Useat lämminvesivaraajamme on myös erityisesti tarkoitettu liitettäväksi asuntosi ympäristöystävälliseen lämmitysjärjestelmään. NIBE COmPaCt sOl voidaan esimerkiksi liittää katolle asennettuun 6 m2 aurinkokeräimeen, ja varainsäiliö NIBE vPas on suunniteltu käytettäväksi yhdessä lämpöpumpun kanssa ja voidaan liittää aurinkokeräimiin.

Tutustu NIBEn lämminvesivaraajamallistoon

<p data-block-key="y0scz">NIBE lämminvesivaraajamallisto</p>
NIBE lämminvesivaraajamallisto

Haluan lisätietoa NIBE lämpöpumpuista

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

NIBE Energy Systems Oy
Talo
lämminvesivaraaja
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20132_33899.jpg
Mikä lämmitysratkaisu sopii sinulle parhaiten?
Se riippuu luonnollisesti useista eri tekijöistä: kuinka suuri talosi on, missä päin maata se sijaitsee, rakennatko uutta, vaihdatko vanhan kattilan vai säilytätkö sen, jne. Tästä näet hieman yksinkertaistettuna, mikä täyttää parhaiten sinun tarpeesi. Tarkempia neuvoja ja ehdotuksia saat lähimmältä NIBE-jälleenmyyjältä.
S1255 sisään
Poistoilmalämpöpumppu NIBE F470 - Uuden sukupolven lämpöpumppu
NIBE F470NIBE F470 on poistoilmalämpöpumppu, joka liitetään vesikiertoiseen patteri- tai lattialämmitysjärjestelmään. Yksikkö lämmittää myös tuloilman. Se sopii siis taloihin, joissa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä ja mekaaninen ilmanvaihtojärjestelmä. Siinä on valmiudet erilaisten tuotteiden ja lisävarusteiden, esim. vedenlämmittimen ja muiden lämmitysjärjestelmien liittämiseen.NIBE F470 on varustettu ohjausyksiköllä, joka pitää sisälämpötilan kustannustehokkaasti ja luotettavasti halutulla tasolla. Tilatiedot, toiminta-aika ja lämpöpumpun lämpötilat näytetään suurella ja selkeällä näytöllä. Tämän ansiosta ei tarvita ulkoisia lämpömittareita.Lue lisää poistoilmalämpöpumpusta
Talo pipon alla lumessa
Villa ISOVER - Lämpöä maasta
Kevät saapui lopulta Suomeen ja toki myös Hyvinkään asuntomessualueelle. Kunhan säät vielä hieman lämpenevät, Villa ISOVERin julkisivua päästään pinnoittamaan lopulliseen asuunsa. Villa ISOVERin sisätiloissa tehdään töitä ahkerasti. Pintojen tasoitustyöt tehdään huolellisesti ennen varsinaista maalausta ja tapetointia. WC-tilojen ja saunan laatoitustyöt ovat myös käynnissä.Tutustu tästä Villa ISOVERin rakennusprojektiin
20083_9758.jpg
Lämmön varaaminen
Lämmön varaaminen veteen on helppo ja käytännöllinen tapa varastoida lämpöä. Lämminvesivaraajia käytetään lisäämään asumismukavuutta, parantamaan energialähteen palamistulosta ja mahdollistamaan valmiuden myös tulevaisuudessa erilaisille energia- ja laitevaihtoehdoille.
Lämminvesivaraaja, josta lähtee putkia
Akvaterm-varaajat
Lämmön varaaminen veteen on käytännöllinen ja helppo tapa varastoida lämpöä. Lämminvesivaraajalla täydennettyä vesikeskuslämmitystä voidaan pitää hyvänä ja toimivana ratkaisuna sekä nyt että myös pitkälle tulevaisuuteen, koska se on energian lähteestä riippumaton.
201911_61325.jpg
Kun suihku on haalea tai kylmä – onko aika vaihtaa lämminvesivaraaja?
Jos asunto-osakeyhtiön rivi-, pari- tai erillistaloja ei ole liitetty kaukolämpöverkkoon tai lämmintä käyttövettä ei tuoteta keskitetysti maa- tai ilma-vesilämpöpumpulla, jokaisessa asunnossa on yleensä oma lämpimän veden tuotto eli tutummin lämminvesivaraaja.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton