• Etusivu
  • Piha

Asuntomessukohteiden pihoissa vallitsee selkeys ja helppohoitoisuus

Rakentajan toimitus
Julkaistu 13.07.2018
20187_53995.jpg

Siirtonurmea, luonnonkiviä, havuja, terasseja, istutusaltaita...

Asuntomessuilta löytää myös vallitsevat pihatrendit ja uutuustuotteet. Ideoita kannattaakin kerätä niin uuteen kuin vanhaan pihaan. Porin Asuntomessujen erikoispiirre on taajaan kaupunkirakentamiseen sopivat ratkaisut.

Tyypilliseen tapaan pihoilla on käytetty keinonurmea, joka onkin hyvä ja nopea tapa saada piha vihertämään. Nurmialueet ovat pääsääntöisesti pieniä ja robottiruohonleikkureita on erittäin monessa kohteessa. Selkeät tasaiset nurmialueet hoituvatkin vaivattomasti läpi kesän. Korkeintaan kastelua voidaan kaivata, jos kesä jatkuu yhtä kuivana, kuin tähän asti.

Pihan koneet tarjouksessa asuntomessujen ajan

Robottileikkuri lataa akkuja työn jälkeen.
Robottileikkuri lataa akkuja työn jälkeen.

Pihan pinnoitteina on käytetty monipuolisesti kiveyksiä. Terassipinta-alaa on monissa kohteissa paljon ja istutusalueissa pinnoitteena on kuorikatetta ja koristekuorikatetta.

Terassit ovat laajoja ja yhdistyvät luontevasti muuhun pihaan.
Terassit ovat laajoja ja yhdistyvät luontevasti muuhun pihaan.
Pihakiveyksissä on nähty vaivaa.
Pihakiveyksissä on nähty vaivaa.

Erilaiset istutusaltaat ovat nyt selkeä trendi. Ja niiden avulla kasvit saadaankin kauniisti esiin ja selkeästi eroteltua pihan muista alueista. Altaat sijaitsevat terassien reunoilla tai terassiin upotettuina. Eniten käytetty materiaali on muurikivi, etenkin kiveyksien yhteydessä, mutta muitakin ratkaisuja ja ideoita löytyy. Istutusaltaita löytyy myös parvekkeita ja terasseilta.

Tämä istutusallas tai pikemminkin allasryhmä on toteutettu harkoista muuraamalla.
Tämä istutusallas tai pikemminkin allasryhmä on toteutettu harkoista muuraamalla.
20187_54002.jpg
20187_54001.jpg

Kasvivalinnoissa erilaiset havukasvit ovat yleisimpiä, mutta ei kukkiakaan ole unohdettu. Istutusaltaissa havujen kanssa on käytetty koristekiviä.

Muurikivistä toteutettu iso ja korkea istutusallas.
Muurikivistä toteutettu iso ja korkea istutusallas.
Istutuksiin on käytetty myös trukinlavoja.
Istutuksiin on käytetty myös trukinlavoja.
Istutusallas on tehty Rustikko-betonimuurikivestä.
Istutusallas on tehty Rustikko-betonimuurikivestä.

Luonnonkiveä on myös runsaasti esillä. Niitä on käytetty karkeahkosta sepelistä aina suuriin yksittäisiin kiviin asti.

Yleisilmeenä voidaan todeta, että pihoissa on pyritty helppohoitoisuuteen. Pihojen todellinen kauneus pääsee esiin vasta ajan myyötä, kun kasvit kasvavat ja täyttävät niille varatun tilan.

Laaja mukulakivialue, johon on istutettu havuja.
Laaja mukulakivialue, johon on istutettu havuja.
Luonnonkiveä, koristekatetta, siirtonurmea ja vesiaihe.
Luonnonkiveä, koristekatetta, siirtonurmea ja vesiaihe.
Piha
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20182_51519.jpg
Aidoilla tiililaatoilla rustiikkinen ilme
Tiililaatta on varsin oiva vaihtoehto erityisesti peruskorjausten yhteydessä tehtäviin sisustusmuutoksiin, kun vanha taustarakenne on jo olemassa. Laatan avulla voidaan huonetilan ilme muuttaa aikaisempaan nähden persoonallisemmaksi ja tunnelmaltaan erilaiseksi.Esimerkiksi keittiöissä tiilen käyttökohteita ovat seinät tai seinien osat, kuten tilanjakajat sekä erityisesti tiskipöydän taustaseinät. Mikäli tiiltä halutaan käyttää kosteudelle ja roiskeille alttiissa paikoissa sen pinta suositellaan käsiteltäväksi vettä hylkivällä suoja-aineella. Näin tiilen pinta on helpompi pitää puhtaana ja toisaalta roiskeet eivät imeydy niin helposti sen pintahuokosiin.Olohuonetiloissa voidaan tehdä esimerkiksi yksi tehostusseinä tiilellä korostamaan muita sisustuselementtejä. Kauniina luonnonmateriaalina tiili sopii sekä moderniin että perinteiseen kotiin ja sisustukseen.
Honka Heron keittiö
Hirsi on mökkikansan suosiossa
Sijaitsee mökkitonttisi sitten järven tai meren rannalla, pellon laidalla tai perisuomalaisessa metsässä – hirsimökki sopii joka niemennotkoon ja saarelmaan. Vapaa-ajan kodin ei tarvitse olla pelkkä kaukainen haave, vaan sen voi toteuttaa nyt myös pienemmällä budjetilla.
20176_49633.jpg
Kaikki tiedot aina mukana
OmaKastelli on digipalvelu Kastelli-talon rakentajille ja Kastelli-talossa asuville. Helppokäyttöisestä palvelusta löydät kattavasti ja nopeasti omaa kotiasi koskevat tärkeät tiedot ajasta ja paikasta riippumatta.
20144_39040.jpg
Yksilöllinen mökki vai valmismalli?
Onko haaveissasi oma rentoutumispaikka, jonne mennä viettämään vaikka rentouttavia viikonloppuja yhdessä perheen kanssa. Kun otat avuksesi Hongan ammattilaisen, saat muutettua haaveistasi yllättävän helposti totta. Sinun tarvitsee vain miettiä, haluatko kestävän ja mittatarkan vapaa-ajan laatumökin kohtuuhintaan vai täysin toiveidesi mukaan räätälöidyn, yksilöllisen mökin. Tartu tilaisuuteen – unelmasi on lähempänä kuin arvaatkaan.Voit tutustua Hongan Mökki-mallistoon tästä ja saunamökkeihin tästä.
20121_29218.jpg
Katepal-bitumikatteet uusille ja vanhoille katoille
Katepal Oy on Suomen johtava bitumisten kateaineiden ja bitumituotteiden valmistaja. Se on perustettu vuonna 1949. Tuotantolaitokset sijaitsevat Lempäälässä, Tampereen naapurissa. Päätuoteryhmiä ovat SBS-kumibitumipohjaiset rullatavarat, kattolaatat, sivelyaineet ja pakattu bitumi.Tuotteet ovat eurooppalaisten harmonisoitujen tuotestandardien mukaisesti CE-merkittyjä. Katepal-tuotteilla on lisäksi Kattoliiton tuoteluokituksen mukainen VTT:n sertifikaatti, Tiehallinnon tuotehyväksyntä sekä useiden vientimaiden tyyppihyväksynnät. Katepal Oy noudattaa sertifioitua ISO 9001 -laatujärjestelmää. Ympäristöasiat huomioimme kaikessa toiminnassamme.Katepal Oy:n jatkuva tuotekehitys on suuntautunut katteiden kestävyyden ja käyttäjäystävällisyyden lisäämiseen. Perinteisistä "kattohuovista" on tullut nykyaikaisia kumibitumikermejä ja kattolaattoja, joissa yhdistyvät asennuksen helppous, upea ulkonäkö ja pitkäaikaiskestävyys.Lue lisää bitumikatteista
201812_55759.jpg
Fiksu valinta ensimmäiseksi kodiksi
Verso on koti, jossa on kaikki, mitä tarvitset vaan ei mitään ylimääräistä. Talomalli soveltuu muunneltavuutensa ansioista erilaisiin elämäntilanteisiin - kodiksi eri-ikäisille pariskunnille ja perheille. Versosta saa myös oivallisen kakkoskodin tai loma-asunnon.Tilaa Kastelli-taloesite

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton